Amfini Göster Ey Türkrockcılar

Satmak değilde Classic 50 kafa ya da delta blues varsa alırım 🤣. Şaka bir yana kıymetini bilememişim post gaini sahnede yarıya kadar açabilince anladım değerini.
hocam valla classic 50 kafa kabin kurma gibi bi planim var baktigim modelleri bi turlu begenemedim sizin kabinler asiri temiz gozukuyor o sebeple soyledim😅😅
gule gule kullanmaniz dilegiyle…

hocam valla classic 50 kafa kabin kurma gibi bi planim var baktigim modelleri bi turlu begenemedim sizin kabinler asiri temiz gozukuyor o sebeple soyledim😅😅
gule gule kullanmaniz dilegiyle…
Şöyle birşey olsa şahane olur,
Ama bulmak çok zor, özellikle de temizini

3d0078fc6b630676946ca18e5c52f9ce.webp

Şöyle birşey olsa şahane olur,
Ama bulmak çok zor, özellikle de temizini

175335 eklentisini görüntüle

Şu güzelim amfilerin üretimlerini Amerika'dan aldılar Çin'e çevirdiler. İşin kötüsü Çin üretimlerinde ciddi kalite kontrol ve reliability problemleri varmış. Aramızda deneyen var mı Çin üretimlerini? Direk kullanandan öğrenmek lazım. Distribütör falan da kalmadı anladığım kadarıyla Türkiye'ye getiren

Bendekiler şansıma uzun süre müzik mağazalarında bekleyip pek kullanılmamış amfiler. Sol taraftakinde ufak bir "hiss" duyunca komple lambalarını değiştirdim ve preamp katına tungsol lambalar taktım. Hem o "hiss" gitti hem de tungsol lambanın sesi bu kadar olumlu yönde değiştireceğini tahmin etmemiştim.

Tüm Peavey modellerinde nasıldır bilmiyorum, ama 6505, classic ve mini headler gayet kaliteli, Amerikan üretim ile fark yok, devreler malzemeler ve tasarım birebir aynı diye duymuştum. Bende büyük USA head ve Çin mini head var, cayır cayır sorunsuz

Şu güzelim amfilerin üretimlerini Amerika'dan aldılar Çin'e çevirdiler. İşin kötüsü Çin üretimlerinde ciddi kalite kontrol ve reliability problemleri varmış. Aramızda deneyen var mı Çin üretimlerini? Direk kullanandan öğrenmek lazım. Distribütör falan da kalmadı anladığım kadarıyla Türkiye'ye getiren

Bendekiler şansıma uzun süre müzik mağazalarında bekleyip pek kullanılmamış amfiler. Sol taraftakinde ufak bir "hiss" duyunca komple lambalarını değiştirdim ve preamp katına tungsol lambalar taktım. Hem o "hiss" gitti hem de tungsol lambanın sesi bu kadar olumlu yönde değiştireceğini tahmin etmemiştim.

Uzakdoğu üretimi Peavey'lerde QC sıkıntısı var. Bu bir gerçek. YouTube'da Reddit'te bu konu hakkında onlarca içeriğe denk gelinebiliyor. Ancak Peavey amfilerin döneminde de zirve işçilik kalitesiyle üretilmediği; iyi sonuçlar veren iyi devre tasarımlarının yine dönemin şartlarına göre "karşılanabilir" fiyatlarla satılabileceği kadar bir çaba ile üretildiği biliniyor, bahsediliyor.

Durum böyleyken sırf adı blockletter (Sizin Classic arayışınızı bir kenara koyuyorum, çünkü bildiğim kadarıyla güncel üretimi yok) diye döneminin kabul edilebilir bir ürününe koleksiyoner fiyatı vermektense onun yarı belki çeyreği fiyatına 1992 OG almayı tercih ederim ben. Ancak bu ikilemle 2 defa karşılaştım;

İlkinde Sıfır ve Çin üretimi OG 1992 mi yoksa üstüne az daha koyup yine sıfır Meksika üretimi EVH 5150'mi dedim ve EVH aldım.
İkincisinde yine sıfır OG92 mi yoksa aynı paraya 2. el USA üretimi Peavey 6505 120 mi dedim ve 2. el USA Peavey'yi tercih ettim.

Neden derseniz, öyle "vibelandım" 😀 Meksika üretimi 5150'ler çok tutulan, çok kaliteli bulunan, Sonic Drive Studios'un clickbait videosu dışında sıkıntısını duymadığım bir amfi. USA 2. el 6505 için de, en azından üretim yeri kağıt üstünde güven veriyor. Sıkıntı çıkaracaksa son 25 - 30 yılda çıkartırdı, çıkartırsa da zaten 2. el diyorsunuz. Ama sıfır kapalı kutu açacağım sonra mevzu çıkaracak, tüm tadım kaçardı.

Yine de "Uzakdoğu"ya atfedilecek QC boşvermişliği ötesinde özel bir saçmalık olduğunu düşünmüyorum.

Özlemişim buradaki nerd muhabbetleri 🙂 kaç yıl oldu hiç buraya bakmamıştım.

Reddit vs millet çok döşeyince çin üretimlere düşüncelerinizi merak etmiştim.

Peavey distribütörü yok değil mi şu anda?

Geri