Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

DrB demiş ki:
JediMaster-Revan demiş ki:
He bu arada yazmamışım, 555 ler Kore yapımı olduğundan edge pro II gibi son derece dandik ve ikide bir akord kaçıran bir köprüye sahiptir.Elinde kalabilir tremolo kolu benden söylemesi.Yani eğer Japon yapımı gerçek bir jem'e paran yetmiyorsa, Kore jem 555e o kadar para bayılacağına aynı paraya prestige rg al, çok daha kaliteli oldukları kesin.

Gitarları çok fazla çıtkırıldım şekilde kullanmam, açıkçası özellikle sağda solda çalarken pek onlara acımam (ama bile bile de zarar vermem tabi ki). Kore malı ibanezlere bilemiyorum şahsi tecrübenden mi laf ediyorsun yoksa Kore Japondan kesin daha kotudur diye mi? Sana şöyle söylüyeyim sanırım 5 sene falan antreman gitarı şeklinde MIK bir S ibanez kullandım. Ve bahsettiğin hiç bir şey olmadı. Tersine birden fazla sayıda problemli MIJ ibanez ile karşılaştım, şahsen sahip olduğum (ve sonra sattığım) bir japon JS dahil olmak uzere.

Neyse.

B

Çok Ibanez kullandım.Bahsettiğim işçilik veya önyargı değil.Korelerin de işçiliği oldukça iyi.Kötü olan kullanılan malzeme.Mesela basswood'u ele alırsak Korelerde daha kötü bir basswood var.Japonlarda daha kaliteli basswood, bazı modellerde ise american basswood var.Bunun dışında edge pro II gerçekten kötü bir köprü.Eğer dive falan yapmaya kalkarsan çok akord kaçırıyor.Zaten bu yüzden 2005 korelere edge pro III koyuyorlar.Bir edge pro ile karşılaştırdığın zaman gerçekten elinde kalacakmış hissi veriyor.

Yani olay aslında prestige farkı.Prestige serilerinde kullanılan malzeme çok daha iyi.Yoksa prestige serisinde hatalı bir malzeme kullanılırsa o da kötü olur tabi, denemeden almamak lazım.Ben genel anlamda kalite farkından bahsediyorum.Bunun yanında deneyerek aldığım bir antreman rg 370'i oldukça kalite çıktı.Ama yine de eski japon rg 370ler kadar değil.

Tabi sonuçta ne kadar para, o kadar iyi sonucu var.Yani bir gibson hastası olarak, epiphone special ile gibson les paul standard'ı karşılaştırmazsın herhalde...
 
vs-100 tüp sorunu

herkese slmlar.vs-100 amfiye sahibim ve 4,5 yıldır tüpü değişmemiş.şu anda 2. overdrive kanalından ses gelmiyo.sizce tüp bitti diyemidir yoksa daha ciddi sorunlar mı beni bekliyo?
 
Re: vs-100 tüp sorunu

HYSTERICS demiş ki:
herkese slmlar.vs-100 amfiye sahibim ve 4,5 yıldır tüpü değişmemiş.şu anda 2. overdrive kanalından ses gelmiyo.sizce tüp bitti diyemidir yoksa daha ciddi sorunlar mı beni bekliyo?


seste kademeli olarak bozulma (uzun döneme yayılarak tabiii)vs olmadan direk tüp bitti şeklinde ses bittiyse tüp bitmemiştir başka bir sorun olabilir
bir yerden bağlantı kopukluğu vs devrede bir problem


flamed maple özellikle maun gövdeli gitarlarda (les paul mesela ) tona parlaklık kazandırmak için kullanılıyor ha bu arada illa flamed olması gerekmiyor
örneğin düz siyah renkli les paullerde de maple kaplama var flamed sadeec gözüken ağacı deseni
flamed olur , quilted olur mesela ton olarak bu ikisi fark etmez
 
