benim gt8 in wah pedalı ile ilgili bir sorunum var.normal olarak wahı çalıştırabiliyorum ama exp pedalı kullanarak açamıyorum.pedalın sonuna sertçe basıyorum fakat wah açılmıyor.acaba hangi ayarı yapmalıyım
dostum yapacağın şey hangi tonda wah kullanmak istiyorsan o tonu aç ve asigian var orda clt_exp tuşu var oraya bas ve exp pedalına wah tonunu ata kaydet hepsi bu....elektrowave demiş ki:benim gt8 in wah pedalı ile ilgili bir sorunum var.normal olarak wahı çalıştırabiliyorum ama exp pedalı kullanarak açamıyorum.pedalın sonuna sertçe basıyorum fakat wah açılmıyor.acaba hangi ayarı yapmalıyım
elektrowave demiş ki:benim gt8 in wah pedalı ile ilgili bir sorunum var.normal olarak wahı çalıştırabiliyorum ama exp pedalı kullanarak açamıyorum.pedalın sonuna sertçe basıyorum fakat wah açılmıyor.acaba hangi ayarı yapmalıyım
Output'a yüklenmemen gerekiyor onun dışında Mixer'in senin için olan bölümünü Flat yani 0 değer yapmasını iste.Çünki evde duyduğun sestede muhtemelen extra bir EQ kullanmıyosundur.rockstar13 demiş ki:2 gün sonra konserimiz var. GT8 ile ilk defa bir konsere çıkıcam. Çıkacağımız barda amfi yok. Mecburen GT8 i direk mixer'e giricem.
Şimdi GT8 ile konsere çıkmış arkadaşlardan tüm tavsiyelerini bekliyorum.
Nelere dikkat etmem gerekiyor? Teşekkür ederim
ebonitcocuk demiş ki:ben gt8de tonlarimi yazarken kulaklik kullaniyorum.fakat anfiye takinca sesler degisiyo.ben kulakliktaki sesi amfiden nasil alabilirim.yeni amfi alirsam nasil bi amfi almam gerekli.sanirim amfinin mid-tre-bass ayarlari olmamasi gerekiyo.sadece ustunde input ve volume dugmesi olmasi gerekiyo.vede guclu bi amfi olmasini istiyorum.boyle bi amfi varmidir.adi nedir.yardimci olursaniz sevinirim.
Mesajının altında sana cevap yazılan önerileri yaptıysan ve yinede olmuyorsa Boss GT8'i açarken ASSIGN bölümünde ki CTL/EXP tuşuna basılı tut karşına EXP pedalının clibration yani exp pedalına ne kadar sert basman gerektiğini belirtçeğin menü çıkacak burdaki ayarlarıda yapmayı unutma.elektrowave demiş ki:benim gt8 in wah pedalı ile ilgili bir sorunum var.normal olarak wahı çalıştırabiliyorum ama exp pedalı kullanarak açamıyorum.pedalın sonuna sertçe basıyorum fakat wah açılmıyor.acaba hangi ayarı yapmalıyım
Teşekkür ederim.utkuzz demiş ki:ESER13 demiş ki:Merhaba benim iki sorum daha olucak ctl pedalına birden fazla tonu nasıl atayabilirim?Örneğin chorus ve delayın ikisini birden ctle pedalına nasıl atayabilirim?Diğer sorum ise ctl pedalı kapalıyken açık olan bi tonun parametrelerini ctl pedalı ile nasıl yükseltebilirim.Örnein ctl kapalı iken açık olan chorus un depth paremetresi 50 iken bunu ctl ye basarak 100 e nasıl yükseltebilirim?Teşekkürler.
Dostum şu yolu denersen gt8 in assign(atama) işlemini kavrarsın:
ctl pedalına birden fazla parametre/effect atamak için:
1) Kullanacağın patchdeyken "assign" başlığı altındaki "VARIABLE" tuşuna basıyosun ve karşında -eğer önceden bir görev atanmadıysa- "Quick Assign1" Yani Türkçe ="Hızlı atama" yazısı YANIP SÖNER...Bu önceden bir atama işleminin yapılmadığını gösterir...
2)ASSIGN/VARIABLE tuşuna tekrar basarsan eğer, bu yazının ("Quick ASSIGN1") yanıp sönmesi kesilir ve SÜREKLİ YANAR...Bu senin "atama işlemi 1" i yapabileceğin bölümdür.
3)Daha sonra "PARAMETER" tuşlarıyla birer birer sağa basarak ayarlarını yapabilirsin.
