Kırılan Gibson Les Paul Custom Headstock'u

Forumu kullanmayı hala bilmiyorum kusura bakmayın aslında sizin yaptığınız alıntıyı alıntılamak istedim :) reissue olmasa bile neckteki bu yapının sebebi yine aynı gelenekçi kısım değil midir efendim?

Değildir, modern entrümanlarda vintage olanlardan farklı bir çok ayrıntı var, bu gitarların müşteriside ne istediğini bilerek alır, Historic serileri bile %100 vintage özelliklerde değilken, standard serilerde scarf joint gibi bir şeyi kimsenin kafaya takacağı yok, ama sapı tek parça halinde eğim ile kesmek, scarf joint işleminden daha kolay.
 
Değildir, modern entrümanlarda vintage olanlardan farklı bir çok ayrıntı var, bu gitarların müşteriside ne istediğini bilerek alır, Historic serileri bile %100 vintage özelliklerde değilken, standard serilerde scarf joint gibi bir şeyi kimsenin kafaya takacağı yok, ama sapı tek parça halinde eğim ile kesmek, scarf joint işleminden daha kolay.
Gibson'u aklamaya çalışmıyordum emin olun ki zaten genel olarak hem gibson'a hem de mccarty model prs'ler dışında bütün singlecut modellere gıcık biriyim. Fakat şunu sormak isterim. Azımsanamayacak kadar sap kırığı mevzusu varken ( sapı kırılan çok gibson kullanıcısı var.) gibson neden böyle bir üretim politikasına gider peki? Binlerce dolarlık gitar alan müşterilerini neden mağdur etmeye devam ederler? Bu tam tersi zararlarına olmaz mı?
 
Satışlarında bir düşüş olmuyorsa herhangi bir değişikliğe gitme gereksinimi duymuyor olabilirler, bunu Gibson'a sormanız gerekli.
Mesela bir ara 2 parça Indian rosewood fingerboard kullanmaya başladılar, üstelik Historic reissue serisinde, daha sonra bundan vazgeçmek zorunda kaldılar.
 
Geçmiş olsun öncelikle,bu durumlar Gibson gitarlarda çok fazla var internette sayısız şikayet var gibsonların saplarıyla ilgili.Durduk yere kırılabilir evet bu tip durumlar olabiliyor .Ayrıca 0.9 yerine 0.10 takarsak garanti gider muhabbeti baya bi güldürdü beni.Bilmiyorsanız kafanızdan element üretmeyin arkadaşım,çoğu gitar 0.9 çıkışlıdır bazı gibsonlar 0.10 oluyor bildigim kadarıyla ayrıca çoğu gitarist 0.10-0.11 tel kullanıyor ve cidden daha önce böyle saçma bir iddia görmedim.Arkadaşımız mağdur,sorununun çözülmesini diliyorum.
 
Arkadaşlar selamlar

Yazılanları detaylıca okudum. Ağır ithamlar ve hakaretlere varan yazılı ifadeler mevcut. Öncelikli bilmenizi istediğim durum ilk yazıda da belirttiğim gibi konuda benim adım geçtiği için bu foruma üye olup ve yine adım geçtiği için kendimi tanıtıp KİŞİSEL FİKİRLERİMİ beyan ettim.

Bu kişisel fikirlerimden çalıştığım firma sorumlu değildir. Bu PLATFORMDA ÇALIŞTIĞIM FİRMAYI TEMSİLEN BULUNMUYORUM!(konuda adım geçtiği için cevap verme hakkımı kullandığımı tekrar belirtmekte fayda var.)