Re: vs-100 tüp sorunu

Stormcrow demiş ki:
flamed maple özellikle maun gövdeli gitarlarda (les paul mesela ) tona parlaklık kazandırmak için kullanılıyor ha bu arada illa flamed olması gerekmiyor
örneğin düz siyah renkli les paullerde de maple kaplama var flamed sadeec gözüken ağacı deseni
flamed olur , quilted olur mesela ton olarak bu ikisi fark etmez

yeterince kalın olursa dediğin doğrudur ama ancak belli bir kalitenin üzerindeki gitarların fiyatı ton farklılığı yaratacak kadar kalın parçalar kullanımına izin verir. hele söz konusu flamed veya quilted gibi özellikli görünüşe sahip parçalarsa, çoğu standart gitarda genelde incecik kaplamalardan başka birşey değildir. ayrıntılı bilgi için http://www.edroman.com/tech/benttops.htm
 
JediMaster-Revan,

Ibanezlerden fazla haz almam, ve dolayisi ile soyle yada boyle nerde yapildiysa yapilsin ibanez savunucusu durumunda degilim. Ama hadise su, MIK modelleri oyle cok cok rezil gitarlar degil. Japonlardan daha dayanikli olduklarini sahsen tecrube etttim, ve bundan dolayi ilk once belirttigin seyle hemfikir olmadim. Hadise bu.

Ama bu arada ben basswood'un hic mi hic gereksiz bir agac oldugunu, poplar ile beraber sadece maun, kizilagac veya disbudak gibi daha degerli (fiyatca pahali) agaclarin yerine mali sebeblerden dolayi kondugunu dusnurum. Ve ayrica yukarda yazdigim ibanezler ile alakali gozlemlerim tamamiyle maun'dan yapilmis ibanezler icin gecerli.

Bunun yaninda ibanezlerde japon olsun kore olsun direk daha birinci saniyede degisecek cok onemli diger parcalar var. Bunlar manyetikler, pontanslar ve kullanilan kapasitorler. Bunlar degismeden japon modeli de gayet kotu. Ve bu parcalarin istedigi masraf ta cok cok yuksek bir sey degil isin komedisi.

Tabi bunlar benim tecrube ettiklerim. Forumdan bildigim sevdigim bir arkadas olan Tommasi yeni aldigi ibanezin ustundeki dimarzio-ibanez modeli manyetiklerin gayet saglam oldugunu soyluyordu, haklidir, denemedim bilemiyorum ve denemek te isterim. Ama genel olarak S ve RG serilerindeki manyetikler gayet rezil.

Bunun yaninda bahsettigin kopru ile alakali akor kacirma olaylari gercek floyd ile bile oluyor, daha az dereceler de olsa da. Bunu gidermek icin hipshot denen firmanin tremsetter diye bir aleti vardir onu kullanmak cok mantikli. Ama ucuz bir sey degil.

Yani diyecegim burada kotunun aslinda cok cok kotu olmadigini soyluyorum, kendinden ustte olsa da diger daha az kotulere gore. Ve bu durumda MIK'larin ustune MIJ ibanezlerdeki fiyat farki bence para kaybi. Tersine bu parayi saklayip biriktirerek cok daha saglam bir aleti birlestirmek cok daha mantikli.

B
 
Uc cins kaplama yontemi vardir.

Birincisi ve en kotusu "photo" adi altinda gecen sey. Bu bildiginiz evinizdeki mdf, sunta yada kontrplak ucuz mobilyalarda kullanilan ozel bir kagit kullanilarak yapilan kaplama. Bu "photo" kagidi alttaki tahtanin ustune yapistirilir ve de polyurethan (genelde) bir vernik ile sanki gitariniz o agactan yapilmis gibi gosterilir.

