Abartı Ilanlar

ya bi gun kendi ilanlarimi da surda gorcem diye odum kopuyo da mesela bi konuya deginmek istiyorum ben genelde dolar uzerine gitar aliyorum, anlastigim magaza o sekilde calisiyo cunku. fiyatlari da komisyon koyarak satiyor, haliyle ben bireysel kullaniciyim ve amacim yeni urunler, yeni tarzlar denemek. bana gitmediginde de nakit ihtiyacim oldugunda da mecbur satiyorum. koydugum gitarlar genelde turkiyede bi baska satis ornegi olmayan cogunlugu da 2 hafta ev ortaminda kullanilmis gitarlar oluyo. simdi piyasayi belirleyecek adam bensem bunu nasil belirleyeyim ki? gorseldeki gitar icin falan konusmuyorum yanlis anlasilmasin, turkiyedeki stoga bakiyorum gitarin yazdigi bi fiyat yok, e yurt disina bakiyorum aldigim bedelden 50-100 dolar asagi yukari oynuyo, bunun turkiyede vergilendirmesi de oldugunu dusunerek mesela aldigim fiyatin 1000tl 2000tl ustune altina koyuyorum pazarligi da dusunerek yaziyosam zaten indirim isteyecek oturup yiyip icecegiz ben duz hesap asagiya yuvarlar kapatirim bunu diyorum. da acaba siz nasil goruyosunuz? bu arkadaslar da nasil olsa stok yok uc bes fazla yazayim diye mi dusunuyor ki??
Yurt disindan 30 bine alip burda 80-90 bine satmıyosanız ok bence. Yurt dışı fiyatından çok yüksek olması sorun. Zuhaldeki fiyata amerikaya uçup iki masjesty alır gelirim bilet dahil. Japonya aynı şekilde J custom, Esp EII hem de vizesiz

Bu arkadaş örnek uzun uzaya yazmicam kendisi benim gitarımı aşşağadı şimdi burda bu arkadaşın yüzüne gerçekleri gayet opak bir şekilde yazıcam . 2012 model 14 yıllık düz bir ESP Standardı elinde tutuyorsun diye girdiği bu elitizm krizi saçmalık
Beğenmediğin ve aşşagladıgın cihaz 2025 Japonya üretimi E-II Horizon 7 FR BTB Sadece üzerindeki 'Quilted Maple' (Kapitone Akçaağaç) kaplamanın luthier işçiliği bile o 14 yıllık yorgun gövdenden çok daha üst düzey gitarında muhtemelen bıçakları (knife-edges) aşınmaya başlamış, miladı dolmaya yakın 14 yıllık bir floyd rose ve yıpranmış perdeler varken benimkinde fabrikadan yeni çıkmış sıfır toleranslı orijinal floyd rose ve gotoh kilitli burgular var.
Ayrıca o övdüğün 2012 modelin üzerinde yüksek ihtimalle dinamikten yoksun fazla kompresli eski nesil manyetikler takılıyken ben aktif manyetik teknolojisinin ulaştığı en tepe nokta olan modern ve dinamik EMG 57/66-7H setini kullanıyorum ( tabi bu kişisel bir tercih ben spekturumuna bakarak söylüyorum yoksa amfi daha önemli ) Kısacası o gitarın tek numarası headstock üzerindeki eski logosu ve ikinci el piyasasında tutturmaya çalıştığı 'eskiler efsaneydi' masalı. Bu üst perdeden tavrınla o 14 yıllık yorgun donanımı çeyrek milyon liraya satma yolculuğunuzda bol şans . ( ben bile pazarlık yapıyorum ve taşımayı bizzat ben yapıyorum ) sen ne vadediyorsun old boy

Screenshot_20260525_193336_sahibinden.webp

250k olarak değil de 5000 dolares olarak düşününce bence çok o fiyat. Türkiye piyasası öyle maalesef, sonuçta fender playerlara 50 bin istiyorlar.

Esp logosu için 5k dolar çok fazla, meraklısı için olabilir ama mainstream bir satış değil zaten.

Ayrıca türkiyedeki bazı satıcılar ilanlarını ayrıca reverb e de girip şişiriyorlar, bak orada da bu fiyat muhabbetine giriyorlar.

Gitar kalitesinden ziyade piyasa gerçekleri hakim bizde.

