GTRS Intelligent Guitar

gitar 9-42 sanırım... ve 25.5 multiscale.... hadi Duman tonundan sonra en önemli soruyu sorayım...
10-46 veya üstü ile Drop işlerde deneyen oldu mu? randıman nasıl? folloşluk var mı?
sadece olumsuz cevaplar lütfen.. almamak için kendimi ikna edecek negatif yorum arıyorum :)
Ben denemedim başka telle, ama sanırım Fırat Öz test ederken bahsediyordu bir yerde akordu değiştirdiğini ve bunun için sap ayarini tekrar yaptığını , drop işlerine gelir. Tel değişim zamanı geldiğinde muhtemelen 10-46 Elixir takarım, diğer gitarlarimda 10-46 ve 10-52 kullanıyorum.
Gitar multiscale ama kısa aralıkta 25.5"in aşağı yukarı 0.2 veya 0.3 aşağısı yukarısı idi eğer doğru hatırlıyorsam.
Olumsuz yanları da var tabii olmaz mı:
En önemlisi alışkanlık yapıyor olması, çok daha sık olarak gitar çalmaya teşvik ediyor oluşu.
Daha sık gitar çalınca da evdekilere ve komşulara "gürültü" vermesi... Saymakla bitmez. Çok kaka bir gitar 😎
 
Telefona USB bağlantısı işini çözdükten sonra daha kaliteli kayıtlar alınır.
Şimdilik Gtrs aplikasyonunundaki looper (80 saniye limitli) ve cep telefonun ses kaydedicisi ile kabin önünden kaydetti. Ses kalitesi biraz düşük oldu bu yüzden, kötü mikrofonla hücum kayıt misali 😂
Gitarın kendi içindeki gitar tonu ve de drum machine gayet güzel. Metronom işini duzeltmeme faydası oldu.
 

Dosyalar

  • Aug 15, 18.53​.mp3
    1.7 MB
  • Jul 31, 18.49​.mp3
    1.9 MB
Arkadaşlar bu gitar şu anda 30k civarına ulaşmış. Gtrs w900'den bahsediyorum. Bu aralar biraz borçlarım var ama daha fazla artmadan bir şekilde almak istiyorum. Kredi kartımda o kadar limit yok, gitarın kesinlikle almaya değer olduğunu düşünüyoruk. Yakında fiyatı 35-40k olucak belki. Bunu alışveriş kredisiyle almak mantıklı mıdır acaba? Geri ödemesi 36-37 civarına geliyor biraz zarar ediyorum tabi. Yani ölmeden önce böyle bir gitara sahip olmak istiyorum düşük gelirli bir kişi olarak. Ülkenin ekonomisi yüzünden sadece her şeyin hayalini kurmaktan bıktım gerçekten.
 
şu ekonomide nakit ile ne alabiliyorsan onu al... dediğini yapma dönemi geçti... krediler ucuzken paranı tut, krediye aban sen ödeyene kadar pul olur yok artık... üstelik bunun için artan bir gelirin olması lazımdı
bütçen bu şekilde işliyorsa OK ama dediğim gibi kredi de epey pahalı artık...
bu kadar kararlıysan bu fiyata (30 civarı) mesela ikinci el GE200 ve düzgün bir gitar bakmayı düşünsen... sonuçta aynı kapıya çıkacak :)
 
GTRS P800 Stratlarda paslanmaz çelik perdeler var diye yazıyor ama diğer modellerde artık nikel perdeler kullanıldığı yazıyor teknik bilgilerde. Çok ilginç gerçekten, belki de masrafı azaltmak için böyle yapmışlardır, bilimiyorum. Ben de uzun zamandır bir headless gitar arayışındayım, hatta zamanında Strandberg'lere çok takmıştım kafayı. O markada bile o fiyata göre beklenmeyecek bazı sıkıntılar duydum birkaç yorumda: mesela en önemli sorun köprülerinde zamanla sıkıntı çıkarması, akord ederken çok zorladığı söylüyor bazı kullanıcılar (alyanla bile zor dönüyor diyorlar). Yalnız bu GTRS W900 gerçekten aklımı aldı benim; tek şüphem penayla tele sürekli vurarak attack tune yapmaya alışık biri olduğum için akord ederken sıkıntı çeker miyim diye düşünüyorum.

Bir de bu W900'ü alırsam dahili processor'u çok fazla kullanacağımı sanmıyorum; pratik, çalımı rahat (denemedim hiç, yorumlarda öyle diyorlar hep) ve görece yüksek çıkışlı manyetiklere sahip bir gitar istediğim için bunu düşünüyorum.

Headless gitarların yapısı nedeniyle avantajları haricinde LTD H3-1000 de arada bana göz kırpıyor ama... Yok yok, girmeyelim ESP, LTD sularına şimdi...
 
Merhaba,
Uretim kaynakli farklilik olur mu gitarlar arasi bilmiyorum ama benim gitarin G telini gevsetme yonunde cevirme(sikarken de sikinti yok) harici akord isleminde bir problem yasamadim. 2 haftalik seruvenimde alyan kullanma ihtiyaci hissetmedim.

Rahatlik konusunda: Benim on tarafi dumduz bir stratim(dogru tabirden emin olamadim, dirsek koyma kisminda yuvarlama yok), bir harley benton LP'um bir de ibanez super stratim var. Agirlik ve boyutlar uzerinden degerlendirince hepsinden daha rahat diyebilirim.
 
