Reenkarnasyon

Reenkarnasyon, -yani bir insanın öldükten sonra başka bir bedenle dünyaya tekrar geldiği- inancı Hint dinlerinde çok köklü olarak yerleşmiştir.

Ruhun bir bedenden ötekine geçtiği inancı doğdu. Böylece ölümden sonra devamlı var olma, ruhun bedenden ayrı olduğu fikri gelişmiş oldu. Bu inanışa göre, ruh kendi derecesi içinde yüksek veya alçak olarak doğar. İnsan yaptıklarına göre hayvan, bitki, insan veya tanrı şeklinde doğar. (Buna göre insan kendi kaderinin mimarıdır.) Bu doğuş, bir sebep sonuç ilişkisi içinde gerçekleşir.Sonraki hayatta mutlu olmak, doğru harekete bağlıdır. Her şahıs, işlerinden sorumludur. Ölümden korkmaya gerek yoktur. Devamlı yeniden doğuşlarla insan, arzularına ulaşır, devamlı bir tatmin elde eder.

Görüldüğü gibi, Karma'da ahiret inancı yoktur; bunun yerine sürekli ölüp, tekrar dünya hayatında aynı ruhla, fakat yeni bir bedenle dirilme inancı vardır. Ancak bu, Allah'ın Kuran'da bildirdikleri ile çelişen, batıl ve sapkın bir inançtır.

Bu felsefede dikkat çeken bir başka sapkın inanç ise, insanın bir ilah olarak da doğabileceğine inanılmasıdır. Bu, tarih boyunca inanılan en batıl ve gerçek dışı iddiadır.

Bunun dışında bir inanca sahip olanlar doğru yoldan sapmışlardır ve dünyada da ölümden sonraki hayatta da zarardadırlar.
 
ben reenkarnasyona inanmıyorum.birincisi, bana göre insanların ruhlarının başka bir bedende yeniden hayat bulacağı inancı hinduizm gibi ilkel bir din tarafından benimsenmiştir ve tamamen bir hayal ürünüdür. çünkü bu dinler ne bir ilahi kitaba ya da herhangi bir temsilciye sahiptirler.

benim inancım tamamıyla kuran ile örtüşüyor. bu kesinlikle son gelmiş en kapsamlısı budur gibi bir yargıyla degil ama ben yargıladıkca ya da irdeledikce düşüncelerimi kesinlikle kuranın beni cevapladıgını gördüm. ve bu nedenle ben insanın öldükten sonra ruhun sonsuzluga kavustuguna inanıyorum yani tam olarak nirvana inancı da degil ama ben ruhun allah katına yükseldigini ve kimsede ruh bulmadıgına inanıyorum. zaten ben herhangi bir temsilcisi bile olmayan bu dinin inançlarının hiç inandırıcı oldugunu düşünmüyorum. çünkü ilkel dinler, insanların ihtiyacları sonucu dogan ve ancak inanma gereksinimlerini yerine getirmek amacıyla kurulan bölgesel bir din olarak görüyorum.
 
Öncelikle inancımla çeliştiği için inanmıyorum. Zaten kimse de bana ben geçen hayatımda attım, şurda insandım vs. gibi birşey söylemedi.
 
işin ilginç yanı buna inananlar önceki hayatımda prensestim,önceki hayatımda kraldım falan der.ben asla ben önceki hayatımda çöpçüydüm diyen biriyle karşılamadım.:)
 
