Bu soytarılık da ne? Biri forumu mu klonlamış?

Sayın Bulgur hocam forum açmak için 25 sene geç kalmışsınız ama olsundu. Elime ilk gitar alıp burayı buluşumdan beridir 14 sene geçmiş. Forum kültürü o zamanlarda kaldı. 2 hafta sonra zaten siz de kendi forumunuzu ve belki de burayı unutacaksınız ama boomerlık kaçınılmaz.33 e yaklaştım bana bile boomer diyorlar ki ruhum 20lerde. Eyyorlamam bu kadar.Saygılar ve kolay gelsin.
 
Ben de diyorum bu nick nereden tanıdık geliyor diye 🤣

@blackfriday666 bak bakayım seni de klonlamışlar mı 😆


Notunu verdiğimiz, sınıfta bıraktığımız bir adamın da pişman etmesini, aksini ispatlamasını, ne kadar istediğimi kelimelerle ifade edemem.

Umarım bir gün diyerek devam ediyoruz abi.
 
Notunu verdiğimiz, sınıfta bıraktığımız bir adamın da pişman etmesini, aksini ispatlamasını, ne kadar istediğimi kelimelerle ifade edemem.

Umarım bir gün diyerek devam ediyoruz abi.
Forumda önceden vukuatı var yani... Bak seeeen 🤣
Gerçekten de, bas bas bağırıyor üslup. Blokladığım tiplerin büyük bir kısmında hep aynı sıkıntı var. Atarlanma, yavuz hırsız ev sahibini bastırır oynamaca, zeytinyağı gibi üste çıkmaca...
 
Yok genç moderatörler yapmışmışta haberi yokmuş bilmem ne, yaw sen kimi kandırmaya çalışıyorsun bayağı bayağı formu klonlamışsın bildiğin paralel forum yapılanması kurmuşsun sonra da ben sitenin sahibiyim ama moderatörlerden haberim yok , ne oldu aldatıldın ! mı kandırıldın ! mı paralel forum yapılanması tarafından , adamla dalga mı geçiyorsun nasıl haberin olamaz kendi sitenden, yemezler her şeyi biliyorsun burada prim yapmaya çalışıyorsun, bi de saçma sapan diyor hesapları iade ederiz , çalıntı nicknamenin iadesi mi olur , site yönetimine raporladım formu klonlamış diye, yönetimin de bi iş yaptığını görmedim gerçi de kendi formları için bi şeyler yaparlar herhalde.
 
Yahu sevgili turkrock'çı arkadaşlar 🙂 polemiğe hiç giresim yok ama o forum bu forum ne fark eder? Cidden yıllardır çözemediğim mevzu bu. Gençler bir şeyler yapmak istiyorsa bırakınız yapsınlar. Bu forumdaki sıkıntıları tekrar etmezler ve güzel bir ortam olursa ne güzel işte alternatif bir yer olur.

Ha bundan çıkar sağlayacaklar ya da kendi hesaplarına yapıyoruz desek zaten alt kültürün de alt kültüründeyiz, kim neden bu tarz bir konseptle uğraşsın?

Eğer tüm bu yaşananlar gerçekten tasarlandıysa ben şapka çıkarırım. Yani önce forumdan içerik araklanacak sonra instagramdan bana takip yollanacak, takip edilen bir hesabın profiline bakacağımdan emin olunacak (ki genelde bakarım) ordan internet sitelerine tıklanacak. Sonra forumları fark edilecek. İlk başta araklanma olduğu anlaşılmadan forumdan arkadaşlara mevzuyu ileteceğimi tahmin edecekler (ya da bunu ben yapmamış olsam başka birinin bunu yapacağını tahmin edecekler). Sonra ortalık ayağa kalkınca vay efendim diyerek düzeltecekler. Yani bu kadar uzun vadeli bir plan yaptılarsa helal olsun.

Bence çok daha basit, siteyi kuran yazılımcı arkadaş birkaç kişiye vermiş yetkiyi onlar içine etmiş. Kendisi bakmamış bile, ortalık ayağa kalkınca da bunun tanıtım yönü sonuç olarak kullanılıyor. Yani tamam tanıtımın iyisi kötüsü olmaz da niye "soytarılık" olarak tanıtım yapılmak istensin ki? Yani benim açımdan tamamen özensiz bir başlangıç ve ciddiyetsizlik olarak rahatsız edici bir şey. O yüzden şu an o foruma katkı vermek için beklemedeyim ama ilerleyen günlerde gelişim olursa elbette gönül rahatlığı ile katılacağım.

Turkrock yönetiminin bundan sıkıntı duyacağını da sanmıyorum, pek umurlarında bile olmamalı. En azından şu vakte kadar gösterdikleri anlayış bana öyle geldi. Alternatif olması iyidir, rekabet olsa keşke buralar biraz toparlansa, yeni atraksiyonlar ortaya çıksa...

Yaratıcılığı, bestelemeyi ya da bunun gibi içeriklerin belli etkinliklere bağlandığı bir yeni forum olduğunu hayal edince heyecanlanıyorum. Maalesef böyle bir şeyi turkrock bünyesinde yapamadık. Elimden geldiğince herkese bu forumda teklif ettim, yönetime iletişimden siteyle ilgili bu yönde aparatlar için birçok teklif ettim. Aynı hamam aynı tas, uğraşmak istediklerini sanmıyorum.

Yani bir ihtimal alternatifler böyle şansları doğurabilir. Turkrock'çı ya da şucu bucu olmaya bence gerek yok. Rahat olmak lazım. En azından "insani" değerlerde birleşip ortak bir yol bulmak gerekiyor. Herkes kendi bölgesinde ağa misali savaşlara giriyor gibiyiz, bence hiç gerek yok. Rock metal camiasının bundan daha akıllı ve sağduyulu olduğuna inanmak istiyorum. Kafası çalışan insanlar bile kolektif bir ruhun değerini anlayıp yaşatamıyorsa ülkenin geri kalanından neyi umut edelim? Şu başlıkta yazılan birçok şey bile beni umutsuzluğa sürüklüyor ama yine de işte çıkmayan candan ümit kesilmiyor.

Sonuç olarak zamana bırakınız, ortaya güzel şeyler çıkmasını umunuz, bundan kimseye zarar geleceğini sanmıyorum. Tekrar edeyim, yapılan hatalar ya da "hırsızlık" kapsamında değerlendirilecek davranışları hoş görelim demiyorum. Bunlara tepkimi baştan beri zaten koydum ama böyle bir olay yaşanmasa dahi bu başlıkta yazılan birçok şeyi aynen yazılacağına da adım gibi eminim. Ben de bunu eleştiriyorum, müsaadenizle...
 

Geri
Üst