Amfini Göster Ey Türkrockcılar

Classic 30`un rakibi JCM800, Carvin V3, Mesa Boogie MarkV, ENGL Screamer degil, hedef kitlesi ve amaci bambaska. Onlarin rakibi olarak Peavey`in artik efsanelesmis enfes kafa amfileri var zaten. Kaldi ki bu listedeki amfilerin bile ayni amacla piyasaya surulduklerini soylemek zor. JCM 800 ile Mark V bile elma ile armut. En bastan karsilastirmanin boyle kurgulanmasi yanlis....

Aynı ligin oyuncusu değil derken bende bunu kast ettim zaten..
 
Hocam sen ne yaptın ya, Peavey classic 30 Görünüşte 2 kanallı işlevde tek kanallı bir amfidir , Clean kanalını ben dahil hiç bir kullananı beğenmez çünkü gereğinden fazla koyu karakterlidir :D , Blues jr denilen amfiiyi sırf cleanlleri için alır millet ,Cidden şoklardayım ben bu amfiyi satalı 1 ay oldu iyikide sattım dedim ,Tamamen kişisel zevk meselesidir, Ama amfi low gain değil onuda yanına not düşelim , Sağlam bir boosterla yapamayacagı müzik yok bildiğin hayvan gibi bi gaini var bir çok amfinni yanında cidden şaşırdım suanda

yanlışın var. amfiyi ben aldıktan sonra clean tonlarına hasta olup 2 arkadaşım daha aldı ve bunlardan birisi de ciddi bj delisidir. ikisi de pişman olmadı. deneyen diğer arkadaşlarımız da çok beğendi. yukarıda belirttiğim bj delisi arkadaşla izmir zuhale bj almak için gittik ama o bile bj 3'ün parlaklığına dayanamadı. treble 4te iken bile amfi kulak tırmalıyordu. sonra çıktık başka bi mağazaya gittik classic30 denemeye. amfi hakkında o kadar önyargılı olan arkadaşım amfiye jack ı taktıktan 2 dk sonra almaya karar vermişti. amfiyle geçirdiği diğer 30dk tamamen keyfi idi. yazıda da belirttiğim üzere blues junior 1 deneme şansım oldu ve gayet de güzel amfi. özel mesajdaki konuşmalarımızdan sonra böyle bir şey yazman çok ilgincime gitti çünkü basslı sound sevdiğimi çok açıkça belirtmiştim.
yanıltıcı bilgi olmaması adına herkesin gain anlayışı farklıdır. biz yüksek gainli müzik yapıyoruz ve boosterla falan kurtarabilecek kadar bi gaini yok amfinin. ama kimi insan vardır lamba kırılması sonucu oluşan drive bile ona bi ölçüde fazladır o boostladığında ona eşşek gibi gainli gelir amfi. higainli müzik yapmayı ve gaini direkt amfiden almayı planlayanların amfisi değil bu amfi. açıkcası ben amfi alacağım zaman o zamanki önceliğim cleanleri başarılı "parlak karakterli olmayan" bi amfi alıp gaini pedaldan almaktı ki higainimi ehx metalmuff ve ms pozitron shakti mod ile sağlıyorum. o zamanki tercihlerim doğrultusunda beni hiç de yüzüstü bırakmayan bi amfi aldım. herkese de tavsiye ederim. HAYIR ARKADAŞLAR PEAVEY ADINA SÜBLİMİNAL MESAJ YAYMIYORUM. SADECE AMFİMİN CLEAN KANALINI ÇOK SEVİYORUM :D
 
