Cort Katana serisi nasıl sizce?

Arkadaşlar acaba bu kx1 gitarının solak olanı varmıdır düşündüğüm evl k4 evl z4 bide bu bunların solak olanını arıyorum:D
 
ben kullanıyorum katana.görünüm hoş dediği gibi.gitarın donanımını da beğendim ben uzun süre kullanmayı düşünürsem emg leri aktif setle değiştiririm sanırım.sapı beklediğimden rahat ama sololarda zorladığını söyleyebilirim (ibanez kullanıcısıyız ne de olsa :) )
sert çalcam diyosanız tavsiye edilebilcek bi gitar.
 
bugün stage de denedim gayet hoş bir gitar. cort x6 kullanıyorum normalde.
görünümünü geçiyorum zaten.üzerinde emg manyetikler vardı. klavyesi gayet rahat geldi bana. üzerinde emg manyetikler vardı, tonları gayet tatmin ediciydi,drive tonalrdan baya bi bahsedilmiş zaten, clean tonlarıda baş döndürücüydü kesinlikle x-6mı satıp katana almayı düşünüyorum.
 
bugün stage deki kırmızı kx1q yü almış bulunuyorum =) şuana kadar gayet hoş vakit geçirdim kendisiyle daha detaylı yorum için bikaç gün geçirmem lazım sanırım
 
Kx custom un tel yüksekliği kx1 ile aynımıdır?Fiyatı da ne yüksekmiş Cort şöyle cort böyle dediniz uçurdunuz fiyatları kardeşim.

Kx101 diye bir model gördüm kx5 e benziyor fakat duncanlar "sh4 sh2" vardı

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=6370&gid=111

Birde kx1 in resimleri iğrenç görünüyor fakat canlısını görünce daha güzel görünüyor.Fotoğrafına bakınca bunun kafa kısmı "burguların olduğu yer" ne kadar lötü diyorum.Ama gayet ufak bir gitar bazı gitarlar koca gövdeli olurlar.Ama elimde olsa Jackson un kafasını kesip Cort ile değiştiridim.
 
cort.cortkx101.jpg
 
Bilen var mı?

Arkadaşlar Katana kx1q nerde en ucuz, bilen var mı? Ayrıca kx-custom daha mı iyidir, artıları ve eksileri nelerdir? Özellikleri biraz farklı; ikisinin de manyetikleri çok gözde, kararsız kaldım. Ben kâh Amon Amarth, Children of Bodom, Haggard, Pentagram vs; kâh temiz, net ve yumuşak bir şeyler çalmak istiyorum.

KX1Q: EMG-HZ OPEN SA1(F) & TB1(R) (H-H)

KX-Custom: Seymour Duncan SH1('59) & SH4(JB) (H-H)

Bir şey daha; gitarı yollamadan önce bakımını, ayarını yapıyorlar mı bu adamlar (örneğin mydukkan)? Ya sapı rahat çıkmazsa, ya rahatsız bir ürün yollanırsa? Ben Eskişehir'deyim ve burda kimse bir halttan anlamıyor, ben dahil.

Lütfen tüm sorularımı yanıtlar mısınız? Bunlar büyük soru işaretleri benim için çünkü.
 
Ben alacak olsam ikisi arasından Kx custom alırım.

Hatırladığım kadarıyla Kx1q'da akağaç kağıt kadar ince kaplama seklinde sese bir artısı yoktu fakat kx custom'da 1cm ye yakındı.

Mydukkan kxcustom da pushpull yok diyor başka siteler var diyor çözemedim.

Kx custom da eşsiz kakma inlayler kx1q da yerini dot"nokta"lara bırakmış.

Seymour duncan ve emg ton olarak fark gösterecektir.

Custom adı geçtiğine göre daha özenerek yapıldığını düşünüyorum ve tellerin daha alçak olma ihtimali de var.İncelerken buna da dikkat et.
 
Açıkçası benim de gönlümden KX Custom geçiyor. 10 ay para biriktirip almayı düşünüyorum.Seymour mu bana uygun yoksa EMG mi bilmiyorum. Ton yelpazesi geniş olmalı, ruh hali her gün değişiyor insanın.
 
Bana zamanında söylenen Cort gitarlara en iyi fiyatı Stage müziğin verdiği idi.

Git ikisini de dene yada bilen bir arkadaşa çaldır.Ne Emg nede Seymour duncan kullandım.Ama Emgler daha sert tonlar içinken sh4 sh2 duncanlar yelpaze olarak çok daha geniş.Birzda kullanacağın ekipmana ve birçok faktöre bağlı.

Gitar dediğin siparişle getirtilmez be kardeşim.Hani Amerika dan olsa neyse.Denemek çalmak lazım sonra içine yatanı almak en güzeli.

Bence bu gitarların fiyatı ciddi bir mebla.Acaba başka marka yada model alternatifi araştırdın mı?
 
Öyle görünüyor ki İstanbul'a Stage'ye gideceğim almak için. Bir de anlayan birini bulmak gerek İstanbul'da. :) Ben denesem bile anlayamam daha iyi olabilir mi yoksa olacağının en iyisi mi. 7 yıldır elimde Samick diye bir şey var, pek deneyimim de olmadı başka gitarlarda. emirizmir, teşekkür ederim. Aklına bir şeyler geldikçe yaz lütfen, bilmediğim çok şey var.
 
Kx1 alırken neden kx custom alamadım diye düşündüm.Ve fiyat nedeniyle olduğunu anladım.

derinmavi17 kx custom elbette güzel bir gitardır fakat kx serisine karar veririken diğer gitarları da inceledin mi?Esp, ibanez ,dean, bc rich ,Jackson yada cortun diğer gitarları .

Sahip olduğun amfi ,pedal, prosesör var mı? İyi bir sistem olmadan çok iyi bir gitara da sahip olsan bile çok fazla verim alamazsın.Bilgisayar bağlamakla oyuncak gibi prosesörlerle, bu nebiçim ses dersin.Demedi deme.Paranı gitar ağırlıklı fakat ekipman da alacak şekilde ayarla.
 
Doğru söylüyorsun. 2 hafta önce aldım Metal Muff'u ama tadına varamadım. Şu anki gitarımın yüzünden; Zoom 707 II'den aldığım dijital sesleri aynen almaya devam ediyorum.
 
Geri
Üst