Sahte Gitarlar

Merhaba, konuyla pek alakası yok ama ileride belki birilerine yardımcı olur diye buraya yazayım ;

Elimde Epiphone Les Paul Zakk Wylde Bullseye var, krem rengi olan modelidir. Gitar replikadır ama birebir kopya olduğundan anlaşılması çok zordur. Bunu yazmamın nedeni şu, gitarı birisine satıyorum. Gitarı alacak kişi burada ''orjinal'' diye satıp başkalarının canını yakmasın. Gitarın seri numarası : I04055204, ayrıca manyetiklerin ve potansların altına ''Bu gitar replikadır'' diye küçük kağıtlara not yazıp sıkıştırdım. Olur da ileride birisi bu gitardan almak isterse seri numarasına ve dediğim kağıtlara dikkat etsin. Gitarı orjinalinden ayırt etmek cidden çok zor, burgular Groover, manyetikler EMG ve sesi de fena değildir.
 
hakimamca; vaktin olduğu bir zaman fotoları ekler misin?

Bana bu jem i getiren öğrencim "Kamuran" adlı bir arkadaştan ödünç almış ama uzun süredir kendisinine ulaşamıyor.. Zannedersem bu replika jem birine kaskallanmaya çalışıyor. Kimsenin günahını almak istemem ama bu ara birine sağlam bir yerleştirme yapabilirler. Ben uzun süre jem kulandım ve grup arkadaşlarım (Gür akad, Tanıl çağdaş) yıllarca jem kullandı hala da kulanırlar bu yüzden jemleri iyi bilirim. bu kadar iyi bir replika görmedim. Şu anda piyasada dolaşıyor olabilir.
 
Öncelikle en belirgin özellik klavyenin rosewood olması, Les Paul Customların çoğu abanoz klavyeye sahip, ikinci önemli nokta klavye yan filetosu (binding) fretlerin kenarlarını kapatıyor bununla ilgili fotograf konmamış çünkü sahte Gibsonlar'da olmayan birşey bu. Diğer farkları fotografta hafifçe yuvarlak içine aldım. Kullanılan köprünün boyutu ve vida şekli yanlış, finish zaten yanlış ve hatalı. Seri numarası da zaten herşeyi apaçık ortaya koyuyor. Seri numarası sanırım ZW olarak başlaması gerek.

sahtezakk.jpg
 
Ben daha hiç görmedim genelde Esp Signature gitarların kopyalarını getiriyorlar. Ama şu hususlara bakarak orjinalliği hakkında fikir edinebilirsiniz. JAcksonla ilgili arkadaşlar daha detaylı açıklarlar.

*Floyd Rose köprüleri dandik markasız kalitesiz alaşımlı uyduruk köprüler oluyor
*Soloist modellerde klavye abanoz olması gerekirken gül ağacı koyuyorlar.
*Manyetiklere bakabilrirsiniz (duncan designed - seymour duncan - emg markalar olması lazım)
*Binding ve inlay işçiliğine bakın genelde sharkfin inlayleri düzgün kesemiyorlar ya da renkleri tutmuyor.
*Emin değilim ama dinkylerde sap gövde birleşimi ölçüleri özel, kopyalarda sanki strat gövdesine jackson sapı takılmış gibi oluyor.
 
pislik heryerde pisliktir. Ebay de bile sahte jackson rr 1986 san dimas satıldı.Hem de 10 u geçen teklif ile. Düşünün o kadar teklif veren insan da kanmış.
 
Geri
Üst