İnsanlığın en ilkel ve görece en sağlıklı inanç sistemlerinden birisidir. İnsanı yaşadığımız gerçeklik olan Dünya'nın karşısına "Ahiret" avuntusunu koymuyor. İnsanın anasını sevdiği gibi, insanlığın anası olan doğaya bir tapınçtır. Çok daha gerçekçi ve normaldir. Temelinde "korku" yoktur, sevgi, doğa sevgisi vardır.
...
Reenkarnasyon başka bir insan vücüdunda tekrar doğmak değil, belki bir otta belki bir öküzde yeniden hayata gelmektir. Doğadan gelenin, doğaya yabancılaşmamış yine doğaya ait bir gerçekliğe geri dönmesidir.
...
Modern dünyanın bilgisi bulunmadığı için insanlar inanmak zorundaydılar ve bunun en sağlıklılarıdan biriydi reenkarnasyon yada panteistik doğa tapıncı. İnsan, kendine yabancı bir tanrı yarattığından beri bu mertlik bozuldu. Reenkarnasyon inancı bitmeliydi çünkü, sınıflı toplumun manevi çıkarlarına uygun düşemezdi. Sınıflı toplumun azınlıktaki egemenlerinin sömürülerini meşru kılacak bir inanç sistemiyle kitleleri uyutmak gerekiyordu. İşte semavi dinlerin tek işlevi budur. Bu dünyanın acı gerçeklerini değiştirmek yerine, onların kabullenmesini "Allahlar adına" şart koşar. "Uslu çocuklar" dünyasında, egemenlerin çıakrına uygun psikolojiler yaratmak için günahla "cezalandırılma korkusunu" azdırır, sevaplada "ödüllendirilme sapıklığını" yüceltir. Oysa insana özgü, doğaya özgü hiç birşey bırakmadan paganizmi, reenkarnasyonu engizisyonlarla cihadlarla yerle bir etmişlerdir.
...
Troçki'nin dediği gibi insanlık için en kötü şeyler "İçki, küfür ve din" diye boşuna dememiştir.
 
Ya bu konu bence çok tehlikeli (tartışılamaz anlamında demedim aksine gözünü çıkarmalıyız)
çünkü bu düşünce üzerine bir sürü tarikat var amma ilerici görünen amma gerici. Bir tanesi vardı işin içine uzaylıları (kozmik .bneler) da karıştırmış kendince harman yapmıştı çağın altın kalemi. kendine bir (şeytan) üçgen(i) kurmuştu tarikat.

O : ALLAH ( KÂDİR - İ MUTLAK )

M : MUHAMMET MUSTAFA ( RESUL )

K : KURTARICI ( HZ. İSA )

Bilgi Kitabı diye bir zırvaları vardı burjuva üzerinden ilerleyen bir saçmalıktı. İş kadınları hedef alınıyor onlar üzerinden ev hanımlarına ulaşılıyor. Zincir yoluyla ilerleyen hiyeraşik yapısı vardı yani tarikatın başındaki mahluka "Bülent Çorak" ulaşamıyorsunuz bir üye 20 şerli( mi neydi) guruplara bu kitabı yazdırıyor. Fasikül fasikül veriyor. Evrimi kabul eden bir sapkınlıktı tam ideolojileri ruhsal tekabül( Şu salak Tarkanında inandığı KARMA Silsile(Felsef)esi olmalı). Bir konuşma vardı. Bir dünyalı ile başka kozmostan yüce bir melek mi neydi arasında geçen altıma s.çmıştım okurken. Dünyamızdan mikrop yuvası diye bahsediyor :). Tarikat bakteriler, virüsler, (daha geniş anlamda saprofit ve patojenler) olmazsa yaşamın olmayacağını bilmeyen öküzler için, tavsiye ederim Kazmalara. Bu tür tuzaklardan ailenizi koruyun derim ben. Çok tehlikeli çünkü Hasan Sabbah gibi dünyada cenneti vaad ediyorlar. Afyonların en tehlikelisi.
 
