Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

İntenetten mal almak daha karlı işte. Ayrıca malı tamamen denenmemiş ve kız gibi alıyorsunuz. Ben buna dikkat ederim.
 
Ben de gitarda yeniyim.Acaba bana tonları fazla sert olmayan bir gitar tavsiye edebilir misiniz?(Alternative rock grunge punk tarzı icin).Balıkesir'de oturdugum icin fazla bilmiyorum piyasayı ama bana tavsiye edilenler Squire Aria ve Cort g-200 modeli ve 200$ civarı olması gerekıyor.Aksilik hem para yok hemde kohne yerde oturuyoruz.
 
Bak burada 14 sayfa yazı var öncelikle bunların hepsini okumakla işe başla az çok bilgi sahibi olursun...
Sana tavsiyem eger yeni başlıyorsan bir Fender Squire Standart al güzel gitardır sana tavsiyem bu hem fiyat olarakda iyi . Gitari kıvılcımda filan gayet rahat bulabilirsin..
Ben sana Ankara Kıcılcım'ın numarasını yazıyorum kargo ile Balıkesir'e yollarlar ankaraya da gitmenede gerek kalmaz en yakın ankara olacagını düşündüm..

0312 425 40 04
 
selam benim iki sorum var forum kullanıcıları bana yardım ederse sevinirim:
1-ben solak elektro almak istiyorum.bana marka tavsiye edebilirmisiniz? ama fiyatı ile birlikte yani tahmini olarak.elimde 200-300 arası bi para olacak.buna göre tavsiyeleriniz nedir? ve bunları nereden alabilirim??
2-ben bir grupta solo çalacağım.aynı zamanta ritim gitar da yapacağım.çaldığımız türler haluk levent dumandan nickelback ve metallica ya kadar uzanıyor.bu ölçülerde bana bi efekt aleti önerirmisiniz? öncelik solo sonra ritim için distortion eğer varsa bunların birarada olanlarından söylermisiniz.elimde 250 milyon var.
cevaplarınızı bekliyorum :) teşekkürler......(biraz uzun olmuş bee)
 
O fiyata solak gitar bulmak zor gibi ama solak gitarı olanlar daha iyi bilirler. Yapmak istediğin tazrza göre birkaç model var. Ama ben saece Fender vb. daha pahalı olabilecek gitarlarınkini biliyorum. Birçok başka model var.
 
Anthe demiş ki:
Ben de gitarda yeniyim.Acaba bana tonları fazla sert olmayan bir gitar tavsiye edebilir misiniz?(Alternative rock grunge punk tarzı icin).Balıkesir'de oturdugum icin fazla bilmiyorum piyasayı ama bana tavsiye edilenler Squire Aria ve Cort g-200 modeli ve 200$ civarı olması gerekıyor.Aksilik hem para yok hemde kohne yerde oturuyoruz.
Ben çin yapımı Squier satıyorum mesela. 150 dolar. 3-Color Sunburst renginde (Siyahtan ağaç rengine açılan renk), rosewood klavye.
Peki niye buraya yazıoyrum, bu konuda diğer insanlar da görüşlerini belirtsin ve sen gitar alırken düzgün ve istediğin birşeyi al diye.
Gitara yeni başladıysan iyidir. Fazla efekt kaldırmayan bir gitar, ama clean tonu iyidir. Beni çok tatmin etmedi, ama yeni başlayan birine tavsiye ederim. Klavyesi falan rahat, iyi gelicektir.Eğer karar verirsen özelden konuşuruz
 