V3`u ben cok begendim sevgili @Ezo sen de gule gule kullan, bu gereksiz girizgahtan sonra zevk-renk meselesinde bir ekleme yapmak isterim. Classic 30`un rakibi JCM800, Carvin V3, Mesa Boogie MarkV, ENGL Screamer degil, hedef kitlesi ve amaci bambaska. Onlarin rakibi olarak Peavey`in artik efsanelesmis enfes kafa amfileri var zaten. Kaldi ki bu listedeki amfilerin bile ayni amacla piyasaya surulduklerini soylemek zor. JCM 800 ile Mark V bile elma ile armut. En bastan karsilastirmanin boyle kurgulanmasi yanlis... Zevkler ve renkler elmalar arasinda manali bir arguman, elma armut oldu mu tartismak bastan abesle istigal oluyor...
hocam yorumumda yaptığım karşılaştırma tamamen clean kanalları açısından. o sebepten ötürü hiçbirinin cleanleri beni o kadar doyurmadı tarzı bi yorum yaptım. higain açısından classic30 u carvinle, engl la, mesayla karşılaştırmak ne mümkün :) öyle bi karşılaştırma yapılacaksa ve marka peaveyse baba gibi 5150miz var bizim :D
 
Bu arada Carvin V3'ü İzmir'de bulunan Stüdyo Kartal'da birçok kez deneme şansım oldu. Amfi o kadar güçlü ki yalıtımlı stüdyoda bile sesini açamıyorsunuz :) Ibanez rg3570 imle denedim. Aralarında inanılmaz bir uyum oldu. Amfiyi bırakmak istemedim. Bide arada flashbackim bağlı olacaktı ki tadından yenmezdi. Aynı stüdyo içinde bir de JCM800 var :) Bir nevi cennet durumları.
Ama yeni açılan Özgür Stüdyo'yu yabana atmamak lazım. İçeride Mesa MarkV ve ENGL Screamer var..
 
Artık catırtı patırtı yoksa şu amfi şunu tokatlar , kötü -iyi amfidir diyaloğundan kaçıyorum. Geçen roland cube 60 ile çok bilinen bir markayı aynı kabinde çaldım. Tam senlik iş çıktı @OsmanBurak . Bu arada insan bi amfi denemeye geliyoruz diye baştan söylemezmi ? Carvini bende merak ediyordum.
 
Zaten konusunu açmıştım burdada bulunsun :) görmeyenler görür belki , Ufak bir komboyu kafa yapma operasyonuna uğradı, Çokta yakışıklı oldu :D
bfna.jpg
 
vgPRBD.jpg


Bu amfi bir harika dostum! Az önce geldi thomann'dan aldığım ENGL Ironball. Bir şeyi net ifade edeyim, görüldüğü gibi kabin olarak içerisinde celestion hoparlör olan bir laney amfi kullanıyorum. Buna rağmen diyorum ki amfiniz iyi olsun, pedallara o kadar para dökmeyin. G system, axe fx falan kullanmış biri olarak söylüyorum bunları yalnız onu da belirteyim. 30 dk kurcalayabildim sadece ve bu kanıya vardım anında :)
 
Darkie öncelikle Engl hayırlı olsun güle güle çal. Speaker off ta ki sonucu merak ediyorum kayıtta. Denerken bile amfiyi bu yönünü pek dukkanda deneme şansı olmuyor.
 
Darkie öncelikle Engl hayırlı olsun güle güle çal. Speaker off ta ki sonucu merak ediyorum kayıtta. Denerken bile amfiyi bu yönünü pek dukkanda deneme şansı olmuyor.
Üstad ben de merak ediyorum onu. Bi uygun zamanda kayıt almaya çalışırım bakalım deneme amaçlı. Alırsam foruma yazarım. Gerçekten çok önemli özellik o speaker off da kayıt özelliği.
 
Üstad ben de merak ediyorum onu. Bi uygun zamanda kayıt almaya çalışırım bakalım deneme amaçlı. Alırsam foruma yazarım. Gerçekten çok önemli özellik o speaker off da kayıt özelliği.
Tamam, bekliyoruz merakla. Çünkü benimde aklımdaki ilk sırada olan bir amfi. Her saat malum amfiyi mikrofonlayamıyoruz o yüzden merakla bekliyorum. Tekrar güle güle çal.
 
Geri
Üst