Arkadaşlar PTT dediniz aklıma gelen birkaç deneyimi sizlerle paylaşayım istedim.
Yakın tarihte yurtdışından bişeyler aldım,ürünler Türkiye'ye girdi,birinci tecrübem "Beklemekle olmaz bu işler, geldimi düşeceksin malının peşine",PTT ilk önce bunu öğretti bana,bu zamana kadar nelerim kayboldu o gümrükte,ama artık hayvan terli.Kalktım gittim Topkapı AVPİM'e (bilmeyen arkadaşlar için bilgi olsun Topkapı Gümrüğü dür burası.) dedim paketim var,kontrol ettirdim evet var,bu arada bir vatandaşımız geldi ve haklı olarak ürünüm kırık gelmiş,sigortalı göndertmiştim lütfen ilgilenin dedi,cevap "Baaa nie hemşerim ben mi gırdın?" tadında bir yaklaşımdan sonra,danışmadaki ablamızın uyarısı "Beyefendi sürekli gelenlerden." . Yahu bu adam, Lost dizisindeki "The Others" falan mı ? Oda vatandaş,bende,herhangi biriside,illa sürekli gelmesimi lazım bu adamın?Bu ikinci tecrübem "Birisi sizi sallarsa,ısrarcı olun ve kibarlığınızı/terbiyenizi,tavrınızı bozmadan ısrar edin" . Gel gelelim eğer ben kargomun peşine düşmeseydim,dağıtıma çıkacaktı ve satıcı sadece sokak adını girmediği için ürünüm iade olacaktı,Allah bilir kaç ayda iade edilecekti,ben bunların tedbirini (maddi kısmının) zaten almıştım ancak,beklemek sinir bozucudur.Peşini bırakmadım,görüşmediğim amir/sorumlu kalmadı en sonunda bir çözüm ürettirdim ki bu 2. gün oldu,en son dağıtım bölgesine gidin ve durumu izah edin,telefon ve barkod bırakın, gereken yapılır dediler ki gerçekten sonuca ulaşıp ürünü mü aldım.
Bir başka olaydan kısaca bahsedeyim,gene AVPİM'de,limiti geçen yani vergiye tabi bir ürün almıştım,o kağıt senin bu kağıt benim,2 lira harç,3 lira sakal dercen sonuca ulaşmak için gittiğimde benim önümdeki sırada,İBB Başkanı,Kadir Topbaş'ın çalışanları vardı ve kendi adına gelen kargoyu almaya gelmişlerdi,bilmem ne kağıdı yokmuş ki bende de yoktu(O kağıt nedir hala bilemedim.),memur talep etti,adamda "E şimdi başkanı arayıp,bu kağıt olmazsa vermiyorlarmış mı diyelim biz !11" dedi abimiz,memur yusufladı ve işlem küt onaylandı,onlar paketlerini beklerken benim işlemim yapılmadı,bende dedim İBB Başkanı alıyor,ben neden alamıyorum ? Sağolsun(!),başkanın elemanı "Delikanlı haklı,anlat bakalım nasıl çıkacaksın işin içinden" dedi ve ne hikmetse benim işimde halledildi.
Uzun lafın kısası,PTT'de bir işiniz var ise,ısrarcı olun,olmaz kardeşim hadi yallah derlerse,çıkıp gitmeyin,başkalarına sorun,amirlere gidin,eleman sıkıntısı var ve işler aksıyor PTT'de.Taşeronlar çıkarıldıktan sonra bu sorun oluştu,zaten öncesinde de çok iyi çalışmıyordu,şimdi ki hali içler acısı.Tabi bütün bunları uygularken,gerginlik yaratmayın,sabırlı olun ve emin olunki çokça sabır gerekiyor 🙂