bende uzun karar verme evresi sonucunda analog olduguna karar verdim ve belki yavas yavas olacak ama tam olsun dedim basladım inceden istedigim setupı dizmeye..
ama yine de iyi düsünmek lazım,istenilen şey temiz ve berrak bir ton mu yoksa envai cesit efekt mi..
cünkü istenilen şey cok fazla efekt ise bunun analog olarak dizmenin yüklü bir maliyeti olacaktır..hele bir de analog pedal olarak ehx,ebs gibi markaların efekt pedallarını tercih ederseniz maliyet daha da artacaktır..
yani istenilen şey cok efektse ve bütce o kadar da yüksek degilse processor mantıklı bir secimdir bu sekilde tercih yapan bir bas gitariste.
ancak yine de en iyi setup da kullanılsa birincil ses cıkısı yapan alet gitarımız oldugu icin öncelikle yüklü yatırımı pedala yapmaktansa gitarın saglam bir gitar olmasında fayda var..sonrasında tona ve sustaine etki eden pedallar ( limiter,compressor,enhancher gibi ) onun sonrasında da efekt pedalları gelmelidir..yani ses cıkısında en alttan üste dogru sesi temizleyerek cıkmak en mantıklısı,temizlikten sonra efekt pedalı veya processore girilmeli.zira temiz ve sustaini yerinde bir gitar soundu olusturduktan sonra en son jack kablosunu processore de girseniz o processor efektinden en iyi verimi alacaksınızdır..efektsiz caldıgınız anlarda ise by-pass konumuna getirip yine processorden işlenmemiş haldeki sesinize kavusursunuz..
kolay gelsin,iyi calısmalar