Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Bence seçenek çok ama Ibanez gerçekten iyidir.
HSH dizlimde ton potansını push/pull yapıp sap manyetiği devreye sokarak HH dizilim de elde edilebilir. Ben tavsiye ederim.
Aynı şekilde düşünüyorum Selçuk kardeşim...
İbanez'in iyisi gerçekten iyidir...
Ancak, konu şu ki gitar almak isteyen kardeşlerimiz genellikle moda olan eğilimlerden kurtulamıyorlar ve bu da normal...
Ayrıca-söz meclisten dışarı- gitar tavsiyesi isteyen kardeşlerimiz, genellikle kendi seçimlerine onay istiyorlar, farklı bir fikir değil... Yanılıyor muyum?
 
Başlıkta da belirttiğim gibi 500 tl kadar bütçem var. 2.el olur sıfır olur gitar önerileriniz nedir? Başlangıç ve orta seviye için alacağım. Genelde hard rock thrash heavy falan çalmayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler
 
Normalde bu tür başlıklarda pazarlama tarzı reklam yapılmasını sevmem, tepki de gösteririm. Ama bu sefer tam yerinde bir hatırlatma olmuş. Güzel gitar, güzel fiyat.
Teşekkür ederim. Daha önce yaptığım bir şey değildi reklam yapmak, açıkçası itici geliyor bana da fakat gitar garip bir şekilde fiyatını, şahsi fikrimce, uygun tutmama rağmen satılmadı. Bende konuyu görünce bir yazayım dedim.
 
Teşekkür ederim. Daha önce yaptığım bir şey değildi reklam yapmak, açıkçası itici geliyor bana da fakat gitar garip bir şekilde fiyatını, şahsi fikrimce, uygun tutmama rağmen satılmadı. Bende konuyu görünce bir yazayım dedim.

Böyle güzel, yerinde tavsiye varsın olsun :)
Cort ile takaslayan mı gurban? Petrucci gibi Cortum var vallaha bak :D:D (Bu kısım takılmaca :))
 
bende öyle düşündüm lakin jackson ya da schecter da gitmez mi başlangıç için falan?
yani onlar da olabilir ama ibanezin başlangıç gitarları bence hem kullanımı daha basit hem de gözlemlediğim kadarıyla çok sorun yapmayan gitarlar. ton olarak da fiyatına göre gayet iyi diye düşünmekteyim. grx40 ve gr170dx kullandım. hatta grg170dxi halen kullanıyorum. yedek gitarım :) ayrıca grg370 gibi gitarları şu aşamanız için önermiyorum. çünkü köprü sistemleri farklı. ayar yapmada tel kopmasında filan baya uğraşırsınız. biraz zahmetli gitarlardır.
 
Bende LTD EC1000 var ve bende Blackstar HT20 kullanıyorum bu aralar. İyi sonuçlar alındığını kesinlikle söyleyebilirim. Hatta LTD EC401 (kodunu yanlış hatırlıyor olabilirim) ilede Blackstar amp. kullandım. Aynı şekilde sonuç iyiydi. Sert müzik için oldukça iyi ve tatminkar olduğunu söyleyebilirim.
Aynı şekilde 2 adette Schecter gitarım var, biri Blacjack diğeri Hellraiser, bunlarda aynı şekilde ciddi kalitede ve çok tatminkar sound sunuyorlar.
Hatta LTD EC1000 ve Schecter Hellraiser Special C1 FR gitarlarımı satılığa çıkarmıştım. Arkadaş düşünürse yardımcı olurum. (LTD EC1000 jelatinleri dahi üzerinde duran sıfır ayarında bir gitar, Schecter Hellraiser ise sıfır )
Schecter Hellraiser FR ve LTD EC401/EC500 arasındayım. Sizin kişisel fikriniz nedir? Thrash metal ağırlıklı çalıyorum.
 
Merhaba abilerim :) Başlıkta da belirttiğim üzere 600 tl bütçem ile bir elektro gitar almak istiyorum. 1 yıla yakın klasik gitar çaldım, ancak rock ve metal çalmak istiyorum ve bu gitarla olmuyor :) Aklımda Epiphone Sg Spechial, SX STL ASH, modelleri var. Fiyat 600 tlden az olabilir ama fazla olmaz ise sevinirim.

Daha çok, Rock, Metal, Blues dinliyorum. Dinlediğim gruplar The Beatles, Metallica, Slipknot, Megadeth, Guns N Roses, AC/DC

Dikkat çekici bir görüntüsü olsun, yani kibar bir tipi olsun ama distortionda canavar gibi ses çıkarsın :)

Bu fiyat aralığında mümkün müdür, bilmiyorum ancak yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler !
 
Geri
Üst