Boss Gt-8

1- Assign kısmındaki variable düğmesine basın eğer yanıp sönüyorsa tekrar basın sabit yansın.

2- Sağ ok tuşuna basın

3- Döner tuş ile preamp gain atayacaksınız.Ekran karşınıza şu şekilde gelicek

ASSIGN1 Trgt ChA
PRE:Gain

bu hale getirin tuşu çevirerek bulamazsanız bir daha arayın var bende kaç kere çevirdim ilkinde bilmiyorum.

4-Sağ ok a basın. Min ve gene sağ ok abasıp max değerleri ayarlayın sakın min 0 max en son demeyin artık gaininiz expden olacağı için en son istediğiniz değeri normalde kullandığınız en büyük değer olarak seçin.

5- Sağ ok a basın. Şimdi EXP pedalını atiycaksınız. gene döner tuşla yapıcaksınız ekran şu şekilde olacak

ASSIGN1 Source
EXP PEDAL

6- Sağ ok a basın. Bu yara ne işe yara bilmiyorum ama normal veya toggle seçin.

7- Şimdi Act.Range Lo:0 ama Act.Range Hi:127 gelicek galiba exp pedalındaki oynamada ne kadar değişeceği ile ama deneyin ben tahmin yürütyorum.

8- Write tuşuna basın artık gain exp pedalında mutlu gitar çalmalara koşun.

Uyarim şimdiden exp pedalını calibre etmeden yapmayın yoksa benim denemedeki gibi bir anda düşer sonra yükselir.Bİrde gain düşünce ses de düşüyor yani sesi nasıl yükselticez bilmiyorum hani gain düşsün ses yükselsin olmuyor heralde.

Tam deneme yaptım şu var exp pedalındaki foot volume ayarını maxda da minde de 100 yapın. 2.si toggle ayarlamayın normal yapın toggleda sağdece yukardan aşağı inerken değişiyor siz normal yapın keyfinize bakın.

arkadaşlar midi bağlantısını birtürlü yapmayı beceremedim gt 8 in. bilgisayar ve alet ikisi de hiçbir tepki vermiyo. midi kablosuyla bağlıyorum aleti arkadaki çok noktalı bi soket var oraya takıyorum. gt8 editörü de yükledim onun üst tarafında da no midi input yazıyo. prosessor üzerinde ya da pc de yapmam gereken bişey var mı acaba. yardımcı olursanız çok sevinirim.

XENTRIX demiş ki:
arkadaşlar midi bağlantısını birtürlü yapmayı beceremedim gt 8 in. bilgisayar ve alet ikisi de hiçbir tepki vermiyo. midi kablosuyla bağlıyorum aleti arkadaki çok noktalı bi soket var oraya takıyorum. gt8 editörü de yükledim onun üst tarafında da no midi input yazıyo. prosessor üzerinde ya da pc de yapmam gereken bişey var mı acaba. yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ses kartında midi input girişinin olmadığını söylemiş kartın onboard ses kartı ise mainboardun driverını yüklediğinden emin ol external bir ses kartı ise onunda yine aynı şekilde driverını yüklediğine emin ol,birden fazla ses kartın varsa bilgisayarında mesala hem onboard hem de externak gibi o zaman ses özelliklerinden bilgisayarında varsayılan ses kartının hangisi seçilmiş olduğuna bak yine aynı şekilde Denetim masasından ses özelliklerine bak.
Son olarakta taktığın girişin midi olup olmadığına bak bir daha yanlış bir yere takmış olabilirsin.Hiçbiri olmazsa USb-Midi çeviricisi al.

biskuwi_etu demiş ki:
arkadaşlar gt-8.e pedal takabiliyomuyuz? yane ne biliim bi jackhammere mesela....takiosak nasıl takcas? seste bozulma olur mu?

Yanlış biliyor olabilirm ama eğer böyle bir özellik varsada olabilecek tek yöntem şudur.

Ext Loop kısmında send'i takacağın pedalın inputuna, pedalının out'unuda Ext Loop'un returnune takarsın.Sanırım bölelikle Fx Chain sırasında taktığın aleti görüp,sırasını değiştirebilirsin diye düşünüyorum.Seste bozulma olur mu olmaz mı bilmiyorum ama eğer bu kısmı benim bu anlattığım özellik için yaptılarsa olmayacağını düşünüyorum.Dene bizede anlat bakalım..

murat_72 demiş ki:
arkadaşlar :?: ben gt8 e extradan whamy bağlıyacam bunu nasıl yapabilirim hangi cıkışları kullanmam gerekir..

