fallout 4, fps tarzı düz oyun severler harici tavsiye edilir. özellikle rpg oynamışlar için. diğerleri de denesinler en azından, ama rambo değilsiniz. böcek görseniz de vuracak ve kaçacaksınız. biraz taktiğe ihtiyacınız var, biraz da topuk lazım.
crafting olayı ilginç. çöp toplaya toplaya mekanımı çöp eve çevirdim, arada belediye ekipleri geliyor ama turret yapabiliyorum en azından 😀
karakter eski serilerden biraz farklı. kayıp çocuğunu arıyor. modifiyeleri malzeme bularak siz yapıyorsunuz. her zaman hazır almıyorsunuz.
gruplar arasındaki çekişme hissediliyor. grupların kurdukları ve craft yapabildikleri, savundukları bölgeler diğerleri tarafından sık sık baskın yiyor(siz dahil). deathclaw'lar yine sıkıntı. companion'lar ölmüyor, canları azalınca yığılıyor ama onlar varken rahat şekilde hırsızlık yapamıyorsunuz, hoşlanmayıp bırakabiliyorlar sizi.
en önemli değişiklik power armorda. eğitim gerekmiyor. ama fusion pili bulmak zorundasınız ve oldukça gürültülü. mechwarrior ya da aliendaki mech'ler gibi kullanılıyor, giymeyeceğiniz zaman bir yere bırakıyorsunuz ve çalınabiliyor.
special ve perkler için ayrı point almıyorsunuz, ikisinde de kullanabiliyorsunuz.
tüm crafting olayları için ayrı ayrı benchler var ve junklara ihtiyacınız var. screw, circuit, steel, plastic, rubber vb bu junklardan çıkıyor.
1950lerin modaları ve şarkıları devam ediyor.
hemen öncesinde new vegas'ı bitirdiğim için farkı biraz daha görebiliyorum ve baya farklı. ayrı tat olmuş.