Sahibinden.com Dolandırıldım...dikkat!!!

Arkadaşlar tanımadığınız kişilerle alışverişlerinizde en güvenli yollardan biri PTT ile kapıda öde sistemini kullanmak. Ben bir kere o sistemle sattım. Satıcıya da herhangi bir zorluğu yok.
Öncelikle geçmiş olsun !!! Ne yazıkki ortamda sahtekar ,bunu meslek edinmiş- farklı isimlerle üyelik açıp insanları sürekli taciz eden insanlarla dolu.
Can arkadaşımın yazdığı PTT ile kapıda ödeme şeklinin güvenilir bir yol olduğunu söylemiş bir satıcı olarak,
ancak siz siz olun kesinlikle bu şekilde güven sağlayarak ürününü güvenilir hale getirmeye çalışan insanlardan uzak durunuz (sizi tenzii ederek Can Bey yanlış anlaşılmasın!!).
Nedeni ise ürünü kapıda öder satın alırsınız doğrudur ancak PTT size ürünü kontrol etme şansı tanımıyor :)) Siz parayı ödeyip ürünü teslim aldıktan sonra bakabiliyorsunuz .Yani aslında kutunun içinden hiçbir şey çıkmasa dahi eyvallah demek zorunda kalabilirsiniz.
Gittigidiyor ve sahibinden.com get seçeneğini kullanarak satın alırsanız biraz komisyon ödersiniz ancak söz hakkınız olur geri gönderme şansınız olur .
 
Doğrudur alımla ilgili bölümünü bilmiyorum. Ben zaten hardcase göndermiştim. 6 kiloluk alete 8-10 lira almıştı PTT ve ertesi günü Ankara'da alıcının eline geçmişti(ayrıca çalışanlar şaşırtıcı şekilde nazikti).

Satıcılar da bazen bu tür yöntemleri zahmetli bulduğu için yanaşmayabiliyor, aksini belirtmek için söyledim. Yoksa biz buradan kimsenin alışverişinde ne alıcıya ne de satıcıya kefil olabiliriz. Alışveriş yapacak arkadaşlar sizin dediklerinizi de elbet aklının bir köşesinde tutmalı.
 
Öncelikle geçmiş olsun !!! Ne yazıkki ortamda sahtekar ,bunu meslek edinmiş- farklı isimlerle üyelik açıp insanları sürekli taciz eden insanlarla dolu.
Can arkadaşımın yazdığı PTT ile kapıda ödeme şeklinin güvenilir bir yol olduğunu söylemiş bir satıcı olarak,
ancak siz siz olun kesinlikle bu şekilde güven sağlayarak ürününü güvenilir hale getirmeye çalışan insanlardan uzak durunuz (sizi tenzii ederek Can Bey yanlış anlaşılmasın!!).
Nedeni ise ürünü kapıda öder satın alırsınız doğrudur ancak PTT size ürünü kontrol etme şansı tanımıyor :)) Siz parayı ödeyip ürünü teslim aldıktan sonra bakabiliyorsunuz .Yani aslında kutunun içinden hiçbir şey çıkmasa dahi eyvallah demek zorunda kalabilirsiniz.
Gittigidiyor ve sahibinden.com get seçeneğini kullanarak satın alırsanız biraz komisyon ödersiniz ancak söz hakkınız olur geri gönderme şansınız olur .

- Dostlar kavram kargaşasına düşmeyelim.... PTT parayı ödemeden size neden kargoyu teslim etsin ki? siz GG ve Sahibinden com da parayı çok daha önce zaten ödemiyormusunuz? Bu sistemlerdeki tek fark PTT çalışanlarının KAMU görevlisi olması.. Kimseyi suçlamak istemem ancak özel kargo şirketlerinde çalışan sirkülasyonu çok fazla... Kame demek resmiyet demek... PTT de ödersiniz paranızı kargoyu önlerinde açar ve tutanak tutturursunuz.. Guvenlimi? değil.. hiçbiri güvenli değil.. Zaten arada bu riskler olmasa 2ci el mal değerleri bu kadar düşük olmazdı..
 
