Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Line 6 veya zoom gibi markaların processorlerinden profesyonel bir ses kartı gibi bir verim almak mümkün değil. Yani zaten bu doğrultuda üretilmiyorlar. Processor almış olan biri, kendi kendine çalarken, bilgisayara bağlayıp kayıtta alabilsin diye yaptıkları bir uygulama bu. Çok uygun fiyatlara çok daha düzgün ufak ses kartları almak en mantıklısı olur bunun yerine.

Ama illa da processor de olsun ses kartı özelliği de olsun deniyorsa. Aklıma AVID Eleven Rack geldi. Hem tek başına çalışabilen hem bilgisyara bağlanıp ses kartına dönüşen hemde amfiye girebileceğin bir efekt ünitesi olma özelliği taşıyor. Oldukça üst sınıf ve kaliteli simülasyonlara sahiptir.
 
Doğrudur benim tek istediğim profesyonel ses kartı görevi görmesi değil sadece şu harmonik yapabilmek için %85-90 seviyesinde noise gate kullanmak zorunda olmayayım.Ya da o.drive/dist. kanalındayken sağır eden o iğrenç sesi almayayım.Mümkün olursa deneyip Line pod 6 HD300 ya da GT-10 tarzında bir prosessör almayı düşünüyorum.Dediğim şekilde kullananlar varsa da yorumlarını almak isterim açıkçası.
 
gt 10 um var.. ses kartı ile gayet demo kayıtlar aldım. bırak gitari, mikrofon bağlayıp vokal kaydettim.. Gayet iş görür bir prosesör.. ancal distortion kanalında rahatsız edici noise in nedeni gitarınla, iç yalıtımıyla direkt alakalı olabilir.. bir kontrol ettir derim.
 
Line 6 Pod HD500 ihtiyaçların için şu aşamada yeterlidir, fazla düşünmene ve kafanı karıştırmana gerek yok. Mikrofonlama yapmadığın için problemin çok olmayacaktır. Rahat rahat alıp işine bakmanı öneririm, yoksa bu işin sonu yok. Bütçen ne kadar çoksa o kadar iyisini alırsın. Tek dikkat etmen gereken ASIO desteği ve pc'nin harici ses kartı olarak tanıyıp tanımadığı. Eğer bunlar tamamsa istersen takoz tak.
 
gt 10 um var.. ses kartı ile gayet demo kayıtlar aldım. bırak gitari, mikrofon bağlayıp vokal kaydettim.. Gayet iş görür bir prosesör.. ancal distortion kanalında rahatsız edici noise in nedeni gitarınla, iç yalıtımıyla direkt alakalı olabilir.. bir kontrol ettir derim.
Ya bilgisayardaki direk onboard ses kartından kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama yani bakımını yaptırırken gitarı kontrol ettiklerini söylediler ve sorun olsaydı söylerlerdi çünkü onu düzeltmeleri de bana maliyet onlara kar getireceği için bundan haberim olurdu diye düşünüyorum.
 
Guitar Rig için Rig Kontrol diye bir alet var, uzun süredir kullanıyorum ve en ufak yamuğunu görmedim, ses kartı olarak inanılmaz başarılı bunun yanında Guitar Rig'in başarısı zaten tartışılmaz, Rig Kontrol + Guitar Rig 4/5 + Güzelce bir çift monitörle "Eargasm" yakalanabilir.
 
Voodoo Lab Wahzoo onerilebilir, TB bir urun.

Fulltone Clyde Deluxe modeli olabilir.

Degisik bir alet olan Zvex Wah Probe olabilir ama diger ikisi daha agirlikli.

Yine daha farkli olan Trex Gull var.

Crybaby seviyorsaniz ve wah cok kullaniyorsaniz Crybaby Rack alabilirsiniz. Ya da herhangi bir wah alip TB olarak modlatabilirsiniz.
 
Wahzoo ve Clyde Deluxe çok çok iyi pedallardır, Youtube'dan da videolarını izleyebilirsiniz. Ben olsam Clyde Deluxe alırdım ama wah sevmediğimi farkettiğim için kullanmıyorum.
 
Geri
Üst