Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

benim sl1 gitarim var,neckte fabrikadan sduncan classic stack single ile geliyor

şimdi ben strat tarzı biraz yüksek outputlu yumuşak ve boğuk bir neck tonu istiyorum hot rails ve hot stack hangisi sizce daha yaklaşır benim istediğim tona,başka öneriniz var mı?
 
Simdi senin manyetiğinden üç tane kablo çıkması lazım yani bir kablonun içinden üç tane daha ince kablo. Bunlardan birisi toprak diğer ikisi de HBı full veya split çalıştırıyorlar. Sen sanırım yanlış olanı bağladın hadise budur.

Ama tabi tam emin olamıyorum. yapacağın şey şu. git kendine bir ohm ölçen 1Kilo ohm - 20 kilo ohm bir multimetre al. çok pahalı değildir sağda solda dursun. yada bir elektrikçiye git manyetiğini çıkartıp... ama bence bu daha zor ya neyse zira alırsan manyetiği sökmene gerek kalmayacak. ondan sonra bu kabloları bir ölç. yani toprağı bir tarafa gireceksin bu multimetrenin öteki kablolardan birini öteki tarafa. Ikisini ayni anda bağlama zira o zaman ya köprüye yakın ya da uzak artık bilemiyorum (ki tahminimce sen ikisini beraber bağladın ve ondan köprüden uzak bobin çalışmıyor) bir bobin aktif olmayacak yani çalışmayacak. O şekilde ölç ayrı ayrı bu toprak harici kabloları bağlayarak. Boşta kalanı bir elektrik izolasyon tape'i ile izole et, eğer split kullanmayacaksan tabi ki. Yok eğer kullanacaksan onu da bir yere bağlaman lazım dpdt switch veya 5 yollu bir switch tam detayını bilemiyorum. zira aletini görmedim.

bu şekilde yaptığın ölçümlerden bir sonuç almıyorsan o zaman manyetiğin bozuk demektir. olmaz cok az ihtimal ama hala bu boyle. bunun yanında çalışıp çalışmadığını anlaman için ölçerken nerdeyse iki katı bir resistans görmen lazım. yani mesela tek bobinde 7 kilo ohm görüyorsan (sanırım öyle bir şey olacak benim s370den hatırladığım gerçi o manyetikleri kaybetmiştim evin içinde nasıl olduysa...) o zaman full hbda 14 15 kilo ohm görmen lazım.

B
 
anti-social demiş ki:
benim sl1 gitarim var,neckte fabrikadan sduncan classic stack single ile geliyor

şimdi ben strat tarzı biraz yüksek outputlu yumuşak ve boğuk bir neck tonu istiyorum hot rails ve hot stack hangisi sizce daha yaklaşır benim istediğim tona,başka öneriniz var mı?

Duncan lil 59n. Her yola gelir.

B
 
sitedeki tone chartlara biraz göz gezdirdim,dinledim en iyi seçim hot rails gibi görünüyor,midleri ve outputu yüksek tam istediğim şey neck için :)

lil59 daha dengeli bir ses veriyor her yola gelir gerçekten ama output az gibi
 
sonunda manyetik değiştirme işine bende giriyorum artık. forumda arama filan yaptım biraz bakındım ve kafam karıştı şu anda. Gitarım Epiphone les paul standart. Öncelikle Seymour Duncan JB (bridge) ve Jazz (Neck) düşünüyordum. Ama işte yazılanları okuyunca StratoMaster' ın '59 tavsiyelerine denk geldim. Ve de JB nin de bluesdan metale kadar her türe bi şekilde tavsiye edilmesi kıllandırdı beni. Çünkü metalle işim olmayacak hiç. İşte klasik rock ağırlıklı, blues ve arada jazz riffleri (jazz demeye dilim varmıyor:) ) çalıyorum, çalmaya çalışıyorum. Yani olabilecek en fazla sertlik hard rock işte. Konuyla ilgili bi özet geçebilecek, fikir verebilecek olan var mı? Biraz daha detaylı bilgi verebilmek için şu manyetiklerin 2. sayfasındakileri bi daha okudum ve kafamı daha çok karıştıranın şu olduğuna karar verdim: 59 alırsam acaba köprüye de mi 59 alsam yoksa, oraya jb ya da başka birşey mi alsam (yani başka bi manyetik tavsiyesi olan var mı demek istiyorum:)) ve necke de jazz mı yoksa 59 mu alıyım. Genelde gitarımda bass tonlarını daha çok seviyorum ama, bu iki manyetiğin farkı nası olur benim gitarda kestiremiyorum. insanın deneme şansı da olmayınca pek bilemiyor hangisi olsun ne olsun. Allah rızası için tavsiye :)
 