4)Bu işlem iki ana bölümden oluşur
Birincisi= Target (hedef) =BU BÖLÜMDE DEÐİŞTİRMEK İSTEÐİN PARAMETREYİ "PATCH/VALUE" tuşuyla bulacaksın..
İkincisi= Source(Kaynak)=BU BÖLÜMDE İSE PARAMETREYİ NE İLE DEÐİŞTİREÐİNİ AYARLARSIN (Ctl pedal, expression pedal ,sub ctl gibi)
ben bunu chorus efektinin depth parametresi için örnekleyebilirim:
1) Kullanacağım patchdeyken ASSIGN/VARIABLE tuşuna bir kere basıyorum ve yazı yanıp sönüyor ... Aktifleştirmek için ASSIGN/VARIABLE tuşuna tekrar bastım
2)PARAMETER tuşlarından sağa bir kere bastım ve karşıma "ASSIGN1 Target ....:" çıktı....
PATCH/VALUE sonsuz döner butonu sağa doğru çevirerek ekranda "CE😀epth" yazısının belirmesini sağladım (bayağ bi çevirmek gerekiyor)
Bu Chorus Effect'in Depth parametrseini hedef aldığımı yani değiştireceğimi gösterir...
3)Sağ PARAMETER a bir kez daha bastım ve "Min:....." yazısı çıktı Bunu DÖNER BUTONLA 50 yapıyorum (BU SENİN PARAMETREDE İSTEDİÐN MİN. DEÐERDİR SADECE SEN 50 İSTEDİN DİYE 50 YAPTIM ...FARKLI ATAMALARDA FARKLI DEÐERLER KULLANABİLİRSİN)
4)SAÐ PARAMETER a BİR KEZ daha bastım ve "Max:..." yazısı çıktı BUNU DÖNER Tuşla 100 YAPIYORUM (SENİN İSTEDİÐN DEÐER)
5)SAÐ PARAMETER a bir kez daha bastım bu sefer ASSIGN YAZISININ YANINDA "SOURCE(KAYNAK)" yazısı belirdi...
DÖNER BUTONLA "CTL PEDAL" ı buluyorum...BU HEDEF PARAMETREYİ CTL PEDAL KAYNAÐIYLA DEÐİŞTİRECEÐİM ANLAMINA GELİR...
bu işlemi bitirmen için PARAMETER tuşuyla 3-4 defa sağa basarak çıkman gerekicek ...(BUNDAN SONRAKİ AYARLAR PARAMETRENİN DEÐİŞME HIZIYLA İLGİLİ.... AYRINTILI BİLGİYİ GRAFİKLERLE BİRLİKTE KULLANMA KILAVUZUNDA BULABİLİRSİN)
daha sonra write tuşuna basıp istediğin yere kaydedebilirsin
Umarım anlatabildim... 🙂
Deaf demiş ki:arkadaşlar bütün sayfaları bir güzel kurcalamama rağmen şu olayın cevabını bulamadım..
Benim sorum şu, dist'te iken clean'e geçme olayını exp pedal ile yapabilir miyim? örneğin, exp pedal basılı haldeyken dist alındığını, geri çekildiğinde de clean alındığını düşünün..yapılabiliyorsa bunun yolu nedir? umarım anlatabilmişimdir.
Mutlulukla...
Deaf demiş ki:arkadaşlar bütün sayfaları bir güzel kurcalamama rağmen şu olayın cevabını bulamadım..
Benim sorum şu, dist'te iken clean'e geçme olayını exp pedal ile yapabilir miyim? örneğin, exp pedal basılı haldeyken dist alındığını, geri çekildiğinde de clean alındığını düşünün..yapılabiliyorsa bunun yolu nedir? umarım anlatabilmişimdir.
Mutlulukla...
ben bossgt-8+ bilgisayar speaker'ı kullanıyorum.memnunum.slowhand demiş ki:selam! ben GT-8 almayı düşünüyorum ve genellikle evde kullanacağım. GT-8'i 15W Marshall amfiyle kullanmayı düşünüyorum (G15R-CD). Böyle birşey deneyen var mı, ses yeterince iyi olur mu? Evde kullanacağım için bir de 50W, 100W amfi almanın anlamı yok diye düşünüyorum, nasıl olsa sesi açamayacağım...Ne dersiniz GT-8 ile 15W amfi iyi ton verir mi? Mükemmel ton çıkmasa bile, şu anda bende Zoom606 var herhalde ondan kat kat iyi olur öyle değil mi?