Bu gitarın sahibi ben değilim o u baştan söyleyim siz sanırım yapay zekaya bu mesajı yazdırıp iki gitar kıyaslaması yaptırmışsınız. Herkes kendi gitarını değerli görür ama sizinki biraz saldırgan bir tavır. Sanırım esp gitarıda kıskanmışsınız gibi görünüyor. Yoksa neden hem 14 yıllık deyip hemde satıcıyla iletişim kurmuşsunuz Buda çelişkili. Yaptığınız kıyaslamalarda baştan sona anlamsız.. Yıl kıyaslaması da çok sağlıklı değil adam hardcase de saklamış neredeyse kullanılmamış bir gitar ve dönem itibari ile esp nin zirve yaptığı üretimlerden. Dünyanın neresine giderseni gidin headstock ta ESP yazanlar özellikle 2013 yılına kadar üretilenler sıfır E-ii ler yerine tercih edilir. Bulabilirse tüm gitar koleksiyoncuları alıp tutarlar ve satmazlar. Şuan headstock ta ESP yazan bir horizon almak isterseniz dünyanın her yerinde yüksek fiyat öderseniz zaten. Kaldıki burası TR yeni gümrük kuralları gitarın nadirliği gibi bir çok etken var. Son olarakta gitarın fiyatıda satıcıyı bağlar. Sanırı. Yaşınızda küçük bir abi olarak tavsiyem iyice bu konuları öğrenin derim.

Bu gitarın sahibi ben değilim, ama yıllardır bu işinde içinde olan biriyim bunu baştan söyleyim. Siz iki farklı kutup gitar kıyaslaması yapmışsınız... Ama madem ortada teknik bir tartışma var, dışarıdan bağımsız bir göz olarak durumu netleştireyim:

Yazdığınız o teknik özellik listesiyle ancak gitar çalmaya dün başlamış birini etkilersiniz. Karşı tarafın elindeki cihaz 2012 model, ESP’nin Custom Shop standartlarında ürettiği, markanın altın çağından kalma gerçek bir ESP Standard Serisi.

O çok güvendiğiniz E-II serisi neden kuruldu biliyor musunuz? ESP, Standard serisinin luthier işçiliği ve ağaç kalitesi maliyetlerini artık kurtaramadığı için o kaliteden kırpıp, isim değiştirerek 'E-II' tabelasını astı. Yani elinizdeki alet, o orijinal ESP'nin maliyet kaygısıyla bütçelendirilmiş, fabrikasyon bir alternatifi. Başındaki 'E-II' logosu, o gitarın hiçbir zaman gerçek bir ESP Custom veya Standard kulvarına çıkamayacağının tescilli belgesidir.

Gelelim şu 14 yıl muhabbetine... Gitar dünyasından zerre anlayan biri; iyi saklanmış, yıllarca çalınarak oturmuş ve kurumuş bir gövde/sap ağacının, fabrikadan dün çıkmış neme doygun fırınlanmış bir ağacı rezonans ve ton doygunluğu olarak nasıl perişan edeceğini çok iyi bilir. Adamın gitarının perdeleri de Floyd Rose bıçakları da muhtemelen taş gibidir; burada miladı dolan tek şey sizin argümanlarınız olmuş.

Manyetik konusuna gelince; adama kompresli eski nesil diyerek övdüğünüz EMG 57/66 seti zaten PAF karakterli, yani 'eski nesil' vintage sound'u yakalamaya çalışan bir set. Kendi kendinizle çelişiyorsunuz. O orijinal ESP'nin üzerindeki manyetiklerin (muhtemelen klasik EMG 81/85 veya Seymour Duncan setinin) o amfi zincirindeki dinamik ve organik karakteri, sizin o steril, dijital sound'lu seri üretim aletinizi her frekansta ezer geçer.

Bu gitara çeyrek milyon lira isteniyorsa, arkasındaki o gerçek 'ESP' imzasının, yılların kuruttuğu o muazzam ağacın ve eski luthier işçiliğinin bir bedeli olduğu için isteniyor. Siz bizzat gidip taşısanız da pazarlık da yapsanız, elinizdeki fabrikasyon E-II ile hiçbir zaman bu üst sınıfa dahil olamazsınız.

Zaten mesajınızdaki genel çelişkiniz de burada başlıyor: Madem bu gitarı '14 yıllık yorgun gövde' diye küçümsüyorsunuz, o zaman neden adamın gitarına talip olup iletişim kurdunuz? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? İnsan dönüp bir kendi yazdığı çelişkiye bakar.

Dünyanın neresine giderseniz gidin; headstock üzerinde 'ESP' yazan, özellikle de 2013 yılına kadar üretilmiş olan gitarlar, sıfır kilometre E-II'lara her zaman tercih edilir. Bugün global piyasada gitar koleksiyoneri bu dönemden temiz bir ESP bulsa doğrudan koleksiyonuna katar ve kolay kolay da satmaz. Şu an dünyada headstock'unda ESP yazan bir Horizon almak isterseniz, nerede olursanız olun zaten çok ciddi paralar ödemek zorundasınız.

