Cort Turkish Edition

01 demiş ki:
İşte biz bu noktada insanlardan saygı bekliyoruz.Sonuç ne olursa olsun,ama iyi ama kötü işin ucunda,aylarca verilen emek var,girişimcilik var.

Şimdi konu ile ilgili yazdıklarınızı hem burada hem diğer forumlarda okuyorum. Çok temel bir hatanızı belirtmek istiyorum. Fikirlerim şahsi olarak algılanmasın lütfen.

Güzel bir iş yapmışsınız, uğraşmışsınız. Çok güzel. Takdir ediyorum. Ancak bunu forumlara yazıp daha sonra eleştirilince saldırganlaşıyorsunuz ve "saygı" beklediğinizi belirtiyorsunuz. Yazmadan önce bu tip tepkiler alacağınızı biliyor olmanız ve eğer yaptığınız işe inanıyorsanız olgunlukla karşılamanız gerekir. Herkesin "yaşa, bravo" demesini beklemiyordunuz herhalde. Sizi destekleyen görüşler olabileceği gibi, size göre "saygısızca" tavırlar olacaktır. Bu çok normal.


01 demiş ki:
Merak ediyorum bu işlerle uğraşan kaç kişi Cort u bu konuda ikna edebilirdi?Adamların işi gücü yokta,Türkiyeden vatandaşın birinin yaptığı tasarımı yapacak..

Yani bu yazdığınız hiç olmamış bence. Turkish Edition olan gitardan ziyade bu sözler olmuş. Asıl şunu açıkça yazmanız gerekirdi (ki ben de çok merak ediyorum). Biz bu bağlantıyı sağladık, uğraştık ve gitarı yaptırıyoruz. Bunu yapmamızdaki amaç .... idi.

Demek istediğim bunu yaptınız ama Engin Ardıç'ın deyimiyle " mala, davara faydası" nedir ?... Açıkça yazın. Ondan sonra isteyen istediğini söylesin. Umursamamanız gerekir.


01 demiş ki:
"Şurası böyle olsun,burası böyle olsun"...Bizde biliyoruz neyin ansıl olacağını :)Oturduğumuz yerden ahkam kesmekle malesef bu işler olmuyor!Bizimde kendimize göre tasarımlarımız vardı,ama imkanlar kısıtlı.Cort sadece elindeki imkanlar doğrultusund bize seçenek sunabiliyor.Daha ilave seçenklerde olabiliyor fakat bu seferde tahminimce fiyat 3000 dolar gibi uçuk bir rakama ulaşıyor...Her ne olursa olsun,işin ucunda emek var.Aylardır insanlar Cort ile bnağlantıya geçip bu işe ikna etmek için çaba sarfediyorlar.Tasarım için harcanan çabada cabası.

Gitar kozmetik olarak eksikte olsa,bence teknik bakımdan çok çok iyi bir gitar.Piyasada bulunması zor gitarlardan,ki rengi "MİC" de öyle...

Yapıcı yorumlarda bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Saygılar Sevgiler...[/

Maalesef internet forumları insanların oturdukları yerden ahkam kesmelerinden başka birşey değil (benim de şu anda yaptığım bu kapsamda aslında ama iyi niyetli olanından :)). Yukarıda yazdıklarımı tekrar etmeyeyim.

Sevgilerle.
 
[/quote]
çok güzel olmuş hilali biraz daha ufaltırsan tam da oranı olur çok şahane durur (hakkaten hilali biraz ufaltıp deneyebbilir misin?)[/quote]
Wouuw dostum mükemmelsin. İşte tam aradığım istediğim model. Bunun üzerinde çalışılsa çok mükemmel olacak...
 
Arkadaşlar iyi niyetli tasarımlar yapıp gönderen herkese teşekkürler ama şuradaki 4 sayfa yazıda gerçekten ciddiye alınabilecek pek birşey göremedim. Ya kişisel kavgalar var, kimisi siyasi veya etnik yönden gocunuyor, kimi gerçekleşmesinin mümkün olmadığını belirttiğim fantezilerini döküyor kimisi de ne istediğini kendisi bile bilmiyor. Kimisi tabi hiç öneri getirebilme yetisine sahip değil sadece karalama tabi o daha vahim. Ama getirilen önerilerde de kimse "böyle böyle bir tasarım olsa acaba ben kendim alırmıydım o gitarı" yı sorgulamıyor. Yapıcı eleştiri farklı şeydir eleştiri yapmak için yapmak daha farklı. Genel turkrock profilini yansıtan bir mesaj örneği:

ismi önemli değil demiş ki:
1. bence yapılan prototip pek hoş değil.eğer yapılacaksa böyle bişey en son gönderilen gövdesinde ay yıldız olan model güzel olabilir.

