Biz zamanın da nelere şahit olduk, neyse dikkatli olun🙂Burada da mı oluyor bu tür olaylar?
Öncelikle geçmiş olsun !!! Ne yazıkki ortamda sahtekar ,bunu meslek edinmiş- farklı isimlerle üyelik açıp insanları sürekli taciz eden insanlarla dolu.
Can arkadaşımın yazdığı PTT ile kapıda ödeme şeklinin güvenilir bir yol olduğunu söylemiş bir satıcı olarak,
ancak siz siz olun kesinlikle bu şekilde güven sağlayarak ürününü güvenilir hale getirmeye çalışan insanlardan uzak durunuz (sizi tenzii ederek Can Bey yanlış anlaşılmasın!!).
Nedeni ise ürünü kapıda öder satın alırsınız doğrudur ancak PTT size ürünü kontrol etme şansı tanımıyor 🙂) Siz parayı ödeyip ürünü teslim aldıktan sonra bakabiliyorsunuz .Yani aslında kutunun içinden hiçbir şey çıkmasa dahi eyvallah demek zorunda kalabilirsiniz.
Gittigidiyor ve sahibinden.com get seçeneğini kullanarak satın alırsanız biraz komisyon ödersiniz ancak söz hakkınız olur geri gönderme şansınız olur .
Uyanıklılık etmekle ne alakası var birader, millet bir gitarı illaki liste fiyatından sıfır mı alacak? .. Harbiden de nickini hakediyorsun..
Benzer bir üslup tekrarlanırsa şu ana kadar kural ihlalleri dışında uygulanmayan bir yaptırımla üyeliğiniz sonlandırılacaktır.
Yahu nereden tanıdınız bu kadar insanı? Nasıl bir ilişki içindeydiniz de tanıdınız bu kadar kişiyi? Pes! ne sosyal insansınız😕Şu sitedeki binlerce üyeyi tanırım. O binlerce üyenin içinde toplasan adam sayısı bir elin beş parmağını geçmez. Kalkıp bana felsefe yapmayın kıçınızın bokuyla...
Bu arada bu site için şöyle bir önerim var;
Alış-veriş yapan kişlerin bir skoru olsa ve profilinde bu alışveriş için puan veya sayısı belirtilse. Örneğin ebay gibi. Keza "alışveriş yaptığınız kişi için yapılan yorumlar" başlığı bana pek işlevsel gelmiyor. Tabi ki bu site alım sitesi değil orası doğru ama sadece bir öneri...
E-ticaretin nasıl en güvenli şekilde yapılacagını insanlarımız malesef tam olarak ögrenemediler hala. Ben de sahibinden.com' da satış yapıyorum hatta ilanımı az önce verdim.İlanda not olarak belirttim ama burayada yazma ihtiyacı hissediyorum.
Sahibinden.com dolandırılma riski yüksek bir sitedir ! eğer nasıl güvenli alışveriş yapacagınızı bilmiyorsanız. Öncelikle sahibinden.com' da ürün parası kesınlıkle öyle hesaba falan yatırılmaz.Üstlerde bir arkadaşın da dediği gibi PTT KARGO Kapıda ödeme sistemiyle ödeme yapılır ki bu aslında güvenli bir methoddur.Ancak bunun da şöyle bir riski var PttKARGO kapıda kargoyu açıp içinde ne olduguna bakmanıza izin vermez yani satıcı size çizik,bozuk,başka vs. ürün göndermişse bunun farkına ancak postacıya parayı verdıkten sonra anlayabılırsınız.Eger ürün satıcının taahhut ettıgı urun degılse bu urunun degıstırılmesı dırekt olarak satıcının ınsafına kalmış.(kuzenıme bu şekilde sıfır die 2.el bir telefon satıldı 1 ay süren çabalarla paramızı geri aldık.) Sahibinden.com' un 2.bir methodu ise GÜVENLİ E-TİCARET sistemidir.Bu sistemde alıcı parayı kredi kartıyla siteye öder ve para sitenin havuzunda beklemeye alınır.Kesinlikle satıcının hesabına aktarılmaz! Ürün alıcının eline geçtikten sonra alıcı sahibinden.com a girerek onay verir ve para bu şekilde satıcının hesabına geçer.( bu sistemde satıcı ssahibinden.com' a %7 komısyon öder ama alıcı memnunıyetı ve güvenlik açısından kullanıyoruz 😀 ) Eğer ürün bozuk,farklı vs. cıkarsa ürünü aynen geri kargolarsın ve para onayını vermezsın.Yanı DOLANDIRILMA RİSKİN SIFIRDIR.
En güvenlisi de eger satıcı ile aynı şehirde iseniz gidin elden alın derim.
Bunları yazmamın amacı bir sahibinden.com satıcısı olarak insanların kafasında soru işareti kalmamasını sağlamaktır...
E-ticaretin nasıl en güvenli şekilde yapılacagını insanlarımız malesef tam olarak ögrenemediler hala. Ben de sahibinden.com' da satış yapıyorum hatta ilanımı az önce verdim.İlanda not olarak belirttim ama burayada yazma ihtiyacı hissediyorum.
Sahibinden.com dolandırılma riski yüksek bir sitedir ! eğer nasıl güvenli alışveriş yapacagınızı bilmiyorsanız. Öncelikle sahibinden.com' da ürün parası kesınlıkle öyle hesaba falan yatırılmaz.Üstlerde bir arkadaşın da dediği gibi PTT KARGO Kapıda ödeme sistemiyle ödeme yapılır ki bu aslında güvenli bir methoddur.Ancak bunun da şöyle bir riski var PttKARGO kapıda kargoyu açıp içinde ne olduguna bakmanıza izin vermez yani satıcı size çizik,bozuk,başka vs. ürün göndermişse bunun farkına ancak postacıya parayı verdıkten sonra anlayabılırsınız.Eger ürün satıcının taahhut ettıgı urun degılse bu urunun degıstırılmesı dırekt olarak satıcının ınsafına kalmış.(kuzenıme bu şekilde sıfır die 2.el bir telefon satıldı 1 ay süren çabalarla paramızı geri aldık.) Sahibinden.com' un 2.bir methodu ise GÜVENLİ E-TİCARET sistemidir.Bu sistemde alıcı parayı kredi kartıyla siteye öder ve para sitenin havuzunda beklemeye alınır.Kesinlikle satıcının hesabına aktarılmaz! Ürün alıcının eline geçtikten sonra alıcı sahibinden.com a girerek onay verir ve para bu şekilde satıcının hesabına geçer.( bu sistemde satıcı ssahibinden.com' a %7 komısyon öder ama alıcı memnunıyetı ve güvenlik açısından kullanıyoruz 😀 ) Eğer ürün bozuk,farklı vs. cıkarsa ürünü aynen geri kargolarsın ve para onayını vermezsın.Yanı DOLANDIRILMA RİSKİN SIFIRDIR.
En güvenlisi de eger satıcı ile aynı şehirde iseniz gidin elden alın derim.
Bunları yazmamın amacı bir sahibinden.com satıcısı olarak insanların kafasında soru işareti kalmamasını sağlamaktır...