Kaldı ki burası Türkiye. Güncel gümrük kuralları, yurt dışından enstrüman getirmenin imkansızlaşması ve bu kalitedeki bir gitarın ülkede bulunabilirliğinin nadirliği gibi tonla etken var. Son olarak, mal onun malı; biçtiği fiyat da tamamen satıcıyı bağlar.

Belli ki yaşınız biraz küçük ve bu piyasanın dinamiklerine çok hakim değilsiniz. Bir abi tavsiyesi; bence o sıfır toleranslı, parlak oyuncağınızla oynamaya devam edin ve bu konuları iyice öğrenmeden insanlara üst perdeden ders vermeye kalkmayın.

Say desem sayabilecek misin ne konularda üstün oldugunu ? Agaç konusunu bende biliyorum tabi benimki a kalite maun onun ki ne bilmem a kalite olduktan sonra kimin ne oldugunun ne önemi varsa :● bir de Floyd rose aynı + olarak bende gotoh burgular var agaç desen benimkide a kalite onunkide a kalite belki agacı farklıdır bir de bende ekstra tel var ( isteyene) + olarak emg manyetiklerin hangi konusunda hata yapmışım ? distortion tonlarına bir şey demiyorum emg 85/81daha iyi ya öbür tonlar ? peki müzik kullagın var diyorsun bir git kıyaslama videolarını izle o zaman hangisi daha dolgunmuş gör bir de benim gövde A kalite maun sustain efsane . bi kulak sizde yok bende de var . Gitarımı iyi tanıyorum ve tekrar diyorum eskiler iyiydi efsaneydi tamam ama bunu bir kenara bırakmak lazım gibsona bak mesela şu an çok mu iyi ? Gibsonu tokatlayacak bir düzine yeni les paul üretim yapan markalar var ya da fenderi eskiler efsaneydi evet ama günümüzdede efsane olmaya yaklaşanlar oldugunu unutmamak lazım en basiti esp yi geçtim elimde schecter km6 mk3 artist blue crimson var bu gitarda efsane ve maliyeti ne esp kadar yüksek bile degil elimdeki gitarları gayet iyi tanıyorum ve hor görülecek bir yanları yok hör gören dedigim gibi elitizm krizine girmiştir esp standart old boy kardeşimiz gibi ayrıca esp e-ii esp standardın devamı gibi bir şeydir siz esp standardı esp custom shop ile karıştırıyor olabilirsiniz ve bu arada metinleri yapay zekaya yazdırmıyorum haberiniz olsun .

250k olarak değil de 5000 dolares olarak düşününce bence çok o fiyat. Türkiye piyasası öyle maalesef, sonuçta fender playerlara 50 bin istiyorlar.

Esp logosu için 5k dolar çok fazla, meraklısı için olabilir ama mainstream bir satış değil zaten.

Ayrıca türkiyedeki bazı satıcılar ilanlarını ayrıca reverb e de girip şişiriyorlar, bak orada da bu fiyat muhabbetine giriyorlar.

Gitar kalitesinden ziyade piyasa gerçekleri hakim bizde.
Hiç sorma hocam benimkini nasıl aşagladı bir gorsen sanki 10000 dolarlık gitara sacma teklif yapmişım gibi bunlar ne yaşıyor farkında degil sildim direkt yorumu

Hocam ilana da dükkanda da isteyen istediği fiyatı koyar koymasına da, alan kim ona bakmak lazım. Bir gitar sarı siteye uçuk bi fiyattan konup 2 yıl satılmadan kalıyorsa fiyatı o demek değildir. Bir marka ya da model pahalıysa da rakip alternatifi daha ucuza satılıyorsa o da belirleyicidir. Şu da önemli, vizeli ve vizesiz ülkeler var bu gitarların global fiyata satıldığı. Gidip alıp gelmek daha ucuza geliyorsa aradaki farka da tatil yapılıp, o gitara o para verilmez.