çalıştığım kurum adına mağdur arkadaşımız ile temasa geçtik. Kendisi ile hiçbir şekilde burada yazılanlar üzerine davranış belirlemedik. -ki buna gerek de yok bence .Ortada mağdur bir arkadaşımız var ve amacımız onun problemine aciliyetle çözüm bulmaktır. Arkadaşımızın üzüntüsü önemlidir. Probleminin ivedikle çözüme kavuşması da çalıştığım firmadan bağımsız içten isteğimdir.


kişisel fikirlerim mağdur arkadaşımızın problemin altında yazan ve amacından sapan yorumlar içindir. bundan ötürü düşüncelerimiz yargılayabilirsiniz, saygı çerçevesinde de konuşabilirsiniz hiç sorun yok abiler. Ama adamlık vs gibi altından kalkılamayacak ithamlarla yargılamak yanlış olur diye düşünüyorum. Başlık altında ilk verdiğim cevap dahil çalıştığım firma ve pozisyonu destek almadan fikir beyan ettim. Bu fikirlerden ben sorumluyum ve yineleyerek söylüyorum hiçbir firmayı temsilen burada değildim. kişisel yorumlarımı şirket temsilciliğine dönüştürmeniz hoş fakat yanlış düşüncedir.

sitemimin sebebi bu kadar kara propaganda yapılıp hiçbir şekilde uzman destek almadan yargılayıp asılmak üzerinedir.


ana fikiri kırık olan gitarın doremusic e acil ulaşması ve bu gitar ile ilgili kararı doremusic yöneticileri destekli gibson un vermesidir.


fakat bu post un altında ülkede ki uzman(luthier) fikirleri alınmadan yanlış içerikler ile yanlış bilgiler verilmesi; olay akışının ve hassasiyetinin sekteye uğraması ve gerek mağdur arkadaşımızın gerekse yaşanılabilecek herhangi aynı veya yakın problemde diyaloğun yanlış ve hatalı yol belirlemesinin önüne geçilmesi yönündedir.

burada yazdığım her kelimenin,her cümlenin arkasında olduğumu bilmenizi isterim.


bu konu ile ilgili son açıklamam olduğunu belirtir size sonsuz mutluluklar dilerim sevgili arkadaşlar ;)
 
Merak etmeyin Do-Re 3000 euro alışveriş yapan genci bu başlığı açsa bile halen çok seviyordur :D Zaten mağaza müdürü de çocuğa bir şey demedi, niye çocuğu yalan yanlış bilgilerle gaza getiriyorsunuz diye bize kızdı.
 
Sevgili Yaşam,

İzninle benim de sana bazı eleştirilerim olacak...Postunu parçalara bölme ihtiyacı hissettim, çünkü konu epey dağılmış...

Arkadaşlar selamlar

konu da benim adım geçtiği için yazıyorum bu iletiyi.

Adım Yaşam. Doremusic de çalışıyorum. Çinili han mağazasının müdürüyüm. Normal şartlarda bir foruma üye olup orada ki konu başlıklarına cevap verme alışkanlığım malesef ki yok. Konunun hassiyeti ve sağlıksız bilgi birikintisinin önüne geçelim istedim. Çalıştığım firmayı övmeyerek başlıyorum;

Sevgili arkadaşlar biz müzik aletleri sektörü çalışanları olarak olaylara bakış açımız ve düşüncemiz sizin düşündüğünüz gibi olmayabiliyor. Fakat kendimce iyi niyetli düşünmeyi misyon edinmiş birisi olarak bir çok arkadaşımıza ilettiğimiz durumların başında çalışan ve müşteri iletişimi geliyor. Yaşından ötürü hatırlayanlar bilir daha önceleri herhangi bir müzik aletleri mağazasına girip ürünleri incelemek veya herhangi bir ürün denemek neredeyse imkansızdı. Çalışanların kötü davranışları, kötü muamele ile karşılaştığımı ben hatırlıyorum.

Öncelikle foruma hoş geldin, konuya cevap verdiğin için de ayrıca teşekkür ediyorum...Bahsettiğin sorunlar Türkiye'de özellikle 90lı yıllarda çokça bulunuyordu, çünkü bilgi sahibi kişiler çok azdı ve bilgiye ulaşmak da çok zordu...Bu yaklaşım senin de belirttiğin gibi, 2000li yıllardan sonra, giderek iyileşmeye başladı ve mevcut duruma geldi...Ancak, neden böyle bir şeyi belirtme gereği duyduğunu anlayamadım o_O, acaba "Biz iyi davranıyoruz" vb. mi demek istiyorsun? Eğer öyleyse (ki benimki çıkarım, yanılıyor olabilirim, kusuruma bakma lütfen) bu sadece size özel değil, artık bütün firmalar bu şekilde davranmak zorunda, aksi takdirde, alışveriş yapacak kilişler diğer firmaları tercih edeceklerdir, diye değerlendiriyorum...

