abi hazır konu açılmışken; nasıl şimdiye geri dönüldüğünü bilen var mı?
celal12345,28 Ekim 2067
Gelmeden bi söyle abi, hava trafiği oluştu mu ? Jetgiller olduk mu ? Hala AKP ile mi yönetiliyoruz ?
abi hazır konu açılmışken; nasıl şimdiye geri dönüldüğünü bilen var mı?
celal12345,28 Ekim 2067
caner taslamanın her zaman zırcahil olduğunu düşünmüşümdür, tavsiye etmen beni şaşırttı. adam hasta gibi her şeyi allaha bağlamaya çalışıyor. neymiş eskiden newton yasaları allaha atfediyormuş, şimdi bilimde ateizm lobisi varmış 😀..........Türkiye'den ise Celal Şengör ve Caner Taslaman değerli hocalarımızdan çok güzel şekilde öğrenebilirsiniz. Başka bilim insanlarımız da vardır elbet. Ancak bu ikiliden çok net ve sade şekilde öğrenebilirsiniz.........
Ahhh ah wikipedia gençliği beni hep hayal kırıklığına uğratmıştır zaten. Wikiden copy past yapıp burda yarı iletken elektroniği okumuş adama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmakla suçluyorsun. Ve yazdıklarımı okumamışsin bile. Ben geleceğe gidilecek ama geçmişe gidilebilir demedim. Geçmişi sadece izleyebiliriz dedim. Neyse 335 yıl örneğine gelelim. O koşulda zaman kuculur senin yapacağın herhangi bir icraat de aynı kalır. Mesela bir yerden bir yere x kadar mesafe katedeceksin. T küçüldü hizin yani v nin artması lazım. Daha dogrusu zaten hızın arttığı için t küçüldü. Yani v.t = x den yine aynı icraata verirsin. Bu bu kadar basit.
Sabit referans çerçevesine göre ölçüldüğünde boyu kısalır. Dünyadaki adam gemiyi olduğundan kısa görür. Gemideki adam dışarıyı kısa görür. Hatta standart relativistik sorusudur 105 metrelik gemiyi kapıları aynı anda açılıp kapanan 100 metrelik hangara sokup gemi içerideyken kapıları kapatıp açma sorusu.Yalnız şurada bir hataniz var sanki yaniliyorsam düzeltin. Bir cisim ışık hızına yaklaştığında boyu kisalir. Katettigi mesafe sabittir. Diyoruz ya ışık yılı mesafesi diye, bu mesafe c hızındaki bir cismin 1 yılda katettigi mesafe ise 1 milyon ışık yılı mesafedeki bir yere c hızı ile giden cisim ancak 1 milyon yılda ulaşabilir. 1 günde ulaşması için de çok daha fazla hıza sahip olması gerekir.
O kadar bilgilisiniz, biriniz lambalı amfi tasarlasın da bizlerde yapalım. Wikipedia'da yok malum.
Tamamdır. Tamamen ikna oldum derslerden de hatırladığım şeyleri bana hatirlattiniz. Bu arada okul ve bölüm nedir sorması ayıp ?Sabit referans çerçevesine göre ölçüldüğünde boyu kısalır. Dünyadaki adam gemiyi olduğundan kısa görür. Gemideki adam dışarıyı kısa görür. Hatta standart relativistik sorusudur 105 metrelik gemiyi kapıları aynı anda açılıp kapanan 100 metrelik hangara sokup gemi içerideyken kapıları kapatıp açma sorusu.
Hangardaki adam gemiyi olduğundan kısa görür, gemideki adam ise hangarı olduğundan kısa, ama kapıları farklı anlarda açılıp kapanıyormuş görür. Böylece hangardan geçebilir.
Jesus! 😀O işi daha önce yaptık.
Quadrotor controller kiti verelim.
![]()
Oturdum daha önce yazdığın mesajlara baktım, kimin neyle uğraştığını, ne yaptığını bilmeden laga luga eden bir troll halin var.
Bence bir dahaki sefere tekrar düşün.
Sağdaki arduino, soldaki de TI stellaris launchpad değil mi? 🙂 Sağdakinin unosu, soldakinin de arm işlemcilisi var bende de. Ama aylardır boş boş duruyor, gönül isterdi ki bi quadrocopter da ben yapayım, evlere amazon misali mal taşıyayım 😀O işi daha önce yaptık.
![]()
Oturdum daha önce yazdığın mesajlara baktım, kimin neyle uğraştığını, ne yaptığını bilmeden laga luga eden bir troll halin var.
Elinize sağlık. Trollüğe gelince. Hep bir şeyler bildiğini idda edip, yapıcı davranmayan insanlara gıcığım ve neyi nereden bildiklerini sorarım. Meraklı bir insanım öyle çok bilen bir tip değilim. Kimsenin anlında yazmıyor, ne olduğu ne bildiği ne olduğu. Her zaman ne kadar bilirse bilsin sorgulayan insanlara saygı duydum. Yerli ve yabancı elektronik forumlarına üyeyim. Orada bile daha az elektrik-elektronik mühendisi var. Forum'a Elekrik-Elekronik Mühedisliği odası sponsor mu ? Orası da meçhul. Ve bu tutum her zaman bir şeyler üretmeye engeldir, gerek müzik, gerekse teknoloji. Benim savaş açtığım tek şey bu tutumdur ve bir insanı bile bu tutumunda vazgeçirebilirsem ne mutlu bana iyi forumlar. Lambalı Amfi' ile ilgili bilgi sahibiyseniz, danışmakta isterim.O işi daha önce yaptık.
![]()