Aaaah Ibanez Ah! (Episode 2: Revenge of China)
Evet, ikinci bölümde de yine farklı ve yine beni çıldırtan konularda serzenişlerim olacak.
Serzeniş 1: Ibanez gitarları incelerken gözüme çok hoş bir gitar ilişti. Ibanez ARX500... Daha önce AR300 denemiştim (sanırım arx500 ün artık üretilmeyen kardeşi oluyor bu) ve çok hoşuma gitmişti.
Aslında kesinlikle kore endonezya bolivya patagonya ayrımım yoktur fakat olayın içine "çayna" girince ben de gitardan soğudum, çünki açıkçası 1,400 - 1,500 küsür ytl verdikten sonta daha başka alternatiflerim olabileceğini de biliyorum.
Serzeniş 2: Ibanez neden gitarlarında daha kaliteli malzeme kullanmıyor, mesela en basitinden bazı modellerine uyduruk plastik nut yerine başka bir şey koyabilir (ki Ibanez den bahsediyoruz , gitar üzerine bu kadar ar-ge yapan bir firmadan) Yani bir prestige almadan esaslı bir gitar alamamış mı olacağız?
Serzeniş 3: Ibanezlerde maple klavyeleri daha sık görmek istiyorum. Ayrıca ekstra ince sorcerer-I veya süper ince wizard-II gibi klavyeler değil de prs gibi ya da telecaster gibi oturaklı klavyeleri neden tercih etmiyorlar? 😀
Bu sorulara alacağım cevapların gitar arayışıma yardımcı olacağını düşünüyorum, onun dışında bir amacım yoktur, onun için bu yazıyı biraz mizahi üslupla yazdım, maksadımı aştıysam affola, şimdiden teşekkürler 😀