Gitar satin almak isteyen arkadaslar,
bir gitar satin alirken öcelikle fiyati, rengi, görüntüsünü degil, sizin icin en uygun gitarin hangisi oldugunu tespit etmek gerekir.
Örnek vermem gerekirse;
blues jazz tarzi müzik dinleyen, yada calma karakteri bu yönde olan birinin Jackson marka gitar almasi cok sacmadir. Nedenine gelince, o giterda sustain diye birsey yoktur. Gitaristin rahat etmesi ve enstrümana tamamiyle hakim olabilmesi icin üretilmis, hafif ve karakter olarak sert soundlar calmak icin üretilmis gitarlardir. Slyer, Testament vb. gruplarin yaptigi müzik türü icin idealdir.
Simdi önce sizin nasil bir gitarist olacaginiza karar vermeniz gerekiyor. Bu cok kolay. Devamli dinlediginiz müzik türü bunu belirler. Demek istemiyorum ki illa tek tarz calacaksiniz. Ancak dominant tarziniz sizin dinlediginiz müzik türüdür. Bir Metal grubunda calip, evde jazz dinleyebilirsiniz.

Ben ilk calmaya basladigimda bana, " baslangic icin ucuz birsey alsan yeter" diyenlere o kadar kizginim ki. Bu formulada yarisacak bir soför adayini, Murat 124 le egitmeye baslamak gibi bir sey.
Eger gercekten gitar calmak istiyorsaniz iyi bir gitar alin. Cünkü eninde sonunda o parayi vereceksiniz.

Kendi tecrübelerimden size aktarmaya calistim. Umarim yardimci olabilmisimdir.

Herkese bol müzikli günler dilerim.

Kerem
 
Cenkerem haklısın ama şu da var. elik adam gitara başladıktan sonra bazı şeyleri anlıyacak, ya da müzik de ilerlemenin getirdiği şeylerle tarzı değişecek. Ya da zamanla da değişebilir tarz illa bir neden olması gerekmez. O zaman alır bir tane Jackson ve bu adamın elinde patlar. O yüzden yeni başlayan çoğu kişi, Rock tarzında (Drive, Distortion ağırlıklı) çaldığı için, ya da Blues Jazz falan istesede ne olucağu belli olmadığı için, ben hem clean'ı iyi olan hem de efektlerde çok zorlanmayan tek humbucker'ı olan gitar çeşitlerini öneririm. Fender'in ucuz modelleri başlangıç için bence iyi değil. Çünkü efektli, ya da metal tarzı birşey istediğinde gitar sönük kalıyor. Ha Rock, Blues istersen çok iyi.
 
Roth-Azad,

sen de haklisin. Zaten konu müzik oldugu zaman o kadar fazla kriter cikiyor ki insanin karsisina, o nedenle böyle bir sayfa olmasi cok büyük bir sans müzikle ilgilenmeye yeni baslayanlar icin.
Benim gitara yeni baslayanlara da bir tavsiyem, ilk basta mümkün oldugunca clean tonlarla, ve herhangi bir effect kullanmadan calmalari. Clean tonlarda yapilan en kücük hatalar bile farkedildigi icin, gitara olan hakimiyetleri arttigi gibi, bence iyi gitar calmanin altin anahtari olan tuseli calmayi ögrenmenin de kapisi aralanmis olur. Bence bu konu cok önemli.
Elbette rock dinleyen birinin gitari eline aldigi zaman duymak isteyecegi sey distorsion tonlaridir. Ama is etüd yapmaya gelince (yeni baslayanlar icin, yoksa distorsion etüdleri de var) clean tonlarda yapmalarini tavsiye ederim.

Iyi günler

Kerem
 
cenkerem, gitarların sustain yapıp yapamaması manyetik kalitesi, gain miktarı ve diğer efektlerin ayarlarıyla ilişkilidir. Blues ve caz tonları için Fender'in daha uygun olma ihtimali olmasına karşın (single coilden dolayı) yine de Fender de sustain yapmak daha zordur. Çünkü single manyetikler humbuckera göre daha az alanı kaplar ve daha kopresli efekte ihtiyaç duyar. Bu ekipmak işidir.
 
