Bas ve Ekipmanı hakkında herşey

• Konuyu açan Konuyu açan ares75
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

slm ares75 e bişey sormak istiorum önceki sayfada yeni başlayan için ash gövde ve maple fingerboard önermiş.nedeni nedir?rose wood kullannılırsa ne gibi eksiklikler olur?
teşekkürler

çoğu basta fingerboard yani tuşe kısmı rosewood dur.maple biraz daha zor bulunduğu ve değerli bi ağaç olduğu için genelde üst sınıf baslarda kullanılır.abanoz ve maple klavye için en iyi uygun ağaçlardır.uygunluğunu az da olsa tona olan katkısıyla ve rahatlığıyla bi nevi kayganlığıyla oranlıyabiliriz.fretleri yani perdeleri tutabilmesi de küçük de olsa bi avantajdır ayrıca..

_KurbaN_ demiş ki:
Ben de bas gitar alıcam.Ama hakkında tam manasıyla "bi bok bilmiyorum" .Bi akustik gitar edinmiştim kelepir onu tırmalıyordum ama sarmıyo artık.Pek para harcamak istemiyorum açıkcası.Çünkü pek bilmediğim için korkuyorum açıkcası acaba yeterince keyif verecek mi verdiğim paraya değecek mi diye ama sanırım 300 ytl civarı bi para ayırcam bu bas gitar olayına.Biraz kıl bi soru olcak ama ikinci el mi alıyım yoksa sıfır mı ? Bu fiyata ne önerirsiniz??Bi de illa ders almak zorunda mıyım çalabilmek için?Öss falan derken waktim zaten az yani çekincem o...
250 dolara cort ab4 var.yani cort action bass.tam elindeki paraya denk geliyor.bence o fiyat için alabilceğin tek bas.300 milyona ikinci el bi bas bulabilirsin ama ben bunun ne olcağını önceden bilip sana öneremem.atıyorum yamaha rbx 170 in ikinci elini al desem nerden bulcan.bi bok anlamıyorum diyosun o yüzden git tonuna bak aletlerin de diyemem.en iyisi benim önerim üzerine cort action al bi tane.ilerde anlıcaksın ki iyi bi seçim olacak.

tamam saolun arkadaşlar da maple ı anladım da nie ash gövde??ne gibi yararları var??ayrıca ash ten başka ne gibi gövdeler var??? saolun şimdiden

bir gitarın tonunu yapısa olarak etkileyen 2 faktör ağaç ve manyetiktir. Yani gitardan hem ağaç tonu hem de manyetik tonu alırsın. Bir bütün olarak birbirine uyumlu tonlar yaratılmışsa ne ala. Ancak şu ağaç iyidir. Abanoz tuşe daha kaygandır, ash gövde daha çok dayanır falan diye düşünmek yerine öncelikle ağaçların verdiği tonlar ile düşünmek gerekir. Bir ağaç (ve ya gövdede kullanılan birden fazla çeşit ağaç kombinasyonu) ne kadar iyi de olsa senin sahip olmak istemeyeceğin bir ton verebilir. Tamam ton gayet aliteli olabilir ama görece sen onu beğenmessen ve o gitar senin geçici olarak çalacağın bir aletse boşuna kasmış ve para vermiş olabilirsin.
Benim önerim denemen olur. Tabiki klavye ve ya gitarın ağırlığı seni cok irite etmedikçe, ağaç konusunda çok da fazla takmamanı öneririm. Zira hangi ağaçların nasıl ne karakterde tonlar verdiğini biliyorsan o ağacın kullanıldığı gitarladan denemen daha iyi olur. Örneğin ben geçenlerde bir cort curbow 6 denedim, alıyordum az daha.. Tuşesi abanozdu. Tonu inanılmaz hoşuma gitti. Çoğu ağaçta görmediğim ilginç renkli bir tondu ve bayıldım. Gövde nedir diye sorduğumda eleman "aslında tam ağaç değil, daha çok preslenmiş kağıt ve kontrplak" gibi bir şeyler söyledi. Tam bilmiyorum neydi o gövde (bilen varsa yazsın)ama kesinlikle kaliteli bir ağaç değildi. Çünkü gitar o derece hafifti ki nerdeyse benim 4 telliyle aynı kilodaydı. MEsela sahne de ayakta uzun süre 6 telli çalmak için bire birdi benim için. Falan filan cok uzatmadan budur işte 🙂

KorayE demiş ki:
Eğer anlamlı ve müziksel biçimde kullanılıyorsa değil 5,6; 7,8,12 hatta 2 bile geçerlidir bence(rakamların hepsi gerçektir!!) 😀