Biraz nefretimi kusacağım izninizle; şimdilerde durum böyle değil biliyorsunuz. En azından insanlara(müşteri ayırt etmeksizin) iyi davranmaya çalışıyoruz. Sektörde ki diğer firmada ki arkadaşlarımızında böyle davranmaya çalıştığına eminim. Sizlere kendimce tavsiyem öncelikli olarak üslup problemidir. Bu tarz forumlarda bilgi paylaşmayı, akademik yazılar paylaşmayı ülkemizde ki çok çok değerli müzisyenler ve sektör çalışanları olarak konuşuyoruz ancak bizi bundan mahrum eden durum hem zamanımızın kısıtlı olması hem de yardım isteği olarak açılan başlığın altında ki yazıların bazılarında karapropaganda yürütülmesi.... Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için açma gereği hissediyorum konuyu; bu başlık altında ki tüm yazılan yorumları okudum. Biraz üzüldüm, biraz sinirlendim, biraz umutlandım ve son olarak büyük ölçüde hayal kırıklığına uğradım. Hayal kırıklığının nedeni onca yorumun içinden bir kaç yorum haricinde konunun sağlıklı bir çözüme kavuşmasını öneren veya tavsiye eden kişilerin olmaması...(burada saldırganlık yapmadan gerçek manada gördüğüm eksikliği iletmeye çalışıyorum affınıza sığınarak)

Bir firma temsilcisi olarak "nefret kusmak" hakkın olmadığını değerlendiriyorum, rahatsız olduğun hususları, senin de belirttiğin gibi, düzgün bir üslup bile belirtmek ayrı "nefret kusmak" ayrı...Bu durum, kullanıcılar için de geçerli, ancak müşteri ile firma temsilcileri karşı karşıya geldiğinde, bu durum kullanıcı açısında daha anlaşılıyor oluyor, çünkü mağdur bir müşteri var, yine de, elbette, bunun da bir limiti olmalı, bu konuda sana hak veriyor ve bu limitin aşılmasının seni bu şekilde tepki vermeye ittiğini değerlendiriyorum...Sosyal medyada, etrafımızdaki kişileri çoğu zaman seçebilmemiz mümkün olamıyor maalesef, gerçek hayatta, bir kişinin davranışından rahatsız oluyorsak, bir araya gelmemeye çalışırken, sosyal medyada bu pek mümkün olamıyor maalesef...Bu kapsamda, bahsettiğin kara propaganda maalesef her platformda oluyor ve önüne geçebilmek maalesef pek mümkün gözükmüyor...

Bu aşamaya kadar, temsil ettiğin kurumun, "Müşterilere ve diğer kurumlara, eşit ve adil davrandığını ve eleştirilerde üsluba dikkat edilmesi gerektiğini" ilettiğini anlıyorum...

yok b-stock yok fatura,yok esp nin sap olayı,yok bilmem ne... Hanımlar, baylar; bunları boşverin! Oturun gitar çalışın,gitar çalın.... Gitarlardaki bu tarz sıkıntılara cevap vermek ve kendini dünya klasmanında kanıtlamış olan luthierler in işine daha fazla bulaşmayın! Hak verirsiniz ki 100 yılı aşkın süredir gitar üreten Gibson... ! Eğer yerli luthierlerden destek, yardım, fikir almak istersenizde doğru üslüpla yaklaştığınız sürece ülkemizde ki ustalar size ellerinden gelenin en iyisini yapmak veya çözüm sunmak için uğraşırlar. Çünkü adamların işi bu! Ortada sapı çatlak olan bir gitar var. Bu gitar ile ilgili müracat edilmesi ve karar vermesi gereken muhattap doremusic ve gibson dır. Gitar doremusic den alındığı için firma ismi veriyorum. Eğer ki zuhal müzik den alınmış olsa idi tabi suretle zuhal müziğe danışılması gerekirdi

