Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Arkadaşlar yapmak istediğim müzik türü death metal,deathcore tarzı.7 telli beni kesicekti lakin bulamadım ne yazıkki.8 tel var ama acaba çokmu fazla gelir bana yoksa iyi mi olur bilemiyorum.Alabileceğim 2 model var 8 tel olarak schecter hellraiser c8 , schecter blackjack atx c8 .Sizde aliymmi bunlardan birini beni pişman eder mi yoksa ağustos sonunda bunlarn 7 tellileri gelecekmiş onları mı bekliym?
 
Yha arkadaşlar bnm 500 TL lik bütcem var bu parayla hem gitar hem amfi almak istiyorum.Ne tür gitarlar önerirsiniz ?
 
fender standard telecaster almayı düşünüyorum. çok heavy tonlar istemiyorum, sahnede daha soft çalıyoruz ama yine de sert bi metal tonu alabilmek istiyorum. güzel bi setupla bu gitardan metal tonu alabilmek mümkün mü
 
fender standard telecaster almayı düşünüyorum. çok heavy tonlar istemiyorum, sahnede daha soft çalıyoruz ama yine de sert bi metal tonu alabilmek istiyorum. güzel bi setupla bu gitardan metal tonu alabilmek mümkün mü
Merhaba Dave
Hem soft hem sert metal tonlarını bir gitarda almak istiyorsan ikisininden de bir miktar ödün vermen gerekecek. Eger ilk önceligin guzel clean tonlar ise fender stratocaster düsünebilirsin. (telecaster hem sınırlı manyetik alternatifi hem de blues country hissi veren ördek vaklamasını andıran tonu ile eger bu tarz muzik yapmıyorsan beklentini karsılayamayabilir) eger sert tonlar ile soft cleanlar esit oncelikteyse yine fenderin humbuckerli modellerini ya da ornegin musicman siluette special gibi humbuckerli olup hem de fendere yakın clean tonlar veren bir gitarı dusunebilirsin. tabi bunları telecasterdan yola cıktıgın icin bu butceye gore tavsiye ediyorum.

asagidaki demolardan "aglamak yok" isimli parcanın ritimlerinde ve clean arpejlerinde musicman kullandık belki fikir verir.

www.facebook.com/kacamakband

www.myspace.com/kacamakband
 
Asagida yazacagim gitarlarin hepsi asagi yukari ikinci el olarak ayni fiyat araligindalar, secmeme yardimci olur musunuz ? Ne calacagim cok onemli degil, ne istersem calabilecegim bir gitar olmasi daha onemli :)
Ibanez J-Custom 8270
Ibanez Rgt320Z
Esp Fr-II
Esp Fr-II(EMG)
Vigier Excalibur Supra ( Favorim bu gibi)
 
Tavsiyeler icin tesekkurler. Asagidakini aldim.

463281291fotocunuz113200IMG_0188.jpg
 
s.a arkadşlar yardımınıza ihtiyacım var cok kısa bi süre içinde elektroya başlicam . . 2 gitar arasında kaldım gitarı bilen deneyen arkadaşlarm yardımcı olursa sevinirim. . Cort X2 ve LTD M10
Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
 
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda USA'dan getirterek yeni bir gitar sahibi olacağım. Düşündüğüm modeller ESP- LTD EC-1000 MGO (metallic gold) veya ESP-LTD EC-1000 FM Bu iki gitar türkiyede pek bulunmuyor deneme şansımız da nerdeyse sıfır. Diğer EC-1000 lerden farkı da manyetikleri. Metallic Gold serisinde Seymour Duncan Alnico 2 pro var bridge ve neck olmak üzere. FM serisinde ise Seymour Duncan Custom-5 (b) ve seymour duncan '59 (n) var... Bu iki gitar arasında kaldım. Daha önce Gibson LP standard kullanmış birisi olarak ona yakın tonlar aramaktayım. Ve Alnico 2 pro, Gibson'daki Burstbucker pro'ların benzeri olduğu için daha yakındır diye düşünüyorum. Ama videolardan izlediğimde FM serisini de kafamı karıştırıyor. İstediğim tonlar dolgun maun tonları ama cayur cuyur aktif EMG tonları değil. Biraz daha hard rock diyebiliriz. Yazı ile tonu ne kadar tarif edebilirim bilmiyorum ama az çok istediğim tip tonları anladıysanız bu iki gitar arasında seçim yapmama yardımcı olur musunuz.

Metallic Gold için:
http://www.peramusical.com/catinfo.asp?src=mgo&imageField2.x=0&imageField2.y=0
FM için:
http://www.peramusical.com/?urun-detay_1031_LTD-EC-1000-FM.html
 
Kusura bakma ama her iki gitardan da Gibson tonu alabileceğini tahmin etmiyorum.. Bu benim kendi görüşüm tabi. Gibson ile LTD karşılaştırması biraz yanlış bence.
 
ltd bana odun gibi gelmişti. 400 liraya 2. el bi gitar almak daha mantıklı gibi. ben olsam bu gitarı almaz alternatifleri çoğaltırdım.
forumda rg ve evl serileri var onlara bakın bence
 
Tabi ki birebir gibson tonu aramiyorum zaten oyle bir ihtimal olsa kimse gibson'a servet odemezdi. Bahsettigim iki gitar LTD ec-1000 in karakterinden farkli gitarlar olarak uretilmis. Ec-1000 in standard modelleri metal muzik agirliklidir. 81-85 emg manyetikler var uzerlerinde. Ama bu gitarlar da seymour duncan'in hard rock, blues araliginda urettigi manyetikler kullanilmis. Youtube'dan videolarina baktigimizda standart ec-1000 ile aradaki farklar gozle gorunuyor. Ama birebir gibson tonu almak icin Gibson almak lazimdir tabi ki :) Aradigim tonlar icin bu iki gitar hakkinda fikri olan arkadaslar yardimci olursa herkes bu bilgilerden faydalanir zannimca ;)
 
Geri
Üst