Atalay,

haklisin ama ben Fender' le ilgili birsey yazmadim ki. Ayrica blues veya jazz yapmak icin en uygun gitarlarin marka olarak Gibson oldugunu düsünüyorum. Benim anlatmak istedigim, sustain yapan ve yapmayan gitarlar arasinda ki farka dikkat cekmekti. Jackson' i örnek verdim. Cünkü sustain' i iyi olan bir Jackson modeli bilmiyorum. Varsa söylersen sevinirim. Ben de birsey ögrenmis olurum böylece.
 
Benim 5 tane değişik model Jackson'um var. En ucuz olan bir modeli dışında (ona da Seymour Duncan taktım artık o da iyi durumda) hiçbiri ben istemeden susmuyorlar. Tabi dediğim gibi ideal gain ve kompresyon şart. Yoksa sonuç her gitar için aynı olacaktır :)

Bu sonuç ve ihtiyaç her gitar için geçerlidir. Tabi ben halen bir tür müzik için belli bir marka öneremiyorum. Manyetikler ses rengi vermekte çok önemli oldukları için gitar ile standart! gelen manyetikler dışında uygun manyetik takıldığında her gitardan o aradığımız bilinen jazz ve blues rengi sesi elde etmek mümkündür.
 
Sustain ve feedback ayri mevzuular. Sustain denen sey telin akustik olarak tinlamasi ile alakali, dolayisi ile manyetiklerle pek bir alakasi yok. Yok magnetic pull degeri cok yuksek bir manyetik kullanirsin, sustaini oldurur ayri mevzuu, o sekilde alakasi var tabi, negatif olarak! Mesela stratlarda manyetikler cok yuksek ise, onlari alcaltmak sustaini artirir.

Feedback ise manyetigin ve amfinin bir hadisesi. Sesin overdrive ile ne kadar uzadigi ile alakali.

Sustaini belirleyen seyler, govdenin ve sapin agaci, telin saptan ne kadar yuksek oldugu (ne kadar yuksekse o kadar iyi sustain eder, bkz SRV), telin kalinligi (kalin tel cok daha fazla sustain eder bkz SRV), koprunun tipi (tremololar her zaman daha az sustain verecektir), sapin kalinligi (kalin olanlar her zaman daha fazla sustainli), tilin govdeden gecip gemedigi, gitarin boyasinin ozellileri (nitro cellulose'lara karsin polyurethanlar cok daha az sustainli) gibi seyler.

Saygilar

B
 
Bu arada illa bir marka alet otekinden daha iyi diye bir sey yok. Elimde 3 tane LP var, biri 95 LP standard, biri 2003 Gibson Custom Shop Reissue 1958, sonuncu da avatarimdaki 2004 Gibson Custom Shop Reissue 57. Hepsinin sesi farkli, vellakin bir cok ortak ozellikleri elbette mevcut. Ama buna ragmen stratlarin yeri ayri. Blues icin su oteki icin bu seklinde hadiseler kanimca yanlis. SRV mi daha iyi yoksa Peter Green mi seklinde bir olay gibi...

B
 
DRB sende sanırım tam bir Gibson fanısın benim gibi. Bende bir LP custom aldım sonra bir daha hiç bir beni tatmin etmedi eminim sende benim gibi düşünüyorsun.. Tabi olayda tarz lar filan da önemli bende bir kaç tane gitar var, ve yakın zamanda prestige bir Ibanez alacam ama yinede benim için Gibson'un yeri çok farklı.... PRS kullandın mı? hiç, bu soruyu atalay abiye sormak istiyorum, ben canlı olarak onu ne gördüm nede çaldım. Çok yerde okudum gitarin yorumlarını e bu kadar abartı bir gitar nasıl olur sadece tahmin ediyorum ama aklım almıyor...
Benim Gibsonda EMG ZW set var signature bir gitar oldugu için bozmak da istemedim. Seymour Duncan JB leri çok begeniyorum karakterleri gerçekten çok iyi TB4 ve SH6 yine öyle.. Alacam Ibanez içinde DiMarzio Steve'n Special ve Paf Pro düşünüyorum....
 
Geri
Üst