Bu konuyla ile ilgili, firma temsilcisi olarak "yok b-stock yok fatura,yok esp nin sap olayı,yok bilmem ne... Hanımlar, baylar; bunları boşverin! Oturun gitar çalışın,gitar çalın" demeye hakkın olmadığını değerlendiriyorum...Demek istediğini anlıyorum ve sana hak da veriyorum, ancak buradaki konu mağduriyet, bunu bir kullanıcı söylese tamam ama ortada bir ürün ile ilgili mağdur olan bir müşteri var, ne demek istiyorsun? Adam mağdur olsun, sonra da üzerine bir bardak soğuk su içsin ve gitar mı çalsın?...Emirler, ders vermeler devam ediyor, "Gitarlardaki bu tarz sıkıntılara cevap vermek ve kendini dünya klasmanında kanıtlamış olan luthierler in işine daha fazla bulaşmayın!" neden? Tartışamaz mıyız, kimi bilgili, kimi yeterince bilgili olmayan kişiler bir araya geldiğinde bazı konulardan konuşuyorlar, daha önce belirttiğim gibi, forum dediğimiz şey böyle bir şey, hangi konunun açılıp, açılmayacağını, nelerin tartışılıp tartışılmayacağını takdir edersin ki, sana sormuyoruz, senin yaklaşımınla "sen işene bak" :mad:...

Paragrafın son bölümüne katılıyorum, bir ürün ile ilgili sorun yaşıyorsanız, öncelikle firma ile temas etmekte fayda var (y) ancak bunun yerine önce foruma danışılması firmayı hiç mi hiç ilgilendirmez, firma sorumluluğu neyse onu yapmalı...

Bu tarz durumlarda sağlıklı düşünmek öncelikli. Konu başlığı cumartesi günü açılmış fakat ben konuyu pazartesi sabah 10:33 de öğreniyorum. Hatta mağdur arkadaşımız bana ulaşmadan ben ona en hızlı ve kolay seçenekler sunarak ulaştım... Bu konu başlığı altında firmaları linç etmeye çalışmak, ona buna bok atmak mübahmış gibi görünse de öyle değil! en küçük firmasından tutun en büyük firmasına kadar bu sektörü ayakta tutmaya çalışan insanların emeklerini, yatırımlarını, çabalarını bir forum başlığı altında yerle bir etmeye çalıştıkça, izlediğimiz videolarda ki çalım hatalarını boklamaya çalıştıkça ne zihniyet değişir nede ülkemizde bilinç seviyesi yükselir. Bu forumlarda ki ego yu ben Sarp Maden de görmedim abiler.! bu ego yu ve içi boş bilmişliği Cenk Erdoğan da görmedim...! Erkan hoca da görmedim!


Yapmayın! Doğru iletişim ağı kurmadan yorum yapmayalım olur mu... bu başlığa ayıracağınız vakti gitar çalışmaya ayırsak hayvan gibi gitar çalıyor oluruz inanın...


Sevgili arkadaşlar vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler... Yukarıda yer yer haddimi aşmış isem affola... Amacım daha doğru zeminde daha doğru bilgiler ışığında hobimizi, işimizi yani müziğimizi yapabilmektir.


saygılar.

Gerilmiş olduğun ortada ancak "Bu konu başlığı altında firmaları linç etmeye çalışmak, ona buna bok atmak mübahmış gibi görünse de öyle değil!" bu üslup, yine firma temsilsine uygun bir üslup olmamalı bence..."en küçük firmasından tutun en büyük firmasına kadar bu sektörü ayakta tutmaya çalışan insanların emeklerini, yatırımlarını, çabalarını bir forum başlığı altında yerle bir etmeye çalıştıkça, izlediğimiz videolarda ki çalım hatalarını boklamaya çalıştıkça ne zihniyet değişir nede ülkemizde bilinç seviyesi yükselir.", yine, benzer emir kipler, öğreten adam tripleri, bu konuyla ne ilgisi var bunların, Dünya'nın sırını vermeye ne gerek var?...Benzer tribin katlanarak artması "Bu forumlarda ki ego yu ben Sarp Maden de görmedim abiler.! bu ego yu ve içi boş bilmişliği Cenk Erdoğan da görmedim...! Erkan hoca da görmedim!", bunları yazarken hiç aynaya baktın mı, bunları yazan egoyu da tartabilir misin? ;), ki sanırım, cevap ortada...

