Reenkarnasyon

reenkarnasyona inanmanın bence kendini iyi hissetmekten ve bir daha daha iyi yaşayabileceğini ümit etmekten başka amacı yok.ama yaşamdan sonrası için benim farklı inancım var.tanrı vardır.melek ve uzaylı dediklerimiz bizim atalarımız.insan doğar kendini geliştirir bilgisini ve iradesini güçlendirir ve ölür.cennet veya cehenneme gider (bana göre başka bir dünya ) cennete gidenler yeterince bilgedir. cehenneme gidenler kendilerini geliştirerek cennete gitmeye hak kazanırlar.en bilgelerimiz melek olurlar.bazen tanrı kötülere müdahele eder.iyileri diğer gezegene (cennete) gönderir kötüleri de cehenneme ve hayatı sıfırlar.mısır piramitleri vb. gibi. bazen de bilge insanları gönderip düzene müdahele edip dengeyi sağlar.peygamberler,komutanlar,kahinler,felaketler,mucizeler gibi.bence hitler de bunlardan biriydi ve öldüğünde yanında onunla birlikte intahar eden buda rahipleri vardı.dahası gamalı haç budizmin iyilik doğruluk simgesi. ölüm son değildir.başlangıçtır. en saygı duyulan buda rahibi 10 yaşında bir kızı öldürüp bunu insanlara açıklarken o kızı öldürmekle kötü bir şey yapmadım.her şeyin bir düzeni var ve o kız bilgeliğe ulaştı demiş.böyle bir tarikat da var günümüze gelen.vadettiği tek şey hayatın anlamını bulmak.fakat bulan herkes intahar ettiği için ne buldukları bilinmiyor.hepsinin söylediği ortak şey herşeyin bir düzeni olduğu.hatta belki izlemişsinizdir film haline getirilmişti fakat adını hatırlamıyorum
 
Reenkarnasyona inanmak saçma geliyor ama acaba dediğim zamanlarda olmuyor değil ?
Bir dönem tv lerde bu konuyla ilgili birçok haber yapılıyordu reenkarnasyon yasıyan insanları bulup konusyorlardı onlar aklıma geldikçe mi acaba diyorum ama mantık çerçevesinde bakınca olamaz dıyorum :)
 
inanmıyorum çünkü:
çok güzel bir dünya vardı. yıllar önce binlerce türden canlılar hep bir aradaydı.ama biz insanoğlu bu güzellikleri yokediyoruz.oyuzden öldükten sonra cehennem yada cennetten birine gitmeyi yeğlerim. dünya daha kötü
 
birde bu geyik maksatli arkadasin vermiş olduğu siteye baktim. bir deneyim dedim oda ne
''000'' yılında guney amerikada bir kadinmıştım.
dansci ,şarkıcı, yada onun gibi şey hadi kadın felan neysede ''000'' nasıl oluyor böyle bir yılmı var. varsa ve burdaki dediğine göreyse nasıl oluyor.
kafam karıştı. gerçi önemsiz birşey...ilginç ''000'' yılında yaşamıışım.
 
inanmıyorum..çünkü inandığım bir alem varsa bir cennet cehennem alemi...ve bu inanca göre insan kaç kere cehennemde yanıcak kaç kere cennetin tadını çıkarıcak bu diğerlerine bir haklsızlık olmaz mı??
 
Ben bir önceki hayatımda kralmışım, Etopokolitanya'da...

Ondan önce Prens, Zotokortilanya'da.. Çok zenginmişiz, 5 tane karım varmış hepsi taş...

İlk hayatlarımdan birinde de ateşi bulmuşum, evet aslında ateşi bulan benim...


(Bilgim fikrim yok, dalga geçme dğeil geyik amaçlı yazdım, aldırmayın...)
 
inanmam. inanlarıda hiç anlayamadım zaten.kendime bencillik yaparım gibi geliyor eğer inancak olursam.ruhumu başka biriyle baylaşamam... Hem ben Allah a inanıyorum kimin işlediği sevaplara yada günahlara göre hesap veririm yoksa mahşer günü...
 