Ikincisi ilki kadar kotu olmasa da tona olan etkisi ya yoktur ya da kotudur, ki detayina gelecegim. Ikinci yontem "lamine" yontemidir. Warmoth veya USA custom guitars isimli govde ve sap ureticilerinin sayfalarina bakin orada goreceksiniz. Ed ROman, ki genelde bu adamin reputasyonu hic mi hic iyi degildir, buna "bent top" diyor nedense, standard ismi laminated isimli tabirken. Bu yontemde sekli semali guzel olan bir agac cok ince sekilde kesilir ve alltaki agaca yapistirilir. Sonra verniklenince gitariniz sanki o agactan yapilmis gibi bir goruntu elde eder. Bun yontemin tona etkisi ters olur, cunku bolca yapiskan kullanildigindan dolayi, yapiskanin da fiziksel ozelliklerinden dolayi titresimi emmesi ozelligi sayesinde gitarinizin asil agacinda olusan titresimler yok olabilir. Bu daha az ust harmonik ve daha "duz" "mat" ve derin ve saydam olmayan bir ton demek.

Simdi bu yukardaki iki yontem de kandirmaca olarak kullaniliyor orasi gercek. Burada madem yazmaya basladik devam edeyim, "nasil bir gitarin bu yukardaki yontemlerle kaplanmis oldugunu anlarim?" sorusuna cevap vererek.

Bunu gitarin manyetiklerini falan sokmeden, boyasini az da olsa kazimadan anlamak icin her zaman ise yaramasa da kolay bir yontem var. Eger gitariniz saydam bir finish'e haiz ise (ki oteki turlu lamine veya photo top'a ne gerek var) gitarinizin kenarlarina bakin. Stratlarda arkada bulunan tummy contour bolumu simsiyahtir eger stratiniz bu yontemlerle kapli ise. Bunu amerikan fenderler de bile gorebilirsiniz, ki 92-97 arasi bu cins stratlar var. Cok oktu bir sey! Meksika mali stratlarda mesela kavak (poplar) kullanip ustunu kizilagac lamine seklinde olan bir suru strat var. Bundan dolayi mesela 2003'den sonra uretilmis MIM stratlari ancak gonul rahatligi ile alabilirim, zira ondan once poplar kullanilirdi ve saydam finishli gitarlar hep laminated idi.

Ornek isterseniz:

Hic bir kaplama islemine ugramamis bir 3-c burst strat:

http://www.wildwoodguitars.com/electrics/fender/strat/strat_v148061/strat_v148061.html

Bir laminated kaplama yontemine ugramis bir MIM strat: Neden derseniz, evet bu MIM'de 2003den sonra uretildigi icin tamamen kizilagac orada problem yok ama aslinda bir cok parca, yani 2 yada 3 parca degil. Bunun goruntusunu disardan gorulmesini engellemek icin, yani onu kapatmak icin bu sekilde bir ayak oyununa basvurulur:

http://www.guitartrader.com/bigimag...page=dir3&itmid=3044&subsecid=1136&catid=1138

Yok eger hic bir sekilde bir tarafta tummy contour gibi seyler yoksa o zaman isiniz zor, ancak manyetiklerin falan bulundugu yere iyice ve egitimli bir sekilde bakarak anlayabilirsiniz.

Mesela EPilerde hic bir zaman asagida anlatacagim gibi asil maple cap isi yoktur. Nerden biliyorsun derseniz, evet agaci kazidim oradan biliyorum diyecegim. Hatta Epi special'lar ki iyice ucuz olanlari onlar, konturplak ile yapiliyor, ondan cok agirlar. Daha ust model epilerse lamine bir maple ile kaplaniyor, ve sanki maple cap varmis gibi gosteriliyor. Normal cunku gercek maple cap bayagi pahali bir gitar. Kisacasi bir epi LP aldiginizda aslinda full maun bir gitar aliyorsunuz. Arkasindaki kaplamalar ise (eger siyah renkte degilse) gitarin bir cok parcadan olustunu gostermemek icin yapilmis, ki normal gibson lpler bir tek yani yekpare maun ustune yapilir. Tabi ki fiyat farki yaratiyor, gerci bunun derecesi o kadar yuksek olmali mi olmamali mi ayri mevzuu.

