Eklips (Rock/Funk) - Ankara

Serkan şarkıları begendigine sevindim,
ortak bi organizasyonda umarım birlikte calarız tekrar, ama bu kez saglam davulcunuz burak da olsun, karalim iyice kadroyu ;) Odtu'ye bekliyoruz abi...
 
Arkadaşlar 8 Mart Çarşamba Saat 14:00 de ODTU Mimarlık Anfisinde Rock Şenliği adı altında sahneye çıkcağımızı yine belirtmek isterim. Şimdi diceksinizki e bi kere söledin niye tekrarlıyosun.
Yaw konserden önce şu demodaki parçaları bi dinleseniz. Hem dinleyici hem müzisyen olarak yorumlarınızı alsak biz de düşünsek konsere çıkmadan nasıl çalalım diye. Güzel olmaz mı? İmzamdaki linke bi bakın derim. Soundclickte 5 parça var. Yaw bi yorum yapın ekmek diyin su diyin yaw.
 
Merhaba!
Son mesajdaki ayar sonrası :D dinlemeyi unuttuğum şarkılarınızın hepsini dinledim. Ya siz ne güzel şarkılar yapmışsınız.Kayıdınızı beğendim.fikirler güzel. Kaçsam üstüste birçok kereler dinlenebilecek bir şarkı. FAvorim korku....kısacık ve etkileyici

Eklips bu işi bırakmayın siz yaaaa :p
 
selamlar,

Fırsast buldukça bu amatör gruplar yığını içinde besteli grup ya da kişileri dinlemeye çalışıyorum.yapacağım yorum cageklips nickli arkadaşın imzasındaki sound click sayfasında bulunan parçalara dair olacak. eğer grubun ortak parçaları değilse yalnızca çağeklips'e söylenmiş farzediniz.

uyuyan güzel, zamanın ötesinde ve korku adlı parçaları dinledim, aslında dinledikten sonra da daha önce dinlediğimi farkettim.

tüm parçalar da öcellikle bas kullanımını beğendiğimi öncelikle söyliyim.new modal army'yi andıran bi bas kullanımı var ve benim için yeryüzündeki tek punk grubudur kendileri.

sound olarak ilk ikisi, bi süre önce dinlediğim DDr diye bi grup var, onlarla bi benzerlik taşıyor hafızam beni yanıltmıyorsa, beğendiğim bi gruptur ama ne yazıkki vokal de de benzerlik gösteriyor.Aslında vokalin şan ya da ses rengi olarak bi sorunu yok ama enstrümanlar o kadar melodi yoğunluğu içinde ilerlerken vokalin gergin ve bağırtılı bi hali var ben pek sevmiyorum bu tür söyleyişi. şöyle söyliyim soldier of fortune gibi bi parçaya smoke on the waterımsı bi söyleyiş gibi.belki de vokal mic'iyle ilgili bi meseledir.

parça düzenlemeleri, iilk ikisi için, hoş olmuş özellikle zamanın ötesindenin final kısmı çok güzel, aslında insanın keman olsaydı diyesi geliyor o kısmda, ya da o tür bi zımbırtı, ama genel olarak bi parçanın kaldırabileceği her varyasyonu denemişsiniz ve bunu yaparkende uyuyan güzelin finaline giriş kısmı dışında bu iki parça da hiçbi zorlama ve eğreti öğe sokuşturmamışınız, çoğu zaman çeşitleme yapmak gayesiyle parça çorbaya çevriliyor da ondan söylüyorum.. hasılı bu iki parçayı sevdim ve söylediklerim aslında kendimce kompliman oluyor.

korkuya gelince, sanırım birazcık korkutalım bari kaygısıyla vermişiniz kendinizi keyboarda. sinir edici bi girişten sonra keyboard biraz daha dingin bi hale geliyor ama parça benim için pek psychodelic bi ürün olmamış. zaten keyboardun baskın olduğu ve kullanılan seslerin de bariz bi ben aslında enstrüman değilim zorla ses çıkartıyorlar benden diyen enstrümanımsı seslerden oluştuğu parçaları genel genetik olarak sevmem, bu da dünyayı daha iyi bi yer haline getiriyor değil.bence bu parçayı da diğerlerinin güzergahına koyun, ben daha uygun bi müzikal kimliğe kavuşacağını düşünüyorum.

şimdilik bu kadar zırvalayabiliyorum, vakit bulunca başka parçalarınızı da
dinleyip daha iyi zırvalamayı umuyorum.
 
Selam arkadaşlar :)

Daha önce dinlemediğim iki şarkınızı daha dinledim.

"Sıkıntı" ve "Kaçsam".

