Issız Adam

Bence bu filmin tüm problemi şudur.

İnsanlar bu filme kulaktan kulağa yayılan müthiş bir reklamla birlikte gidip, çok fazla beklenti içine giriyorlar. (Aynen AROG'da da olduğu gibi) Bir de bunun üstüne ''Acayip ağladım ya filmde'', ''Babam ve Oğlum gibi işte yaa'' tarzı yorumlar da gelince, insanlar doğal olarak inanılmaz bir beklentiye giriyor. Dolayısıyla filmi izledikleri zamanda ''Bu muydu ule bu o kadar konuşulan film'' tribine giriyorlar.

Aylar geçti halen dahi film gösterimde şu an bazı salonlarda. Bu film vizyonda durmaya devam ettiği sürece, muhabbeti de o kadar laçkalaşmaya devam edecek. Halbuki normal bir şekilde, hakkında hiçbir yorum duymamış bir şekilde izlenmeye gidildiği zaman, ''Güzel filmdi'' deyip geçilebilinecek bir film. Tabi geyikleri yine döner miydi, dönerdi büyük ihtimal ismi itibariyle. :D

Sonuç olarak, umarım en kısa sürede bu Issız Adam furyası diner. :)
 
enchant demiş ki:
son zamanlarda izlediğim en vasat filmlerden birisiydi. insanların neden bu filme delicesine tutkun olduğunu anlayamıyorum. ortada bir şey yok ki? ne doğru düzgün bir ilişki var ne de sürükleyici olaylar. iki insanın arasında doğru düzgün uyum bile yok ki aşk, hoşlanma, bağlılık olsun beklensin. en basitinden cinsellik olayında bile iki tarafta farklı şeylerden hoşlanıyor. filmin sonlarına doğru alper'in kafasının dank edip "ben ne yaptım" demesi bile inandırıcılıktan uzaktı. o düşüncedeki o kişilikteki bir adamdan doğru düzgün bir ilişki beklemekte hata olur. konu çok dağınık işlenmiş, birde plak tutkunu bir insan plağı öyle avuçlarıyla tutmaz, sanat yönetmeni falan bilmiyor muydu plağın nasıl tutulacağını... çok falso var çook.

Ben şunu anladım dostum bozuk bir adamsan asla düzelme emareleri gösterme maymun olursun. Bildiğin yolda devam et. 5 dakka için film yapılırmı adam yapmış işte son 5 dakkası için bir geveleme.
 
tüm izleyen arkadaşlarım,filmin sonlarına doğru olan , kızla çocuğun ayrılıp,tekrar koşarak birbirine sarıldıkları sahneyi duygusal bulmuş (kızların çoğunun gözü dolmuş) ben o sahnede kahkahalarla güldüm :D bir anda , sanki basketbolcuların sevinç gösterileri gibi geldi.hani zıplayıp havada göğüs göğüse çarpışıyorlarya :D
 
yutup123458 demiş ki:
tüm izleyen arkadaşlarım,filmin sonlarına doğru olan , kızla çocuğun ayrılıp,tekrar koşarak birbirine sarıldıkları sahneyi duygusal bulmuş (kızların çoğunun gözü dolmuş) ben o sahnede kahkahalarla güldüm :D bir anda , sanki basketbolcuların sevinç gösterileri gibi geldi.hani zıplayıp havada göğüs göğüse çarpışıyorlarya :D

Ahahah süper dedin onu bak. Ben de yaklaşık 2 ay önce filan izledim, o sahnede deli gibi güldüm başa sardım filan. Askerlik arkadaşına mı sarılıyor demiştim ama senin tabir daha güzel evet. Bu film duygusal filan değil. Her ne kadar elbette görece bir kavram olsa da, duygusallık dediğin, Neşeli Günler'de senelerdir görmediği çocuklarının karşısında olduğunu fark eden Adile Naşit'in o sahnede bir kaç saniye içinde hissettirdikleridir. Etkileyici aşk-meşk hikayesi isteyen kadınlar Uzak Doğu sinemasına biraz göz atsınlar diyeceğim ama, nerde. Lethal Weapon bile bu filmden daha hislidir. :D
 
Bir filmin izlemeden nefret edebilir mi insan? Evet, ben ettim. Haberlerde ıssız adam filmi, sokakta ıssız adam müzikleri vs... kusasım geldi yemin ederim. DVD'sini, soundtrack albümünü ne zaman görsem uzaklaşıyorum.
 
