Arkadaşlar size kısaca bir şey anlatmak istiyorum.Ben yaklaşık 6 ay önce aldım GT 8'i.Arkadaşımda da DigiTech RP 100 vardı.1 ay seslerimizi birbirimize benzetmeye çalıştık.Bunun imkansız olduğunu düşünmeye başlamıştım.Çünkü onun Amp type'ını bilmiyorduk.Sonunda benim aklıma RP 100'ün kitapcığına bakarak tonları okumak geldi.Baktıkki iki pedalda da ortak olan F-Rier yada R-Fier(rectifier dual) diye bir amp type var.Bundan yola çıkarak ben sesimi ona göre ayarlamaya başladım.Speaker type vs. Tam bunoktada ilginç birşey fark ettim.Tonlarımız neredeyse aynı idi ama bende bir şey eksik kalıyordu.Arkadaşım ise bana RP 100 de cromatic ton kullandığını söyleyip duruyordu.Ama GT 8 de cromatik diye bir şey yok.Gene sonunda baktıkki onun cromatic dediği şey Cry WAh yani Cr.Adam buna cromatik diye bişey sallamış...🙂Ben tonuma cry wah ekleyince (ama pedal max da olucak ve hiç kullanılmayacak) sesler % 95 aynı oldu.Benim gt 8 tonu inanılmaz hoşuma gitti.Analog bir setup gibi ses geliyor.Megadeth tonuna çok yakın...
Demek istediğim şimdiye kadar yazdığım tonların hiç birine wah eklememiştim.Ama ekleyince wah pedalı kullanmasak bile o sese bir ton katıyor ve bu bazen aradığınız şey olabiliyor.İlginç...
Demek istediğim şimdiye kadar yazdığım tonların hiç birine wah eklememiştim.Ama ekleyince wah pedalı kullanmasak bile o sese bir ton katıyor ve bu bazen aradığınız şey olabiliyor.İlginç...