"Yapmayın! Doğru iletişim ağı kurmadan yorum yapmayalım olur mu... bu başlığa ayıracağınız vakti gitar çalışmaya ayırsak hayvan gibi gitar çalıyor oluruz inanın..." gitar çalma becerimiz ile konunun en ufak bir ilişkisi yok, firma temsilci olarak beklenen "bu ürün ile ilgili incelemelere başlıyoruz" vb. bir cevap, ancak, devamlı öğreten adam var...Tekrar ediyorum, ben söylenene sonuna kadar katılıyorum, GAS yerine, devamlı çalışsak çok daha iyi gitar çalardık/çalarız, ancak bunun senin pozisyonun ve konuyla ilgisi yok...

"Sevgili arkadaşlar vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler... Yukarıda yer yer haddimi aşmış isem affola... Amacım daha doğru zeminde daha doğru bilgiler ışığında hobimizi, işimizi yani müziğimizi yapabilmektir."...Kendi adıma, ben de sana teşekkür ediyorum...Had aşımı konusunun değerlendirmesini sana bırakıyorum...Amacın çok güzel ancak firma yetkilisi olarak böyle bir amaç gütmek yerine, "müzisyenlere, müzisyen adaylarına en düzgün hizmeti sunmak" olmalı diye değerlendiriyorum...

Sevgili Yaşam,

Mesajını elimden geldiğince tarafsız değerlendirmeye çalıştım, inan seni üzmek, canını sıkmak vb. bir amacım yok, aksine, firma yetkilisi olarak seni aramızda görmekten gerçekten mutluluk duydum...Umarım belirttiğin üslup konusuna karşılıklı olarak önem vererek tartışmaya devam edebiliriz...Ama daha da önemlisi, senin de mesajında belirttiğin gibi "bu konuyla ilgili durum nedir, ne olacak?" konusuna hiç değinmemişsin, asıl merak edilen husus bu...

Sevgiler ve saygılar...
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar selamlar

Yazılanları detaylıca okudum. Ağır ithamlar ve hakaretlere varan yazılı ifadeler mevcut. Öncelikli bilmenizi istediğim durum ilk yazıda da belirttiğim gibi konuda benim adım geçtiği için bu foruma üye olup ve yine adım geçtiği için kendimi tanıtıp KİŞİSEL FİKİRLERİMİ beyan ettim.

Bu kişisel fikirlerimden çalıştığım firma sorumlu değildir. Bu PLATFORMDA ÇALIŞTIĞIM FİRMAYI TEMSİLEN BULUNMUYORUM!(konuda adım geçtiği için cevap verme hakkımı kullandığımı tekrar belirtmekte fayda var.)

çalıştığım kurum adına mağdur arkadaşımız ile temasa geçtik. Kendisi ile hiçbir şekilde burada yazılanlar üzerine davranış belirlemedik. -ki buna gerek de yok bence .Ortada mağdur bir arkadaşımız var ve amacımız onun problemine aciliyetle çözüm bulmaktır. Arkadaşımızın üzüntüsü önemlidir. Probleminin ivedikle çözüme kavuşması da çalıştığım firmadan bağımsız içten isteğimdir.


kişisel fikirlerim mağdur arkadaşımızın problemin altında yazan ve amacından sapan yorumlar içindir. bundan ötürü düşüncelerimiz yargılayabilirsiniz, saygı çerçevesinde de konuşabilirsiniz hiç sorun yok abiler. Ama adamlık vs gibi altından kalkılamayacak ithamlarla yargılamak yanlış olur diye düşünüyorum. Başlık altında ilk verdiğim cevap dahil çalıştığım firma ve pozisyonu destek almadan fikir beyan ettim. Bu fikirlerden ben sorumluyum ve yineleyerek söylüyorum hiçbir firmayı temsilen burada değildim. kişisel yorumlarımı şirket temsilciliğine dönüştürmeniz hoş fakat yanlış düşüncedir.

sitemimin sebebi bu kadar kara propaganda yapılıp hiçbir şekilde uzman destek almadan yargılayıp asılmak üzerinedir.