cursed-one bende de aynen epiphone les paul standart var. ben de manyetikleri değiştirmek üzereyim. ben de aynen senin gibi uzun bir araştırma yaptım. dimarzio paf pro ve tone zone almayı düşünüyordum önce. sonra üstat drb nin seymour duncan fanatikliği (aman yanlış anlaşılmasın) üzerine seymour duncan ları inceledim ve okuduklarım itibariyle neck için pearly gates ve bridge için custom custom almaya karar verdim. ama dediğim gibi sadece okuduklarım itibariyle verdiğim bir karar bu. inşallah birkaç ay içerisinde yurtdışına çıkacağım karşılaştırma fırsatım olur umarım, eğer çıkamassam dua edip bu iki manyetiği alıcam. bilmiyorum bu dediklerim ne kadar yardımcı olur.
 









yaa ben gitarın resimlerini çektim acaba bana telleri nereye lehmleyeceğimi gösterebilir misin .. açıkçası yukarıda yazdıklarını uygulayacak kadar deneyimli değilim

kırmızı ve beyaz teli 5 kademeli yere lehimledim normalde orada sadece beyaz tel vardı [/img]
 
equiron demiş ki:
cursed-one bende de aynen epiphone les paul standart var. ben de manyetikleri değiştirmek üzereyim. ben de aynen senin gibi uzun bir araştırma yaptım. dimarzio paf pro ve tone zone almayı düşünüyordum önce. sonra üstat drb nin seymour duncan fanatikliği (aman yanlış anlaşılmasın) üzerine seymour duncan ları inceledim ve okuduklarım itibariyle neck için pearly gates ve bridge için custom custom almaya karar verdim. ama dediğim gibi sadece okuduklarım itibariyle verdiğim bir karar bu. inşallah birkaç ay içerisinde yurtdışına çıkacağım karşılaştırma fırsatım olur umarım, eğer çıkamassam dua edip bu iki manyetiği alıcam. bilmiyorum bu dediklerim ne kadar yardımcı olur.

ya aslında ben çok uzun zamandır araştırma yapmıyorum da işte kısa sürede yoğun bi araştırma yaptım diyim:) neyse ben şu bi kaç hafta içinde alcam galiba. aslında en güzeli deneyip karar vermek lazım ama öyle bi imkan yok maalesef. mesela müziktek forumunda aaalp (burda da aynı nickle) önceden pearly gates kullandığını ama daha sonra grubuyla biraz daha rock yaptığı için onun hafif kaldığını söylemiş. ama blues için filan gayet güzeldi demiş. yani herkesin kendine göre bi yorumu var işte o yüzden allak bullak oldum. en sonunda karambole alcam herhalde ya bakalım artık.
 
Cursed-One,

İlk olarak: StratoMaster benim. Kullanıcı olarak kullandığım bir nick o, zira zaman zaman sitemizde bağlanamadığım durumlarda (DrB nicki ile) o nicki kullanarak bağlanabiliyordum (bu aralar öyle durumlar olmuyor, yazın falan oldu nedense alım satıma bağlanamıyordum bir süreliğine, ama Novemberrain halletti de artık gerek kalmadı). Neyse ilk olarak bunu bil.

Ikincisi: Şimdi manyetik falan diyorsan arkadaş bu salt sabit bir konu değil. Yani manyetik sadece bir mikrofon. Önündeki şarkıcı adam gibi ses çıkartamıyorsa (yani bu ağaç sap ve diğer hadiseler) manyetikten mcize beklemek doğru değil olmaz çünkü. Atalarımız zamanında iyi demişler, eşşeğe altın eğer bağlasan da eşşek eşşoğlueşşektir diye. ;) Yanlış anlaşılmasın, bütün ucuz gitarlara laf falan ettiğim yok, sadece ağaç önemli diyorum. Çok önemli. Eğer ucuz gitarda da iyi bir ağaç varsa amnenna, ne güzel hepimiz o gitarı alalım. Ama benim gördüğüm kadarı ile fiyat ile ağaç kalitesi arasında genelde bir ters orantı var. Dolayısı ile bu şekilde bakmak lazım olaya. Ama illa 3000 dolarlık bir gibson LP süper bir ağaca sahip olacak diye bir şey de yok. Yakında bir arkadaş (imzada sattığım manyetik işte o gitardandı) amerikadan gözü kapalı bir gibson LP standart almış. Gitar çok tiz çıkmış, kötü değil illa, ama üstündeki manyetiklerle uymamış. Deneye deneye alsaydı eminim almazdı.

