Modifikasyonunu Göster Ey Türkrockçı !

Valla gitarın kenarlarını falanda zımparalattıracakttım. Neyse bakalım yapmam derse başkasına bakacaz. @HasanB banada olimpik beyaz daha iyi gider gibi gelio gitar beşiktaş olacak :D
 
Üstüne de airbrush ile çarşı da yaz tam olsun :D siyah beyaz bir tele hediye etmişlerdi beşiktaşın teknik direktörüne geçen sene :D:D
 
Fenerbahçeliyim malesef :D Ama kasa rengi hariç siyah beyaz güzel oldu kasada beyaz olsa tamamdır :) Gitarın tonu güzel oldu yoksa masraf yapmam. Sadece kasada bazı kötü işçilikler var ayakta çalınca kolumu koydugum yerden kan gitmiyor :D Oraları biraz traşlattırsam boyatsam tamamdır.
 
76 Italian Vox true by pass modifiyesi. Carling DPDT (316-PP) switch takıldı fena bişey oldu. Wah olayımı bitiridim artık . Cloth wired kablolarım gelince daha düzgün iş çıkarıcam...
WP_20150710_002.jpg WP_20150710_003.jpg WP_20150710_007.jpg
 
11716105_709489985823858_1012595750_n.jpg

Yaptıklarım:
-Giriş kapasitörünü 3n3 Stroyflex(iyi mi kötü mü bilmiyorum, elimde başka o değerde ve voltda cap yoktu) ile değiştirdim (Önceki resimde 25n vardı)
-Tonestacke yaptıklarım;
-Dirençte 68k vardı o 36k oldu(iki tane 18k 2W direnç seri),
-Treble capte 220p vardı onu 500p yaptım(önceki resimle aynı),
-Bass capte 68n vardı onu 40n yaptım,
-Middle capte 33n vardı onun yerine 22n Mullard Mustard kullandım.

Gözlemlerim:
-Önceden clean kanalda sesi ne kadar açarsam açayım kirli ton alamıyordum(10 a getirip çaldığımda bile), şuan volume 7 de iken kirli tona ulaşabiliyorum. (SONUNDA!)
-Amfi genel olarak çok basslıydı, o düzeldi (SONUNDA!)


İşçilik çirkin gözüküyor, özür dilerim :D ama ben sonuçtan inanılmaz memnunum.

Bu da telefonumdan aldığım kayıt:
Amfiiii kayıt
 
İlk gitarım Epiphone LP100 :) Rengini şeklini şemalini çok beğendiğim siyah Gibson Studio'lara param yetmemişti. Bende ona benzetmeye çalışmıştım :D

Pickguard'ı çıkardım. Manyetiklere Krom Manyetik kapatları taktım. Krem manyetik çerçevesini, switch çerçevesini, jack çerçevesini ve switch knobunu siyahları ile değiştirdim. Altın rengi knoblar yerine siyah knoblar taktım.

Mod Öncesi ;
JYRyWW.jpg


Mod Esnasında ;
zA87yO.jpg


Mod Sonrasında ;
0qvorR.jpg
 
Son düzenleme:
Bu da Ibanez RG1570'in son hali. Resim eski aslında ve paylaşmıştım gitar gösterme başlığında. Fakat o zamandan sonra son halini ufak bir modifikasyonla aldı. Modifikasyon şu şekilde: köprü manyetiği DiMarzio Tone Zone, orta manyetik DiMarzio Fast Track 1, sap manyetiği DiMarzio Air Classic, 5 yollu switch DiMarzio, volume potansı DiMarzio, ton potansı da push/pull DiMarzio (sap manyetiğini her pozisyonda devreye sokuyor. Manyetiklerin üçünü de humbucker olarak bağladım. Böyle bir gitarda split etmek bana mantıksız geldi. Bir de gitar 2004 model ve fretler oldukça erimişti. Kenan ustaya verdim ve fretleri tesviye ettirdim. Şu anda sıfır kondisyonda fretlere ve gayet alçak tellere sahip.

48426.jpg
 
Toplama gitar modifikasyon sayılır mı bilmiyorum ama, 20 gün içinde gelecek olan yeni gitarımı paylaşayım dedim.
Carvin USA sap
Kramer Pacer gövde
Schaller M6 burgular
Gotoh Floyd Rose
Seymour Duncan Jason Becker Signature
Seymour Duncan Jazz
Killswitch, CTS potanslar, Orange Drop kapasitör olacak.

Her şeyi ebay'den alıp Amerika'daki arkadaşıma yolladım. Getirsin birleştireceğiz bakalım :)
Carvinin headstock yeşil, önce siyaha boyanması gerek. İzmir'de yaptırabileceğim yer biliyorsanız ö.m atabilirsiniz :)
 
2010 USA Fender Standard HSS Rosewood Black Strat

BEFORE
sahibinden.com_20150113_031641_608708684.jpg

AFTER
1436740666375-1056109148.jpg


Oyle fazla bir sey olmadi aslinda.
-Aged pearl pickguard
-Krem potanslar
-Fender texas special set
-Schaller kilitli burgular
1436740492429156803314.jpg

1436740550588-291934214.jpg


Insallah cok ileride olimpic white, maple bir standard strat alip saplarini degistirecegim. Lace sensor set ve mid boost takip kirbaclayacagim :D.