Hocam ilana da dükkanda da isteyen istediği fiyatı koyar koymasına da, alan kim ona bakmak lazım. Bir gitar sarı siteye uçuk bi fiyattan konup 2 yıl satılmadan kalıyorsa fiyatı o demek değildir. Bir marka ya da model pahalıysa da rakip alternatifi daha ucuza satılıyorsa o da belirleyicidir. Şu da önemli, vizeli ve vizesiz ülkeler var bu gitarların global fiyata satıldığı. Gidip alıp gelmek daha ucuza geliyorsa aradaki farka da tatil yapılıp, o gitara o para verilmez.
Dogru hocam bende öyle yapıyorum

Hakaret/Küfür/Tehdit/Saldırganlık/Küçümseme/Rencide edici ifade
Say desem sayabilecek misin ne konularda üstün oldugunu ? Agaç konusunu bende biliyorum tabi benimki a kalite maun onun ki ne bilmem a kalite olduktan sonra kimin ne oldugunun ne önemi varsa :● bir de Floyd rose aynı + olarak bende gotoh burgular var agaç desen benimkide a kalite onunkide a kalite belki agacı farklıdır bir de bende ekstra tel var ( isteyene) + olarak emg manyetiklerin hangi konusunda hata yapmışım ? distortion tonlarına bir şey demiyorum emg 85/81daha iyi ya öbür tonlar ? peki müzik kullagın var diyorsun bir git kıyaslama videolarını izle o zaman hangisi daha dolgunmuş gör bir de benim gövde A kalite maun sustain efsane . bi kulak sizde yok bende de var . Gitarımı iyi tanıyorum ve tekrar diyorum eskiler iyiydi efsaneydi tamam ama bunu bir kenara bırakmak lazım gibsona bak mesela şu an çok mu iyi ? Gibsonu tokatlayacak bir düzine yeni les paul üretim yapan markalar var ya da fenderi eskiler efsaneydi evet ama günümüzdede efsane olmaya yaklaşanlar oldugunu unutmamak lazım en basiti esp yi geçtim elimde schecter km6 mk3 artist blue crimson var bu gitarda efsane ve maliyeti ne esp kadar yüksek bile degil elimdeki gitarları gayet iyi tanıyorum ve hor görülecek bir yanları yok hör gören dedigim gibi elitizm krizine girmiştir esp standart old boy kardeşimiz gibi ayrıca esp e-ii esp standardın devamı gibi bir şeydir siz esp standardı esp custom shop ile karıştırıyor olabilirsiniz ve bu arada metinleri yapay zekaya yazdırmıyorum haberiniz olsun .
Genç mesajını okurken yüzümde çok eğlenceli bir tebessüm oluştu, hani lise grubunda ilk defa 'sap kilitlemeli' gitar alıp heyecanlanan çocukların o tatlı telaşı olur ya, tam olarak o vibe’ı verdin. Madem yapay zeka yazmıyor, o zaman bu saf ve duru cehaleti tamamen senin kendi doğal yeteneğine borçluyuz, bu da bir başarı.

Bak şimdi, tane tane anlatalım ki o engin gitar kültürün biraz daha gelişsin:

Abi gerçekten bende 7. tel var diyerek mi vizyon savunuyorsun? Yarın biri karşına 8 telli Ibanez’le çıkınca önünde diz çöküp biat mı edeceksiniz? Tel sayısı bir üstünlük değil, sadece bir tercih meselesidir; bunu lisedeki çocuklar bile biliyor artık.

Ağaç a kalite olduktan sonra ne önemi var cümlesi zaten senin bu işlerden ne kadar uzak olduğunun tescilli belgesi. Kereste mi alıyorsun yapı marketten? O ağacın kaç yıl kurutulduğu, gövdenin kaç parça bloktan kesildiği, damar yapısı ve ESP’nin o dönem Standard serisi için ayırdığı özel stoklar işi belirler. ESP, Standard serisinin maliyetini kurtaramadığı için o kaliteden kırpıp bütçe dostu seri üretim olsun diye E-II’yu açtı, sen hâlâ devamı sanıyorsun.

Ton kıyaslamasını YouTube videolarından izleyerek benim kulağım var noktasına getirmen gerçekten tatlı bir özgüven. Ton dediğin şey videodan değil, amfi kabininin karşısına geçince, o eski ESP gövdesinin rezonansı göğüs kafesine çarpınca anlaşılır. Evde kulaklıkla steril modern distortion dinleyerek müzik profesörü olunmuyor maalesef.