Arkadaşlar,

Bu sistemlerin hiçbiri hiç bir işe yaramıyor. Get ile elinize gelen kargo gerçekten istediğiniz ürün çıksa bile siz ödemeyi onaylamayıp içinden hiç alakasız birşey çıktı diyebilirsiniz ya da aynı şeyi karşı taraf yapıp ben yolladım, yalan söylüyor diyebilir. Kargoyu kuryenin gözünün önünde açsak bile bir deneyeyim deme şansımız yok, desek bile kurye bundan ne anlayacak, istediğimiz ürüne biraz saf bir kurye ile bozuk diye zabıt tutturabilir istediğimiz bozuk ürünü yollayıp, ben yolladığımda sağlamdı diyebiliriz. E bu durumda karşımızdaki de diyebilir.
O halde en iyisi karşılıklı güveni yakalamak. Eğer insan sarrafı değilsek bu işe girmeyeceğiz, elden alacağız, deneyeceğiz, araştıracağız. Ben insan sarrafıyım diyorsak, sonuçları olumlu/olumsuz göze alacağız.
Ben de zamanında turkrock.com'dan dolandırıldım. Son scorpions konserine bir sahte bir orjinal biletle girmek zorunda kaldım. Güldüm geçtim. Neden? Çünkü ben dolandırılmaya resmen razı oldum, düşününce adamın bir çok şüpheli tavrı vardı. Turkrock nasıl bir site diye bile sordu, müzisyenler mi takılıyor dedi... Ona rağmen aldım. Hata ettim.
İnsanoğlunun iyisi kötüsü birarada yaşadığına göre, yapacak birşey yok gözü dört açacağız, referanslara güveneceğiz, hal tavıra dikkat, en en önemlisi fiyata dikkat. Biraz konuşmak konuşturmak lazım adamın gitarla müzikle ilgisi var mı yok mu vs. vs...
Biz burada çok değerli bir topluluğuz aslında, kendi aramızda senelerdir alıp satıyoruz, kötüyü barındırmıyoruz. Kimimiz amatör, kimimiz profesyonel, birbirimizi anlıyor, anlayış gösteriyoruz. Ha göstermeyen anlamayan adamlar da yok değil aramızda, sağlık olsun... Ama ilk tercih her zaman turkrock.com alım satım forumu olmalı bence...
Oramiral, umarım paranı kurtarırsın... Söyleyecek söz bulamıyorum, gerçekten bulamıyorum. Nasıl bir onur, gurur nasıl bir yaşam tarzı bu insan müsfettelerininki... Böyle iş, böyle anlayış mı olur? Sana bu dolandırıcılığı yapanın umarım... neyse beddua etmek de istemiyorum... zaten bu anlayışı 1000 lira için sürdüren sittin sene adam olmaz. Ha, milyon avroları konuşsak o başka. Onlar bizi yönetir...

Tekrar geçmiş olsun,
B.
 
Merhabalar,

Ediz'in söylediklerine katılıyorum.En risksiz Sahibinden.com'dan Get'li alış veriş.2 sorunlu alış verişten Get sayesinde kurtuldum.Site yönetimide duyarlı bu konuda yardımcı oldular.Usa strat olarak satın aldığım gitar toplama çıkınca geri postaladım,Get siz alsaydım bilmiyorum ne olurdu...Sonra vatandaşa, "bu ilanda yazdığın gibi Usa değil sadece sapı Usa"dediğimde "evet öyle ama gitardan anlasaydın usa den daha iyi kaliteli bir gitar olduğunu anlar bana teşekkür ederdin, ama sen tonla değil marka ile ilgilendiğin için bik bik bik bik...."tafra yapmıştı.Ortalıkta böyle bir sürü günü kurtarmaya yönelik yaşayan moloz insan var.
Bırakın 1200 TL yi 100 TL pedal için kırık yalan atan var..İlan benimde dikkatimi çekmişti ama fotoğrafların orjinalliğinden kıllandığım için neck plate'ti gösteren bir foto isteyince bağlantı koptu.

Oramiral,
Yazdıklarım nasihat değil yanlış anlama lütfen kimse bilmediğin birşey söylemedi zaten ama arada bir insan güvenmek istiyor ve risk alıyor.Para yatırdığın esnafın bilgilerine bankadan ulaşarak bağlı bulunduğu bir oda varsa orayada şikayet edebilirsin.

Çok geçmiş olsun.
 
yıllarca int den gitar pedal amfi .....alışveriş yaptım arkadaşlarım nasıl güveniyosun diyodu .müzisyen olduklarını anladıgımda hiç bir sıkıntı kalmıyo diyodum...ama şeref...ler artık muzisyenlerin buluştugu alışveriş sitelerine dadandı.
 