Ucuncu yontemse gercekten kalin bir akcagac kullanmak.

http://www.usacustomguitars.com/ctt.html

buraya bakarsaniz mesela 5/8 inchlik bir akcagac katmanini maun ustune yapistirdiklarini gorursunuz. ISte bu tonu etkiliyor. Kullandiklari yapiskanin ozellikleri dahi tonu etkiliyor. Ve tahmin edeceginiz uzere iyi olan yapiskan (yani etkisi az olan yapiskan) cok daha pahali. Iste bu durumlar gitarin yapiminda bilginin, muzige sayginin cok onemli oldugunu gosteren seyler.

Eger ucuza gercek akcaagac maun ile makyajsiz sekilde yapilmis (tabi amerikan degil cunku onlar pahali) bir gitar ariyorsaniz o zaman agile isimli gitarlara bakiniz:

http://www.rondomusic.bigstep.com/item.jhtml;$sessionid$3H0ICUYAAAFANTZENUGJPQWPERWRJPX0?UCIDs=850849%7C940498&PRID=1359686

400 dolar ama cidden sahtekarlik olmadan gibson LP gibi yapilmis gitarlar. Gerci turkiyeye bu fiyata gelmez ayri mevzuu. Sanirim forum uyelerimizden olan Scot'ta bir tane vardi ama yanlis hatirliyor olabilirim. Bu arada Harmony Central guitar forumunda cok cok sevilen gitarlardir, hatta oranin adini agile forum'a bile cevirmek mumkundur. Iki tane denedim, agirlar. Ince iscilikte Gibson kadar iyi degiller, manyetikleri kotu, ama 400 dolar fiyati artik ne olsun.

Aklinizda bulunsun.

B
 
DrB senin kadar teknik bilgim yok, zaten ben de basswood sevmem aslında.Sadece örnek vermek istemiştim.Kore zaten kötü değil ama Jem alacaksam edge pro II li bir jem almam, söylemek istediğim buydu.

Yoksa ben de maun ağacı ve sabit köprüyü daha çok seviyorum ve bu nedenden dolayı Ibanez SZ en sevdiğim gitar.

Peki sana bir soru sormak istiyorum.Sende de Les Paul'ün solo gitarı olduğu izlenimi var mı? Yani ritm çalarken bir tele kadar rahat ve performanslı olmuyor.Sanırım gibsonlar konusunda uzmansın, benim 1-2 hafta takılmışlığım var da öyle aşırı çalmadım.
 
JediMaster-Revan demiş ki:
DrB senin kadar teknik bilgim yok, zaten ben de basswood sevmem aslında.Sadece örnek vermek istemiştim.Kore zaten kötü değil ama Jem alacaksam edge pro II li bir jem almam, söylemek istediğim buydu.

Yoksa ben de maun ağacı ve sabit köprüyü daha çok seviyorum ve bu nedenden dolayı Ibanez SZ en sevdiğim gitar.

Peki sana bir soru sormak istiyorum.Sende de Les Paul'ün solo gitarı olduğu izlenimi var mı? Yani ritm çalarken bir tele kadar rahat ve performanslı olmuyor.Sanırım gibsonlar konusunda uzmansın, benim 1-2 hafta takılmışlığım var da öyle aşırı çalmadım.

Hmmm DrB de sende sağolun da bişey aklıma takıldı bu Jem555 lerin edge pro III lüleri yok dimi? Ama Jem7D'de acaba edge pro kaç var bilen varmı?
 
DRb usta haklı bir konuda,ıhlamur ağaçları gerçekten dandik şöyle dandik:Karakteristik bir özelliği yok ,tonada bir etkisi yok.

Mesela bende İbanez s 470 var,salt maundan yapılmış bir gitar.Arkadaşların yardımıylada S.Duncan taktım gerçekten çok özel bir ton oluştu.Sıcak ılık bir ton oluştu,gayette memnunum.Ama çok sert tonlar için önermem.

Maunlar ıhlamurlara göre gerçekten iyi.
 