Konuyu ESP Horizon’dan alıp Schecter Keith Merrow gibi endüstriyel, seri üretim bir gitara bağlaman zaten vizyonunun sınır çizgisini çizmiş. KM6 kötü gitar değil ama Custom seviyesi işçiliğe sahip bir ESP Standard ile Schecter’ı aynı kefeye koyuyorsan, senin enstrümandan anladığın tek şey üzerindeki donanım listesidir. Gitardan anlayan adam listeye değil; ağacın kalbine, luthierin el işçiliğine ve o headstock’taki mirasın ruhuna bakar.
Özetle; karşı tarafın 'old boy' dediğin adam elindeki hazineyi de biliyor, piyasayı da biliyor. Sen ise elindeki parlak fabrikasyon E-II’unla ve bende ekstra tel var argümanlarınla kendi kendine gelin güvey olmaya devam edebilirsin. Bence bu konuları YouTube videoları dışında biraz daha ciddiyetle araştır, bir abi tavsiyesi; böyle büyük abilerin ligine girip komik duruma düşme bir daha.
Bak koçum, ticaret ve enstrüman piyasası dersi Vol 2:

Bir malın zamanında kaça alındığı değil, bugünkü piyasa değerinin ve nadirliğinin ne olduğu önemlidir. Enstrüman dünyasından zerre anlayan biri, temiz bir 2013 öncesi ESP Standard'ın her geçen gün değer kazanan bir yatırım aracı (investment piece) olduğunu bilir. Adam zamanında fırsatı görüp almış, yatırımını yapmış, bugün de piyasasını belirliyor. Buna ticaret denir. Sen ise arkasından eski ilan fiyatlarını sayıklayarak anca zamanında ne ucuzmuş'diye hayıflanan o figüran olursun.

Adamın gitarına talip olan sensin, reddedilince 14 yıllık yorgun gövde, bıçakları aşınmış diye ilk kötüleme mesajını atan yine sensin. Şimdi kalkmış burada ağlayıp şikayet ediyorsun diyorsun. Oğlum ilk ağlayan, reddedilmeyi hazmedemeyip adama teknik özellik listesiyle elitizm kasan sen değil miydin? Gerçekten hafızan da elindeki E-II gibi kısa vadeli sanırım.

Bu lig zaten senin oyun alanın değil güzel kardeşim. Sen git o fabrikasyon, seri üretim, 7 telli parlak oyuncağınla YouTube videoları izleyip bende ekstra tel var, benimki de maun diye evde kendi kendine akort yap.

Büyük abilerin ticaretine, elindeki nadir parça gitarların piyasa değerine ve luthier kültürüne kafan basmıyorsa bu ilanlara hiç bakıp kendini daha fazla yıpratma. Hadi şimdi usulca sarı siteyi kapat, o parlak oyuncağını hardcase'ine koy ve kendi bütçene uygun maceralara yelken aç. Burası seni aşar. 🙂

Genç mesajını okurken yüzümde çok eğlenceli bir tebessüm oluştu, hani lise grubunda ilk defa 'sap kilitlemeli' gitar alıp heyecanlanan çocukların o tatlı telaşı olur ya, tam olarak o vibe’ı verdin. Madem yapay zeka yazmıyor, o zaman bu saf ve duru cehaleti tamamen senin kendi doğal yeteneğine borçluyuz, bu da bir başarı.

Bak şimdi, tane tane anlatalım ki o engin gitar kültürün biraz daha gelişsin:

Abi gerçekten bende 7. tel var diyerek mi vizyon savunuyorsun? Yarın biri karşına 8 telli Ibanez’le çıkınca önünde diz çöküp biat mı edeceksiniz? Tel sayısı bir üstünlük değil, sadece bir tercih meselesidir; bunu lisedeki çocuklar bile biliyor artık.

Ağaç a kalite olduktan sonra ne önemi var cümlesi zaten senin bu işlerden ne kadar uzak olduğunun tescilli belgesi. Kereste mi alıyorsun yapı marketten? O ağacın kaç yıl kurutulduğu, gövdenin kaç parça bloktan kesildiği, damar yapısı ve ESP’nin o dönem Standard serisi için ayırdığı özel stoklar işi belirler. ESP, Standard serisinin maliyetini kurtaramadığı için o kaliteden kırpıp bütçe dostu seri üretim olsun diye E-II’yu açtı, sen hâlâ devamı sanıyorsun.

Ton kıyaslamasını YouTube videolarından izleyerek benim kulağım var noktasına getirmen gerçekten tatlı bir özgüven. Ton dediğin şey videodan değil, amfi kabininin karşısına geçince, o eski ESP gövdesinin rezonansı göğüs kafesine çarpınca anlaşılır. Evde kulaklıkla steril modern distortion dinleyerek müzik profesörü olunmuyor maalesef.

