Jaglar demiş ki:
bu arada koray abi (83lü olduğum için abi diyorum, daha küçüğüm...) seni tenedos konserinde dinledim,
valla diyecegim tek şey önünde saygıyla eğiliyorum
Teşekkürler, keşke kendini tanıtsaydın... yoksa şu en önde sahneye göre sağda oturan ikiliden biri miydin?
Bu hafta yeniden çalacağız Tenedos'ta... gerçi Roth-Azad bize bir başlık açtı ama buradan da duyurayım...
😀 😀
Ken Smith'ler çok iyidir tabii, çok çok dengeli, harmonikleri zengin... tabii fiyatı düşünürsen aslında öyle de olması gerekir.
Önceki mesajlarımdan birisinde de var ama ben genel olarak çok üst profili olmayan (çalış açısından değil iş açısından!!) basçılar için gereksiz buluyorum basa 4000 dolar harcamayı...
Ayrıca çoğu Türkiye'deki profesyonel ismin de ellerindeki ekipmanın sınırlarını çok da zorlamadığını (hatta hakkını vermediğini) düşünüyorum... hani bu işten çok ciddi para kazanıyorsunuzdur, tonal beklentiler o yöndedir (ki emin olun aslında çoğu prodüktör , ses mühendisi vb. de çok ayrıntılı dinlemez basa o değeri kazandıran özellikleri, genel işi iyi yapıyorsa tamamdır!!!) veya prestij meselesidir enstrüman bir anlamda; bu durumlarda bence anlam kazanır. Onun dışında enstrümanda kişiliğini yeni oturtan, tarzını oluşturmak için çabalayan birisinin 3500-4000 (hatta daha yüksek) dolarlık enstrümana ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum
😀 hani çok parası olan birisi alır, ona birşey diyemem ama sahneye şu kadar paralık aletle çıkıp da kötü ton çıkaranlara ben ayrı bir anlamlı gülerim
😀 maalesef bu da sık karşılaştığım birşey :!: :!:
Bence kişisel ton tercihleri, teknik özellikler oturduktan sonra istenilen şey bilinerek alınan enstrüman çok daha yerinde, ekonomik ve anlamlı olacaktır ve iyi tınlayacaktır.
😀 😀
Finstin'e şunu söyleyebilirim: örnek olarak mesela bir Ken Smith yaptırsan iyi yapılır, çok çok iyi olur, kesin memnun kalırsın ama Washburn'un üstüne 1500-2000 dolarlık Ibanez Warwick vb. çalsan ve ihtiyaçlarını belirlesen daha iyi edersin, hem de Ken Smith'i kötü amfilere girip rezil etmezsin (arada kalan parayla güzel de bir amfi almış olursun çünkü
😀 )fiyatlar için nete bakabilirsin bu arada...
Genel olarak da özel yapım baslara geçmeden belirli tarz basları (jazz bass, precision, Ibanez-Yamaha, Warwick vb. vb.), ağaç ve manyetik özelliklerini tanıyıp kişinin tercihlerini belirlemiş olması gerektiğini düşünüyorum...
😀 😀