...
dream_cather demiş ki:reenkarnasyon saçma sapan bi olay
cem yılmaz falan bu konuyla iyi dalga geçmişti.
işte herkez önceki yaşamında önemli birisi falanım diyo
hiç birisi ben hayat kadınıydım demiyo nedense! 😀
Justice_For_Hell demiş ki:dream_cather demiş ki:reenkarnasyon saçma sapan bi olay
cem yılmaz falan bu konuyla iyi dalga geçmişti.
işte herkez önceki yaşamında önemli birisi falanım diyo
hiç birisi ben hayat kadınıydım demiyo nedense! 😀
İşte klasik kendine kahramanlar yaratıp o ne ile ta??ak geçerse onunla alay etmeyi benimseyen ve gereksiz düşüncelerini gerçekten önemli olan bir konu hakkında aklınca espri yapmaya kullanan bir insanlığın eseridir bu mesaj...bir tek bu mesajda değil.
Ben reankarnasyona inanıyorum,çünkü eğer böyle birşey olmasaydı hayat denen şey çok saçma ve boş olur.Niye insanlar hep kral olduklarını falan hatırlıyor hayat kadını olduğuu hatırlamıyor diyorsunuz ama soruyorum hayat kadınlığı yaptığın bir hayatımı hatırlamak daha kolaydır yoksa bir kralkenmi?İnsanlığın zihni bu şekildeir hoşuna gitmeyen şeyleri hatırlamaz, hatırlamak istemez.Ve islam dinine inanıyorum şöyledir böyledir diyenlerde düşünsün eğer insan bir kere yaşayacaksa niye bazı insanlar zengin lüks içinde yaşarken bazı ları çöp toprak içinde yaşıyor?Bu nasıl bir adalettir.Veya cennet cehennem diyorsunuz.Eğer o yoksulluk içinde yaşayan adam,yaşadığı şartlar yüzünden hırsızlık yaparsa bu yüzden cehenneme mi gitmek zorundadır?Belki zengin bir insan olsaydı hayırsever bir insan olacaktı.Birde değişik bir açıdan düşünün cehennem olayını;bizi yaratan Allah,ruhlarımız o yarattı,kişiliklerimizi şekillendirdi.Şimdi o ruhlar kötülük yaparsa onu cehennememi gönderecek.Yani marangoz yaptığı sandalye sağlam çıkmayınca kendinemi kızmalı sandalyeyemi?
Herneyse ben düşüncelerimi belirttim,biraz agresif davranmış olabilirim ama yollanan bu saygısız mesajları görünce sinirim bozuldu kusura bakmayın.
Ben yukarıda, cennetteyken baktım, en güzel aile hangisi diye, sonra onu seçtim, hop, karnına girdim!
Bu ikinci inanç şeklini kimden duydun :?: :!:Kount demiş ki:İkinci inanç daha değişik. Buna göre, biz şu an Cehennem'deyiz. (ne sürpriz ama!?) Öldüğümüz zaman, ruh Ölüm sınırını aşıyoruz. Geldiğimiz noktada, bir seçenek sunulmadan bize, bir seçim yapılıyor. İyilikle dolu bir hayatımız varsa, Cennet'e gidiyoruz, ikinci dünyaya. O dünyada kötülük yaptığımız takdirde Cehenneme dönüyoruz. Yok, Cennet'tede iyiysek, nihayet Nirvana'ya ulaşıyoruz.(Yemin billah sıkmadım bu ikinciyi)
impala demiş ki:Bu ikinci inanç şeklini kimden duydun :?: :!:Kount demiş ki:İkinci inanç daha değişik. Buna göre, biz şu an Cehennem'deyiz. (ne sürpriz ama!?) Öldüğümüz zaman, ruh Ölüm sınırını aşıyoruz. Geldiğimiz noktada, bir seçenek sunulmadan bize, bir seçim yapılıyor. İyilikle dolu bir hayatımız varsa, Cennet'e gidiyoruz, ikinci dünyaya. O dünyada kötülük yaptığımız takdirde Cehenneme dönüyoruz. Yok, Cennet'tede iyiysek, nihayet Nirvana'ya ulaşıyoruz.(Yemin billah sıkmadım bu ikinciyi)
mekanların çok uzak olduğu doğru değil İpek Yolu,Baharat Yolunun uğradığı coğrafyaları ele alırsak bu binlerce peygamberin aynı coğrafyadan geldiğini görürüz, çok sınırlı bir coğrafyadan.Birbirlerinden haberlerinin olmaması da senin uydurduğun bir şey. AMERİKA kıtasında bir peygamber var mı acaba ne dersin? Bütün peygamberler Arap Yarımadası ve yakınındaki coğrafyadan çıkmış ve aynı ırka mensup insanlardır. Bunlar ortada mesajdan öte bir zihin bulantısı olduğunu apaçık ortaya koyar.Ayrıca iletişim ve ulaşım araçlarının olmadığı ilkel çağlarda, yüzlerce hatta belkide binlerce peygamberin farklı devirlerde ve çok uzak mekanlarda aynı tanrıdan, aynı ahiretten, ve aynı kutsallıkta insani değerlerden bahsetmiş olması dahi, bunun evrenin yaratıcısı ve hakimine ait gerçek bir mesaj olduğunu apaçık ortaya koyar.