Kanımca :LOL: uzun araştırmaların ve düşünmelerin sonunda bir Jem almak için çok erken olduğunu düşündüm o yüzden RG350EX(o olmazsa RG350DX) almayı planlıyorum 8) ve bu sefer kesin haftasonu alacam.Acaba İstanbulda bu gitarları gördüğünüz yer varmı tünelde ve ya herhangibi bir yerde nerde bulabilirim?Bulursam ne kadara bulurum?(Offf bulamazsam çok üzülecem yağğ :cry: )Şimdiden sağolun arkadaşlar...
 
JediMaster-Revan demiş ki:
DrB senin kadar teknik bilgim yok, zaten ben de basswood sevmem aslında.Sadece örnek vermek istemiştim.Kore zaten kötü değil ama Jem alacaksam edge pro II li bir jem almam, söylemek istediğim buydu.

Yoksa ben de maun ağacı ve sabit köprüyü daha çok seviyorum ve bu nedenden dolayı Ibanez SZ en sevdiğim gitar.

Peki sana bir soru sormak istiyorum.Sende de Les Paul'ün solo gitarı olduğu izlenimi var mı? Yani ritm çalarken bir tele kadar rahat ve performanslı olmuyor.Sanırım gibsonlar konusunda uzmansın, benim 1-2 hafta takılmışlığım var da öyle aşırı çalmadım.

Teknik bilgi derken zamanla edinilmis gitarla alakali bilgiler. Yoksa kendimi cidden bir gitar tamircisi yahut yapimcisi olarak egitmedim ve gormuyorum, her ne kadar simdiye kadar warmoth parcalarindan falan boyasini da yapmak uzere 4 5 tane gitar birlestirmis olsam da.

Simdi son sorunla turnayi gozunden vurmussun. 8) LPleri cok severim, kesinlikle lazim, en azindan benim kafamda duydugum ses ancak onunla cok iyi cikiyor. Hem cok temelli, guclu (ama output seklinde degil) yani altyapili, ama hem de tizleri gayet bol ve gerektiginde gruptaki butun enstrumanlar arasindan siyrilip ortada kalabiliyor. Ama LPlerin en buyuk problemi de budur, yani cok dominant olmasi. Inan grupta falan calarken bu gitarla direk duyuluyorsun. Bu tabi gitar temelli muzikler acisindan iyi, ama sarkicinin dominant olmasi gereken bir muzik tarzinda (pop falan gibi) ritm calsan bile ritm cok goze batiyor. Strat bu konuda super bir gitardir, amerikan stratim var ve cok severim. O gitar cok guzel ritm goturur ama bu sefer onun problemi de dominant olup butun enstrumanlar arasindan siyrilip duyulmaktir.

Tele iste bu konuda super bir gitar, cunku bir yerde ikisini de yapabiliyor. Yani tonu biraz kisip dogru manyetigi kullaninca (bence manyetik isinin en onemli oldugu gitarlar teleler) gayet LP vari bir ton veriyor, ama o kadar tok ve altyapili degil tabi. Acik seslerde strat dahil olmak uzere hepsine basiyor, twang denen seyi ancak tele kullanan bilir kisacasi. Ve rittmleri de gitarin sesini biraz kisip oyle ayarliyarak strat'a gayet yakin bir sekilde goturuyor. Kisacasi eger yine vokal dominant ama gitarin da duyulmasi gerektigi bir grupta calacak olursam eskisi gibi ortaya bir LP koyup her yeri domine etmek yerine (zamanla insan caldigi muzigi calarken dinlemeyi daha bir cok seviyor), kesinlikle bir tele kullanirdim. Bundan dolayidir ki en azindan benim dinledigim muzik yelpazesinde telecaster en esnek, en fazla alani kotaran gitar. Telecasterimi cok severim.

B
 
01 demiş ki:
DRb usta haklı bir konuda,ıhlamur ağaçları gerçekten dandik şöyle dandik:Karakteristik bir özelliği yok ,tonada bir etkisi yok.

Mesela bende İbanez s 470 var,salt maundan yapılmış bir gitar.Arkadaşların yardımıylada S.Duncan taktım gerçekten çok özel bir ton oluştu.Sıcak ılık bir ton oluştu,gayette memnunum.Ama çok sert tonlar için önermem.