2. tabii böyle bişeyi ben almam ve kullanmamda yani yanlış anlaşılmasın şefika kutluer tüm dünyada flütüyle konserler veriyo onun flütünde bayrak falan yok ama herkes türk olduğunu biliyor.yada fazıl sayın piyanosunda türk bayrağı desenli değil ama adını dünyaya duyurabilen ender türklerden.yada bunun gibi müzik alanında bir çok örnek var.mesela pentagram yurt dışında sevilir türk olduğu bilinir ama türk bayraklı gitar kullanmazlar.yada muhammed suiçmez vs.vs. bu örnekler çok fazla.bence müziğimizi yapıp daha ileriye gitmeye bakmalıyız adımızı dünyaya kullandığımız gitar değil yaptığımız müzik duyurur.

1. ama böyle bir gitar kolleksiyon amaçlı alınabilir.yani ben olsam öyle yapardım.yani param olsa kolleksyon amaçlı alır bir tane evimde bulundururdum.ve elimde bulundurcak olsam dediğim gibi kırmızı gövdesinde ay yıldız olan gitarı tercih ederdim.hatta flame maple top olursa ve beyaz binding olursa ayrıca ay yıldız inlaylar bütün klavyede aynı olmalı ve biraz daha küçük olmalı.yada kırmızı block inlayların üzerinde pearl ile ay yıldız oturtulmalı.lüften söylediklerim yanlış anlaşılmasın. ;) kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D

Genelde yorumlar hep bu tür. Bir kaç iyi niyetli arkadaşı tenzih ederim ama lütfen eğitim sisteminin sizi bu derece acınacak hale sokmasına izin vermeyin.

Gitar bu şekilde üretilecek. Custom boya olsaydı vs. vs. mümkün değildi çünkü sadece Cort'un var olan renk seçenekleri ile sınırlıydı opsiyonlar. Ve tasarım olarak uçuk kaçık ayrıntılar yapılması mümkün değildi. Bu yapılabileğin en iyisiydi ve lütfen olayın ciddiyetini ve büyüklüğünü azcık kavramaya çabalayın.

Muhatap kabul edemeyeceğim saçma sapan kişinin yazdığı gibi, kimsenin hakarete varan ithamlarla emeğini ve aylarını proje için sarfetmiş insanların emeğine çirkin dilini uzatmaya da hakkı yoktur.

Bu başlıktaki son mesajım budur. Diğer açıklama, yorum, güncel gelişmeler vs. için aşağıdaki adresten devam ediniz:

http://www.cort.gen.tr/viewtopic.php?t=783

Çünkü artık bu başlık ve atılan mesajlar okunmayacak, dikkate alınmayacak ve takip edilmeyecektir.

Saygılar.
 
Tamam bu olay sonuçta güzel bir girişim,ortaya çıkan ürün de kimine göre iyi,kimine göre kötü.Ama sizide bu konuda ortaya çıkan olumsuz tepkilere karşı biraz haksız bir çıkış yapmışsınız gibi geldi.Zira siz bu forumdaki insanlara bu olayı ta ilk mesajda lanse ederken projenin insanların bilmesi gereken bazı detaylarından hiç bahsetmemişsiniz.Sadece bir resim koyup,daha sonrada gitarın teknik özelliklerini vererek düşüncelerini sormuşsunuz.Pek tabi insanlar da kendi kişisel beğenileri doğrultusunda kendi sözleriyle yorumlar yapmışlar.Bunlarda "saygısızca" olarak değerlendirilicek bir şey yok.Bence eğer siz ilk mesajınızda insanlara bu olayın arka planından,elinizdeki Cort firması tarafından size verilen opsiyonlardan,maliyet hesaplarından biraz olsun bahsetseydiniz insanlar bunlara göre farklı tepkiler vericeklerdi.Bende bu detayları öteki forumda okuyabildim ancak,ki ordada en başta belirtilmeyen bu detaylar yüzünden gereksiz bir tartışma olmuş.
Sonuçta bende ilk mesajda ortaya konulan "ürün resmini" beğendiğimi söyleyemem ama eldeki imkanlar dahilinde de zaten yapılacak çok farklı bir şey olmadığı kanısındayım.Bence hiç olmamasındansa,bu şekilde olması daha iyidir.En azından bu gitar bir başarı sağlarsa ilerki yıllarda Cort firmasının görünüş açısından daha estetik bir model yapabiliceğine inanıyorum.Tabi bu arada bu modelin ne kadar başarılı olabiliceği(en azından ticari acıdan,estetik acıdan pek ümitli değilim açıkçası) başlıbaşına bir tartışma konusu.
Neticede böyleyken böyle.Bu girişim için emek sarfeden arkadaşları kutlar ve başarılar dilerim.
 
