Amfiler Hakkında herşey (Genel)

selamlar arkadaşlar.
forumda yazılanların hepsini okudum fakat benim soracağım
soruya uygun bir cevap göremedim.
arkadaşlar 600 dolar civarında bir amfi almak istiyorum.
bu amfiyi hem sahnede hem de evde kullanmak niyetindeyim.
fakat ilk planda sahne amaçlı.bu yüzden sanırım lambalı bir amfi almam
mantıksız olacaktır.ki zaten o paraya da zor alınır.tarzım rock,blues.
overdrive tonları kaliteli olan bir amfi arayışındayım ve tabiki cleanler.
efeck olması önemli değil.önemli olan çok parlak lambalı amfilere yakın
bit ton alabilmem.ilerisi için analog pedallar da ekleyebilirim.
fakat şu an için tek başına kullanmak zorunda kalıcam amfiyi.
evet bir amfiden beklediğim bunlar arkadaşlar.
eğer bana önerilerinizi sunarsanız çok sevinirim.
herkese saygılar.
 
Kabinler Hakkında Ciddi Bi Yardım...???

Kabin alıcam inşallah elimde sansamp tri ac ve bi iki tanede farklı dis ve comp pedalları var.Önerisi olan bi arkadaş varsa memnun olurum.Stüdyoya koymak için istiyorum stüdyo 20 metrekare falan kafa almak istemiyorum ayrıca sadece kabin.Şimdiden sağolun :)
 
Paradan ne kadar kurtarırsak o kadar iyi çünkü.Stüdyo da kolonlor var mikserde var fakat ikiside berbat bi tek vokali kurtarıoz biraz,iki gitar fena oluyo bi de bas girince iice berbatlaşıo.Bende elimde hazır tri ac varken amfi olayına girmek istemedim çünkü fiyatlar malum o yüzden sadece kabin(ibanez kabinler çok uygun mesala amfiye göre)
 
power ampta kullanıcam benim sorum sadece kabinle ilgili idi.Kullanan veya tecrübe eden varsa ne önerir manasında sadece kabin o demekti aslında.
 
Kabin seçerken bakman gereken en önemli husus speakerlar. Onları göz önüne alarak fiyatına göre sıralayıp bir fikir edinebilirsin. 2.el h&k, peavey, laney ürünlerine bakabilirsin. Fiyatları sanırım genel olarak marshall ürünlerine göre daha düşük. Ibanez nasıldır bilmiyorum hiç deneme şansım olmadı. Kullananda görmedim açıkçası o konuda yorum yapamıycam.
 
Sağol Perfectionist peki bööle ucuz yollu iyi bi power amp olarak ne önerirsin ?
Tabi sadece Perfectionist diil dierleride önersin :roll:
 
gogostar demiş ki:
Amerika'dan Crate PowerBlock alınabilir...

Aynen. En ekonomik power amp çözümü...

Ya da ebay den mosvalve arayabilirsin. Ya da eski model marshall solid statelerden arayabilirsin. Ama kargoyuda düşünürsek bunların arasında en ekonomik olanı powerblock yine.

Kabin + power amp + kargo masrafı diye düşünürsek aslında o paraya birtane Tech21 power engine 60 da alabilirsin. Hem kabin hem power biarada. Bütçene göre araştırıcaksın işte. Belki ucuza 2.el bişeyler bulursun şansına.
 
arkadaşlar öncelikle selam...ben amfi almayı düşünüyorum bikaç model arasında kararsız kaldım.benim zoom 707 prosesörüm var baktığım amfilerin de üstünde efektler var kullanmayacağım.amfiden istediğim tek şey sesi kaliteli olsun.cube 15 ve vs 15 arasında kaldım bi de 30 watt olan alesis ve behringerin efectli amfileri var(aria pro 2----behringer gmx110) .kafama en çok takılanda arada ki bu wat farkı sizce performansı ve ses kalitesini etkiler mi????sizce hangisini almalıyım.bu arada gitarım x11 evde çalıyorum şu sıralar tarzım duman,şebnem,çamur,kurban,demir demirkan felan....bulunduğum şehir bakımından amfileri deneme imkanım gerçekten yok yardımlarınız inanın ki çok makbule geçecek şimdiden teşekürler...
 
Merhabalar arkadaşlar Yamaha f-20 amfim var, ileride prosesor almak istersem amfiye bağlayabilir miyim? amfide sadece input ve phone girişi var çünkü. Başka amfilerde arkada Foot Switch vs. için 2-3 giriş vardı ama benim amfimde yok. Pedal veya prosesor bağlayamaz mıyım yani amfiye?
 
Processor yada efekt pedalları gitarla amfi arasına bağlanır. Bir de FX Loop dediğimiz send ve return bağlantısı vardır, onu şimdilik bilmesen de olur...

Footswitch ise tamamen amfiyle ilgilidir. Amfnin kanalları arasında geçiş yapmaya yarar... Footswitch sadece kanal değişimi yapar, kendi içerisinde ses değişimi yapacak devresi yoktur...
 
Arkadaşlar merhabalar bende amfi almayı düşünüyorum
Marshall AVT50X(Combo) veya Marshall(AVT100X)Combo almayı düşünüyorum.
Daha sonraları ise analog pedal alıcam.
Şu an için amfi düşünüyorum , sert tonlar elde edebilirmiyim.Tarz olarak Death Metal diyelim.
Amfi hakkında bilgisi olanlar yazarlarsa iyi olur.
Saygılar...
 
Arkadaşlar merhabalar bende amfi almayı düşünüyorum
Marshall AVT50X(Combo) veya Marshall(AVT100X)Combo almayı düşünüyorum.
Daha sonraları ise analog pedal alıcam.
Şu an için amfi düşünüyorum , sert tonlar elde edebilirmiyim.Tarz olarak Death Metal diyelim.
Amfi hakkında bilgisi olanlar yazarlarsa iyi olur.
Saygılar...
 
Geri
Üst