ana fikiri kırık olan gitarın doremusic e acil ulaşması ve bu gitar ile ilgili kararı doremusic yöneticileri destekli gibson un vermesidir.


fakat bu post un altında ülkede ki uzman(luthier) fikirleri alınmadan yanlış içerikler ile yanlış bilgiler verilmesi; olay akışının ve hassasiyetinin sekteye uğraması ve gerek mağdur arkadaşımızın gerekse yaşanılabilecek herhangi aynı veya yakın problemde diyaloğun yanlış ve hatalı yol belirlemesinin önüne geçilmesi yönündedir.

burada yazdığım her kelimenin,her cümlenin arkasında olduğumu bilmenizi isterim.


bu konu ile ilgili son açıklamam olduğunu belirtir size sonsuz mutluluklar dilerim sevgili arkadaşlar ;)

Tam ben mesaj yazarken, paralelde tam da değindiğim, "firma temsilcisi" konusu ile ilgili bu mesaj gelmiş...

Sevgili Yaşam,

Keşke bunu ilk mesajında belirtseydin, o zaman çok daha farklı değerlendirilebilirdi mesajın... :(

Sevgiler ve saygılar...
 
Arkadaşın sorunu bitmişse uzatmaya gerek yok. Sorunsuz dagilalim.

Katılıyorum. Çok saçma muhabbetler dönmüş ayrıca. Yok teli yetkili yere götürüp değiştirmezsek garanti bozulur falan.

  • Ben 3000 Euro verip bir gitar alıyorsam (ki illa 3000 Euro olmasına da gerek yok), ve sahnemden dolayı 2-3 günde bir tel değiştiriyorsam; her 2-3 günde bir yetkili kuruma mı gitmem gerekiyor? Hayır.
  • Bulunduğum şehirde yetkili bir kurum yoksa ne yapacağım?
  • Şöyle tarzda bir şey denilmiş, "kişi kendi değiştirebilir, ama yetkili kurum harici başkasına değiştiremez". Bir problem çıktığında Gibson gitara bakıp "aaa bunu sen değiştirmişsin, tamam garantisi devam ediyor dostum!" veya "aaa bunu başka bir mağazaya değiştirmişsin, üzgünüm garantin öldü" mü diyecek? Hayır.

Gitar üreten firmaların en alt seviye gitarları için verdiği garanti kapsamları içinde şu tip bir yazı görebilirsiniz. "Lütfen 0.10+ kalınlıkta tel takımları ile kullanmayın" gibi. Buna örnek vereyim. Schecter'ın SGR modellerinin bir çoğu, veya arkadaşıma Squier Affinity aldığımızda mağaza "11+ tel takımı kullanmazsanız iyi olur, pek sağlıklı olmuyor" demişti ve biz de hak vermiştik. Ama kimse, aynı veya +-1 numara teli değiştirirseniz/değiştirtirseniz garantiniz ölüyor gibi bir şey demedi bugüne kadar. Bugüne kadar genelde 2. el gitar aldım, ancak elime 4 tane de sıfır gitar geçti, göreceli olarak pahalı gitarlar da oldu, ucuz gitarlar da. Her gitarı aldığımda, satan mağaza çalışanları garanti bilgilerini de anlattı genelde. Ancak hiç kimse "tel" konusuna değinmedi. İlginç. Nasıl değinmezler :( 3000 Euro para vereceğim veGibson bana "teli yetkili mağazada değiştireceksin" diye emrivaki mi konuşacak, gülerim.

