Boss Gt-8

Bilgi için teşekkürler. Zoom 8080 Superplayer benim için mükemmel ve onun soundunda başka bir ürün tanımadım multiprocessor olarak. GT-8 en yakındır sanırım.

Müzik dolu günler.

AA

sağolun arkadaşlar bugün çalıştığım müzik dükkanından siparişi verdim zuhalden gelcek yarın mersine 505 dolara sıfır. sizinkilerin garantisi kaç yıldı boss standart 5yıl diye biliyorum ama adam bana 1 yıl dedi kıllandım.

can_gny demiş ki:
sağolun arkadaşlar bugün çalıştığım müzik dükkanından siparişi verdim zuhalden gelcek yarın mersine 505 dolara sıfır. sizinkilerin garantisi kaç yıldı boss standart 5yıl diye biliyorum ama adam bana 1 yıl dedi kıllandım.
evet garantisi bir yıl bu aletin bende öyle aldım..ve cok memnunum acıkcası.

elektrowave demiş ki:
pedala gain veya delay level atadığım zaman pedalın volume özelliği hala aktif oluyor.fakat wah veya pedal bend atayınca herhangi bir sorun yok.nerden ayar yapabilirim.

Sanırım CTL/EXP olan tuşa basıp Foot Pedal Min gibi bir yere geldiğinde CTL/EXP tuşuna birdaha basıyorsun yanıp sönmeye başlıyor yazı buda o ton için devre dışı kaldığını gösterir böylece sorunun çözülür.

cevaplar icin teşekkürler.arkadaşlar lütfen sağlam tonları olanlar varsa paylaşalım.iyi bir drive, satriani vs. bossgtcentral.comdaki tonların çoğu dandik.hadi bakalım şenlendirin burayı.

iyigunler herkese.
ben hic bu prossesor un sesini duyamadim.ondan sadece on bilgi olsun diye soruyorum.prossesor alacagim biliyorum gidip kurcalayıp dinlemeden olmaz ama genel olarak gnx3 ile gt8 in farklari nelerdir?butce ancak ona yetecekte 😆

DreamofStyks demiş ki:
Atalay demiş ki:
Bilgi için teşekkürler. Zoom 8080 Superplayer benim için mükemmel ve onun soundunda başka bir ürün tanımadım multiprocessor olarak. GT-8 en yakındır sanırım.

Müzik dolu günler.

AA

😀 Güldüm bak şimdi tersini sölicektin sanırım..

İnan hiç öyle değil, 8080 tam bana göre. Biraz ekipman meselesi galiba. Henüz 8080den iyisini bulamadım multiler arasında.

guraynet demiş ki:
iyigunler herkese.
ben hic bu prossesor un sesini duyamadim.ondan sadece on bilgi olsun diye soruyorum.prossesor alacagim biliyorum gidip kurcalayıp dinlemeden olmaz ama genel olarak gnx3 ile gt8 in farklari nelerdir?butce ancak ona yetecekte 😆

Dostum GT-8 çok sağlam bir alet ama nasıl kullanacağını bilmek lazım. Yani görüntü olarak en karizmatik olanlarından biri. Ama alınca işler değişiyo driveları beğenmeyenler çok. Neyse ben şunu söyliim oturup tonumu kendim yazarım hazıra konmam diosan al. Yalnız gerçekten çok profesyonel bir alet bunu bilerek al. Ses bilgini bu aleti kurcalayarak geliştirebilirsin. Bu arada bu forumları da takip et.Yani sen şimdi şu 50 sayfalık GT-8 forumunu okusaydın bu soruyu sormazdın hemde aleti almadan önce çok fazla bilgin olurdu inan bana bu forum gt-8'in kullanma kılavuzundan daha ileride olabiliyor bazen. Tabii okumuşta olabilirsin ben gene günağını almayayım 🙂

Atalay demiş ki:
DreamofStyks demiş ki:
Atalay demiş ki:

Müzik dolu günler.

AA

😀 Güldüm bak şimdi tersini sölicektin sanırım..

İnan hiç öyle değil, 8080 tam bana göre. Biraz ekipman meselesi galiba. Henüz 8080den iyisini bulamadım multiler arasında.

Zoom 8080 sana göre ise eğer ben olsam bu aleti almam kafayı sıyırtır adama çünkü zoomdan sonra bu alet. Zoomda driveı açınca hemen a nekadar güzel yaa diosun ama gt-8 de daha çook işin oluyo.

sahne ve analog pedal olayı

herkese merhaba,

gt8 ile ilgili iki sorunum doğdu...

1. gt8 ile bir barda çıktık. barda amfi olmamasından dolayı, hazırda processor var diye mixer'e direk olarak giriş yaptık. tonmayster arkadaş bana gelipte midlerin çok yüksek geldiğini yok şunun az şunun düşük geldiğini falan söyledi. tabi mixer'e ilk defa bağladığım için afallayıp kaldım. sonra gt8 in eq ayarlarına girip ayarlarıyla az buçuk uğraştık. çokta fazla zamanımız olmadığından çok yüksek olmayan bir ses ile konserin sonuna kadar çalmak zorunda kaldım. patch'leri gt8 in orjinal patchlerini kullanmama ve neredeyse hiç kurcalamamama rağmen neden böyle olduğunu anlayamadım. diğer bir konu eve geldiğimde kurcaladığımda anladım ki her patch'in de kendine ait eq ayarları mevcut galiba. Sahnede bu tür aksaklıklar yaşamamak için ne yapabilirim? Sorunumun çözümü nedir? Aslında sorunumun ne olduğunu da tam olarak bilmiyorum. Yani tamam adam bana midler bilmemne falan fişman dedi ama bu olay nedir? temelini bile bilemiyorum. dolayısıyla sorunumu da bilemiyorum.