Konuyu ESP Horizon’dan alıp Schecter Keith Merrow gibi endüstriyel, seri üretim bir gitara bağlaman zaten vizyonunun sınır çizgisini çizmiş. KM6 kötü gitar değil ama Custom seviyesi işçiliğe sahip bir ESP Standard ile Schecter’ı aynı kefeye koyuyorsan, senin enstrümandan anladığın tek şey üzerindeki donanım listesidir. Gitardan anlayan adam listeye değil; ağacın kalbine, luthierin el işçiliğine ve o headstock’taki mirasın ruhuna bakar.
Özetle; karşı tarafın 'old boy' dediğin adam elindeki hazineyi de biliyor, piyasayı da biliyor. Sen ise elindeki parlak fabrikasyon E-II’unla ve bende ekstra tel var argümanlarınla kendi kendine gelin güvey olmaya devam edebilirsin. Bence bu konuları YouTube videoları dışında biraz daha ciddiyetle araştır, bir abi tavsiyesi; böyle büyük abilerin ligine girip komik duruma düşme bir daha.
Bak koçum, ticaret ve enstrüman piyasası dersi Vol 2:

Bir malın zamanında kaça alındığı değil, bugünkü piyasa değerinin ve nadirliğinin ne olduğu önemlidir. Enstrüman dünyasından zerre anlayan biri, temiz bir 2013 öncesi ESP Standard'ın her geçen gün değer kazanan bir yatırım aracı (investment piece) olduğunu bilir. Adam zamanında fırsatı görüp almış, yatırımını yapmış, bugün de piyasasını belirliyor. Buna ticaret denir. Sen ise arkasından eski ilan fiyatlarını sayıklayarak anca zamanında ne ucuzmuş'diye hayıflanan o figüran olursun.

Adamın gitarına talip olan sensin, reddedilince 14 yıllık yorgun gövde, bıçakları aşınmış diye ilk kötüleme mesajını atan yine sensin. Şimdi kalkmış burada ağlayıp şikayet ediyorsun diyorsun. Oğlum ilk ağlayan, reddedilmeyi hazmedemeyip adama teknik özellik listesiyle elitizm kasan sen değil miydin? Gerçekten hafızan da elindeki E-II gibi kısa vadeli sanırım.

Bu lig zaten senin oyun alanın değil güzel kardeşim. Sen git o fabrikasyon, seri üretim, 7 telli parlak oyuncağınla YouTube videoları izleyip bende ekstra tel var, benimki de maun diye evde kendi kendine akort yap.

Büyük abilerin ticaretine, elindeki nadir parça gitarların piyasa değerine ve luthier kültürüne kafan basmıyorsa bu ilanlara hiç bakıp kendini daha fazla yıpratma. Hadi şimdi usulca sarı siteyi kapat, o parlak oyuncağını hardcase'ine koy ve kendi bütçene uygun maceralara yelken aç. Burası seni aşar. 🙂
Yav boş yapma say sayabiliyorsan saydıgın vakit konuşalım. sana kalsa youtubede çöp başka işlerde. Hangi amfiyle çalıp hangi sesi alcaksın ve kim karar vercek buna çok zenginsin sanirım çok bol vaktin var Ayrıca 7. Tel isteyene diye yazmadım mı ben zaten ? Eee onu niye katıyon ki adam bir gün ben 7 telli esp ye gecmek istiyorum derse bende ekli onda degil ben opsiyon çeşitliligi hakkında avantajdan bahsettim bu senin görüşünle alakalı degil ayrıca inatla hayirdır sen adamı savunuyorsun ? Gitarımı aşşaglayan kendisi cevap yazınca yazamayan kendisi savunan sen ? Dedigim gibi luthier muthier bu işlerle işin içinden sıyrılmaya yetmez esp strandart esp custom shop da degildir e2 esp strandardın devamıdır ve aynı kaliteyle üretimine devam eder sana kalsa hangi teknolojik gelişme olursa olsun esp e2 esp standartdan geri kalcak sanırım ve bu arada bende flörlu inyallerde var 😀 yani donanım açısından daha iyi zaten belli de agaç kalıyor bir tek geriye espnin kendi açıklamalarına bakmakta hata sana kalırsa boş muhabbete gerek yok esp aynı esp ve daha güçlüler hatta şirketin cirosuna git bir bak derim 😀 büyükler ligindeyim zaten elimdeki gitara iyi bak 🤣🤣🤣 söylesene bana einstein yapay zekadan daha fazla şey mi biliyordu old boy 🤣🤣🤣 sana kalsa eskiler daha iyi ya hani