adamlar size limited run yapalım demişler hala yıldızdasınız bayraktasınız,türk mantığı işte...Gitar da orjinal hiç bir şey yok.Bunu mu limited run yaptırcaksınız ?Bin tane standard model var böyle.

Emek vermişiniz güzel bir iş yapmışınız,harcıyorsunuz resmen
 
abi ben konuyla ilgili fikrimi ortaya sunmak istiyorum... bence; eger bu şekilde gitar imal edilirse burda kimse 1000$ verip almaz bu gitarı ve cort ta bi daha nah turk edition yapar
 
Gitar çay bardağı çeklinde olacak gitarın sapıda kaşık şeklinde olcak işlemeli fln,sonra altında tabak olcak kırmızı beyaz türk değilmiyiz anlasınlar :LOL:

kil.jpg


Bu kafayla ay da feza da hayal,şimdi jüpiterde solo atıyo olurduk kafa olsa :LOL: Kıllanan adam signature model

oldu mu bakın fikir ne güzel :D
 
01 demiş ki:
omerus demiş ki:
Ne olursa olsun gerçekten güzel bi girişim, emeği geçenleri tebrik etmek lazım.

"Şurası böyle olsun,burası böyle olsun"...Bizde biliyoruz neyin ansıl olacağını :)Oturduğumuz yerden ahkam kesmekle malesef bu işler olmuyor!Bizimde kendimize göre tasarımlarımız vardı,ama imkanlar kısıtlı.Cort sadece elindeki imkanlar doğrultusund bize seçenek sunabiliyor.Daha ilave seçenklerde olabiliyor fakat bu seferde tahminimce fiyat 3000 dolar gibi uçuk bir rakama ulaşıyor.

Yapıcı yorumlarda bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Saygılar Sevgiler...

çok afedersin ama şurası şöyle olsun diye öneri veren adama ahkam kesti demek nasıl bir mantık yahu, yapıcı yorum derken ne kastediyorsunuz ki o zaman, bide şurası böyle şurası şöyle diyemiyorsak önceden bir mesaj ile "cort anca bu kadarını yapiyor başka bir şey yok" deseysinizde millet te umutlanmasaydı bari.
her neyse; turkish edition olması sevindirici birşey, şeklini falan geçtim ben önemli değil benim için. cort kataloglarinda yerini alacak mı turkish edition diye. yani tüm dünyada bilinecek mi bu, eğer böyle olursa çok mükkemmel bir şey helal olsun emeginize sağlık
 
bu kadar mı eleştiriye kapalı adamlar olur.güzel olmamaıs abi.afedersin ama ilk resim bok gibi.söyle olsa daha güzel olur diyoruz.ahkam kesme diyorsunuz.saldırgan saldırgan konusuyorsunuz.yorumu kaldıramayacaksan niye acıyorsun baslık.o zaman şakşakcımı olmak lazım illede. 01 rastansaga sözüm sizlere arkadaşlar.çko güzel bir iş yapmaya calısıyorsunuz ama tavırlarınız hos değil.bu turkish edition olacaksa herkesin fikri göz önünde bulundurulmalı.bu gitarı gidip japonlar almayacak sonucta.böyle inatcı tavır sergilerseniz o gitar cort un elinde patlar.gayet samimi sekilde yazdım bunları.tartısma cıksın istemem.zaten tartısma cıkarsada pek girme niyetinde değilim.bence önerileri değerlendirin derim.
 