Çok gereksiz birşey yaparsın ayrıca extra pedalı yukarıda anlattım ama ben senin sorununu biliyorum whammy çok kötü bir ses veriyor olsa gerek sorunun..

Fx Chaine gir Pedal Bend Fx2 de olduğu için overdrive ve preamptan önce daha doğrusu orda yazan şekliyle OD den önceye FX2 yi ata bölelikle efekt zincirini değiştirmiş olucaksın ve istediğin gerçek whammy tonunu elde ediceksin.

Bu arada genel gidişatı bozucak mesaj ama.
Genel olarak Boss GT-8'in sesi, ne kadar farklı efekt,pre-amp vs.. kullanılırsa kullansın, biraz cılız (tiz mi desem ya da) ve dijital değil mi (Doğal olarak). Ben kendimde kullandım ve başka kimde de kullanırken görsem,dinlesem aynı şeyi duyumsamaktayım. Sanırım o kadar da başarılı bir alet değil. Kayıtta hiç dinlemedim, o yüzden orasını bilemem.

Roth-Azad demiş ki:
Bu arada genel gidişatı bozucak mesaj ama.
Genel olarak Boss GT-8'in sesi, ne kadar farklı efekt,pre-amp vs.. kullanılırsa kullansın, biraz cılız (tiz mi desem ya da) ve dijital değil mi (Doğal olarak). Ben kendimde kullandım ve başka kimde de kullanırken görsem,dinlesem aynı şeyi duyumsamaktayım. Sanırım o kadar da başarılı bir alet değil. Kayıtta hiç dinlemedim, o yüzden orasını bilemem.
Abartıldığı kadar olmadığı kesin.

Şöyle birşey var. Eğer iyi kabini olan iyi bir ampli ile kullanırsan çok başarılı. Yani bu alet aynı parayı vereceğiniz bir amplinin yerini asla tutmaz hatta ampli daha iyidir derim. Direk sisteme girmek bence çok kötü sonuç veriyor bu konuda podu daha başarılı buluyorum.
Fakat gitar amplisini power amp olarak kullanır preamp olarak gt-8 kullanırsanız hakikaten alınmayacak ton yok.

Kayıtlarda ben çok başarılı buluyorum. Fakat bol bol kayıt yapmak yerekiyor verimli kullanmak, için ben 2-3 aydır falan kullanıyorum daha yeni yeni verimli kayıt yapmaya başladım. Bir kaç örnek ;(grubumun şarkılarıdır)

Bu ikisini çok uğraşarak yapmıştım. İki tane farklı amp sim. ve cab sim. kullandım sağlı sollu farklı gitarlar var ayrı ayrı çalındılar.Miks sırasında gitarları yerlerine çekmek için eq kullandım. Sonra sözde mastering yaptım 🙂 Böyle oldular
http://rapidshare.de/files/17886669/Red_Gold.mp3.html
http://rapidshare.de/files/17887508/Dissapointed.mp3.html

Bu kayıtta ise ötekiler kadar uğraşmadım. Fakat burda farklı bir şekil yaptım. Sağ ve sol gitarları ayrı ayrı çalmadım, kayıt yaparken gt-8 den Dual-L/R olarak ayarladım amp1 ve amp2 de farklı amp simler kullandım. D-L/R kullanarak kaydederken amp1 i sol amp2 yi sağ kanala kaydediyor.Tabi gt-8 den stereo(right) çıkmanız veya dijital çıkışı kullanmanız gerekiyor.
Bu parçayı kaydederken cızır cızır bir preamp sesi aldım üzerine kabin simülatörünü bilgisayardan uyguladım.Gt-8 in tek beğenmediğim özelliği kabin simülatörleri hakikaten kötü ve dediğiniz sonucun sebebi(sesin boş gibi gelmesi) ise direk bu. İşte bu yüzden direk miksere girildiğinde başarısız bir sonuç çıkıyor ortaya.
Fakat en baştada dediğim gibi eğer orta halli kabini olan orta halli bir ampli ile kullanırsanız konserlerde, sonuç çok iyi bir ampliniz varmış gibi ses alıyorsunuz.
Ama sakın böyle durumlarda ampliden çıkışı line out ile almayın yoksa cızır cızır bir ses duyar insanlar dışardan. Kesinlikle mikrofonlanmalı yani.
http://rapidshare.de/files/20740893/gt-8_kay__305_t.mp3.html

Kolay gelsin.

Arkadaşlar gitar amplisini power amp olarak kullanıp gt8'i pre amp olarak kullanmak nasıl oluyor anlatırmısınız.power amp ne demek?
cab sim. ne demek?
Bir de sesi mikrofonlamak nedemek oluyor?
teşekkürler.

Geri