eğer bugün türkiyede insanlar türkçe rock dinleyebiliyorsa bunun tek mimarı tartışmasız cem karaca ve onun değerli müzisyen arkadaşlarıdır.cem karacayı anlayabilmek hem çok kolay hem çok zordur.kolay olan onun "ıslak ıslak","namus belası",tamirci çırağı", "resimdeki gözyaşları" parçalarının çok güzel olduğudur.zor olan ise bugünkü zor piyasa koşullarından çok daha zor bir dönemde cem karacanın 1970 lerde yazdığı bazı şarkıların gerek müzikal altyapısı gerekse müzik karakteri açısından mucizevi bir miras olduğudur.bugün bir "emrah","istanbulu dinliyorum","o leyli","hasan kalesi" parçalarının bir şaheser olduğunu bilmeyen o kadar çok dinleyici varki.ve bu müzikal sentezler cem karacanın arkasından gelen yeni nesil müzisyenlere ve gruplara her zaman güç vermiştir.ve onun cesareti...bu benim ilk cem karaca mesajım ve kendimi kınıyorum.cem karaca hep beraber daha fazla sahip çıkmalı ve onu bu sitede daha çok tartışmalıyız.başka cem karaca bir daha asla gelmeyecek.atatürk gibi bir lider nasıl gelmediyse...