spree demiş ki:
Arkadaşlar bende bir analog pedal var (DF-7 Distortion Factory). Bu pedalı GT-8'e bağlamam mümkünmü. EXT Loop'dan mı yoksa Sub EXP pedal girişinden falan mı? Ya da ben gitardan direk analog pedala girip analogdan tekrar GT-8 normal input'a mı girmeliyim? Teşekkürler.
spree, pedalını GT-8'e bağlayabilirsin.
EXT loop'tan bağlamak daha çok işine gelecektir. fx chain değiştirebilme özelliği sayesinde loop'a bağlasan da gt-8'in ilk modülü olarak kullanabilirsin pedalı.
Ayrıca bunu yaparken diğer seçeneklere de bir göz atma şansın olacak bu sayede.
Efekt modüllerini "istediğin" sırada dizebiliyorsun ya.
İster pre-amp'tan önce koy; önüne de bir tone modify çek, istersen ne bileyim işte, TM -> wah -> od -> pedal -> preamp -> v.s. zevkine kalmış gerisi
🙂
ebonitcubuk demiş ki:
arkadaslar gt8i bilgisayara baglayip aletin uzerinden ses kaybi olmadan(yani direk kabloyla)nasil kayit yapabilirim.hangi programlari kullanabilirim?kabloyu nasil bulabilirim?kablonun ozelligi nasil olmali.
Bu biraz da ses kartı donanımına bağlı bir şey ebonitcubuk...
Digital Out kullanarak bu iş için yapılmış bir kablo ile ses kartının "digital in" girişine bağlayacaksın. Tabii, ses kartında böyle bir giriş var ise.
Kayıt için ben kimi zaman ses kartının kayıt yazılımlarından kullanıyorum; kimi zaman da Sound Forge ya da bazen de Adobe Audition gibi yazılımları...
Elinde kayıt yapabilmene yarayan ne varsa makineye geçirmene yarar. Gerisi sana ve programına kalmış.
Bu arada; işletim sistemine kayıt yapacağın kanalın digital in (ya da s/pdif in) olacağını söylemen lazım.
Müzik kaydı ve düzenlemecilik işleri ile uğraşan arkadaş ve abilerimiz bu konuda okyanuslar dolusu şeyler yazmış ilgili forumda.
Kablonun özel
😛 bir özelliği yok. İki iletken hat, biri veri diğeri şasi herhalde. RCA tipi konnektör...
Şu video cihazlarındaki compozit girişlerine, ses sistemlerindeki sağ sol ayrı line in girişlerine uyuyor ya, o işte.
Sinyal değil de veri taşındığı için kötü kablo da kullansan gecikme dışında bir sıkıntı olmaz sanırım (sinyal bozulması olmaz demek istedim. Rezil kablolarla bir güzel gecikme de yaşanır çatır çatır
🙂). Böyle dedim de; tereddüt ettim şimdi, ses kartındaki S/PDIF giriş çıkışları altın kaplama yapılmış. Demek ki önemi varmış...
Kablonun 75 Ohmluk koaksiyel kablo olacağı yazıyor...
Neyse,
http://en.wikipedia.org/wiki/RCA_jack adresinden RCA tipi konnektörü görebilir, RCA'nın bilgilerine ulaşabilirsin...
http://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF adresinde de kısaca S/PDIF anlatılmış...
Ses kartındaki giriş bahsettiğim RCA formunda değilse, çevrimi uygun konnektörden yapacak bir kablo yapar ya da yaptırırsın...
Bu arada aklıma bir şey geldi. GT-8 in digital out'una bir fiber optik dönüşümü yapsak, fiber kabloyla nelere gider gitar sesimiz, taaa nerelere
🙂 kayıpsız...