"Sıkıntı" oldukça hoşuma gitti.
İçerisindeki bölümler ve özellikle davullar dikkat çekici.
Gitar tonları da gayet güzel olmuş.
Sondaki delaylı bölüm ve ardından gelen melodik soloya bayıldım.

Ancaak...

"Kaçsam" için maalesef güzel sözler söyleyemiyorum.

Bunu da acımasızca eleştirin dediğiniz için, söylenenleri yanlış anlamayacağınızı, samimiyetime güveneceğinizi varsayarak yazıyorum.
Yoksa kalbinizi kırmak aklımın ucundan bile geçmez.

Sözlerin yapıyla örtüştürülmesi için harcanan çaba, parçanın (bilinçli de olabilir) tekdüzeliği ve fazlaca tekrardan oluşması, baştan sonunun algılanması (hızlanma olayından söz ediyorum) parçaya ısınmamı engelledi.
Sonlardaki vokaller güzeldi ama şarkı bana çok uzun geldiği için o bölüm yetersiz kaldı benim için.

Kişisel düşüncelerimdir.
Umarım alınma gücenme olmaz.
Bence kaliteli bir grupsunuz.

Çalışmalarınızda başarılar.
 
Müzik teknik kısmının yanında gerçekten de göreceli.yukarıdaki mesajlardan sonra bunu daha iyi anlamış bulunuyorum :)
Ben beğendim gerçekten de.
Odtü'de bence bütün çalışmalarınızı çalmalısınız.
 
arkadaşlar tüm yorumlarınız için çok teşekkürler
şunu belirtmek isterim ki yaptığınız eleştirilerde iyi yönleri söylemenin yanında beğenmediğiniz ve/veya sorunlu olduğunu düşündüğünüz kısımlardan da bahsetmeniz bizim en baştan beri istediğimiz birşeydi. Bunu yaptığınız için size ayrıca teşekkür ediyoruz ve tabiki kızmıyoruz (jokermg rahat olabilirsin yani:D)
Bunun kendi eksiklerimizi görmemizi sağlamasının yanında ayrıca başka bir avantajı daha var bence. Siz böyle yaptığınız zaman bu sefer iyi yönde olan eleştirilerinizin gerçekten samimi olduğuna anlıyoruz ve çok mutlu oluyoruz:D(ben oluyorum en azından)
"Kaçsam" ile ilgili yapılan eleştirilere kısmen hak veriyorum. Şunu söyleyebilirim şarkının o kadar tekrar etmesi gerçekten de bilinçlice yapılmış bir hareketti-tabiki kimileri bundan sıkılıyor ama ilginç olan şey bazı insanların en fazla sevdiği şarkı olması(demodaki)yani bence sanırım bariz bir zevk meselene dönüşüyor. Ancak şarkının hızlanması konusuna hak veriyorum şöyleki canlı çaldığımız zaman çok daha çabuk hızlanıp çok hızlı bir şekilde bitiriyorduk, bunu kayıtta yapamamışız.
Korku ile ilgili olarak da o klavyeler (altyapı) kayıt esnasında kayıdımızı yapan sevgili erkan tatoğlu(midasın kulaklığı) tarafından oluşturulmuştur ve zaten orada yazılı bir partisyon olmayıp sadece tek tondan bir efekt verilmiştir(tabi bizim aklımızda bir fikir vardı zaten ama bi türlü bişey oluşturamamıştık)bizim de hoşumuza gitti ve koyduk :D ama eleştiri için tekrar teşekkürler
 
Daha yeni okuyabildim yazılanları. Valla içim rahatladı. Şöyle bi oh çektim. Bizim de eleştirilcek parçalarımız olduğu için çok mutlu oldum.

Herkese değerli yorumlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Yunus arkadaşımızın yine gözünden kulağından hiçbirşey kaçmamış. :) Ne yazık mı desem ne güzel mi desem, abi o dediğin grupları biz bilmiyoz ya tanımıyoz. :) Ama düşünmediğim şeyleri söylemişsin ve galiba haklısın. Bir tek abi Korku'nun o halini ben seviyom :) İlerki zamanlarda rock versiyonunu da yaparız umarım. (Taa kayıt sırasında yaparız demiştik.)
Sevgili kayıt ve gitar üstadı Murat arkadaşımızın yorumları üzerine birşey söyleyemiyorum. Sadece rahat ol abi gerçekten fikirlerin önemli bizim için.

Bir de son olarak sevgili Emine bizi çok mutlu ettin. Parçalarımızı beğenmene çok sevindim. Ayrıca Echoes da kalmana da sevindim.

