Tekrardan selam ve herkese teşekkür ederim. Dün telefonumun şarjını Ankara'ya dönen arkadaşların arabasında unuttuğum için ancak yazabiliyorum.
Öncelikle bu turdan ve yaşadıklarımdan bahsetmek istiyorum dün çok alelacele oldu. Canlı yayın olduğu ve bizim sahnemizin kurulması gerektiğinden reklam sonrası yayında olabildik. 15 dakikada bütün sahneyi kurup sesi kontrol etmek zorundaydık.
Herkes kendi ekipmanını kurdu, denedi ve sıkıntı yoktu. 30 saniye kala Emre'nin wireless sorun çıkardı ve gitarının sesi gelmemeye başladı. Hemen çıkarıp kablo taktılar, derken 3 saniye kala benim gitarın sesi yoktu. Sebebinden tam emin değiliz. Önce tunerdan akordu kontrol edetken amfiden ses geliyodu bu beni baya şaşırttı, çünkü direk mute a alıyor. Sonra da dediğim gibi Emre'nin gitara baktık geri döndüm ses yok. Benim wireless, sescilerin sistemle çakışmış olabilir, mikrofonda veya mixerda problem olmuş olabilir. Amfide ses var mı yok mu emin değilim çünkü amfim 5 watt ve ortam gürültüsünde duyulmuyor. Wireless alıcısında sinyal iyi görünüyordu. Ama net birşey söylemek için inceleme şansımız olmadı tabi.
İşin kötüsü ana gitarlar bende altyapı dolduran gitarlar Emre'de. Bu yüzden hem çok ciddi bir stres yaşadık ve bütün ekibin toparlanması çok zor oldu. Bir iki amfinin stand by ını kontrol edip sesin gelmeyeceğini anladığım an stresi atıp çalıyormuş gibi davranabilmeye başladım. Fakat tabi bu Izgi'nin vokaline hem tereddüt hem stres hem de grubun geneline enerji düşüklüğü olarak yansıdı. Bu yüzden bir kere daha çalıp iyi bir performans şansı olması bizi çok mutlu ediyor.
Şarkıya gelince normalde çoğu rock grubundan dinlemeye alışkın olduğumuz şarkıları çalmıyoruz. Mesela You Give Love A Bad Name repertuarımızda yok. Nispeten repertuarda olup en çok çalınan şarkı Highway To Hell'dir sanırım ama onu da çok seviyoruz. Bunu biraz iyi şarkıları sonraya saklayabilmek biraz da yaptığımız ankette yukarıda çıktığı için seçtik.
Bu yarışmadaki amacımız harbi Rock müziği seven insanlara ulaşmak, onlarla tanışmak. Çünkü gördük ki bu müziği seven çok insan var ve isteyerek severek yapıldığında dinlemeye hazırlar. Turları geçip çok insana ulaşmak bizim amaçlarımızdan birisi değil aslında. Çünkü o insanların çoğu bizi sonra dinlemeyecek. Amacımız bu müziği seven, şarkılarımızı dinlemek isteyecek, konserlerimize gelecek insanlara ulaşmak.
Yarı final için şarkımızı seçtik. Geçermiyiz, kalırmıyız kaygısı içinde değiliz. Çıkıp çatır çatır çalabileceğimiz, bizi takip eden herkesi ve o an Tv8 izleyen rockerları gururlandıracağına inandığımız bir şarkı. Muhtemelen halkın çoğu anlamayacaktır ama bizim için önemli olan anlayacak olan kesim.
Bu arada yarı-finaller hemen haftaya pazartesi ve salı olacak. Yani önümüzdeki hafta yine sahnedeyiz. Bu sefer baraj %85 olacak. Yine desteklerinize ihtiyacımız var 🙂