Gelelim mevzubahis duruma;
İlk olarak, arkadaşın daha Do-Re ile görüşmeden burada başlık açması HATA. Çünkü kendi kafasında kurduğu veya birilerinin bilmeden bahsettiği konulara girmiş. B-stock gibi.
İkinci olarak, "Pazar günleri kapalı" diye aramadım dedi. Do-Re'nin internet sitesinde en alttaki mağazalara tek tek tıkladığımızda PAZAR GÜNLERİ AÇIK olan mağazalar şunlar;
  • İstanbul - Kadıköy = Pazar Günleri 13:00 - 19:00
  • İstanbul - Mall of İstanbul = Pazar: 10:00 - 22:00
  • İstanbul - Beyoğlu Tünel = Pazar: 12:00 - 18:00
  • İstanbul - Bağdat Caddesi = Pazar: 12:00 - 18:00
  • İstanbul - Ataşehir = Pazar: 10:00 - 22:00
  • Ankara - Kızılay = Pazar : 12:00 - 18:00
  • Daha gidiyor böyle...
Yani Pazar günleri açık mağaza, var. İlla ki o mağazalarda yetkili birilerini bulup, ne olacağına dair bir fikir alabilirdiniz. Gibson'un tek bilgili, yetkili Do-Re mağazası Çinili Han değil sonuçta.
Üçüncü olarak Do-Re müdürü olan arkadaşımıza sitem babında; "Bu işleri ustalara bırakın, gidin gitar çalın, çalışın" demiş kendileri. Burada kimin ne yapacağını da gitarı aldığımız mağaza müdürü mü karar veriyor? Ben belki gitarı alıp, koleksiyon yapıyorum. Manyağım. Yada belki alım-satım yapıyorum, ticaretle ilgileniyorum enstrüman konusunda. Burada yanlış düşünüyorsunuz. Bir diğer konu ise, "nefret kusma" konusu. Eğer ki bir mağazada müdür olarak çalışıyorsanız, potansiyel müşterileriniz olan kişilerin barındığı bu forumda "nefret kusamazsınız". Daha doğrusu, müdür olurken iyi; ama iş sıkıntılarıyla yüzleşince "nefret kusuyorum" demek midir durum? Nefret kusacaksanız, başka işler de bulabilirsiniz. "Türkiye'de iş yok" gibi bir durum yok, arayan buluyor. Madem bu kadar sıkıntı oldu size, madem "NEFRET" durumundasınız, psikolojiniz açısından zorlamayın. Çünkü görüyorum ki, önce içinizde biriken NEFRET, müşterileriniz için "gidin gitar çalın" gibi emrivaki cümlelere dönüşebiliyor. Üzücü.

Bir zamanlar Mydukkan'dan çok iyi alışveriş yapardım, hem kendim hem de çevremde bana bir şey soran olunca onlar adına. Bir takım olaylar neticesinde, ters açıklamalar sonrasında oradan alışverişi kestim, biliyorum ki benim gibi kesenler de oldu.
Şimdi de Do-Re'den garip açıklamalar. Sonuçta siz bireysel de yazsanız; geldiğinizde "ben çinili Han'ın müdürüyüm" dediniz. Böyle bir tanıtım şekli, bende sizi artık bireysel değil kurumsal olarak düşündürtüyor. Anlaşılan o ki, sizle de alışveriş yapmayacağız. Çinili Han müdürü "nefret kusuyor" ise, diğer müdürlerin de öyle olmadığı ne malum. 3 Şubat'ta iyi miktarda stüdyo ekipmanı almak için Kızılay do-re'ye gidecekken, şu an gerekirse siparişlerimi 5 kişiye böler, 30-40 gün bekler, yurtdışından getiririm. En azından "nefret kusmuyorlar" ya da kussalar bile bir forumda yazmıyorlar bunu.

NOT : Demişsiniz ki, biz müşterilerimize her zaman iyi davranıyoruz. Evet, çinili Han'a da geldim gitar da denedim. İyi davrandınız. Eyvallah. Ama her mağazanızı bir tutmayın. Arkadaşımın oğlu ile gitar denemeye gittiğim Kızılay mağazanız, çocuğun yaşına bakarak olsa gerek, ters davrandı gitar deneme konusunda. Oysa çocuk 6 yaşından beri gitar çalıyordu ve 18-19 yaşındaydı ve cebinde de azımsanamayacak kadar parası vardı. Demem o ki, insanlara yaşlarına göre bakıp "gitar denetip denetmeme" kararı vermeyin. Siz, çinili Han'da bunu yapmıyor olabilirsiniz; ama yapan mağazalarınız var.

İyi günler.
 
@Can Temtek yazdıklarınıza büyük oranda katılıyorum ancak itiraz edeceğim iki nokta var birincisi gitar koleksiyonu yapan kişiyi de manyak diye nitelendirmek doğru bir yaklaşım değil. İkinicisi yazdıklarınızdan ''emrivaki'' kelimesinin anlamını bilmediğinizi çıkarıyorum.
 