Kabile gibi ya hehe. Dışardan eleştiri almıyorlar. İyi niyetli yorum yapanlara değil, tüm yorum teşekkür etmek lazım. Sadece pozitif yorum beklemek -üstelik TE adı altında olan ama pek bir TE liği olmayan bir gitar için- çok yanlış olmuş. Anladığım kadarıyla da siparişi çoktan verilmiş. Artık bundan sonra ne söylense boş.
 
objektif yorum yapacak olursam estetik bulmadım begenmedim yani.
ayrıca neden bir müzik aletinin üzerinde bir ülke bayragı bulunsun ki? ( evet bu ülke bizim vatanımız da olsa müzik ensturmanında hicbi ülke bayaragı hos durmaz bence ).. ama tabi benim fikrimdir..
begenende vardır illaki,yine de girisimleriniz ve ugrasınız icin bol sans diler,kolay gelsin derim..
 
rastansaga demiş ki:
Arkadaşlar iyi niyetli tasarımlar yapıp gönderen herkese teşekkürler ama şuradaki 4 sayfa yazıda gerçekten ciddiye alınabilecek pek birşey göremedim. Ya kişisel kavgalar var, kimisi siyasi veya etnik yönden gocunuyor, kimi gerçekleşmesinin mümkün olmadığını belirttiğim fantezilerini döküyor kimisi de ne istediğini kendisi bile bilmiyor. Kimisi tabi hiç öneri getirebilme yetisine sahip değil sadece karalama tabi o daha vahim. Ama getirilen önerilerde de kimse "böyle böyle bir tasarım olsa acaba ben kendim alırmıydım o gitarı" yı sorgulamıyor. Yapıcı eleştiri farklı şeydir eleştiri yapmak için yapmak daha farklı. Genel turkrock profilini yansıtan bir mesaj örneği:

ismi önemli değil demiş ki:
1. bence yapılan prototip pek hoş değil.eğer yapılacaksa böyle bişey en son gönderilen gövdesinde ay yıldız olan model güzel olabilir.

2. tabii böyle bişeyi ben almam ve kullanmamda yani yanlış anlaşılmasın şefika kutluer tüm dünyada flütüyle konserler veriyo onun flütünde bayrak falan yok ama herkes türk olduğunu biliyor.yada fazıl sayın piyanosunda türk bayrağı desenli değil ama adını dünyaya duyurabilen ender türklerden.yada bunun gibi müzik alanında bir çok örnek var.mesela pentagram yurt dışında sevilir türk olduğu bilinir ama türk bayraklı gitar kullanmazlar.yada muhammed suiçmez vs.vs. bu örnekler çok fazla.bence müziğimizi yapıp daha ileriye gitmeye bakmalıyız adımızı dünyaya kullandığımız gitar değil yaptığımız müzik duyurur.

1. ama böyle bir gitar kolleksiyon amaçlı alınabilir.yani ben olsam öyle yapardım.yani param olsa kolleksyon amaçlı alır bir tane evimde bulundururdum.ve elimde bulundurcak olsam dediğim gibi kırmızı gövdesinde ay yıldız olan gitarı tercih ederdim.hatta flame maple top olursa ve beyaz binding olursa ayrıca ay yıldız inlaylar bütün klavyede aynı olmalı ve biraz daha küçük olmalı.yada kırmızı block inlayların üzerinde pearl ile ay yıldız oturtulmalı.lüften söylediklerim yanlış anlaşılmasın. ;) kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D

Genelde yorumlar hep bu tür. Bir kaç iyi niyetli arkadaşı tenzih ederim ama lütfen eğitim sisteminin sizi bu derece acınacak hale sokmasına izin vermeyin.

Gitar bu şekilde üretilecek. Custom boya olsaydı vs. vs. mümkün değildi çünkü sadece Cort'un var olan renk seçenekleri ile sınırlıydı opsiyonlar. Ve tasarım olarak uçuk kaçık ayrıntılar yapılması mümkün değildi. Bu yapılabileğin en iyisiydi ve lütfen olayın ciddiyetini ve büyüklüğünü azcık kavramaya çabalayın.