Bonus Modifikasyon:

Stagg c542 Klasik Gitar
Bir zamanlar gitar olarak islevselligi vardi fakat boyayinca, tozlanmaktan baska islevi kalmadi. Ilk gitarim. Ne yapilir bundan bir akil verin :D.
1436742749496-1467384346.jpg
 
Son düzenleme:
Cort X-TH Evrimi

Gitarı Mart 2008'de sitedeki neredeyse 0 ayarında, çok çok cüzi rakama satın aldım.

Rezonansı, akustik tonu cidden çok iyi çıktı. Bu sebepten bazıları görsel, bazıları keyfi, bazıları işlevsel pek çok değişiklik yaptım gitarda. Genel olarak evrimin son hali şöyle;

q186aWB.jpg


Görsel değişiklik, plastik olan tüm kapakların gomalak kaplı maun olarak değiştirilmesi, truss rod kapağıda dahil.

88pDDZo.jpg


Bu değişiklik görsel, ama akustik tonda farklı bir hava kattı gibi sanki, bilmiyorum belkide bana öyle geliyordur.

Keyfi değişiklikler, EMG 85 olan sap manyetiğini EMG 60 ile değiştirmem, askı pinlerini ernie ball strap locks ile değiştirmem. Kişisel tercihler. Memnunum.

Diğer tüm değişiklikler ise işlevsel olan değişimler. Fretler, scalloped, köprü, tremsetter... Birde switch değişimi var, alpha 3 way switch. Bu mecburi bir değişim oldu, diğeri artık miadını doldurmuştu. Ama iyi ki değiştirmişim, çok memnunum.

Xzqi1N9.jpg


Fretleri en sevdiğim model olan Dunlop 6105 ile değiştirdim. Bu da keyfi bir tercih aslında, ben kullanımını çok seviyorum, fazlasıyla memnunum.

Son dört perdeyede JEM lerde olan ölçüde scalloped yaptı Feridun usta sağ olsun. Scalloped olayını ilk başlarda gereksiz buluyordum. Ama ne zaman ki JEM denedim, çok sevdim. Dip perdeler sık sık kullandığım yerlerdir. Bu sebepten ciddi manada işimi kolaylaştırdı bu modifikasyon.

ta0lmj1.jpg


diFg0xD.jpg


Geleyim belkide gitarın en can alıcı modifikasyonuna. Graphtech LB63 köprü ve Hipshot Tremsetter. Gitara level atlattı bu ikili.

Bu köprüyü almadan önce arkadaşlarım çok tepki gösterdi, 'oğlum bu paraya orjinal F.R. alınır ne yapıyorsun sen' gibilerinden. Evet doğru, alınır. Ama iyi ki almamışım.

Pirinç block gerçekten fark yaratıyor. Ama manyetiklerim aktif EMG olduğundan, bu farkı amfiden aman aman alamıyorum tabi ki. Akustik tonunda bile fark var. Hele birde tremsetter ile birleşince ciddi fark oluyor. Gitar öyle güzel tınlıyor ki, no name Çin malı akustik gitarlar kullanacağına bunu çal evde, o derece.

Metalurjik test yapacak imkanım ve bilgim yok, ama bu bakımdanda kaliteli bir köprü olduğunu düşünüyorum. Dolu dolu, ağırlığından belli ediyor zaten kendini.

En sevdiğim özelliği, tremolo kolunun strat tipi ya da kimi tremololarda olduğu gibi somunlu olmaması. Tak-Çıkart mantığında olsun, ama gitarı hareket ettirdiğimde o hareket etmesin istiyordum. Giriş yerinde küçük bir vida var, onunla sıkılığını ayarlıyorsunuz kolun, gitar hareket etse de kol sabit kalıyor. kullanmak istediğinizde ise rahatça çeviriyorsunuz. Tam istediğim gibi.

Tremsetter kullanma amacım, bendlerde köprüyü maksimum stabil halde tutmaktı. Bunu gayet iyi yapıyor. Beraberinde tona kattığı renk ve sustainde memnun ediyor beni.

Çok uğraştım, epey vakit ve nakit harcadım. Ama neticesinde deyim yerinde ise custom bir gitar sahibiyim diyebilirim. Ton olarak kısıtlı bir gitar, daldan dala gezinebileceğiz bir gitar değil. Tek bir iş yapıyor ama onuda harika yapıyor. Çok iddialı gelecek belki ama, en kral Jackson, ESP gelse kafamı çevirip bakmam.

Köprü montajı ve tremsetter ayarı için Erdem Koca'ya bırakmıştım gitarı, almaya gittiğimde bana söylediği, ''Asla tarzım olmayan bir gitar, ama o kadar iyi uyum oldu ki, oturdum yarım saat çaldım'' oldu.

Yani özetle söyleyeceğim şu, headstock yazısına fazla takılmayın, alın çalın, ne istediğinizi biliyorsanız üzerinde oynayın, size ait olanı bulun.

Saygılar sevgiler.
 
Geri
Üst