Amfiler Hakkında herşey (Genel)

Arkadaşlar merhabalar bende amfi almayı düşünüyorum
Marshall AVT50X(Combo) veya Marshall(AVT100X)Combo almayı düşünüyorum.
Daha sonraları ise analog pedal alıcam.
Şu an için amfi düşünüyorum , sert tonlar elde edebilirmiyim.Tarz olarak Death Metal diyelim.
Amfi hakkında bilgisi olanlar yazarlarsa iyi olur.
Saygılar...
 
selam arkadaşlar amfi almak istiyorum stage music de laney ws 80r gördüm,dinledim ve çok hoşuma gitti o amfiyi satmıyolarmış başka nerde bulabilirim ve fiyatı ne kadardır bi fikri olan warsa çok sevinirim..ii çalışmalar..
 
Selamlar. Arkadaşlar bir tanığıma amfi bakıyoruz. Zuhalde Marshall AVT 20 denemiş ve beğenmiş. Fiyat olarak 650 YTL civarı peşin olarak belirtmişler. Öncelikle çocuk evde çalacak, üzerinde efekt olmasina gerek duymuyor. Sadece işten geldiginde şöyle distorsionu biraz açıp "jınn jınn jınn" yapıp stres atmak istiyor. :) MG serilerinden daha kaliteli bir şey de olsun istiyor. Sizce bu amfi işini görür mü? Fiyat çok mu (Türkiye şartlarına göre) Alternatif olarak başka marka veya model tavsiyesinde bulunmak istermisiniz? "Bak şu kadar fark daha ver AVT 50 al çünkü şu şu yüzden daha avantajlı" denilebilecek durum var mı?

Teşekkürler
 
Nedir bu marshall hastaligi ya? gidin deneyin cevrenizde bir suru amfi var roland cube alin vox alin, yurt disindan alacaksaniz engl, hiwatt, hughes & kettner, soldano kafalar vht kabinler getirtin ne bu marshall'da marshall anlamiyorum hayir birseyede benzese alt modelleri
 
Laney vc30 112 amfi nerde bulabilriim yaa tr de? tr distributoru senkop sozde ama koca distributorun elinde sadece lc50 modeli kalmış onunda fiyatı cok ucuk :S Vc30 bulabilecegim bir yer bilen varmı?
 
invisiblekid demiş ki:
seri ve paralel fx loop nedir arasındaki fark ne?

Devre gibi düşün efektler seri veya paralel olarak kullanılabilir. Sinyali 2veya daha fazla sinyale split edip bir çok kombinasyon yaratabilirsin. Mesela delay ve reverb efektleri aynı anda kullanılacaksa paralel kullanmak seri kullanmaktan daha efektif olur. Çünkü eğer delay->reverb şeklinde bağlarsan reverb efekti hem orjinal sese hemde delayin yarattığı yansıyan seslere etki edicektir. O yüzden paralel kullanmak daha faydalı olur.

Ayrıca büyük rack sistemlerde dry/wet sinyalin gidişatına göre birçok loop kullanılır. Özellikle birkaç amfi/preamp kullanılan sistemlerde farklı efect processorleri, farklı kabin simülatörleri ve kabinler kullanılırken birkaçtane paralel ve seri loop kullanılır. Birde link veriyim daha çok bilgi edinmek istersen okuyabilirsin.

http://www.bothner.co.za/articles/parallelfx.shtml
http://www.bothner.co.za/articles/parallelfx2.shtml
 
Birşey değil. Sanırım avt50 nin üzerinde fx ler yok ama avt100 de var. Eğer öyleyse avt50 de sadece seri fx loop olması doğal send/return den sadece kendi bağladığın efektleri kullanırsın. Ama avt100 ün üzerinde kendi fxleride var ve sen kendi efekt aletlerinide kullanmak isteyebilirsin budurumda paralel fx loop olayı aynı anda iki tarafıda kullanmanı sağlar. Tahmin üzerinden gittim ama sanırım böyledir.
 
hımm şimdi anladım sanırım yani uzerinde efekt olan amfilerde paralel loop olması daha iyi ama efekti yoksa seri de olsa olur oyle mi? Yani bir dezavantajı olmaz dimi?
 
evi aşcağı kesinde konserin yada başka bi etkinligin olursa çok işine yarar eve 10 watt bile yeter..bende mg15dfx var adam gibi bi amp istiyorum lambalı amfiler dikkatimi çekiyo.Şöyle artık gitarımın performansını anlamak istiyorum artık..ne tercih edersinz ? 1 milyara kadar yolu var..
 
1 milyara lambalı yok arkadasım ben cok aradım! Sadece preamp katında lamba olan model ler var mesela marshall avt ve randall g3 serisi gibi ama full lambalı yok! Laney in 15 wattlık modelleri var senkop ta 1000 ytl nin biras ustunde ama ben 15 watt amfiye o kadar para vermem 30 watt lık olanları getirselerdi alırdım :( bende bu aralar amfi alıcam ve naapıcam bilmiyorum cunku bende lambalı istiyorum!
 
Geri
Üst