Daha çok yorum daha çok istiyorum.
 
selamlar,

New modal army irlandalı bi grup (her fani dinlemelidir), ddr ise yanılmıyorsam türkrock ta da başlığı olan bi grup, onlarda enteresandır tavsiye ederim.

fırsat bulmuşken sıkıntı ve kaçsam adlı parçaları da dinledim.bazı konularda ben de "sıkıntı"lı olduğum için bi parçada bazı sesler duyduğum anda pekçok şeyi gözardı ederek, parçayı beğenme ve beğenme me olasılığım var.o yüzden herkes gibi bende çoğu zaman müzikal zaaflarımı
kurcalayan parçaları beğenmek eğilimindeyim ama yine de adını koyamayacağım başka şeyler devreye girip her türlü zaafına rağmen bi parçayı güzel kılabiliyor.zaten forumlarda benim de atıp tuttuğum şeyler müziği tanımlasaydı ben ne kılıç ali ne mahsuni şerif ne aşık veysel ne de klasik müzik dinliyor olurdum.

sıkıntı bi acayip parça olmuş ve en büyük zaaflarımı fazlasıyla kurcalıyor: bi kaç kanal enstrümanla benim bi ton kanal kullanarak tutturamadığım doygunluk ve derinlik hissi, enstrümanların kulağımın dibinde canlı çalıyormuş gibi tınlaması, gitarların kendi fıyakalarının peşine düşmeden ve bayağılaşmadan kendilerini hissetttirmeleri, ve hepsinin tonları. ki bu sonuncusu sadece ekipmanla ilgili değil(ben bi iki hafta öncesine kadar processor ne işe yarar nasıl bi şeydir fiziksel olarak biliyor değildim,bi arkadaş ödünç verdide fani gözlerim şenlendi) o ekipmandan nasıl bi ses elde etmek istediğinizle de ilgili bi şey. Parça bazı yerlerde bana pink floydu,bazen eloy"u bazen gene new m. a. yı ve gene vokalde DDr yi hatırlattı.
Bu aslında müzikal olarak bana pek bi eleştitri şansı bırakmıyor.

yalnız vokal mevzusunu biraz farklı izah etmemde fayda var, ki vokaliniz bi gün görürse kafama mikrofonu fırlatıp sonrada çıplak sesle korkuyu söylemesin.benim naçizane gözlemim odurki çoğu grup vokalde aynı şeyi yapıyor ve ben bunu nasıl yapabildiklerini pek merak ediyorum.sözlerin türkçe olduğu bi parçada ingilizce vokal melodisi nasıl becerilir anlamış değilim.bazen yabancı müzik dinlerken söylerdim: bu akorlar arasında hiç bi nota ve bu notalar arasında da hiçbi melodi yokmuş gibi nasıl bi maharetle söylüyorlar bu parçaları derdim.gitar buluyor bi melodi,bas bile buluyor bazen ama vokal nedense en notasız enstrümanmış gibi notalar arasından gayet nezih bi şekilde sıyrılıyor.bi de bizim temel müzikal farkımız aslında hani gitarda falan olmayan ara notalar kullanıyor olamamız değilmiydi.en azından vokal melodisi biraz bize ait bi hava taşısa çokmu ödün verilmiş olur yapılan müzikten.

neyse çok uzattım diğer parçaya başka zaman ..k atayım en iyisi :D

sevgiler,
yunus
 
sevgili yunus
grubun vokalisti olarak önce eleştirin için teşekkürler. Eleştirilerinin neredeyse tamamı doğru olduğu için bir savunma değil açıklama yapabilirim ancak. Bu demo yapıldığı vakit ben henüz 6 aylık bir vokalisttim(şu an ise 1,5 yıllık).Hatta sesimin ne kadar yukarılara çıkabileceğini kayıtlar sırasında fark ettim.Vokal melodisi yazmak takdir edersin ki zor bir iş hele ki vokal deneyimi yine ve sadece kendi grubunun şarkılarıyla sınırlı olan 6 aylık bir vokalist için oldukça zordu. Daha da ilginç olanı şarkıların vokallerindeki melodi eksikliğini bile yine kayıdımızı yapan Erkan Tatoğlu fark etti ve uyuyan güzel şarkısı için gidin bence daha iyi bi vokal yazın gelin dedi, bunun ardından demodaki muhtemelen en iyi vokal melodisi çıktı.
Bu konudaki eksikliğimi kapatmaya çalışıyorum. yeni şarkılarda yaptığım vokalleri umarım beğenirsin(iz)
sevgiler, saygılar
 
merhaba sevgili eklipsler.konser için şimdiden tebrik.ama yine sizden bu konserde de allahın belası davulcumuz askerrrdeeeeeeeeee demenizi istiyorum....4 ay kaldı..bi mevsim yani aşşaı yukarı..havuzun tadı bi başka diyorum yılanın başı ezile diyorum başka bişey demiyorum..