Ne öyle filmden sonra gramofon almalar plak satışları arttı. Ben onlara gıcık oldum. orda adam ve bayan bir karakter canlandırıyor sonra başkalırd a bu karaktere özeniyor onların yaptıklarını yapmaya çalışıyor. Mesela o tarz müzik eski ve orjinal plak dinleme karakterinde olan bir adam çok evvelden beri plak dinliyordur. Öyle bir günde ben gideyip plak alayım dememiştir.. :LOL: o mehşur Anlamazsın şarkısını defalarca dinlemeler LoL .. Şimdi o çok beğenenler şarkının yüzüne bile bakmıyor. Ne oldu ?? :) Bence güzel bir şarkı. severek de çalıyorum.. Ama millet kafayı yeme derecesinde dinlediği için şimdi yüzüne bakmıyor. Veya kendi kişiliklerine ancak döndüler Lol..
 
Valla kanımca filmin yegane getirisi, bu hoş melodili şarkıyı seneler sonra tekrar kulaklarımıza değdirmesi akabinde bizim tribünün o melodiye güzel bir beste yapması oldu.
 
bence iyi bi filmdi acıkcası son 10 dksını fılmden bihaber olan birinede izletsen duygulanır yani.sözler falan ortam vermek istedikleri duyguyu bence %100 basarmıslar.güzel bi finalle birlikte sahsen arsivime girmeye hak kazanmıs filmlerden biri.
 
Filmden özellikle kendimi uzak tuttuktan sonra gayet nötrel bir şekilde oturup izledim, bakalım neymiş diye.

Şu anda detaylı yazamayacak kadar yorgunum, fakat film kısacası ezik, kompleksli, egoist ve sorunlu bir adamın ezik, kompleksli, egoist ve sorunlu olmasından başka hiçbir şey anlatmıyor. Ne psikopat bir anne haricinde niye bu kadar ezik, kompleksli, egoist ve sorunlu olduğunu anlatıyor, ne de bu egoizmine, ezikliğine, komplekslerine ve sorunluluğuna bir çözüm öneriyor. Sadece Alper karakterinin ezikliğini, egoizmini, kompleksliliğini ve dolayısıyla bunlardan doğan sorunlarını izliyoruz...

...ki hayatımda zaten yeterince bu tip insanlarla uğraşıyorum, bir de romantik çerçevede geçen hayallerimi zehirlemelerine ihtiyacım yok.

Filmin en başarısız yönü olarak ise, ısrarla Alper karakterine sempati duymamıza kasılmış olmasını sunuyorum. Gerçek anlamda buna uğraşılmış - bu adama karşı sempati duymamız bekleniyor. Kardeşim, bak - ezik, sorunlu, kompleksli ve egoist olup, bunların hepsinin ilacının ne olduğunu bilip ısrarla bu davranışlarından bilerek ve isteyerek vazgeçmeyen bir insana karşı sempati duymam mümkün değildir. Ha ayrıca, zeka seviyesi düşük, kendi güvenliğini düşünmeyen ve psikopat olduğu ayan beyan belli, tecavüzcü tipli bir adama aşık olacak kadar da şıpsevdi bir kadın karaktere ise hiç mi hiç sempati duyamıyorum.

Zira kendisini manyak gibi her yere takip eden bir adamla konuşacak bir kadın tanımıyorum...
 
Geri
Üst