Eskiden Bizimkiler diye bi dizi vardi oradaki Cemil abi gibi, "bizim bi JS 1000 gitar vardi, rahmetli... " diyerek konuya giriyorum... Bi hikaye daha anlatalim da ortam senlensin.
Simdi amfisinden memnun kaldik diye Satriani ustadin gitarini da aldik, zaten black pearl rengi ve elegansiyla incecik govdesiyle karsi koymak ne mumkun. 2-3 hafta oldu hardcaseinde sakliyorum falan ama arkadas ne zaman elime alsam bi bakiyorum boyasi catlamis bi yerde. Zaten 24 saatin 22 sini Hardcase icinde geciriyor, cizilmesin falan diye de afedersiniz ya sortla ya donla caliyorum (cok ciddiyim), bi gun oturup butun ufak ezikleri saydim 4-5 tane olmustu herhalde, deli olucam gitar gozumun onunde dondurma gibi eriyor.
Dedim ki inat ediyorum en kral kallavi luthier kimse onu bulucam soz konusu js1000 ise gerisi teferruattir (demek gerisi teferruattir ha, hele aslana hele...) aradim buldum da Paul Nieto diye efsane bi adam, Clapton'a da, Vai'ye de, Satriani abiye de hizmet vermis bir ustat. Resimleri de gonderdim dedim Paul bey amca nasil cozecegiz bu gitari bunun boyasi pazardan alinmis muz gibi durduk yere bozuluyor, tamir mi edelim bi hocaya mi okutalim ne yapalim?
Oradan yanit beklerken ismarladik bi nazar boncugu Boston'daki Turk marketinden, hardcase'e asicam kararliyim istersen en dinsiz adam ol, anacagim al koy goze gelmistir dedi mi kralini dinlemem dinlemedim de. Sonra
boncugu sabitlemeden oyle gitarla birlikte yanyana koyup case'i kapatmisim. Case de duvara dayali ama dikine, yanlislikla bir carptim case yere dustu. Eee, bi acarsin nur topu gibi bir gocuk/oyuk ki resmini ekliyorum (mavi arkaplana dikkat kendisi bir yuzme sortudur gitara zeval gelmesin diye giyilmistir lastiklidir plastik dugme bile yoktur)
Kafami duvarlara vurmak istiyorum ama amerikada duvarlar alcidan hep, vursam karsiya gecerim, gitara vursam o duvardan bile dandik, bi oyuk daha olacak. Daha Paul abiden yanit gelmeden telefona sarildim yalvar yakar buldum adami. Dedim ben boyle bi adamim su samurlari bile adam olur ben olmam, sana 4 saat mesafedeyim yaparim diyosan hemen geliyorum trenle. Dedi ki sende bi fender gibson falan olacakti affetmezdim ama bu ihlamur govde ustune egzotik renk mumkun degil tutmaz kimse de tutturamaz. wood filler ile doldururum belki ama onu da zimparalarken etraftaki boya da gider. Bi de dedi ki bole ezikler dokukler karakter kazandirir. Dedim ki sen oyle san, tekirdagli garibanin gitarini kim relic diye alir kanun klarinet olsa tamam, Turkiye'de mikroskopla gorulebilen cizik icin 500 lira fiyat kiran forum kullanicilari var, satsam kime satarim ben bunu? Kizilay yardim olarak kabul etmez. Agac da ihlamur desem ki bu delikten hava aldi agac kurudu sesi oturdu (bayiliyorum bu muhabbete ne zaman gorsem nesem yerine geliyor), kimse yemez artik forumlarda abarti ilanlar bolumu var bu sacmaliklar orada irdeleniyor, senin egitimin ne kardesim sen kimsin diye cikisiliyor falan, zaten nesi kuruycak azizim pizza hamuru gibi( niye ben hep yemeklerden ornek veriyorum yahu bugun?) mutfaktaki ihlamurdan gitar yapsam, agacindan daha dayanikli olurdu yemin ediyorum.
Annem olayi cozdu dedi ki o nazar boncugu cin malidir allah bilir neden yapiyolar alip alip getiriyosun oyle pis pis seyleri (futursuzca klasik anne konseptini karsilayan bir annem vardir ve annemle ilgili kisimlardaki konusmalar aynen boyle olmustur) o nasil koruycak seni, hakli ama, korumak bi yana bildigin deldi gitari yahu! Aglaya zirlaya gittik gitarsentir'a dedim bunu ne kadar aliyosunuz geriye, 450 dolar veririz dediler biz de 750 ye satariz zaten. Dedim ki crybaby DCR-2SR rack wah aliyim o zaman bunu verip, Turkiye'de kimsede yoktur fiyakam olur insanlar profilimi incelerse belki gorurler daha ciddiye alirlar adam yerine koyarlar falan.
Biz gitari sattik, hic bir ozelligi olmayan tasimasi bela wahi da aldik. Simdi sevgili kork hemit hayrani gencler, o aletin girtlagini siksaniz verevir ay mey rom sarkisindaki tonu alamazsiniz siz saniyorsunuz ki sizde para yok o yuzden anca denklestirip aldiginiz 535q'dan o ses cikmiyor 3 tane fazladan dugme oldu mu hersey cozulur, eger rafa takilani olursa iklim degisir akdeniz olur. Soyluyorum olmaz, olmuyor ayni semte bile ugramiyor, o yuzden bosuna paranizi sokaga sacmayin ha ben sactim o ayri.
Sonra bu sene Satriani JS2410 diye hot rod arabalarinda kullanilan dehset bir turuncu renkli, karbon fiber tremolo kolu olan bi gitar cikardi ( bu da ayri hikaye biz bukuluyor diye bi suru edge pro tremolo kolu aldik yedekledik, bukulmeyeni rengi kacmayani cikti iyi mi), govdesi de epey daha sert olan alder agacindan(ash'in yanina yaklasamaz ama olsun, bu arada sertlik gayet ciddi bir konudur ve ozel bir standardi ve deneyi vardir vardir alelade soylenmis bisey degildir). Simdi diyorum ki icim gidiyor ama nasil alayim arkadas bir ibanez daha, nasil guveneyim yani...
Sen de guvenme bastardbullet kardesim, ustunde ingiliz bayragi olan amfiyi kore de yaparsan boyle olur
🙂 . Ama mesele baska kime guvenecegimiz, ogrenince samimi olarak soyluyorum, beni de haberdar edin lutfen. Ben neye ele atsam rezil oluyorum cunku. Bu forum yuzunden HT5 in ikinci el degeri paketi acilmamis tipitip cikletle ayni olacak sahipleri bizi affetsin ama beddua etmeyin ne olur, ben ekipmandan zaten cok cektim canim daha da yanmasin...