Muhatap kabul edemeyeceğim saçma sapan kişinin yazdığı gibi, kimsenin hakarete varan ithamlarla emeğini ve aylarını proje için sarfetmiş insanların emeğine çirkin dilini uzatmaya da hakkı yoktur.

Bu başlıktaki son mesajım budur. Diğer açıklama, yorum, güncel gelişmeler vs. için aşağıdaki adresten devam ediniz:

http://www.cort.gen.tr/viewtopic.php?t=783

Çünkü artık bu başlık ve atılan mesajlar okunmayacak, dikkate alınmayacak ve takip edilmeyecektir.

Saygılar.

asıl eğitim sistemi seni bu kadar ot haline getirdiyse ben ne yapabilirim.bir sürü ünlü türk müzisyen böyle şeylere ihtiyaç duymadan müzik yapıyo oturun sizde çalışın.öyle bir gitarı hayatta kullanmam.ve sizin gibi otları gördükçe dahada bir sinir oluyorum. eğitim sistemi kimi ne hale sokmuş belli.ortalıkta herşeye hay hay diyen koyunlarla dolu.hayatı sorgulayan insanlar çıkınca hukuk sisteminin yanında birde senin gibi koyunlar sorguluyorlar insanı.aaa kullanmam dedi aaaa.

sen git yaptır gitarını ne halin varsa gör. alan alsın kullanan kullansın.ben hayatt almam be kullanmam o gitarı.( ki bende bir cort kullanıcısıyım ve çok emennunum ) kib.kolay gelsin.müzikle kalın.
 
e arkadaşlar bu tartışmalar daha önce de çok döndü bu forumlarda.

burdaki bütün amaç -turkish edition falan değil- cortun reklamını yapmak. cort fanatikliği yapmak. işte bize böyle gitar yapıyolar başka firma olsa .ah yapardı muhabbetine getirmek olayı. forumdaki arkadaşların da haklı olarak tasarıma önem verip ilk sayfadaki kıytırık photoshop resmine yorum yapması gayet doğal.

ama arkadaşların beklentisi maalesef "aa corta bak bee bizim neler yapıyo" tarzı yorumlar olduğu için yazılanlar hiç hoşlarına gitmedi.

en büyük cort başka büyük yok!!! herkes mutlu oldumu?
 
Bu proje aylardan beri var olduğuna ve arkadaşlar kafa patlattığına göre bu topiğin açılmasının amacını ben anlayamadım.
Gitarın özellikleri belli , şekli boyası belli ise bizden ne bekleniyor.

Fikirler önemli ise daha öceden dizaynla ilgili falan fikirler belirginleştikçe alternatifler bu ve benzeri forumlarda sunulur , çoğunluğun görüşleri alınırdı
Şimdi böyle "11.saatte" ortaya çıkıp neye katılım sağlayacağız.
 
Öncelikle böyle bir proje çok güzel.Rastansaganın bu iş için emek sarfettiğini unutmayalım.Yorumlarımızı ona göre yapalım.Bi şirkete böyle bir şeyi kabul ettirmek,kolay iş değil.

Kendi kişisel kanaatime göre ben bu gitar tasarımını beğenmedim.
Vede böyle bir gitar gelirse Türkiye'ye almayı düşünmüyorum.
Nedeni sadece tasarım değil.Yazılanlara bakılırsa,imkanlar bu kadarmış.
Eğer cort bize bu kadar imkan tanıyosa,tasarımı ufak maaliyet ve sıradanlıkla sınırlandırıyosa;

Ben bu cort gitarı almam

1000 dolarda az para değil,istediğimiz özelliklerde sadece 3000 dolar civarına gitar yapılacaksa.Cort fabrikası ne kadar köfte okadar ekmek mantığıyla çalışıyorsa,sadece bu sınırlandırmalarla bize özel gitar çıkartcaksa çıkarmasınlar kardeşim.
Ya adam gibi herşeyiyle bi gitar yapsınlar.
Yada hiç bulaşmayalım bu işe.
Yarımyamalak olcaktansa hiç olmasın!
12. perdede bi inlay için tamah etmeyelim bu adamlara...
 
Belkide ben yanlış düşünüyorum ama Cort firmasının attığı maili neden buraya copy/paste etmiyoruz ?

Yada Cort'un resmi sitesinde bu haber çıktı mı mesala ?
 
Geri
Üst