Bütün hadise ağaçla manyetikleri doğru bir şekilde eşleştirmek. Bu kadar basit. Doğru lafı ama göreceli bir laf ve bu lafın tanımı için subjektif yani öznel değerlendirmelere ihtiyaç duyulmakta. Bundan aşağıda daha bahsedeceğim.

Ama elinde bir gitar var ve ne yap et bütün bildik yöntemleri denedin ve hala hoşuna (kendi öznel doğru kavramın ile) gitmiyor. Ne yapacaksın? Satacaksın gidecek! Bu kadar basit, dürüstçe söyleceksin böyle böyle diye alan o şekilde alacak. Çok basit çözüm yani. Ama duygusal bağlar oluyor bende oldu bu hadise. Ne kadar güçlü olduğu artık sana bağlı.

Şimdi senin ne istediğini güzel yazmışsın ama sana adam akıllı bildiğim ve şahsen tecrübe ettiğim kadarı ile bir tavsiye verebilmek için gitarının sesini de anlatman lazım. Bu iki yollu olur. Eğer gitarının üstündeki manyetikleri biliyorsam şu andaki sesini tarif edersin. Ama yok bilmiyorsam gitarının elektrikle alakası olmadan bana sadece akustik tonunu tarif edersin. Ikincisi daha bir başlangıç, bir denemede ideal sonuca yaklaşmayı beklemek doğru değil. Onun yerine bazı noktalar iyileşecek bazıları da belki hala hoşuna gitmeyecek. İşte o adımdan sonra idealine yaklaşmak daha bir rahat oluyor. Ama adımlar arasında alışmak için biraz zaman vermek doğru bir yaklaşım. Amfinin mesela ayarlarını yeni taktığın şeye göre değiştirmek, tonu ve vol potanslarını kullanmayı denemek ve kullanmak falan gibi şeyler....

B
 
Wodyy,

Teşhis doğruymuş. Önemli olan da bu zaten... Yani yukarda dediğim gibi iki kabloyu bir yere lehimlediğinden senin köprü hbın sadece köprüye yakın bobini çalışmakta.

Şimdi kırmızı ve beyazın bulunduğu yerde sadece eskisi gibi sadece beyaz kalsın, kırmızıyı gördüğüm kadarı ile fotorafta 5 yollu switchin aşağı doğru tarafında bir yer boş (bir lug yani boş) kırmızıyı da al oraya lehimle. Boş dediğim yer orta ve sap manyetiklerden gelen beyazların bağlandığı yerin üstünde, hbdan gelen beyazın altında. Ama ufak yerler oralar dikkat et oralarda hiç bir tel hiç birine değmesin.

Sanırım o zaman birinci pozisyonda sadece köprü full HB çalışacak, sonra ikinci pozisyonda orta ve köprünün sapa daha yakın olun bobini çalışacak, ve de gerisi de yani diğer pozisyonlarda bildiğin gibi takılmaya devam edecekler.

Haberdar edersen sevinirim oldu mu olmadı mı diye.

B
 
DrB,

Aslında o mesajı yazarken nicke dikkat etmeden direk DrB diyerek cevap yazıyordum, sonra nickin farklı olduğunu görünce bi an şaşırdım, sonra neyse dedim. Yani anlıcağın yazdıklarından kim olduğun anlaşılıyor aslında :)

Neyse üzerindeki manyetikler orjinal manyetikleri yani oldukça kötüler. Bi de bi çok insan gitarı alır almaz manyetikleri değiştirir moda gibi bişey oldu bu, benim durumum da öyle değil 1.5 senedir gitarı kullanıyorum, sadece evde kullandığım için çok ihtiyaç duymamıştım, ama dönünce ev dışında da kullanacağım için (ha bu arada uzaklardayım şimdi 3 aydır gitarımdan ayrıyım :( ) manyetikleri değiştireyim artık dedim.