Son düzenleme:
Bu arkadaş örnek uzun uzaya yazmicam kendisi benim gitarımı aşşağadı şimdi burda bu arkadaşın yüzüne gerçekleri gayet opak bir şekilde yazıcam . 2012 model 14 yıllık düz bir ESP Standardı elinde tutuyorsun diye girdiği bu elitizm krizi saçmalık
Beğenmediğin ve aşşagladıgın cihaz 2025 Japonya üretimi E-II Horizon 7 FR BTB Sadece üzerindeki 'Quilted Maple' (Kapitone Akçaağaç) kaplamanın luthier işçiliği bile o 14 yıllık yorgun gövdenden çok daha üst düzey gitarında muhtemelen bıçakları (knife-edges) aşınmaya başlamış, miladı dolmaya yakın 14 yıllık bir floyd rose ve yıpranmış perdeler varken benimkinde fabrikadan yeni çıkmış sıfır toleranslı orijinal floyd rose ve gotoh kilitli burgular var.
Ayrıca o övdüğün 2012 modelin üzerinde yüksek ihtimalle dinamikten yoksun fazla kompresli eski nesil manyetikler takılıyken ben aktif manyetik teknolojisinin ulaştığı en tepe nokta olan modern ve dinamik EMG 57/66-7H setini kullanıyorum ( tabi bu kişisel bir tercih ben spekturumuna bakarak söylüyorum yoksa amfi daha önemli ) Kısacası o gitarın tek numarası headstock üzerindeki eski logosu ve ikinci el piyasasında tutturmaya çalıştığı 'eskiler efsaneydi' masalı. Bu üst perdeden tavrınla o 14 yıllık yorgun donanımı çeyrek milyon liraya satma yolculuğunuzda bol şans . ( ben bile pazarlık yapıyorum ve taşımayı bizzat ben yapıyorum ) sen ne vadediyorsun old boy

183753 eklentisini görüntüle

Bu gitarı daha geçen yeni aldım diye biri forumda post etmedi mi?

Yav boş yapma say sayabiliyorsan saydıgın vakit konuşalım. sana kalsa youtubede çöp başka işlerde. Hangi amfiyle çalıp hangi sesi alcaksın ve kim karar vercek buna çok zenginsin sanirım çok bol vaktin var Ayrıca 7. Tel isteyene diye yazmadım mı ben zaten ? Eee onu niye katıyon ki adam bir gün ben 7 telli esp ye gecmek istiyorum derse bende ekli onda degil ben opsiyon çeşitliligi hakkında avantajdan bahsettim bu senin görüşünle alakalı degil ayrıca inatla hayirdır sen adamı savunuyorsun ? Gitarımı aşşaglayan kendisi cevap yazınca yazamayan kendisi savunan sen ? Dedigim gibi luthier muthier bu işlerle işin içinden sıyrılmaya yetmez esp strandart esp custom shop da degildir e2 esp strandardın devamıdır ve aynı kaliteyle üretimine devam eder sana kalsa hangi teknolojik gelişme olursa olsun esp e2 esp standartdan geri kalcak sanırım ve bu arada bende flörlu inyallerde var 😀 yani donanım açısından daha iyi zaten belli de agaç kalıyor bir tek geriye espnin kendi açıklamalarına bakmakta hata sana kalırsa boş muhabbete gerek yok esp aynı esp ve daha güçlüler hatta şirketin cirosuna git bir bak derim 😀 büyükler ligindeyim zaten elimdeki gitara iyi bak 🤣🤣🤣 söylesene bana einstein yapay zekadan daha fazla şey mi biliyordu old boy 🤣🤣🤣 sana kalsa eskiler daha iyi ya hani
Sen aldın cevabını Z kuşağı 🙂 hala cehaletine devam ediyorsun. Senin gitarıda biliyorum sarı sitede ilanda yurtdışından getirdim yazmışsın ama yalan yine sarı sitede 120k tl ye ilandaydı 2. el olarak almışsın 7 telli çalamayınca 200k tl ye satılık ilanı açmışsın. Ayrıca sitede başka Esp standartlarda var bir bak rakamlarına onlar 200k tl üzeri sen neden adama salça oldun seni ezdi diyemi? 🙂 belliki seni ciddiye bile almamış. benim 7 telli gitarım var da isteyen olursa falan filan 😂 komik çocuk. Hadi git gitarına sarıl sessizce bir köşede 😢 😂

Sen aldın cevabını Z kuşağı 🙂 hala cehaletine devam ediyorsun. Senin gitarıda biliyorum sarı sitede ilanda yurtdışından getirdim yazmışsın ama yalan yine sarı sitede 120k tl ye ilandaydı 2. el olarak almışsın 7 telli çalamayınca 200k tl ye satılık ilanı açmışsın. Ayrıca sitede başka Esp standartlarda var bir bak rakamlarına onlar 200k tl üzeri sen neden adama salça oldun seni ezdi diyemi? 🙂 belliki seni ciddiye bile almamış. benim 7 telli gitarım var da isteyen olursa falan filan 😂 komik çocuk. Hadi git gitarına sarıl sessizce bir köşede 😢 😂
Sen o sun kesin belli cahilliginden sana dil dökmem ben gitarıma bakarak hayallere dalmaya devam et ve bir gün yurt dışından arkadaş edinirsen belki böyle bir gitarın olabilir tabi kimse sana getirmez bence

Yazılanları yeni okuyorum. Olayın buralara kadar gelip bir makara/tşşk konusu haline geleceğini tahmin etmemiştim ama bu piyasada maalesef abartı ilanların er geç bu tarz platformlara düştüğünü biliyorum.

