29 mart 2009 yerel seçimleri

bi de bu seçimlerde akp'deki düşüşün temel nedeni ankara ve istanbul'da kaybettiği oylardır. iki büyükşehirdeki seçmen sayısının fazlalığı türkiye'ye oranlandığında fark ortaya çıkıyor zaten. bu da kılıçdaroğlu'nun başarısı sayesinde gerçekleşti. ve melih gökçek'in kaybettirdiği oylar ile. ona rağmen de seçildi ya o da ayrı mesele.
 
2007: 2 kişiden biri AKP'li
2009: 3 kişiden biri AKP'li
2011: Ne AKP'si? AKP mi kalır 2011'e kadar? :LOL:

Can Ataklı demiş ki:
Aşağıdaki söz internette herkese gidiyor. Benim e-postama da yüzlercesi geldi. Artık yazmadan olmaz:

Fosforun zekâ gelişimine katkısını sahil şeridine bakarak görebiliyoruz. Türkiye Balık Yesin!”

Can Ataklı
 
o lafı kim etmiş, çok merak ediyorum, facebookta millet iletisine falan yazıyo :) can ataklı da bir yerden duymuş köşesine aktarmış herhalde...

darklegacy cevap vericem diye böyle çelişkilere düşme yahu, beğenmediysen geç üstünde durma, akp'ye oy verdin diye hoşuna gitmedi farkındayım ama verdiğin cevap hiç olmamış be arkadaşım, fosfora herkesin ihtiyacı vardır, ihtiyacı olmayan bir insanoğlu var mı? fosfor iyidir, herkes almalı ;):)
 
Ben bir şey söylemedim, Can Ataklı'dan alıntı yaptım.
Sen ise Tayyip Amcan gibi laf sokuşturdun, ve cevabını aldın!

Tayyip gibi hem suçlu hem güçlüsün!
Öğren artık, Tayyip Devri Padişahlık Devri bitti.

En azından mesajında dürüst ol!
 
Cantstandya demiş ki:
Melih Gökçek gibisini destekleyenden sadece korkarım. Tıpkı trafikte 06 plaka görünce çekindiğim gibi.
Ben de çok korkarım.

Ankara'da M. Gökçek %16 oy kaybetti.
AKP'nin Türkiye ortalaması Gökçek yüzünden daha da çok düştü, ama adamlar halâ Gökçek'i savunuyorlar. Olacak şey değil..
 
Arkadaşlar ülkenin geneli gibi cephelenme olayını lütfen bırakalım.. Herkes fikrini söyler, katılmıyorsanız düzgün bir şekilde belirtirsiniz.. Karşı tarafın mesajlarına önyargıyla değil tarafsız yaklaşmaya çalışın..
 
ben akp yi savunuyorum abi nedir olay?var mı yani birinin itirazı?yok balık yesin yok osuruklarının içinde boncuk kırıntıları.bu zihniyetle akp az bile alıyor yeminle şaşıyorum.aynen devam deniz baykalın arkasından.ayrıca lafımı yineliyorum haklı olduğumuda malesef ki tekrar tekrar görüyorum.akp ye oy verenleri koyun kuzu gibi nitelendiren chp ahalisi ve eşrafı bilmelidir ki koyunun önde gideni kuzunun en çevirmelik olanı sizlersiniz.bir gün uyanacaksınızda o gün o fosforu yüksek sahil şeridinde yaşamaya mecbur kaldığınızda olacak gibi.artık fosfor alır alır çıkarırsınız bi yerlerinizden nasıl olsa beyine ulaştığı yok.
 
Düşersen işte böyle olur :)
Kankan Salih Memecan'ın çizgileri anında yön değiştirir :)
Not: Tabi ki bu son çizgilerin takiyye olduğunu cümle alem bilir..
1EF52A51853BF144B1195F23o.gif


Salih Memecan kimdir:
2 Eylül 1952 tarihinde doğdu. Karikatürleri günlük olarak Sabah gazetesi ve ATV’de , haftalık olarak da Aktüel dergisinde yayınlanmaktadır.

1998-2007 seneleri arasında New York eyaletinde yaşamış, karikatürlerini oradaki evinden çizmiştir.

