Bas ve Ekipmanı hakkında herşey

SENBURT,Yamaha RBX374 güzel bir başlangıç bass'ı
Gövde alder,sap rosewood manyetik ve elektronikleri fena değil güzel tonlar çıkarabiliyor alet.RBX serisini pek sevmem ama fiyat/sound anlamında bakıldığında fiyatına göre çok güzel bass almanı tavsiye ederim.Bi de YAMAHA ne de olsa ileride satma şansında var daha iyi bir bass almak istediğinde.Sevgiler...
 
Selamlar;
Yamaha BB604 bir bas gitar edinmeyi planlıyorum. Özellik/fiyat olarak karşılaştırma yapılınca bana gayet iyi bir gitar gibi gözüktü. Üstelik belki kendi kategorsine girecek ibanezlerden daha ucuz bir gitar. Bu gitar hakkında fikri olanlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
 
KorayE demiş ki:
Jaglar icin:

Ben 98'den beri 3 tane Carvin yaptırdım. Şu anda da sadece Carvin kullanıyorum. Uzun süre için de değiştirmeye niyetim yok çünkü benim tüm beklentilerimi ve fazlasını karşılıyor.

Senin soruların neyse yardımcı olmaya çalışırım hatta uygun bir zamanda gelir denersin.

Benim normal LB 850, anniversaryler 1600-1700 dolar tutmuştu. Ama ben Carvin manyetikleri sevmediğim içn direk değiştiriyorum, yani bir de modifikasyon harcamam oluyor. Şart değil aslında, benim aradığım şeyin çok belirli olmasından kaynaklanıyor bu durum.

Carvinlerden birisi satılığa çıkacak yakında....
ilgin için çok teşekkür ederim koray abi...
satılığa çıkacak carvin umarım 5 tellidir :)
herhangi bi yerde proğram yada konser varsa oraya gelip yüzyüze konuşursak daha iyi olur benim için (tenadosta devam ediyormusunuz pazarları)
bide bi arkadaşım amerikaya gidicek bu seyehat olayınıda değerlendirmeyi düşünüyorum :)
 
Jaglar; basi satilma durumu henuz belli degil. Cok ozellesmis aletler oldugundan elden cikarmaya cok cekiniyorum...

Soracagin birsey varsa ozel mesajdan telefonumu atiyorum, beinle baglantiya gecersin. Tenedos programlarina iki hafta once son verdik; yaz boyu kayitlarla ugrasacagim, haftanin birkac gunu Detay Müzik'te oluyorum, orada da konusabiliriz.

Bas yaptirma imkanin olacaksa Carvin firsatini kacirma derim.
:D
 
teşekkürler çağlar, iyiyim ben tamamen iyileşti bileğim, egzersizler oldukça işe yarıyor bilekle ilgili iyileştirmek için (doktorun tavsiyesi :) ), zaten çalmaya başlamadan önce ısınma olayı da çok önemli, omuz ve bilek ısıtmak için özellikle basistlerin egzersiz yapmaları önemli. hakikaten efor sarfı söz konusu çünkü :) görüşürüz.
 
DALİ,Bende YAMAHA kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır.BB604 fena değildir ama para durumun daha fazlasına yetebilecekse ve illa 4 telli diyosan BB2004 veya TRB4 II tavsiye ederim.sevgiler...
 
Ares teşekkür ederim.
Dediğin gitarları da netten inceledim. Fakat benim bütçemin bu gitarlara yeteceğini sanmıyorum. Ben sanırım şansımı maddi olanaklarım dahilinde bb604 ten yana kullanabilirim.
 
ben şunu sormak istiyorum.
Bende 30W drive marka bir bass amfisi ve de s.b.dreams marka bir bas vardı cort marka aktif manyetik bir bas aldım bu gitarı amfiye bağlayınca diyafram patlayacak gibi oluyor çok ses çıkmıyor sadece diyafram zorlanıyor. s.b.dreams de böyle yapmıyordu acaba bu aktif manyetiklerden midir?
 
arkadaslar engin deneyimlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacim var,
gitar alacagim ve uzun arastirmalardan sonra asagidaki aletlere kadar eledim

yamaha trb4ii - 1200 usd
ibanez dwb3 - 1100 usd
musicman stingray 3eq - 1320 usd (case dahil)

normalde denemem lazım ama ankarada bu 3 gitarda yok ne yazık ki..
istanbulda musicman var bildiim kadariyla, trb4ii de uretimden kalktı bulunmuyo pek zati...
nette ki yorumlarda (okumadigim kalmadi nerdeyse) herkes cok memnun bu gitarlardan...
ama sizin yorumunuzu merak ediyorum, eger denediyseniz/biliyosaniz bu gitarlardan hangisini tavsiye edersiniz?

simdiden tesekkurler...
 
zlatan 1937:
Ses çok az açıkken de oluyorsa amfi ya da basta yapısal bir sorun var diyebilirim çok genel olarak.

Bu tür sorunlarda görmeden kesin konuşmak çok doğru olmaz genelde. Diğer bir önerim de bası ve amfiyi başka baslarla denemen olur. Bası daha güçlü ve iyi bir amfiyle dene bir.

enjv: bence de musicman :D
 
pb001.jpg


F Bass, Pilli Bebek Bascısı Cudi'den.
 
Geri
Üst