murat_72 demiş ki:arkadaşlar benim sorum şu! ibanez edr 470 ex boss gt 8 ve mg100dfx anfi kullanıyorum ...yumuşak distorşın tonları nasıl yakalya bilirim ..?mümkünmü bu ekipmanla yakalamam.t.ş.k
Elindeki setup ile hemen hemen dinlediğin bütün tonları alabilmen olası fakat çok ince ayarlar ile..
İlk başta tavsiyem yapmışsındır zatende out seçeneğini live yapman, diğeri ise Global EQ dan ayarları (benimkisi bass +3 mid+4 mid Frekans 500 tiz -1 veya 0 db) benimkine benzer yani en yüksek Mid bi bi düşüğünde bas bi düşüğünde tiz ayarlaman gerek.
Patch levelleri 90dan fazla çıkarmamaya çalış amfide pek farkedemezsin ama garip bi şekilde ses kısık olsa bile seste bir patlama oluyor.
Bunun dışında GT8'de ki amfi modellemelerinin aslında ne olduğunu öğren mesala içinde Messa var Marshall var model model ama isimleri daha farklı yazılmış bunları öğrenmenin en iyi yolu GT8 Master programını indirip midi arayüzün olmasa bile programı çalıştırıp ordan listeden teker teker bakıp okumaktır.
Bunu öğrendikten sonra tonuna uygun amfi modellemesi seçmen gerek mesala cleanlerde Fender Twin R. Süper oluyo aynı şekilde Warm Clean ilede..bunun dışında lead tonu elde etmek istiyorsan ondan önce kullanacağın overdrive'da çok önemlidir.60's Fuzz verdiğinde satrianiye yakın bi karakteristik elde edebiliyorsun bazı sololarındaki..Bazen Clean ton yaparken bile Bosstlamak Bosster ile güzel sonuç verebiliyor aynı şekilde Tube Screamer sese parlaklık ve biraz daha patlama efekti ve kılçık veriyor falan filan...
Bunun dışında kabin simülatörün çok önemli özellikle burda hazır 4x12 gibi değerleri kullanmaktansa kendin Custom1 veya 2 den girip kendin yaparsan çok daha canlı ve sıcak bir ton edle edebiliyorsun mesala Mic uzaklığı center veya 1 olarak ayarlarsın keyfine göre 2x12 veya 4x12 veya 2x19(16'da olabilr hatırlamıyorum şimdi) gibi seçenekleri seçip mikrofonlamanı sonu451 ile biten mikrofon modelini seçip kabin EQ'ını bass +8 tiz +3 gibi ayarlayıp cabineti "Closed" olarka ayarlarsan çok ciddi bir fark hissediceksin tonunda onu oraya kaydet custom 1 e mesala ve daha sonra içindeki 4x12 den custom1'e git gel aradaki farkı anlıcaksın.
Bunun dışında ayrıca EQ kullanmamaya çalış daha çok preamptaki EQ kısmından ayarlamaya çalış + - frekansları.
Duruma göre Tone modifiy kullanabilirsin ama kullanmadan o tonu yakalayabilmen çok daha iyi olur.
Ben Solo kısmındaki Low,middle,high seçeneklerini EQ ayarı zannederdim ki değilmiş 😀 buradaki seçenekler düşük gain, orta gain, yüksek gain anlamına gelir clean tonlarda veya ritmlerde middle seçilebilir.Tabi bu arada benim çok canlı ve güçlü cleanler sevdiğimi ona göre anlattığımıda unutmayalım.
Bunun dışında mesala bazı durumlarda gain vermekten korkma mesala clean ampli modellemelerinde beliri bir sınıra kadar gain vermek sesini güçlendirecektir.
Compressoru illa ayrıca GT8in ayırıdğı compressor yerine FX bölümündeki compressorlerden birini kullanabilirsin mesala Orange compressor gayet ilginç ve bence başarılı bir compressordur.
Aynı şekilde Reverb'den de korkma reverb'ün süresini kısa tuttuğun sürece reverb'e oldukça yüklenebilirsin.Hatta bazı durumlarda bana yetmez Reverbün volume değerini directl level değerinden fazla tutarım ki çok şahane olur...
Delay için quick presetlerde bir kaç tane ne uzun ne kısa olması lazım onları kullanabilirsin.
Falanda filanda gider bu böle sabaha kadar...