Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

kısa süre sonra elime gececek ibanez rgt42dxfx gitarımı biraz modifiye edeceğim fakat çelişkilerim var sizle paylaşmak istiyorum görüşlerinize başvuruyorum

şimdi gitar 2 hum fixed brige maun gövdeli yekpare bir gitar
sapta alnico2 pro köprüde 59 veya köprüde duncan custom sapta 59 malum bu kombinasyonlar ton olarak farklı tam olarak ne istiyorum derseniz alnico2 pro yu sapta kullanmak diyebilirim ancak köprüde ise kendini hissettiren bassları olan fakat clean ton da sesi çatlatmayan alnico 2 pro ile uyum içinde fazla çıktılı bir şey olmalı birde diğer kombinasyon var sh-5 sh-1 bu biraz daha sert yapıda oldu (sh-5 saolsun ) tarz olarak derseniz bir şey diyemem kendi tarzımı aramaktayım diyelim bulana kadarda denemeye devam edeceğim tecrübelerini paylaşırsanız çok iyi olur birde dimarzio lardan süper distortion +paf pro veya süper 2 kombinasyonunu yapmayı düşünüyorum 3 ünden biri veya sizden gelecek yorumlar ile farklı bir şey umarım yeterince açıklayıcı oldu

şimdiden teşekkrür
 
Biraz daha fazla detay vermen gerekmekte bu denli ince sorular sorarken. Gitarinin sesi nasil, hem koprude hem de sapta. Dogal sesinden bahsediyorum yoksa manyetiklerle aldigindan degil. Ikinci olarak sonucta ne istedigin hakkinda biraz daha fikirin olmasi ve bunu da bize aktarman lazim.

O durumda sana uc bes bir sey soyleyebilirim.

B ;)
 
Pekala gitar geldikten sonra bir süre çalıp mevcut hali ile tonları hakkında fikir sahibi olunca tekrar sorarım ama aşırı derecede a2pro neck deki ton takıntım var o kadar diyorum :p :p
 
Bu arada konu Texas'lardan geçmişken, Fender Texas Special gitarları neden kaldırdı? Onun yerine onun benzeri HSS yaptılar ama (Ki bende ondan var.). Mesela Tex-Mex ile Texas arasında nasıl fark var teknik olarak. Bende ortada texas, saptada tex-mex var. Kesinlikle tex-mex'in daha dolu, daha sıcak ve vurucu bir tonu olduğunu söyleyebilirm.
 
Jazz/Precision Bass'den bahsediyorsun sanirim, benim de favorim zaten bassta o yonde her ne kadar bass gitarlardan pek anlamasam da. Meksika yapimi bir adet P-special var bende cift manyetikli bir bass. Cok severim kendisini, kayit falan icin cok bass calabildigimden degil.

Simdi onlarin manyetikleri aslinda fender strat manyetiklerinin zihniyeti ile ayni olacak benim bildigim kadari ile. Ama yeniliyorum cok fazla bir sey bilmiyorum. Ve magnet rod'lar kullanilmis. Sende paslanan bunlarsa dert etme hala ses cikiyorsa problem yok. Ama problem yarin obur gun normal strat ve telelerde oldugu gibi bunlarda da pas yuruyup bakir tellerin etrafindaki ensulasyonu kiracak olursa cikar. O oldugu anda manyetigin artik calismamaya baslar zira kisa devre yapar.

Belki olmaz belki olur bilemiyorum. Ama magnet rodlari degistirmek gibi bir hadise yok, magnet barlar degisebilir gitarlar icin olan HBlarda, ama fender cinsi stratti teleydi bassdi falan gibi manyetiklerin miknatislarini degistiremezsin.

Bence bozulana kadar bol bol cal.