Şimdi ise Türkiye'de yaşamaktadır. AK Parti milletvekili Mesude Nursuna Memecan ile evlidir.
 
DMetallicAMT demiş ki:
Ne yaptilar 6 senede?
"Velev ki türban siyasi simge olsun" dediler

Anayasa Mahkemesi AKP hakkında `Laiklik karşıtı odak olma` kararını verdi. Başbakan`ın `Velev ki`si önemli delillerden biri kabul edildi.

Toplumu türban konusunda 2'ye böldüler.

Kimlikler konusunda ayrımcılık yaptılar.

Şaban Dişli, Dengir Mir Mehmet Fırat ve daha çok sayıda AKP'li yolsuzluk yaptılar.

Devlet Kadroları badem bıyıklılarla doldu.

Uçakları sadece resimlerde gören Tayyip'in Belediye arkadaşları THY Genel Müdürü oldular. Apronda deve kestiler!!!

Çiftçiye "ananı da al git" dediler.

Bülent Arınç "her yerde İstiklal Marşı okunmaz" dedi.

Her fırsatta TSK'yı karaladılar. Atatürk'ün TBMM'deki resmini kaldırmak istediler.

Saysam sabaha kadar sürer...:)
 
“Fosforun zekâ gelişimine katkısını sahil şeridine bakarak görebiliyoruz. Türkiye Balık Yesin!”


İnsanoğlunun bu yazdıklarını okudukça ümitsizliğimin üstüne kat be kat ümitsizlik ekleniyor, sen insanları böyle sınıflarsan (akıllı-aptal) daha çok katliamlar daha çok savaşlar daha çok sinir harbi yaşar daha çok ezilirsin ülken de bir adım ileriye gitmediği gibi geriye doğru gitmeye mahkumsun. Sahil şeridi dediğin yerler de yoksulluk yok denecek kadar azdır, eğitim seviyesi daha yüksektir sen mürekkep yalamış cahilsin kusura bakma. Anadoluyu sahil şeridi ile karşılaştıracak kadar cahilsin. O insanların çoğunluğu yoksulluktan okuyamıyor, sosyal hayatları yok, çevre baskıları oldukça fazla sen oralara bir git gez de insanların ne halde olduklarını gör ondan sonra zeka karşılaştırması yaparsın. Tabii Sahil şeridinden bir ailede doğunca havandan yanına varılmaz böyle talihsiz cümleler kurarsın. Anadolu insanı olsaydınız bugün %90 ınınız şu an akp ye oy veriyor olacaktınız insanları artık aşağılamaktan vazgeçin. Zekanın bireysel olduğundan vazgeçin zeka bireyde vardır ama bunu kullanmak yaşadığın sosyal hayat içinde bulunduğun ekonomik durum ve en önemlisi aile ve toplum seni etkileyen unsurlardır anadolu insanı saftır temiz çok kolay inanır herşeye bu onun zekasız olduğunu göstermez TERTEMİZ bir insan oluşunu gösterir belki de sizde olmayan.
 
