Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Arkadaslar elektro gitar almayı düşünyorum tekrardan ikinci el ve tabi amfiyle beraber.Fakat kafam baya karıstı. tarzım alternatif rock, blues. Fakat hard rock tonları da barındırsın istiyorum. efektli amfimi yoksa prosesör+amfimi alsam onada karar veremedim:S lütfen marka model tercihleriniz var ise yazarsanız sevinirim..
 
Amfi olarak bence ekstra prosesör+amfi para verme derim Line 6 IV serilerine bir bak 30W vardı bende her tonu alabiliyordum onun dışında efektli amfi olarak Roland Cube önerebilirim kullanmadım ama kullananlar memnun fakat ben efektli amfi alıcam üstüne sonra pedal alıcam veya prosesör dersen hiç önermem hiç verim alamıyorsun yani hiç takmasan daha iyi onun için üstüne pedal veya prosesör alacak mısın?
 
efektsiz amfi alırsam tabiki prosesör ve pedal takviyesi yapıcam.Fakat suan için analog bir setup kurmak için param yetmiyor:S o yüzden ya efektli amfi yada prosesör+amfi olacak
 
Bende diyorum efektli alacaksan amfiyi pedal veya prosesör alma ama amfiyi efektsiz alacaksan sonra pedal setupu gücüm yok diyorsan al efektli amfini bak rahatını masrafa girme fazla line 6 amfiler prosesör gibi amfiler zaten benim önerim efektli amfi + gitar
 
Müzik tarzını belirtmişsin fazla ağır çalmıyorsun blues rock hafif parlak tonlu yeri geldiğinde clean sesleri çatlak çıkacak sabit köprü mü floyd rose mu belirtmemişsin ama mex fender bulunabilir aslında oda olmadı ikinci el bir epiphone bulsan standart tradinitional güzel olur diye düşünüyorum ama floyd roselu istiyorum dersen İbanez Prestigeleri o fiyatlara bulmak mümkün hemde her yola gelen gitarlar ilerde manyetik takviyesiyle tarzın değiştirse eğer başka tonlarada çekebilirsin gitarı .Dediğim markaların 2. ellerini bi araştır ama ne istediğini bilmek önemli benim telecaster vardı heves ettim floyd rose diye şimdi çok pişmanım mesela .. :)
 
dostum benim elime 900 tl verseler ve al bu parayı evde müzik yapmak için amfi ve gitar al deseler arkadaşın da dediği gibi prosesörlü bir amfi alırım. alacağın amfi gitar için bütçeni de etkileyeceği için ben amfiye çok para yatırmamanı öneririm örneğin arkadaşın dediği gibi line6 veya behringerin çok çok pahalı olmayan 2. elde bulabileceğin amfileri var... max 250 tl amfiye versen kalır sana 650 tl , işçilik vs bakımından oldukça iyi olan elimden de bir zamanlar geçmiş olan squier vibe 50s olabilir örneğin ikinci el olarak çok fazla bulunmuyor gerçi ama düşerse aklında bulunsun, ton olsun işçilk olsun oldukça iyi standartlara baya fark atar. diğer bir seçenek epiphone standart karakter olarak her tarza gidiyor fakat tarzına göre hangisi uygun olursa onu seçersin... tabi ki benim görüşüm bu iyi geceler.
 
xhornetxx bence çok önyargılı davranıyorsun http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=9066&gid=2379 bu ürünü 4 5 gün önce denedim do-re müzikte 45 dakika falan çaldım ve çok hoşuma gitti ve her tür tonu yakaladım diyebilirim çok güzel gitarlar ama arada kötüsüde çıkabiliyor şans işi biraz aynı bazen mex fenderlerin tonunun americ. daha iyi olması gibi birşey sadece yanlış yönlendirme olmasın diye yazdım :)

Yok ben bir gitarı amfiyi yada pedalı denemeden asla konuşmam. Gitarı do-re müzikte denedim kızıltoprak mağazasında blackstar amfiyle çok karaktersiz saçma sapan bir gitardı hiç beğenmedim. Bu işler zevk renk işi aslında...
 
Geri
Üst