@WillieAdler nickli arkadaşın ilan süreciyle ilgili yazdığı soruya cevap olarak ;
Gitarımın ilanı 2000 tl olarak bir 2. el satış sitesine konmuştu. Aynı sitede benim gitarım ile aynı görünüşte ancak yanlış hatırlamıyorsam 90 lı yıllarda üretilmiş kapalı manyetik (emg hz) bir jackson slsmg ya da benzeri model slsmx gibi bir model vardı. O gitarın fiyatı da o kadardı yanlış hatırlamıyorsam. Bir gün whatsapp üzerinden bana o gitarın linki atıldı ve aynen şu mesaj gönderildi " Bu arkadaşla konuştum 1800 e verecek verirsen senden alcam , zaten bu fiyata çok beklersin." bu mesajı gönderen kişi kayseriden idi.Cevap vermeden mesajını sildim.kimse böyle biriyle alışveriş yapmak istemez sanırım. 3-4 gün sonra yine bir kişi aradı (yine kayseriden) şunları söyledi " yiğenim gitarınızı gördü çok beğendi abi nolur al diyor , bütün maaşım 1800 tl onu vereceğim kabul eder misin?" cevabım tamam sizi üzmeyelim 200 tl için olur dedim. Ama aynı kişinin farklı yolla ulaştığını düşündüm ve bu beni rahatsız etti, aptal yerine konularak bir alışveriş yapmayı kimse istemez diye düşünüyorum. arkadaşa da bunu 10-15 kere söyledim ancak abim başka ben başka kişiyim numarasını vereyim istersen ara deyip durdu bana,ben bu olayı açıklamaya çalışmıştım oysa ki ancak tuhaf şekilde anlamadı tekrar abim farklı ...) .Abim dediği bir arkadaşı da olabilir sonuçta nasıl bilebilirim. her neyse almaya geleceği tarihte aracı olacak arkadaşım benim ailemin yaşadığı kasabadan gitarı aldı ve İstanbul a geldi.Gitarın telleri yoktu aracı arkadaşımda bu durumu alıcıya bildirmiş aracı benle iletişime geçti ve dediğimi aynen yazıyorum " siz alın biz fiyattan düşeriz madem" daha sonra aynı gün içinde bir kaç kez daha konuştuk gece 12 gibi yaptığımız son konuşmada anlaşmamız şu şekildeydi benim arkadaşım tel alıp değiştirecek ( gitarın ayarları iyi durumdaydı satılmaması sonrası çalıp çok beğendik şayet ) teli takıp alışveriş için buluşmaya gidecekti. ertesi gün alacak arkadaş aracının aktardığı üzere " ben arkadaşımdan ödünç tel aldım sap ayarınıda o yapcak onlarında parasını düşersiniz demiş" ben aracı arkadaşa direkt böyle mi dedi dedikten sonra satmama kararımı bildirdim.Ve alışveriş gerçekleşmedi.
1-Satış sürecinde arkadaşın tavrı hoşuma gitti denemez, pek olumlu yaklaşmadı her konuşmada ama böyle dediniz isterseniz arayın kayıt var atayım tarzı yaklaştı kendi adıma farklı ve daha pozitif yaklaşsa kesinlikle alışveriş gerçekleşmişti kanımca 200 tl indirime 3 saniye içinde tamam demiştim ilk konuşmada.Ama arkadaş tel konusu olunca dahi pozitif bir tutum takınmadı.
2- "Teller çürüyüp fretlere zarar vermesin diye çıkartmak" ve "sapı iyice gevşetmek" ne demektir? Salak olmak lazım bu saçmalıkları ciddiye almak için.
@devastator ; bunu kafamdan uydurmadım yakınımda bulunan ve gitarımı bakım için götürdüğüm gitar bakım ve kendi gitarlarını üreten HMT gitar atölyesinde bulunan gitar ustasının tavsiyelerini bir şekilde belki eksik aktardım ustanın söyledikleri " paslı eskimiş teller klavyede uzun süre takılı kalırsa fretlere zarar verip eritiyor kullanmayacaksan çıkart at" ve " uzun süre kullanmayacağın gitarlarda telleri yoksa sapı gevşetirsen daha iyi olur teller varmış gibi ayarlannmış olması sapa zarar verebilir."
Luthier Hamit ÖZKUŞAK-El Yapımı Gitar, Elektro, Bas, Klasik, Akustik, Gitar Tamir ve Modifiye ... siz ne yapıyorsunuz da bu kadar emin misiniz gitar mı üretiyorsunuz? bana dolaylı yoldan salak diyerek kendinizi mi tatmin ediyorsunuz kendinizce? yanlış biliyor olabilirim ya da yanlış açıkladım ya da anladım veyahut usta yanlış ... ama sizin gibi tavır göstermek için salak olmak gerekir diye karşılık vereyim bende ...belki anlarsınız.
3-
@novadore Gitarını tel dahi takmadan yollayan, söz verip üstüne 3'ün 5'in hesabını yapacak kadar tabiri caizse çirkefleşen bir insan, bu laflara alınıp üzerine masrafa girip dava açar mı hiç sanmıyorum .... size yazacak hiçbirşey bulamadım ne zaman bir insanı tanıdınız da hakkında böyle yorum yapıyorsunuz. ben 3 saniye içinde 200 tl indirim yapmayı kabul etmiştim ve teli de inanın takardım 20 lira önemli değildi arkadaş pozitif yaklaşsaydı inanın. benim para hesabı yapacak durumum da yok ayrıca öğrenciyim her hangi bir kazancım yok. Çirkef sizsiniz bu yorumunuz bence bunu gösteriyor yorum yazılmaya değmeyecek kadar değersiz birisiniz kanımca.