@Can Temtek yazdıklarınıza büyük oranda katılıyorum ancak itiraz edeceğim iki nokta var birincisi gitar koleksiyonu yapan kişiyi de manyak diye nitelendirmek doğru bir yaklaşım değil. İkinicisi yazdıklarınızdan ''emrivaki'' kelimesinin anlamını bilmediğinizi çıkarıyorum.

Emrivaki kelimesini orada "emir verici" olarak kullanmadım. "Oldu bittiye getirme" anlamındaki ilk manasında değil de, ikincil olarak gelen "baskı ile bir işi yaptırma" manasında kullandım. Hatta kelimenin Osmanlıca kökenli olmasına kadar ve aslının "emir-i vaki" diye geçtiğini söyleyebilecek kadar edebiyat ile ilgileniyorum.
Ancak teşekkür ederim çıkarımınız için.

Ayrıca, manyak nitelendirmesini kendimden yapıyorum. Değeri 100 TL'den başlayıp artan bir gitar koleksiyonu yapmaya çalışıyorum. Hoşuma giden gitarları topluyorum. Diğer koleksiyonerlere değil lafım.
 
selamlar
Fatura konusunda sanırım bilginiz yok.Dore den aldığım gitarın faturası E posta ile geldi, E-fatura diye bir uygulama var Türkiyemizde.Aldığınız ürünün faturasını Dore mail ile adresinize gönderiyor.

E fatura olmasaydı zaten ilk 10 ekonomideki devletlerden eksik kalırdık neyse, tek boyamadığımız renk, fıstık yeşili pardon e faturamış, geçenlerde telekom arıyordu sizi de e faturaya geçirelim kağıt basılmasın, çevre ağaç böcek vs dediler ki yalan, dertleri posta masrafından kurtulmak her bir telefon faturası basım ve posta ücretleriyle beraber 15-25 tl arası tutuyormuş. Dertleri para yani. Ağaç, orman için evet diyecektim ama bir anda bir kaç yıl önce babamın kredi kartı için - efendim 6 yıl önce 6 aylık ödenmemiş kredi kartı ekstranız var geçmişe yönelik baktık ve gördük dediler - babam da 6 yıl önceki (şu günden 9-10 yıl öncesinden başlamak üzere) 6 ayın ekstrasını ve ödediğine dair bilgi fişlerini çıkarıp delil olarak bankaya vermesi aklıma geldi. Geçmişe yönelik ödediğimize dair belgeleri bizim onlara sunmamız gerekiyormuş, onlar saklamak zorunda değilmiş (yeni kanunlar şuan nasıl bilmiyorum), yani bir şekilde o faturalar email adresinizden uçtu, silindi veya e posta şifrenizi unuttunuz vs .. gg oldunuz demektir. O gündür bu gündür e fatura filan yok benim sözlüğümde, eğer basılabiliyorsa çıktısını istiyorum. Ağaçlara açıyorum ama beni bu yamyamlara karşı korumayan bir devlet varken yapacak bir şey yok. 10-15 yıllık fatura, ekstra, garanti, bilgi fişi vs ne varsa arşivliyorum artık.
 
Güncelleme: Gibson headstock'unda en ufak çizik dahi olmayan gitara hasar sonucunda zarar gören headstock'un normal tel gerilimiyle kırıldığını söyledi ve beni kaybetti 4800 dolarlık gitarlarına karşı bu kadar zayıf bir garanti sağladıkları için Gibson almadan önce bir kere daha düşünün diye yazıyorum.
 
Gibson dediyse nasıl demiş ? Size email filan gösterdiler mi? ya da gibson rapor tutmuş mu yoksa, abey gibson böyle demiş biz karışmayız mı demişler ? Gelinime söylüyorum kızım sen anla misali ? Eğer varsa, gibson değerlendirme raporu ya da biz gitarın arkasında durmuyoruz bizimle alakası yok darbe ile olmuş dediği email'i isteyin. Do re'nin uydurması olmadığını anlamak için..
 
Geri
Üst