Ben ölümden sonra herhangi birşey olduğuna inanmıyorum mamafih Eroika'nın yazdıklarına katılıyorum.Ancak şunu da sormak istiyorum,bir dine inanan insanlar neden reenkarnasyona saçma diyor?Müslümanlıktan,hristiyanlıktan,yahudilikten... daha mantıksız değil çünkü.
kkfl_f4 ''Öncelikle inancımla çeliştiği için inanmıyorum'' diyerekten burda da döktürmüş :D
 
Tam bir saçmalık uydurma olan bu salakça düşüncenin tek amacı vardır;Yaratıcının yaratma gücünün kaybolmasını öne atmak... bir nevi bir fabrika düşünün bu fabrikanın ikinci el mallardan birinci el mal yapması misali saçma sapan bir düşüncenin sarkmasıdır reenkarnettin :twisted:
 
daha akıllı düşüncek yaşa gelmeden ölmüş çocuklar neyle yargılancaklar peki cennet anlayışınıza göre,bi kere daha test edilmek için imkan verilmeyecekse dünyada bunlara,ha onlar direk gitcekler cennete deniyosa,onlar seçildi ben niye seçilmedim diye bişey sorarım,kahır çekmeden hurilerle sevişmek o da güzel iş.islam bu konuda kendi kendini yok eder,herkese eşit yaklaşılmadığı hükmü çıkar nesnel bakabilen için,nesnel dedim ama dine saplananlar için geçerli bi bakış açısı olmaz nesnellik...
 
Bir kere insanın sorgulanabilmesi için ergenlik çağına gelmiş olması gerekir. Bu çağa gelmeden ölen çocuklar sorgulanmazlar. Tabi onca şeyle imtihan edilen insanla bir tutulmaz. Yani sen ibadetini edip cenneti hak edersen o çocuklarla bir tutulmayacaksın. Onların konumu cennette farklı olacak. Cennette de konumlar vardır anlayacağın. Her cennete gidene aynı şeyler verilmeyecek.
 
soothsayer demiş ki:
inanmıyorum.ama geyik olsun diye size bir adres.Bir göz atın.İlginç...

http://users.pandora.be/gad/re/turks.html

komedi yahu :)

Teşhis:
Yeryüzündeki önceki enkarnasyonunuzda bir erkektiniz. in uw laatste, eerdere reïncarnatie.

Bugünkü Güney Anadolu civarında bir yerlerde 1675 civarında doğdunuz.
Bir desinatör, mühendis veya zanaatkardınız..
------------
Sonraki hayatımda Doğu Anadolu civarlarında bir yerlerde 1900 civarında doğdum :LOL: ...ve yine mühendisim... :roll:
 
salak dergilerde reenkarnasyon testleri olur bazen.

bu testleri yapanlar,önceki yaşamlarında ya bir kral ya da kraliçe olduklarını görürler (ya da bi türlü tahta çıkamamış prens falan).

şimdi bi düşünün bunu... ulan hiç mi çöpçü yoktu eskiden? herkes mi kraldı be?

boşverin :p
 
morvesuni demiş ki:
inanmıyorum.. tamamen materyelizme ters...........

aslında tam olarak ters değil.yani kısmen doğru..daha doğrusu olası...

insan öldükten sonra gömülür.börtü böcek gelir bedeni parçalar.bzi oluşturan protein ler , karbonhidratlar vb bu çürükçüller ve böcekler aracılığıyla bitkilere veya hayvanlara taşınır...maddesel bir döngüdür."yeniden doğuş" olayından çok maddesel olarak "yeni bir oluşuma katıım" dır bence bu olay...

morvesuni , bir düşün!kim bilir,belki de bir viking in azotları var bedeninde , kim bilir!.... =)
 
reenkarnasyonda insanın bidahaki hayatında hayvan ot börtü böcek olabilmesi die bişi yoktur ilk önce buna bi açıklık getirim insanın kendi evrim hattında bu tür şeylere yer yok inanıp inanmamaya gelince belki tam bi saçmalık ama bu güzel(!)hayata doyamadığımızdan dünyaya bi daha gelebileceğimizi düşünerek kendimizi bu tür saçmalıklarla avutabiliriz dimi ;)
 
Geri
Üst