çok efsanelr dolaşır bununla ilgili işte bi kız çocuğu konuşuyo eski haytında bi kadınmış kocası bunu öldürmüş bileziklerini almak istemiş.ama alamamış saklamış sonra anasına şurda diyo gidiyolar bakıyolar orda falan..çüş demekten kendimi alamıyorum :p

ne saçmadır bunlar ya...tamamen aklıma,mantığıma,inancıma ters birşey.
yok öyle bişe ya demekten kendimi alamıyorum :p
 
benim bildiğim kadarıyla reenkarnasyon hindistana kast-sınıf sistemini getirerek yerlerini garantilemeye çalışan egemen bilmemne (adlarını bilemeyeceğim şimdi. araştırmaya da uğraşamadım. özür) kabilesine mensup kişilerin diğer hindu ırklarınının ayaklanmasını engelleme amaçlı yarattıkları hinduizm dinine soktukları bir inanç.
böylece bu gün berbat rezil bir hayata sahip olan adam bir dahaki hayatında daha iyisiyle karşılaşacağına inanıyor. ve kast sistemini yıkmaya çalışmıyor. zaten allah razı olsun dünyada bizden daha koyun bir ırk bi bu hindular var. tutan sömürmüş. vay anasını.

haa. ama antakya-adana taraflarında da reenkarnasyonla hayata döndüğünü iddia eden bisürü adam. çok var. artık sallıyorlar mı gerçekten inanıyorlar mı o kadarını bilemicem.

ama unutmayın siz de belki öbür hayatınızda başka biri olabilirsiniz ve yeterince uslu olursanız şirinleri bile görebilirsiniz.
 
reankarnasyona bazen inanıyorum bazen inanmıyorum.bir arkadasım gercek birhikaye anlatmıştı okudugu kitaptan.hikayeyi anlatsam uzun sürer ama hikayenın sonunda eski yasamlarında evli olan çiftin tekrar sevgili olması saglanıyor psikiatrist tarafından.
gogıla pandora yazdıgımda önceki hayatımda kimsenin beni anlamadıgı eleştirdigi ama saygı duydugu,katedral insa edicisi oldugum,papua yeni gine civarlarında 1275 civarı yasayan bayan bir mimarmısım ve önceki hayatımda basarısız olmusum.tekrar gönderilme nedenim ise psikolojik ilimlerde bilge olmak ve sıkı iman ve sıkı çalışma sayesinde gercek kaderime ulaşacagım söyleniyor.inandırıcı.düşündürücü ama dinle çelişiyor tabi.
 
Bilmem içinizde bilenleriniz var mı ama bir inanca göre Reenkarnasyon şöyle tanımlanıyor:
"Ahirette sadece cennet vardır. Cehennem şu an yaşadığımız hayattır. Eğer kötü bir insan isek ceza olarak geri bu dünyaya gönderiliriz."
Bazen hayatın cehennemden beter olduğunu düşününce ve fark edince inanasım geliyor. Ama bilemiyorum... :?
 
yav ankette inanıyorumu işaretledim gerçi bi gazla ama şimdi düşününce bilemiyorum yani ben bu konuyu da hiç bi konuyu olduğu gibi dine göre açıklanması taraftarı değilim sadece
 
insanoglu hayatı daha yasanır kılabilmek icin hep kendinin kontrol edemiyecegi ve kendi aciz kıldıgı icin daa ustun varlıktan haz duyma huzuru yakalamak icin din denen seyleri hep kullanmıslardır yıllardır.
aslında dini bi pc yazılımı gibi de dusunebilirsiniz hep yeni biri surumu cıkmaktadır ve herzamandan cıkıcaktır.daha iisi daha mantıga yatkını daha daha daha...
bunun bi sonu yoktur fakat reenkarnasyona gelince bu dini inanısların ilklerindendir yany bir dier deyisle ilk surumlerindendir :) illaki bisiiye inanmak istiosanda barii daha yeni ve mantıklı olan dierlerine inan barii bu basit ve aptalca seye inanma!!!
ben inanmam ve sadece bunu icin konusuorum inanada saygı duymam.komik cunku!!
 
Geri
Üst