Onun dışında dediklerinin hepsi doğru denemek görmek lazım ve daha detaylı ses özelliklerini vermem lazımdı. Ama işte fabrika çıkışından sonra bi değişiklik olmadığı için gitarda belki gerek olmaz diye düşünmüştüm. Tamam bu noktada diyeceksin farklı yıllarda çıkan gitarların tonu farklı oluyor falan filan onları da biliyorum. (ne çok şey biliyorum ben öyle :p)

Neyse işte biraz daha araştırınca onu farkettim kağıt üzerinde düşündüğüm manyetikler arasında hep ufak farklar var ve evet deneyip bulmak lazım uygun olanı, ama en azından ilk atışı hedefe biraz yakın atayım dedim. Yani bu gitar çok özel spesifik bi gitar değil işte kullananların, manyetikleri değiştirenlerin yorumlarını merak ettim bi yerde. Mesela bende bu var ama şuyundan memnun değilim sebep bu gibi. Sonuçta biliyorum o memnun olmaya bilir ama ben memnun kalabilirim. Yani şu an benim durumumda olan biri için tek düşünceye yönelik değil de düşüncelerin ortalamasına yönelmek. zaten daha sonra zamanla diğer manyetikleri, gitarları deneme şansım olacak bi şekilde. Hatta yine senin yazılarının birinde bi link vardı yanlış hatırlamıyorsam Seymour Duncan forumunda manyetik tavsiyesiydi de herkes işte kendi sevdiği manyetiği nedenini yorumları filan yazmıştı. Yani hiç bişey bilmiyip sadece o sayfayı okuyan birisi manyetik işinin ne kadar göreceli olduğunu da gayet iyi anlardı.

bu arada şu anda gitarın sesini çok iyi tarif edebileceğimi düşünmüyorum çünkü 3 aydır uzaktayım. şimdi bu duruma iyice güleceksin belki ama değiştirme isteğimin üstündeki manyetiklerle alakalı olduğu aşikardır. çünkü bi yazında sen bile üstündeki manyetiklerin ne kadar kötü ve dandik olduğunu yazmışsın. Yine yazılarından öğrendiğim kadarıyla sen zaten Epiphoneları da sevmiyorsun ama naparsın fakirin gibsonı onlar :p. Yani deniyip göreceğim işte manyetikler değişince ses nası olmuş ne olmuş. Zaten tüm değişikliklerden, uğraşlardan sonra beğenmezsem gitarı değiştiririm çünkü tondan memnun olmayınca insan gitardan da uzaklaşıyor. Yani buraya gelmeden önce (Burası portekiz bu arada) çıkan tondan memnun değildim, bu yüzden bi soğukluk olmuştu, zaten gideçeğim için de çok üstünde durmadım ve daha çok klasik gitar çaldım sonra gelene kadar.

Neyse bu yazdığım mesajdan sonra bakıyorum da çok bi şeye ulaşılmıyor aslında sanki. Savunma yazısı olmuş daha çok :) ama sende haklısın her gün bi dolu adam manyetik değiştirmek istiyorum bıdı bıdı bıdı diyor zaten buraya ilk mesajı yazarken de çok zorla yazmıştım ama yazmam gerekiyordu. Ama vakit ayırdığın için sağol yine de. Yazılarını ilgiyle takip ediyorum :)
 
Ok, şimdi mesajı aldığın aşikar.

Bence Epiler o kadar da rezil falan değiller. Usturuplu üç beş değişiklik ile bayağı adam olur aletler hatta. Manyetikler, potanslar ve burgular hemen değiştireceğim şeyler. Gerçi her birinin burgusu kötü değil de ben çok rastladım.

Mesela Evren'e (Silenoz) buradan sattığım bir Epi SG special var idi, cılkını çıkarmıştım artık. Burgular değişmişti, iki tane daha pot ekledim ki 2 vol 2 ton olsun tabi üstündekiler zaten değişmişlerdi, siyahtı bu gitar ve sapı yapışkan olduğu için bir zımpara kağıdı ile boyayı sökmüştüm orada. Sap daha rahat ve hızlı olsun diye ve olmuştu. ... Manyetik deneme tahtası olmuştu bir yerde, ama o alette duncan Custom 5 ve 59 süper gitmişti mesela. Uyma hadisesi. Konturplaktı yani üst üste yapıştırılmış katmanlar halinde bir şey. Ama ses gelgelelim cidden iyi çıktı bu manyetiklerle. Yani gitara bağlı.