yorum yapan arkadaşlara da çok şeyler borçlu ve minnettar olduğumuzu düşünüyorum..burada yine dünya kadar eksiim olduunu düşündüüm için günde 2 saat çalışıyorum..sanırım bu sefer kabusa dönüşücez..
yine eleştiri yapan arkadaşlardan davul konusunda da ellerinin üşenmediği ölçüde bişeyler yazmalarını isteyeceğim.

konser videosunu bu kez düzgün çekin lütfen ya...lütfen ya...embesillik yapmayın..lütfen..böyle hani nasılmış dediimizde 3km öteden çekilmiş suratlar silüet şeklinde gözükmesin lütfen..düzeltiyorum görükmesinn..
düzeltiyoruuum..görük..görükmekmemektedir..düzeltiyorum görükmemektedir...
of'lu hoca..

sizi seviyorum çok da özledim...ayrıca altar'ım bas gitarım seni de geçen geldiim de göremedim..bi türlü kendimde diildim..kusuruma bakma..sen de ozan..

hadi goyverin çocuğu...
 
Feryatcım öncelikle seni dört gözle beliyoruz :) Ayrıca konserin iyi geçmesi yönündeki dileklerini gerçekten çok güzel ifade etmişsin. Tamam video işini ayarlarız dicem ama ayarlarmıyız acaba diyorum. Ama sanırım bu sefer ses kaydı en azından iyi olcak gibi...

Eleştiri yapan herkese yine çok teşekkür ediyorum. Ama bu forumda eleştiri yapabilen kişi sayısının 3 den fazla olduğuna inanıyorum. :) Nası gaz oldu di mi :) Neyse işin şakası bi tarafa biz eleştiriye aç bi grubuz. Başka ne diyim.

Bir de soundclick adresine yeni bişey koydum. Yaklaşık 1 ay önce falan evde çalışırken biraz takılalım dedik. Öyle davul bi kanaldan diğer üçü bi kanaldan bi kayıt oldu. Önceden hiçbişey konuşulmadan tamamen doğaç olduğu için biraz sıkabilir. Sabırla dinlerseniz çok mutlu oluruz. E tabi bi sürü zıçış var. Siz yine de her türlü istediğiniz yorumu yapabilirsiniz eğer üşenmesseniz. Bizim gözümüzden kaçmış şeyleri hatırlatırsınız biz kendimize çeki düzen veririz. Biz böyle takılmayı çok seven bi grubuz, belki doğaç yapma mantığımıza küfreder, şöyle yapın sizi daha çok geliştirecektir falan dersiniz. di mi efendim?

Neyse http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=341079 adres budur takilma_1 diye bişey.

Kolay gesin
 
uyuyan güzel adlı şarkınız çok güzel :) böyle bir türü sevmesem de bana çooook güzel geldi :) (canlı dinleyemedim ama :( )ellerinize sağlık tek eleştirim kayıtla ilgili :D o da şarkının ortasındaki bi yerde dist ritm tonları çok boğuk bişey anlaşılmıyor bi süre :D :D
 
anti-social demiş ki:
uyuyan güzel adlı şarkınız çok güzel :) böyle bir türü sevmesem de bana çooook güzel geldi :) (canlı dinleyemedim ama :( )ellerinize sağlık tek eleştirim kayıtla ilgili :D o da şarkının ortasındaki bi yerde dist ritm tonları çok boğuk bişey anlaşılmıyor bi süre :D :D
ben yazcaktim bak ... :)
evet o parcanin hastasi olduk , gercekten cok güzel...
odtu dede cok begendim sizi, umarim bir cok kez daha dinleme firsatim olur , basarilar :)
 
.Uyuyan Güzel adlı parçanıza hasta oldum ...sabahtan akşama kadar onu dinliyorum...odtu rock şenliğinde de çok iyiydiniz.....umarım çok çok çok daha fazla başarılı olursunuz
 
Konser ve Uyuyan Güzel ile ilgili yapılan yorumlara çok çok teşekkür ediyoruz. Böyle şeyleri duymak bizi çok sevindiriyor. Kayıtla ilgili olan yorumda haklısınız. O kısmı çözemedik, zamanımız da azdı. Fazla üstünde duramadık.

Diğer parçalarımız hakkında da eleştiri yaparsanız, beğenmediğiniz yönlerini söylerseniz (hem kayıtla ilgili hem de besteyle) bizi daha çok sevindirirsiniz.
 
Geri
Üst