ESER13 demiş ki:
Merhaba benim iki sorum daha olucak ctl pedalına birden fazla tonu nasıl atayabilirim?Örneğin chorus ve delayın ikisini birden ctle pedalına nasıl atayabilirim?Diğer sorum ise ctl pedalı kapalıyken açık olan bi tonun parametrelerini ctl pedalı ile nasıl yükseltebilirim.Örnein ctl kapalı iken açık olan chorus un depth paremetresi 50 iken bunu ctl ye basarak 100 e nasıl yükseltebilirim?Teşekkürler.
Dostum şu yolu denersen gt8 in assign(atama) işlemini kavrarsın:
ctl pedalına birden fazla parametre/effect atamak için:
1) Kullanacağın patchdeyken "assign" başlığı altındaki "VARIABLE" tuşuna basıyosun ve karşında -eğer önceden bir görev atanmadıysa- "Quick Assign1" Yani Türkçe ="Hızlı atama" yazısı YANIP SÖNER...Bu önceden bir atama işleminin yapılmadığını gösterir...
2)ASSIGN/VARIABLE tuşuna tekrar basarsan eğer, bu yazının ("Quick ASSIGN1") yanıp sönmesi kesilir ve SÜREKLİ YANAR...Bu senin "atama işlemi 1" i yapabileceğin bölümdür.
3)Daha sonra "PARAMETER" tuşlarıyla birer birer sağa basarak ayarlarını yapabilirsin.
4)Bu işlem iki ana bölümden oluşur
Birincisi= Target (hedef) =BU BÖLÜMDE DEÐİŞTİRMEK İSTEÐİN PARAMETREYİ "PATCH/VALUE" tuşuyla bulacaksın..
İkincisi= Source(Kaynak)=BU BÖLÜMDE İSE PARAMETREYİ NE İLE DEÐİŞTİREÐİNİ AYARLARSIN (Ctl pedal, expression pedal ,sub ctl gibi)
ben bunu chorus efektinin depth parametresi için örnekleyebilirim:
1) Kullanacağım patchdeyken ASSIGN/VARIABLE tuşuna bir kere basıyorum ve yazı yanıp sönüyor ... Aktifleştirmek için ASSIGN/VARIABLE tuşuna tekrar bastım
2)PARAMETER tuşlarından sağa bir kere bastım ve karşıma "ASSIGN1 Target ....:" çıktı....
PATCH/VALUE sonsuz döner butonu sağa doğru çevirerek ekranda "CE
😀epth" yazısının belirmesini sağladım (bayağ bi çevirmek gerekiyor)
Bu Chorus Effect'in Depth parametrseini hedef aldığımı yani değiştireceğimi gösterir...
3)Sağ PARAMETER a bir kez daha bastım ve "Min:....." yazısı çıktı Bunu DÖNER BUTONLA 50 yapıyorum (BU SENİN PARAMETREDE İSTEDİÐN MİN. DEÐERDİR SADECE SEN 50 İSTEDİN DİYE 50 YAPTIM ...FARKLI ATAMALARDA FARKLI DEÐERLER KULLANABİLİRSİN)
4)SAÐ PARAMETER a BİR KEZ daha bastım ve "Max:..." yazısı çıktı BUNU DÖNER Tuşla 100 YAPIYORUM (SENİN İSTEDİÐN DEÐER)
5)SAÐ PARAMETER a bir kez daha bastım bu sefer ASSIGN YAZISININ YANINDA "SOURCE(KAYNAK)" yazısı belirdi...
DÖNER BUTONLA "CTL PEDAL" ı buluyorum...BU HEDEF PARAMETREYİ CTL PEDAL KAYNAÐIYLA DEÐİŞTİRECEÐİM ANLAMINA GELİR...
bu işlemi bitirmen için PARAMETER tuşuyla 3-4 defa sağa basarak çıkman gerekicek ...(BUNDAN SONRAKİ AYARLAR PARAMETRENİN DEÐİŞME HIZIYLA İLGİLİ.... AYRINTILI BİLGİYİ GRAFİKLERLE BİRLİKTE KULLANMA KILAVUZUNDA BULABİLİRSİN)
daha sonra write tuşuna basıp istediğin yere kaydedebilirsin
Umarım anlatabildim...
🙂