2. 4 tane analog pedalım var. boss ds2, boss ce-5, digitech grunge ve behringer cs100 compressor/sustainer... bu setup ı gt8 e girmem mümkün mü? ve asıl soru bu analog sinyalleri gt8 digitale çevirir mi? böyle bir özelliği varmı? yani anfiye girmeden bu pedalları işlevsel hale getirir mi? (çamaşırda yıkıyormu gibi bir soru olduysa cahilliğimi bağışlayın)

yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.

Sevgiler

Re: sahne ve analog pedal olayı

rockstar13 demiş ki:
herkese merhaba,

gt8 ile ilgili iki sorunum doğdu...

1. gt8 ile bir barda çıktık. barda amfi olmamasından dolayı, hazırda processor var diye mixer'e direk olarak giriş yaptık. tonmayster arkadaş bana gelipte midlerin çok yüksek geldiğini yok şunun az şunun düşük geldiğini falan söyledi. tabi mixer'e ilk defa bağladığım için afallayıp kaldım. sonra gt8 in eq ayarlarına girip ayarlarıyla az buçuk uğraştık. çokta fazla zamanımız olmadığından çok yüksek olmayan bir ses ile konserin sonuna kadar çalmak zorunda kaldım. patch'leri gt8 in orjinal patchlerini kullanmama ve neredeyse hiç kurcalamamama rağmen neden böyle olduğunu anlayamadım. diğer bir konu eve geldiğimde kurcaladığımda anladım ki her patch'in de kendine ait eq ayarları mevcut galiba. Sahnede bu tür aksaklıklar yaşamamak için ne yapabilirim? Sorunumun çözümü nedir? Aslında sorunumun ne olduğunu da tam olarak bilmiyorum. Yani tamam adam bana midler bilmemne falan fişman dedi ama bu olay nedir? temelini bile bilemiyorum. dolayısıyla sorunumu da bilemiyorum.

2. 4 tane analog pedalım var. boss ds2, boss ce-5, digitech grunge ve behringer cs100 compressor/sustainer... bu setup ı gt8 e girmem mümkün mü? ve asıl soru bu analog sinyalleri gt8 digitale çevirir mi? böyle bir özelliği varmı? yani anfiye girmeden bu pedalları işlevsel hale getirir mi? (çamaşırda yıkıyormu gibi bir soru olduysa cahilliğimi bağışlayın)

yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.

Sevgiler

1- Her patchin ayri ayri EQ lari oldugu gibi, her patchi etkileyen birde Global EQ var (Output selecte basip Sağ parameter tuşuyla ulaşabilirsin). Bu ayarla hepsiyle tek tek ugraşmadan tek seferde tum tonlarının rengini degiştirebilirsin. Tonların farklı olmasının sebebi evindeki kolonlarla, çaldıgın yerdeki kolonların farklı olması (bu arada ton masterdan mixerin ayarlarının flat olmasını istmeyi unutma). Ses yuksekligi içinse yapabilecegin pek birşey yok açıkçası. Sanirim GT-8in çıkışı max 2 watt civarı, bunu yukseltmek ise mixere kalmış birşey aslında. Kullandıgın patchlerin "patch level" larını kontrol edebilirsin.

2- Anolog pedalları Gt-8ine bağlayabilirsin. Gt-8in "Ext Loop" çıkışında bir "Send" birde "Retun" çıkışı var. Mini bi jackla Send çıkışından Pedalının "İn" girişine, pedalının "out" çıkışından da Gt-8 in "Ext Loop" kısmındaki "Return" kısmına bagla (yada pedalları ard arda dizip "Send çıkışından ilk pedalın "in" girişine, son pedalın "out" çıkışından Gt-8in "Return" girişine bagla). Şimdi pedalının wah tuşunun yanındaki "Loop" tuşu artık senin analog pedal(lar)ın kontrolu demek (bu arada analog pedal(lar)ı konser boyunca açık tutman senin için kolaylık saglayacaktır.). Loop tuşuna kullanarak analog pedalın Gt-8 in effecti gibi "Fx Chain"den istedigin yere yerleleştirip istedigin zaman devreye sokup çıkarabiliğrsin.

Umarim yardımcı olmuştur..

Re: sahne ve analog pedal olayı

Rockstar13 arkadaşım yukarıdaki arkadaş gayet sana güzelce cevap vermiş fakat benim ilk soruna eklemek istediğim hayati bir konu var.

Hayatında yapıcağın en büyük hatalardan biri canlı performansta GT8'i arada hiçbirşey kullanmadandirek mixere girmektir.Bu o kadar kötü bir ses verirki inanamazsın.Küçük bir farktan bahsetmyiorum bu arada yani %70lik bir oran bahsettiğim.

Peki bunun için ne yapıcam diyeceksin.Ultra-G alıcaksın amfi taşımak istemiyorum ben diyorsan.Nedir bu Ultra-G ? Hem Dı-Box (direk mixerlere girişte sesi balanslı sinyallere çevirmeye yarar) hem de 4x12 kabin simülatörü.Dı-Box sağda solda duyduk ama bu 4x12 neyin nesi oluyor dersen 4 tane 12"lik bir cabin almışsında sonradan bunu mikforonlayıp o şekilde mixere göndermişsin gibi bir ses sinyali almanı sağlıyor.
Şimdi tahminimce senin o barda aldığın ton aşşağıdaki örneğin ilk 20 saniyesine benziyordur.20saniyede 4x12 kabin sim. devreye giriyor ve değişikliği kendin dinle...

http://rapidshare.de/files/9987292/ultrag-test.mp3.html

Geri