Amfini Göster Ey Türkrockcılar

Kendi amfisiylede iyi anlaştı kerata
IMG_20241028_180703.webp

İnsanların kabin ve amfileri görünce benim boss katana abi benden bu performans bekleme diyor. 50 w transitörlü amfiyim 10w yarım seste komşular polis çağırdı 😀
Amfiden amfiye karakter değişimi söz konusu olabilir.Ancak high gain çalan insanlar bazında sesi her zaman çok açmanın faydalı,gerekli olduğunu düşünmüyorum.Bazı logaritmik potu olan amfilerden gövdeli bir ses alabilmek için ev sınırlarını aşmak gerekebiliyor.Ammavelakin sesi açtıkça kadayıf gibi duyulan amfi hadisesine kendi sınırlı tecrübemde deneyim edemedim.İmkanım olduğu,ses sıkıntısı yaşamadığım durumlarda dahi 50 watt amfiyi belli bir seviyenin üzerinde açınca gelen fazla harmonikli sesten hoşlanmadığımdan master volume potansını ortalardan öteye pek çekmiyordum.Bu durum gerçekten kullanılan amfiye,benimsenen amaca göre değişir,tek doğrunun olması mümkün değildir.Fakat kullanmasını bilen bir insanın iyi bir ayarlamayla çok uç spektrumda,fezatronic bir alet değilse cam kırar,polis çağırtır diyecekleri 50,100 watt amfilerin makul ses düzeylerinde verimli kullanılabileceğini düşünüyorum.

Amfiden amfiye karakter değişimi söz konusu olabilir.Ancak high gain çalan insanlar bazında sesi her zaman çok açmanın faydalı,gerekli olduğunu düşünmüyorum.Bazı logaritmik potu olan amfilerden gövdeli bir ses alabilmek için ev sınırlarını aşmak gerekebiliyor.Ammavelakin sesi açtıkça kadayıf gibi duyulan amfi hadisesine kendi sınırlı tecrübemde deneyim edemedim.İmkanım olduğu,ses sıkıntısı yaşamadığım durumlarda dahi 50 watt amfiyi belli bir seviyenin üzerinde açınca gelen fazla harmonikli sesten hoşlanmadığımdan master volume potansını ortalardan öteye pek çekmiyordum.Bu durum gerçekten kullanılan amfiye,benimsenen amaca göre değişir,tek doğrunun olması mümkün değildir.Fakat kullanmasını bilen bir insanın iyi bir ayarlamayla çok uç spektrumda,fezatronic bir alet değilse cam kırar,polis çağırtır diyecekleri 50,100 watt amfilerin makul ses düzeylerinde verimli kullanılabileceğini düşünüyorum.
Komşularımla kanlı bıçaklıyım bir veletleri var ve sabah akşam çığlık çığlığa sakinleştirmeleri rica ettim 20 saat çalıştığım gün eve uyumaya geldiğimde işte çocuk bu önüne geçemeyiz gelişmesi için falan diye saçmalıyorlar.12 yaşında daha ne gelişimi Allah’ını severseniz.10 watt da volume 2 çizgi de açtım takılıyordum polis geldi komşunuz şikayetçi diyerek

çocuk gelişimi için eskilerin totoya terlik, ağıza tokat her zaman daha etkili olmuştur. 🙂 ..
şiddet yanlış tabi, şaka bir yana ana baba fırçası (hele o kalkık kaş ve sessizlik) ve disiplini görmüş nesil şimdiki woke tayfadan bin kat daha iyi çocuklar yetiştirdi ve biz de ne gördüysek o şekilde mis gibi çocuklar yetiştiriyoruz.... bu şımarık velet modeli ileride ülkenin başına dert olacak

konuya dönersek artık ikna oldum ki üstte de zikredilen Katana'yı yıllarca ben de övdüm hala da iyi bir amfi olduğunu düşünür ve tavsiye ederim ama şuraya not düşeyim ki Line 6 Catalyst ile yanyana hiçbir teke tek mücadeleyi kazanamaz... net Catalyst diyorum artık

Yeni amfim, EVH 5150 III Stealth.
Kabine de cuk diye oturdu, hoparlörlere de yakıştı: 2*12", Hesu Demon+ Eminence DV77 Divinity. Gaini az çevirince bile kükrüyor
166273 eklentisini görüntüle

Öncelikle güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

Dikkatimi bir nokta çekti, bu amfilerde bile gain potu sonuna kadar açılmış 🤘 😁

Eeey site/forum yönetimi : Amfisini paylaşan, ses kaydı da eklesin. Zorunluluk gibi birşey getirin arkadaş. Aşşırı merak içerisinde kalıyoruz.

Öncelikle güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

Dikkatimi bir nokta çekti, bu amfilerde bile gain potu sonuna kadar açılmış 🤘 😁

Eeey site/forum yönetimi : Amfisini paylaşan, ses kaydı da eklesin. Zorunluluk gibi birşey getirin arkadaş. Aşşırı merak içerisinde kalıyoruz.
Yok, gaini acamiyorsun sonuna kadar. Amfi açıkken 40-60% arasi fazlasıyla yetiyor high gain sularında yüzmek için. Hem de boost etmeden.

Bu esnada amfiyi sattım bile. Sonraki mesajlarda güncel setup yer alıyor.

Boss katana 50 mk2 ve Blackstar HT5R mk2 arasında kaldım hangisini önerirsiniz?
Bende ikisi de var. @Ozzfish arkadaşın dediklerine ek olarak, katana geniş yelpazeli dijital bir amfi. PC ye bağlayıp istediğin tonları amfiye atabiliyorsun. Ayrıca tonlarca efekt pedalını barındıran bir amfi. HT5R de tonlarını nooblarını kontrol ederek kendin ayarlaman gerekiyor. Tarzına göre pedal eklemen gerekir. Kısadan hisse, yeni başlıyorum masrafsız ve zahmetsiz olsın diyorsan KATANA; yok cayır cayır tonlar alacam, pedallar-kabinler-bakım vs para da harcarım diyorsan HT5R. Ben evde katana ile çalışıyorum, haftasonları da stüdyoda HT5R ile takılıyorum.
NOT: HT5R yi ikinci el alacaksan çok dikkatli ol. Benim aldığım 2. elde çıkış trafosunda arıza vardı. Bende denerken kısık seste denediğim için farketmemiştim.

Basit bir envanter fotosu çekeyim diye tüm şu amfileri kontrol odasından prova odasına taşıdığımda bir kere daha farkettim. Plugin, prosesör ne büyük nimetmiş. Soldano, Diezel, ve Marshall misafir. Fender MH500 ise, Crate ile giriştiğim Solid State merakının yeni kurbanı. Henüz çilehaneye ulaşmamış 1 - 2 parça birşeyler de mevcut. Önümüzdeki haftalarda bir güncelleme yapmaya çalışırım.

WV_2024.webp

Basit bir envanter fotosu çekeyim diye tüm şu amfileri kontrol odasından prova odasına taşıdığımda bir kere daha farkettim. Plugin, prosesör ne büyük nimetmiş. Soldano, Diezel, ve Marshall misafir. Fender MH500 ise, Crate ile giriştiğim Solid State merakının yeni kurbanı. Henüz çilehaneye ulaşmamış 1 - 2 parça birşeyler de mevcut. Önümüzdeki haftalarda bir güncelleme yapmaya çalışırım.

175272 eklentisini görüntüle
Fikirtepe Emlak Konutları sen misin.... ha yok Wrath Vault'muş yok bişi...

Geri