Şimdi arkadaş ne istediğine aşağıdakine bakarak sen karar ver:

I. A5 PAF klonları: En önemlisi 59 köprü: Nispeten tizdir, ama doğru ayarları yaparsan cartlak değildir. Jimmy Page falan buna benzer bir köprü manyetiği kullanmıştır Led Zep zamanı LPlerde. A5 li bir PAF klonudur ve çok standarttır bu. Yani bu mnayetik temel alarak mesela nerdeyse bu işlerin bilindiği her yerde soru sorabilirsin. Basslar çok değil ama hala defined bir şekildedir. Lowermidler azdır çok değildir ama uppermidlerle tizler bayağı fazladır. Ama dediğim gibi genelde cartlak değildir eğer doğru ayarları yaparsan. Ton olarak düşünürsen aklına Jimmy Page gelsin, Cream zamanı Clapton gelsin. Fiyatına göre (özellikle amerikada) acaip ucuz bir manyetiktir, bobinlerin plastiğine, içindeki maple spacer'a, sarıldığı makineye kadar (leesona gibson PAFların sarıldığı makine bu) herşey notamo aynı!

Problemi gitarına göre biraz cartlak ve fazla tiz olabilmesidir. Bakın eğer elinizde cansız ve parlaklığı olmadığını düşündüğünüz bir gitar varsa 59 onlar için birebir. Eğer 59la bile olmuyorsa o gitarı satın gitsin.

Jazz bridge ki geçenlerde özbeksel'den almış oldum bir tane daha, 59a göre eqsu nerdeyse aynıdır ama birazcık daha nettir. Yani humbucker hadisesi olmasına rağmen jazz biraz daha net 59a göre. Şimdi bu demek ki clean olarak 59dan iyi olacak ama overdrive'a girdiğinde strat manyetiklerinin cazgırlığı gibi bir cazgırlık unsuru en azından 59a göre daha fazla olacak.

Sapa a2 de a5 de gider yani 59 veya jazz b taktım ondan sonra sapa illa aynısından olacak diye bir şey yok.

II. A2 PAF klonları: Şimdi kardeşim bir PAF yok mu demeyin çünkü yok. Gibson zamanında bunları yaparken a2,a3,a4,a5 falan hepsini kullanmış bir standart tutturmamış. Hatta aynı şekilde 7.00 kilo ohmdan 9.50 kilo ohma kadar ölçümleri olan bobinler kullanmış. Renkleri falan da hiç tutturmamış. Yani çorbanın sihri davası var arkadaşlar.

A2li kesin PAFler var ve en meşhurlarından birisi ZZ toptan billy gibbons'ın gitarı pearly'de bulunan PAFler. O manyetikleri ölçüp biçip kopyalayan Duncan o manyetiğe pearly gates ismini veriyor. Ve her alınan pearly gates manyetiğinden billy gibbons'a bir pay gidiyor.

Başka meşhur bir a2 paf Peter Green'nin les paul'undeki. Şimdi o kim diyecek olursanız adamı bilmeseniz de gitarı biliyorsunuz. O gitar şimdi Gary Moore'un elindeki 58-59 (tam bilmiyorum) les paul standart.

Neyse bu manyetiklerin genel özelliği basslarının 59a göre daha yumuşak olması, lowermidlerin daha fazla ve yuvarlak olması, uppermidlerin daha az olması ve yuvarlak olması. Tizler nerdeyse aynı ama cazgır değil. Genel anahattı ile hadiseleri bu.

Ama sarıma göre farklı boyutlar kazanıyorlar.

Mesela pearly gates'in hadisesi farklı ebatta sarılma bobinler kullanması. Böyle olunca daha net ses çıkartabiliyor a2e göre, yani bir yerde a5 özellikleri var uppermid tarafında, ama hala bass ve lowermidlerde a2. Bu işinize yarar zira köprüde özellikle canlı durumda kendinizi duyurmanız için illla ki tizler ve uppermidler lazım. Ebat tartışması bu yani ne kadar fazla olması gerektiği. Ve gitarınız bu işte en önemli değişken.

Alnico 2 pro mesela slash'in kullandığı manyetik yani, daha ziyade normal düz bir alnico 2 PAF klonu. Yani daha yukarda tarif ettiğim gibi.

Başka sethler var, onlar biraz daha tizleri bol alnico 2 pro gibi düşün. Honk denilen genizden bir sesleri vardır onların PAFlarda olduğu söylenen. Güzel manyetikler, en önemli hadiseleri wax potted olmamaları ki bu durumda tonları 3 boyutlu oluyor. Ama sarımları daha zor. Yani ötebileceği için wax potted olmadığından dolayı, çok daha işi bilen birinin sarması lazım. Makina sarımı olmaz bu cins manyetikler ki zaten seth de değil.