Maunlar ıhlamurlara göre gerçekten iyi.

Blues01 ve NorthernRock nicki ile benden daha once OM ile falan tavsiye isteyen arkadas sensin sanirim, duncan custom custom ve pearly gates flaan diyordum sanirim bir ara. Bir ibanez s470 lafi hatirliyorum, om'lere bakmadan ama taktigin manyetikleri tam bilemiyorum. DAha fazla detay verirsen sanirim herkesin isine yarar.

B

EDIT: OMlere baktigimda sanirim en son JB (trem spaced) kopru ve PG sap diyordun yani S470'e alacagini soyledigin manyetik oydu sanirim. Onlari mi aldin? Eger onlarsa burada bir tonal degisiklikler hakkinda rapor verirsen takilan herkesin isine yarar diye dusunuyorum.
 
Aravil demiş ki:
Kanımca :LOL: uzun araştırmaların ve düşünmelerin sonunda bir Jem almak için çok erken olduğunu düşündüm o yüzden RG350EX(o olmazsa RG350DX) almayı planlıyorum 8) ve bu sefer kesin haftasonu alacam.Acaba İstanbulda bu gitarları gördüğünüz yer varmı tünelde ve ya herhangibi bir yerde nerde bulabilirim?Bulursam ne kadara bulurum?(Offf bulamazsam çok üzülecem yağğ :cry: )Şimdiden sağolun arkadaşlar...

Bu forumun alim satim bolumune bak. Genelde epey uygun fiyatlara bir cok ibanez alinip satildi. Hatta su anda floydsuz olsa da Asgodas isimli forumdasimiz bir ibanez satmakta. Alim satim forumunda genelde insanlar iyi ve ahlakli saticilar, ama alis veris yapmadan ayni sayfada benim de alakadar oldugum "alis veris yaptiginiz insanlarla ilgili dusunceleriniz onerilerniz sikayetleriniz" falan gibi bir basliga sahip olan dizine dikkatlice bir goz at. Kim iyi kim kotu orada yavas yavas beliriyor ve de cok iyi oluyor.

SRV muzige de bakabilirsin, kullanilmis al derim su asamada.

B
 
DrB demiş ki:
Ed ROman, ki genelde bu adamin reputasyonu hic mi hic iyi degildir

bazı düşük kalite taklitleri orjinal fiyatının üstüne satması bir yana kendisi aynı zamanda tam bir redneck ve amerikan ırkçısıdır. http://www.edroman.com/rant/mannys.htm makalesinde örnek olarak verdiği diplomat ömer ilk halinde türk idi. kendisine düzeltmesi için attığım mail sonrasında bir haftaya yakın yazıştık, zaman zaman da karşılıklı küfürleştik. sonuçta sabit fikirli kaz kafalı kuş beyinli bir herif olduğu için sanıyorum o yazıyı oldukça uzun bir zaman da değiştirmeden bıraktı ama galiba tepkiler fazlalaşınca dayanamamış, sonuna da disclaimer eklemiş :)
 
DrB demiş ki:
Eger gitariniz saydam bir finish'e haiz ise (ki oteki turlu lamine veya photo top'a ne gerek var) gitarinizin kenarlarina bakin. Stratlarda arkada bulunan tummy contour bolumu simsiyahtir eger stratiniz bu yontemlerle kapli ise. Bunu amerikan fenderler de bile gorebilirsiniz, ki 92-97 arasi bu cins stratlar var. Cok oktu bir sey! Meksika mali stratlarda mesela kavak (poplar) kullanip ustunu kizilagac lamine seklinde olan bir suru strat var. Bundan dolayi mesela 2003'den sonra uretilmis MIM stratlari ancak gonul rahatligi ile alabilirim, zira ondan once poplar kullanilirdi ve saydam finishli gitarlar hep laminated idi.

şu grafikte ikisini karşılaştırabilirsiniz. alttaki gerçek kalın ağaç, üstteki ince kaplama

bodfen1.jpg
 
DrB demiş ki:
01 demiş ki:
DRb usta haklı bir konuda,ıhlamur ağaçları gerçekten dandik şöyle dandik:Karakteristik bir özelliği yok ,tonada bir etkisi yok.

