Yeminliyim bu konuya karismayacaktim ama bu argumanlarina bir sey yazmazsam catlarim. Abi bir teknik konu da Hulki Cevizoglu programina donmesin biraz kalite rica ediyorum. Isik hizini gecince zaman geri nasil gider guzel kardesim? Gene bin tane garip entry birikmis ama bu en nadidelerinden. Zamanin duracagini soyleyen Lorentz transformu diye bir baginti; en azindan senin verdigin atif o yonde. Eee o bagintiyi zaten isik hizini yani c'yi tum referans cercevelerinde sabit kabul ederek ispatliyorsun. O vakit isik hizinin asilamayacagi on kabulu ile hayata gelen bir donusumden isik hizini asan bir arguman nasil cikartacaksin? Bu zaten cikis noktanla celismen demek.
Sen Wikipedia gencligine laf etmissin ama Wikipedia'daki matematik dogru istersen mezun olmadan bir bak;
http://en.wikipedia.org/wiki/Derivations_of_the_Lorentz_transformations
Baska bir arkadas da demis ki zaten bilinen cok az o vakit profesor ile sade vatandas ayni noktada bulusurmus suymus buymus. Nasil olacak o bulusma merak ettim. Bu konu ile ilgili yazilmis beynelminel kitaplardan birisi 1279 sayfa mesela. Ilk 250 sayfasi falan sadece isin alfabesini matematigini kurmakla geciyor. Alfabenin bir kismi da soyle ozetlenmis, simdi bu resimde yazanlari bilmeyen anlamayan vatandas ile bilen bir adam nasil konusacak? Doner mi ismarliyorsun da Tarzanca ile anlasacaksin birader? Turkiye'deki insanlarin cesareti kadar beni hayrete dusuren hic bir sey yok, isik hizi zaman makinasi ne ki?
28534 eklentisini görüntüle