Bende bu şerefsizle gitar hakkında konuşmuştum. Ayrıntılar;
ben-Tel no alabilirmiyim
dolandırıcı-542 845 82 06 gündüz derste oluyorum ve derslikte cekmiyor aksam ararsanız daha iyi olur iyi günler
b-hocam o halde gitarla ilgli detaylı bir bilgi verirmisiniz? ilk sahibimisiniz?bir de orjinal fotoğrafları mı?
d-gitar fotoğrafları referans bire bir aynıdır seri no n1068940 budur araştırabiirsiniz geçen yıl doğum günümde amirakadan geldi burdan alınmış bir gitar değil yani
d-garanti hesabınımı siz sormuştunuz? ya benimde kont bitmş cevap veremiyorum
b-hatayda nerde oturuyorsunuz? bir tanıdığıma elden aldırmayı düşünüyorum...
d-:.....ses seda yok.

Dolandırıcı olduğunu anladığım için aramaya bile tenezzül etmedim.

Bu arada geçmiş olsun. yanlız şuna da değinmeden edemiyeceğim. Piyasada ucuz birkaç ürün görünce şuurumuzu kaybederek saldırıyoruz buna kendimi de dahil ediyorum. Bu olayda diğerleri gibi hepimiz için bir tecrübe olmuştur. Tekrardan geçmiş olsun.
 
Ben İstanbul'da ikamet ediyorum. Savcılık cidden yavaş işler, bir kere başka bir olaydan da olsa dilekçe vermiştim ama 1 ay gibi bi sürede sonuclanmıştı. Sonuçlanıyor ama geç tabi bu onun önem derecesine görede şekillenebiliyor. Sonuc olarak internet alışverişine pek sıcak bakmıyorum, çünkü insiyatif meselesi, karşıdaki seni cezbedebilir ve bu onun profesyonelliğiyle alakalı, tek bir telefon, banka hesabı, dandik bir kullanıcı üyeliği ve adam kayıp. Bu cok basit geliyor ve cidden anlamıyorum bu tür insanlar nasıl bu kadar rahat, pişkin, düzenbaz ve boş olabiliyorlar? Yani bu tüm dünya insanlarının aslında içinde olan bir dürtümü? Yoksa sonradan kazanılmış şeylermi? Yani bu olay bana o kadar alçakca geliyor ki, kendim yaşamış kadar üzüldüm. Ve güzelim Türkiye'mizde ancak bu kadar işleyebiliyor hukuk, yani bunu sen Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesine şikayet etseydin. Yani bu şartlarda demiyorum herhangi bir avrupa vatandaşı olarak. Adamlar her şekliyle ilgilenip direk bir ekip yolluyorlar. Ama bizde dosyalar bekliyor, sigara bitiyor, zaman geçiyor, akşam oluyor, sonra olayı tekrar tekrar anlatıyorsun falan filan. Sonuc olarak cok konustum ama Oramiral arkadaşım, bu olayın peşini gerçekten bırakma, hani olurda bıkarsın, paranı alamazsın sorun değil. Senin içinde kalmasın...and justice for all!
 
Merhaba,

Hukukta bazen bayram arası bazen devre arası...ama savaşa perşembe günü devam..bu sürede iyi dileklerini ileten tüm arkadaşlarıma teşekkür ederiz. İnanın forumdan ve hiç tanımadığım sizlerden aldığım destek, moral beni daha da motive etti...peşini bırakmayacağım.

Herkesin bayramını kutlarım.

Sevgilerimle,

Gökhan
 
Öncelikle geçmiş olsun üstad...
Şu dakikadan sonra ah be hocam niye havale yaptın niye güvendin gibi bir yorum bana gereksiz geliyor...
Yanlış anımsamıyor isem aynı gitarın ilanına bakıp vay be piyasada ne kadar ucuza ne gitarlar var demek para olsa neler alınır gibisinden iç geçirmiştim...

Benim bakış açıma göre durum bire birde sizi ilgilendiriyor gibi görünsede bence hepimizi ilgilendiren bir durum.Forum tarzı yerlerde çok kısa sürede deşifre oluyor bu tarz kişiler ama sahibinden falan biraz daha korumasız yoruma kapalı olduğu için...

En kısa zamanda mücadelenizin olumlu sonuçlarını umarım buradan okuruz...

Tekrar geçmiş olsun...

Herkese iyi bayramlar
 
Geri
Üst