B ;)
 
Evet bahsettiğim gitar o. :)

Valla sesi konusunda hiç bir problem yok şu anda. Zaten bana dendiği kadarıyla o kısmı şu anda bir problem yaratmazmış ama ilerde bana herhangi bir şekilde bir problem yaratırsa çok da fazla para vermeye gerek olmadan onlar değişebiliyormuş.
(Bu konuyu da anlamadığımdan tam anlatamıyorum sanırım :? )

İlgin için çok teşekkür ederim. Kendi edindiğim azacık bilgiyi de gitarı bana satana yardımcı olan kişiden (öğretmenim) edindim. Derslere de yeni başlıyor olduğumdan hocayı da tanıdığım söylenemez. Ondan dolayı da tam olarak güvenemiyorum bana söylediklerine. Etrafımda da sorabileceğim biri yok :)
 
arkdaşlar bi sx scoprpion aldım.üsta bi gitarist sayılmam ve pek çakmıyorum.gitarın tonları biraz sert gelio 2 humbucker var.manyetikleri deiştirerek sesi biraz daha yumuşatabilirmiyim?
 
Evenly Voiced Harmonics sahibi olmak için ne yapmalıyım? seymour duncan a mail mi atmalı yoksa satan custom shop firmaları varmı internet üzerinde. Dr Barlo bilsen bilsen sen bilirsin 8) 8)
 
merhaba arkadaşlar

3 sing li bi gitarım var geçenlerde humb aldım (köprü manyetiği ) manyetiği taktıktan sonra humb un sol taraftaki manyetiğinden ses gelmediğini fark ettim neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum yardım ederseniz çok sevinirim
 
Roth-Azad demiş ki:
Bu arada konu Texas'lardan geçmişken, Fender Texas Special gitarları neden kaldırdı? Onun yerine onun benzeri HSS yaptılar ama (Ki bende ondan var.). Mesela Tex-Mex ile Texas arasında nasıl fark var teknik olarak. Bende ortada texas, saptada tex-mex var. Kesinlikle tex-mex'in daha dolu, daha sıcak ve vurucu bir tonu olduğunu söyleyebilirm.

Bilemiyorum bence en iyi modeli idi bu tx speciallar. Ama gel gor ki cart diye kaldirdilar sanirim 2004te. Belki custom shoplari ve deluxeleri etkiliyordu satis acisindan. Ciddi ciddi bunlar yuzunden deluxelere (HB olanlara yani) cok kotu onlara gore diye dusunen cok adam taniyorum. Ben de tx special varken deluxe almazdim, ve hatta almadim! ;) Gittim tx special bir fat strat aldim kendime. Neyse....

Tex-Mex ile tx special manyetikleri cok alakasiz birbirinden. Ilki p90 gibi nerdeyse, yani karsilastiracak olursak ilki seramik miknatisli oldugundan cok daha fazla cikisli. Jimmy Vaughan strat icinde bildigim var ve zaten orada gorup karistirmistim o aletleri. Net degiller strat manyetikleri ile bence pek alakalari yok. Yani tx speciallar hala standart alnico miknatisli (alnico 5) ama guclu manyetikler. Hani 54 modellerine gore cok saydam degillerdir eyvallah ama tex-mex gibi "hot" degiller orasi kesin.

Zevk renk gerisi, iyi kotu demiyorum. ;)

Bana gelmiyorlar sadece onu soyleyebilirim. Zira yuksek cikis istesem gidip kendime ya bir HB ya da p90 alirim (ki aldim :LOL: ;) ).

B
 
wodyy demiş ki:
merhaba arkadaşlar

3 sing li bi gitarım var geçenlerde humb aldım (köprü manyetiği ) manyetiği taktıktan sonra humb un sol taraftaki manyetiğinden ses gelmediğini fark ettim neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum yardım ederseniz çok sevinirim

Tam anlamadim. Daha detayli ve aciklayici sekilde olayini anlatirsan sana yardimci olmaya calisayim. Ama yazdiklarindan mesela hangi manyetigin calismadigini anlamadim. kopru HB sol bobini mi calismiyor yoksa orta manyetik mi? Kim yapti bu takma isini sen mi baskasi mi?

B
 
Deliturko,

Gitarin gelsin cal bir hele de ondan sonra degistirirsin manyetiklerini. Daha gitari eline almadan ustune ne takayim diye ruyalar goruyorsun gibi geldi bana. Sakin ol! :LOL: 8)

EVH 78 manyetigi oyle boru degil. Duncan CS'a soyledikten sonra sariyorlar, adi ustunde Custom Shop. 3 4 hafta bekleme suresi var. Ona gore.

B
 
Geri
Üst