Geçtiğimiz günlerde bu şahıs ilanıma gelip kendi gitarıyla kafa kafaya takas teklifinde bulunmuştur. Kendisine gitarların denk olmadığını ve zaten takas düşünmediğimi açıkça ifade etmeme rağmen; ısrarcı, agresif ve haddini aşan bir tavırla sağda solda asılsız yorumlar yapmaya, konuyu buralara taşımaya başlamış. Hem enstrümanı takasla benden koparmak için can atmak hem de hayır cevabını alınca kuyruk acısıyla ilan baltalamaya çalışmak tam bir iki yüzlülük ve çelişkidir. Ben seninle muhatap olmak zorunda mıyım? Burada kimsin, nesin, necisin belli bile değil.

Benim gitarımı nasıl ve ne kadara ilana açtığım, işine gelmeyen hiç kimseyi zerre ilgilendirmez. Türkiye piyasasında bugün ESP Standard Horizon modellerine 200 bin TL'nin üzerinde fahiş rakamlar yazıldığını ben de görüyorum ve hiçbirinin bu abartılı rakamları hak etmediğinin gayet farkındayım. Ancak herkesin 200k üzeri yazdığı bir piyasa ortamında, ben de kendi malıma durduk yere daha aşağıda bir rakam yazacak değilim. Piyasada her zaman fırsatlar vardır; tek ESP Horizon bende yok. Gitarı fildişi kulelerine yerleştirdiğim falan da yok, sonuçta değerini bulan her ürün gibi bu da alınıp satılabilen bir enstrümandır. Benim amacım piyasayı şişirmek değil; enstrümanın değerini bilen ciddi bir alıcı geldiğinde zaten düzgünce oturulur, adil ve gerçekçi rakamı neyse konuşulur, anlaşılır.

Buradaki asıl mesele fiyat değil, sergilenen karakterdir. Gerçek müzisyenlere saygım sonsuzdur. Sırf ret cevabı aldığı için sosyal platformlarda mahalle delisi gibi karalamalar yapan bu şahsı ise son kez uyarıyorum: Kendi işine bak, git gitarınla ne halin varsa gör. Elindeki gitarla ortalıkta gezip kendini hak sahibi sanan, yaşıtım da dengim de olmayan çoluk çocukla ve bu seviyesiz polemiklerle harcayacak vaktim yok. Konuyu da uzatma.

Gerçek müzisyenler ve ciddi alıcılar iletişime geçebilir, gerisi benden uzak dursun.

Hakaret/Küfür/Tehdit/Saldırganlık/Küçümseme/Rencide edici ifade
Hocam böyle bunlar işte kendinj bir sey sanıyor bunlar benim gitar açık farkla tokatlıyor hala inatla eskiler daha iyi diyor 😀 1940lardan bir elektro gitar verin arkadaşa 😀
hala E-İİ nin ESP Standard ı tokatladığını iddia etme vasatlığını yapıyor pes. yav he he senin eşşeğin önden gitsin 🙂 kedi gibi uzanmak istemiş gitara alamayınca da gelmiş burada dili bozuk eşşek gibi anırıyor. 🙂 adam seni tokatlamış atmış nasıl canını yakmışsa inliyorsun hala 🙂

Rezil bir üslup ve anlamsız bir tartışma. Ama demek istediğim örneklerden: ESP logolu çok isteyen varsa 【即納可能】ESP(イーエスピー)HORIZON-II NT / BK 京都店 - 【ESP直営】BIGBOSS オンラインマーケット(ギター&ベース). Aynı hatta daha az paraya Japonyaya gidip otelde kalıp yiyip içip gezip, tax refundla bunu *sıfır* olarak almak mı, yoksa burada ikinci ele o kadar para vermek mi.
valla çok iyi fikir 550 yen gitar yaklaşık 156k tl üzerine uçak biletleri gidiş dönüş 55-60k tl üzerine konaklasan gezsen tatilini yapsan toplam 230-240k tl maximum süper tercih edilebilir. 🙂

Geri