Ben 4 telli perdeli ve perdesiz basları tercih ediyorum. Bunun nedeni slap tekniğimin farklı olması...adı bilinen çoğu markayla çaldım.... 6 telli basın klavyesinde rahat edememiştim, 5 tellilerde ise uygun büyüklükteki klavyede tel araları tekniğim için dar, tel araları geniş olanların ise klavye kalınlığı fazla geldiğinden sonuç: 4 telli!!!

yoksa canavar bir B teli, ya da 6 tellinin pozisyon kolaylığı ve ince Csi keyiflidir 😀 😀 😀

hocam tabiki gferekli ben mesela 5 tellideyim henüz ama bence her eve lazım bi enstroman bilindiği üzere en zor gitar bas gitardır...

merhabalar herkese,

hic bir efekt pedalim yoktu simdiye kadar, boss odb-3, sansamp bddi, electro harmonic q-tron, bir de compressor dusunuyordum. Ama baktim ki cok tuzluya geliyor boyle. Onun yerine ebay de arastirirken hepsini ve daha fazlasini iceren Boss GT-6B ye rastladim. Simdiye kadar aklimda hep analog pedal sistemi kurmak vardi fakat fiyatini da gorunce, 2.el bir boss gt-6b daha iyi olabilir diye dusundum.

Ben funk, rock caliyorum, hatta arada punk..Bas gitarim Fender MIM Jazz Bass. Efekt konusunda tavsiyeleriniz neler ? Ozellikle bu processor i kullanmis olan, kullanan arkadaslar varsa yorumlari nedir, bir yerde calmak icin yeterlimidir ? ( pek ala yeterlidir gibi duruyor hayvani gorunusuyle 😛 ) Ayrica direk sisteme girilebiliyor degil mi amfi olmadan ? Ustunde amfi modellemeleri de var cunku sanirsam.

Her turlu yorum ve yardimlariniza acigim, "ben olsam gitarimi degistirirdim" yorumu disinda 🙂

Tesekkurler
Iyi gunler

Selam rock-metal soundu ağırlıklı 1500$ civarı 5 telli bas alacam yardımlarınızı bekliyorum

mrb arkadaşlar! bnde ibanez eda 900 var. daha yeni aldm tonundan cok memnunum ama yinede istediim tonu almam için sanırım pedala ihityacm var. boss flanger ve boss chorus pedal yeterli olurmu. metal dinliorm. bunlar therionun bascının ekipmanın aynısı😀 benzeri olmasın aynısı olsun die aynılarını alıorum😀 ama onda Tech 21 SansAmp RBI preamp
SWR SM-400S poweramp da var🙁 yinede yakın bi ton alırmıım? kullananlar arkadaşlar varsa bu boss ları yardımcı olursa sevinirim.

creepingdeath1991 demiş ki:
Selam rock-metal soundu ağırlıklı 1500$ civarı 5 telli bas alacam yardımlarınızı bekliyorum

rock metal soundu için bence musicman ler çok uygun.benim sevmediğim bi tonu olsa da o tarz müzikler için ideal bence.izmir trigonda bi tane sting way serisi 5 telli var ve fiyatı 2 milyar.ulaşabilirsen bi dene hatta al..

bunlar threionun bascının ekipmanın aynısı benzeri olmasın aynısı olsun die aynılarını alıorum😀 ama onda Tech 21 SansAmp RBI preamp
SWR SM-400S poweramp da var🙁 yinede yakın bi ton alırmıım? kullananlar arkadaşlar varsa bu boss ları yardımcı olursa sevinirim.

Bas gitardan çıkan tonda kişisel tuşe dışında gitarın kendisi ve amfi en önemli faktördür. Preamfi-amfi olmadan tona yaklaşman gerçekte çok zor, ama belki senin hoşuna gidebilir adı geçen pedallarla çıkacak ses. Benim genellikle önerim her zaman amfiyi pedala tercih etmek şeklindedir 🙂

ben iki bası da çok uzun süre denedim ve tereddütsüz cort ab 4 derim.slap soundları gb 34 e göre çok daha temiz doldurucu ve parlak.gb 34 kötü bi bas değil ama ab4 ten kötü diyebilirim.yine de çok denemekte fayda var.kimseye bakma yani.mesele senin ton zevkin..

bu tarz basların çok ta karakteristik bi özelliği yoktur.yani gitardaki fender soft ibanez serttir diyemeyiz.biraz da senin tonlamana bağlı.soft rockta genel bi ton yoktur ki.her basçı kendi sevdiği tonu büyük ölçüde o müziğin içine sokar.ama genel olarak baslı ve dolgun tonlar alt yapıyı daha iyi doldurduğu için bu tarz tonlar seçilir.ab4 le pek jazzy tonlar yakalayamazsın ama dolgun baslı tonları iyi tonlarsan alabilirsin..

Geri