Sanırım bu kadar. a2 PAF olarak.

Şimdi a2 mi a5 PAF mi diyorsan arkadaş işte bu senin gitarının sesine bağlı! Eğer cartlaksa doğal olarak derim ki kendine git bir a2 paf klonu al. A2p bence en yuvarlak olanı, sonra seth sonra pearly gates. Seçim senin. Yok eğer gitarın cansız ise o zaman ne kadar cansız olduğuna göre kendine ya 59 al veya iyice diriltmek için jazz bridge al.

Daha yüksek çıktıklı bildiğim manyetikleri zamanla yazarım buraya şimdi zaten bu uzun oldu. Ama sanırım seni PAFler paklar. Bir tek acaba mı diye düşünmen gereken manyetik bence JB falan değil ya Custom Custom ya da Custom 5. O ikisi arasındaki fark aslında 59 ile alnico 2 arasındaki fark gibidir. Sadece aradaki farklar daha da abartılmış vaziyettedir daha yüksek çıkışlı olduğundan.

B
 
DrB,

Cevap için çok teşekkürler. Benim dışımda bi çok insanın işine yarayacak bi cevap bence bu. Bu arada benim gitarımın tonu cansız diyebilirim. Manyetik açılışına da ona göre karar vereceğim artık :)

Üşenmeden yazdığın cevap için ellerin dert görtmesin, tuttuğun altın olsun :)
 
gitarım epiphone LP custom avatardaki, orjinal gibson parçalar alıp gibson a yaklaştırmaya heveslendim
ton olarak geniş bir yelpaze arıyorum şıngır şıngır bir clean ve cazır cazır distortion, nasıl ifade etsem ki bilmiyorum
sap tarafındaki manyetiğim iyi aslında fakat ben değiştirisem ikisini de değiştirmeye karar verdim nickel kaplama olsun istiyorum, şu ankiler gold
gitar akustik olarak basları kuvvetli
tizleri kıvamında hatta belki biraz zayıf basa göre, cırtlak değil yani kesinlikle
siz olsanız ne alırdınız marka ve model ne öneriyorsunuz bu gitarın maximum performansa ulaşması için?
(şu anki manyetikleri fabrikadan gelenleri marka ve modellerini bulamadım özellikle köprü tarafındaki yetersiz, çok cılız ve kuru bir ton çıkıyor)
 
biraz baktım da harmony-central da EMG 81-85 seti öve öve bitirememişler
orada da les paul'lere takanlar var yalnız bu aktif manyetiklerin pil olayları var sanırım? bu manyetiklerin benim gitarıma monte edilmesinde bir problem yaşanır mı?
bu manyetiklerin performansları üzerine yorumlarınız?
 
epiphone, set gerçekten güzel ancak ne müzik yapacaksın ve ekipmanın yeterli mi? Bu soruların cevabı önemli... Çünkü manyetikler genel anlamda sert, kolaylıkla drive alınıyor... Hatta istemediğin anlarda bile. Bu yüzden o tür müzikler için bu setten daha iyi manyetikler olduğunu unutmamak lazım.
Bunun dışında ekipmanın iyi clean için iyi olmalı ve potlarla barışık olmalısın. Eğer potlar hep 10 değerinde duruyorsa işin zor olacaktır. Bu manyetiklerin en iyi clean performansı için özellikle volume potlarını zaman zaman kısman gerekiyor. Potların tepkisi iyi, tele çok yüklenmedikçe 8/10 kadar bir değerde drive almamış ses çıkıyor.
Her yerde bahsedildiği için sert tonların performansından bahsetmiyorum, bence kusursuz.
Pil olayını dert etme, ağaç işleri gerekmeden kolaylıkla bir Epi'nin içine sünger arasına sıkıştırılarak yerleştirilir, sık sık değiştirmen de gerekmez.
Manyetikleri takarken potlar ve jack girişi de değişiyor. Bunlar paketin içinden çıkıyor. Pakette ikişer tane normal gitarlar için volume ve ton potu, ikişer tane de arched top gitarlar için (sanırım seninki gibi yüzeyi eğimli gitarlar) volume ve ton potu çıkıyor. Merak etme, sende problem yaratmazlar. Çünkü setin Zakk Wylde versiyonu da var ve Zakk Wylde Les Paul kulanıyor.
Soracağın başka soru olursa cevaplarım, kolay gelsin...
 
Geri
Üst