GTRS P800 Stratlarda paslanmaz çelik perdeler var diye yazıyor ama diğer modellerde artık nikel perdeler kullanıldığı yazıyor teknik bilgilerde. Çok ilginç gerçekten, belki de masrafı azaltmak için böyle yapmışlardır, bilimiyorum.
masraf kısmak kısmen doğru... bu tip teknolojik oyuncaklar ve/veya girişe yakın seviye gitarlar heves geçince ya da ustalaşınca zaten değiştiriliyor... paslanmaz çelik fret'in uzun ömrü ve yıpranmaması bu tip gitaristler için önemli değil çünkü nikelin bile ömrünü tamamlamıyor çoğu... o yüzden onlara ihtiyaçları olmayan bir şeyi sunmak (daha pahalı) gereksiz diye düşünüyor firmalar.

en önemli sorun köprülerinde zamanla sıkıntı çıkarması, akord ederken çok zorladığı söylüyor bazı kullanıcılar (alyanla bile zor dönüyor diyorlar).
Ibanez headless bass vardı bir ara WD40 ile müdahele gerekmişti... bence de sanki bu tip gitarların zayıf noktası Tuner'lar...

LTD H3-1000 de arada bana göz kırpıyor
mükemmel bir gitar... adeta Horizon gövdesinde bir Eclipse... best of both gibi... Sentient/Pegasus olan Kore Deluxe sahibiyim, çalarken koççumm bee diyorum ne zaman elime alsam :) .... bu arada Cangöz fiyatları oldukça iyi gibi geçenlerde baktım
 
mükemmel bir gitar... adeta Horizon gövdesinde bir Eclipse... best of both gibi... Sentient/Pegasus olan Kore Deluxe sahibiyim, çalarken koççumm bee diyorum ne zaman elime alsam :) .... bu arada Cangöz fiyatları oldukça iyi gibi geçenlerde baktım
W900 ile H3-1000 arasında şu an çok da fazla fiyat farkı görünmüyor. O nedenle bütçemi bir tık daha artırıp kalite ve ton bakımından H3 alma fikri daha fazla ilgimi çekiyor artık. Bir de bu ESP, LTD gitarlara karşı bende oldukça yüksek bir güven var. Sene 1996 civarıydı sanırım, o dönemler Tünel'de Kıvılcım müzikte humbucker-single manyetikli yeşil bir ESP vardı (sanırım ESP Mirage idi o gitar). Ben o zamanlar Jackson'dan başka gitar tanımazdım ama bu ESP o zaman aklımı almıştı benim.

Adamlar ne yaparsa yapsın her zaman verilen paranın bir tık üstünde kalite sunuyorlar gibi geliyor bana. Hatta alt firmaları Schecter de öyle. Daha önce denediğim hiçbir ESP/LTD/Schecter modeli beni hayalkırıklığına uğratmadı. O nedenle W900 yerine bir H3 çok daha cezbedici geliyor. Headless kadar pratik olmasa da ömürlük bir gitar olduğunu düşünüyorum.
 
Valla farklı ihtiyaçlar farklı keyifler bir şey diyemem… ESP’ye pena bile üretse kefilim o derece ama GTRS de güzel bir oyuncak… dağılmasın konu 😜
 
Almayı düşünen varsa hepsiburadada yine senkop mağazasından biraz daha ucuza alabilir hepsiburadada müzik aletlerinde %5 indirim var, 30200 civarına geliyor
 
Yeni model çıkacakmış, Kasım ortası.
Modern series, M800. Superstrat kasa 24 perde
Screenshot_2023-10-21-22-51-29-183-edit_com.android.chrome.jpg
 

Dosyalar

  • IMG_20231021_225712.jpg
    IMG_20231021_225712.jpg
    113.7 KB · Gösterim: 44
  • IMG_20231021_225821.jpg
    IMG_20231021_225821.jpg
    205.3 KB · Gösterim: 41
  • IMG_20231021_225800.jpg
    IMG_20231021_225800.jpg
    199.8 KB · Gösterim: 45
Merhaba, gitarı bugün alabildim, bugüne kadar çaldığım en rahat gitarlardan diyebilirim. Sap profili gerçekten çok hoşuma gitti. Ancak üzerinde 9-42 ile geliyor, Drop D için 10-46 takmayı düşünüyorum (Drop D aşağısı için HX Stomp - Poly Capo kullanıyorum). Sap ayarı - entonasyon ister mi sizce? Şu anda 9-42 ile Drop D'de bile o folloşluk hissediliyor :)
 
Merhaba, gitarı bugün alabildim, bugüne kadar çaldığım en rahat gitarlardan diyebilirim. Sap profili gerçekten çok hoşuma gitti. Ancak üzerinde 9-42 ile geliyor, Drop D için 10-46 takmayı düşünüyorum (Drop D aşağısı için HX Stomp - Poly Capo kullanıyorum). Sap ayarı - entonasyon ister mi sizce? Şu anda 9-42 ile Drop D'de bile o folloşluk hissediliyor :)
Hangi modeli aldınız? Headless mı?
Tel kalınlığı ve akort sistemi değişince sap ayarı yapmak gerekecektir.
 
Geri
Üst