-2001 krizinden çıkma aşamasında akp'nin rolü molü yoktur, imf güdümlü bu krizden başkalarının reçeteleri sayesinde çıkılmıştır, akp'li bürokratların ve yandaşlarının her dediklerine inanmayın, bunlar ekonomik konular, nesnel verilerle ve bilgilerle yorumlanacak şeyler, gidin araştırın, sorun soruşturun, okuyun, dinleyin.
-kişibaşına gelir bilmem kaç bin dolar olduğundan bana ne? halkın cebine yansımayan, sadece haramilerin cebini güldüren gelirden bana ne? halk tabanlı ekonomi politikaları gütmeyip te sadece ve sadece patronların istikrarlı gidişlerini perçinleyen, patronlara kazandıran politikaları uygulayan zihniyetin kişi başına geliriyle övünmeyin. Memleketteki adaletsiz gelir dağılımının önüne geçmek, bu uçurumun kapanmasını sağlamak için ne yapmıştır akp? Zengini daha fazla kazandıran, fakiri daha çok fakirleştiren siyasetleri sona mı erdirmiştir? aradaki dengesizliği kapatıp, gelirleri birbirlerine mi yaklaştırmıştır, napmıştır yani?
-Özelleştirmeyi bari akp'nin başarılı olduğunu düşündüğün kalemler arasına koymasaydın, bu gözle görülür hatayı bari yapmasaydın?
makro ekonomik düzeyde, özelleştirmenin nasıl yapılması ve ne zaman yapılması gerektiğini bilen birisi özelleştirme yaparken zamanlama ve sıralama gibi 2 kritik unsurun, gelecekte o ülkenin insanlarının başına çorap örmemek adına ne kadar önemli olduğunu görür ve bilir. Bak güzel kardeşim böyle özelleştirme olmaz, bunun adı özelleştirme değil, bunun adı imf'nin vahşi neoliberal politikalarının kurbanı olmaktan başka birşey değildir. Bunun adı ülkeyi dışa bağlamaktır, bunun adı ülkenin önemli stratejik noktalarını yok pahasına elin yabancısına, elin emperyalistine işçilerini işinden edecek şekilde satmaktır, peşkeş çekmektir.
Özelleştirmenin teorik anlamda ne olduğunu azıcık bilen birisi bilir ki; özelleştirme devlet teşebbüsünün zayıfladığı sektörlerde, kurumlarda, artık faaliyetlerin yavaş yavaş atıllaşmasıyla devletin o alanlarda başarılı olamayışlarıyla, zarar edişiyle bahsi geçen kurumların yasal ve rekabet düzenlemelerin yapılmasından sonra özel teşebbüslere devredilmesidir. Bu demek değildir ki heryeri özelleştirelim ve sen sanma ki akp sadece zarar edilen yerleri özelleştirdi, akp ne var ne yok özelleştirdi. Ayrıca şu da bilinmelidir ki özelleştirilen kamusal alanlarda özelleştirmeden sonra rant kapısı öyle kolay kolay kapanmaz. Bizim gibi yolsuzluğun son derece yozlaşmış haliyle son sürat gerçekleştiği gelişmekte olan ülkelerde özelleştirilen kamusal alanlarda rant son sürat ve çoğu zaman eskisinden daha fazla bir şekilde devam eder, özelleştirme rüşvetleştirmeye dönüşür.
Herşey bu kadar basit ve göründüğü şekliyle yalın değil...

Yukarıdaki fosfor bahsinin geçtiği söylem bence de gereksiz bir söylem fakat onu haksız çıkarmak için uğraşanların söyledikleri de gereksiz, birisinin söylediği bir laftan hoşlanmıyorsan sen de aynı üslupla cevap vermiyeceksin ki inandırıcı olasın yoksa kızdığın adamdan bir farkın kalmaz.
 
"ben sana ders veririm, ben seni yenerim, ben seni bilgimle döverim" gibi burnu kaf dağında bir üslupla yazdığımı hatırlamıyorum, o yüzden ders verdiğimi düşünmüyorum zaten istesem de yapamam, iktisatçı ve ekonomist değilim.
bu adamların niye insanımız tarafından rağbet gördüğünü bir önceki sayfada kendimce açıklamaya çalıştım, sayfaları araştırırsan görürsün ;)
güzel kardeşim ben mhp'li değilim, mhp'nin seçim beyannamesini gidip te muhattaplarına sorarsan daha bir yerinde seçim yapmış olursun, o dediğin şeyi muhattabı ben değilim ;)
bu konuda ödev yazmış olabilirsin, tez yazmış olabilirsin, bir çok araştırma yapmış olabilirsin, saygı duyarım fakat ekonomi konusuna hayatını adamış çok uzman hocaların birebir canlı olarak şahit olduğum söylemlerini sen de tahmin edersin ki seninkilerle kıyaslayamayacağım, kusura bakma.
2001 krizi imf'nin Türkiye'ye dayattığı saçma sapan ekonomik dayatmalar yüzünden çıkmıştır. Bu çıkmazın içinden akp tarafından değil başkaları tarafından çıkılmıştır.
 