Mesela bende İbanez s 470 var,salt maundan yapılmış bir gitar.Arkadaşların yardımıylada S.Duncan taktım gerçekten çok özel bir ton oluştu.Sıcak ılık bir ton oluştu,gayette memnunum.Ama çok sert tonlar için önermem.

Maunlar ıhlamurlara göre gerçekten iyi.

Blues01 ve NorthernRock nicki ile benden daha once OM ile falan tavsiye isteyen arkadas sensin sanirim, duncan custom custom ve pearly gates flaan diyordum sanirim bir ara. Bir ibanez s470 lafi hatirliyorum, om'lere bakmadan ama taktigin manyetikleri tam bilemiyorum. DAha fazla detay verirsen sanirim herkesin isine yarar.

B

EDIT: OMlere baktigimda sanirim en son JB (trem spaced) kopru ve PG sap diyordun yani S470'e alacagini soyledigin manyetik oydu sanirim. Onlari mi aldin? Eger onlarsa burada bir tonal degisiklikler hakkinda rapor verirsen takilan herkesin isine yarar diye dusunuyorum.


Abi Nothern_Rock (ilban) yeğenimdir,seninle ne konuştu tam olarak bilmiyorum,ama onu sana ben yönlendirmiştim :D ...


Evet abi s 470 ide aldım, S.Duncan ın PG ve TB-4 ünüde aldım baya ğı bir uğraştan sonra taktık...

Manyetik kombinasyonuyla bu gitar gerçekten çok hoş bir hal aldı.Aslında istediğim ton bu değildi aslında ,hiç düşünmediğim bir ton oluştu,ama farkında olmadan çok değişik fakat çok güzel bir ton elde ettim buda ilginç :) .

Diğer gitarlarla nasıl bir saund u var bilemeyeceğim ama s470 le PG, çok sert olmayan fakat sıcak ve içli bir ton elde ettim.Özellikle ritmde tiz sesler kendini hissettiriyor.Tabi bu tiz sesler kabak gibi kendini belli ettirmiyor,ama biraz daha ön planda.PG nin maunda çok iyi sonuçlar çıkartacığını düşünüyorum özellikle neck te!

TB-4 e gelince sololardada yine istediğim tonu alamadım ama tıpkı PG teki gibi kendine özgü has bir ton elde ettim.Normalde tizler fazla ama kullandığım ekipmanda yaptığım ayarlarda daha tok bir ses elde ettim.Normal de dediğim gibi tiz ses veriyor,ama yapılacak çeşitli ayarlala elde edilecek tok sesler tiz tonlardan daha memnun edici,herşeyden önemlisi daha doğal!
12.perdeden sonraki perdelere indiğimde TB-4 ciyakciyak ötüyor aslında istediğim ton bir anlamda buydu,çok etkileyici cırt bir ton elde edilebiliyor bu manyetikle.

Bu iki manyetikte gerçekten güzel,özellikle TB-4 çok yönlü bir manyetik.PG Blues-Rock saund una daha yakın bir manyetik.Maunla çok değişik,Amerikan malı lambalı Musicman amfi ve Ts9dx le çok güzel sonuçlar verdi.Efekte boğmamakta yarar gördüm bu manyetikleri kullanırken,çünkü gerçekten doğal ve içli bir sesi var bu aletlerin.

Genel itibariyle bu manyetik ikilisinden Blues-Rock saundu çok süper bir şekilde alınabiliyor,ama bir metalde zayıf kalabilir.Korka korka almıştım ,ilk baştada hayal kırıklığına uğramıştım ama ts9dx ile yaptığım ayarlar sonunda gerçeken güzel tonlar elde ettim.lambalı amfilerde dahada kaliteli sesler veriyor,alacak arkadaşlar hiç düşünmeden alsın,kesinlikle tavsiye ederim!
 
Geri
Üst