Adamlar krizden çıkarmayı başardıysa, sokmasını da bilmiştir. :D

Aslında kriz yok, dükkanları, iş yerleri kapananların becereksizliği onlar. :LOL:
 
hala daha sidik yarışı var :D akp ye oy vermeyenler oy verdikleri partilerin şimdiye kadar ki siyasi geçmişlerini bi okusunlar izlesinler sonra akp ye bok atsınlar.akp iyimidir?bence değildir ama şuda su götürmez bir gerçek ki ister popülist deyin ister dini duygular deyin şimdiye kadar gördüğüm en iyi siyasi parti.ha bu şu demek.o kadar boktan partiler gelmiş geçmiş ki bu ülkeden kötünün iyisi bile olamayan bir partiyi burada körü körüne takım tutar gibi siyasi parti tutan insanlara savunur pozisyona düşüyorum.bu yetmezmiş gibi halada penguen karikatürleriyle fosfor açılımlarıyla tatmin yaşar haldesiniz.
nisa nın dediği gibi:eşeğin biri çıkıp bütün sahil şeridi akıllı geri kalanı aptal demeye getiriyor sizde bunu çok matah bir şeymiş gibi ısıtıp ısıtıp milletin önüne koyuyorsunuz sonrada halkın partisi olmaya çalışıyorsunuz.bu kadar çelişkiye de sözünüz yoktur sizin.biri çıksada türbanlı dinli bir açıklama yapsada gündeminiz değişse.bu kadar sıçmak sıvamak size bile fazla gelmiştir kanısındayım.
 
Arkadaşım biz körsek sende hayal görüyorsun :D Eskiden en azından insanlar kendi işlerini yaparken evlerini geçindiriyorlardı. Senin kapitalist AKP yüzünden artık herkes büyük şirketlere elini açmış durumda. Bu şirketlerde işçiyi alana kadar anasını ağlatıyorlar adamın karnını doyurmayacak kadar para veriyorlar sonra biraz zarar ettilermi tekmeyi basıyorlar. Esnaf ölmüş. Bütün esnaf depresyonda senin haberin yok. Aç insan işsiz insan sayısı arttı.

Diyecen ki yahu işsizlik %de 17den 12ye düşürüldü. AKP nin grafiklerine inanma onların yönettiği anketörlerin şaşırma payı seçimlerde %10 çıktı :D Şaka gibi %10 ne demek yav. Amatör anketörler bile %1 hata yaptı. Şimdi ben nasıl inanacam bu %12 17 muhabbetine. Onu bırak Onca zamandır %17den 12 ye mi düştü sadece. Böyle bile olsa bu acizliktir. Ki böyle değil çok daha fazla arttı.

AKP aşiretlere kendi mensuplarına hep çalıştı. Hep besledi. En basidinden Ağrıda aşiretlerin oyuyla kazandı. Birbirini öldüren bu aşiretlerin tek ortak noktası AKP. Ağrıda okurken nasıl çalıp çırptıklarını görüyordum. Bize kör diyosun git bak.

Haaaa AKP senide zengin yapmış olabilir :D Ama 1 kişiye çalışır diğer 1000 kişi aç kalır. Sonra forumdada 1 kişi bu partiyi 100 kişiye karşı savunur. Gayet doğaldır :)

Evet biz körüz ama sizinde hayal gücünüz anormal çalışıyor doğrusu. Ekonomik kriz düzeltildi diyor :D Yahu şuanki ekonomik krizin 2001'den hiçbir farkı yok!
 
Yav başlarım şimdi türbana ya. Türban demeyin abi. Türban diyince sanki tek muhabbetleri türbanmış gibi görünüyor. Türban konusunda muhalefetinde komplo teorileri etkili oldu 2ye bölünmede. Medya gaz vermese kimse korkmicak türbandan. Geçin artık türbanı millet açlıktan geberiyor. Kendime gitar alamıyorum yav. 2. el pazarında takas filan anam ağladı. Boss ds-1 ile sahneye çıkıyorum. Gitar, boss ds-1, Mg15Cd. Yani bu hakmıdır :D Şaka bir yana cidden benim tanıdığım herkes iflas etmiş durumda. AKPli olanlar ise milletvekillerinin torpilleri ile gayet iyi kazanıyor.
 
Geri
Üst