- Konu Sahibi Konu Sahibi
En iyisi bizzat deneyip görmek tabi.
Eldrun demiş ki:Metallica tadında bir distortion alabileceğim ama bazende Mark Knopfler gibi takılmak istediğim bir gitar arıyorum bazen de Greenday deki kirli distortionu duymak istiyorum.Ton yelpazesinin geniş olması lazım sanırım alcağım gitarın .
Neyse pazartesi yada salı günü tünele gidip M520yi, KX1T ve KX-Customu deniycem kararım kesinleşir sanırım.
GIRNATA demiş ki:Avcılar'daki "gitarist" adlı dükkânın vitrininde gördüğüm semihollow bir cort vardı. m800'e benziyordu;
Sadece klavyesinde inlay yerine sedef işleme gül deseni vardı, vai'nin ibanezlerindeki gibi yani... Etiketi 1000$ civarı idi. Modelini bilmiyorum neyazıkki :S merak ettiğim bahsettiğim gitarın ve m800'ün piyasası kaça gidiyor? Sıfır birtane için keseyi açabilirim...
DreamofStyks demiş ki:Cort CL-1500 den bahsediyosun ben sana bi salaklığımı söyliyim ben o gitarı ikinci el 350 dolara bi mağzaya bırakmıştım borcum yüzünden =/ süper bi gitar...
Sorma ya şimdi nasıl pişmanım,neyse yanlız ben o giarı zamanında 750 dolara almıştım 1000dolar etikette bayağı bi kazığı yerleştirmişler haberin olsun yurtdışından daha bile ucuza getirtilebilinir ama çok ilginç bi gitar yani meraklısına gider anca.Bu arada çok ilginçtir burda da gitarlara piyasa fiyatına +bide 250 dolar kar koyuyolar.GIRNATA demiş ki:DreamofStyks demiş ki:Cort CL-1500 den bahsediyosun ben sana bi salaklığımı söyliyim ben o gitarı ikinci el 350 dolara bi mağzaya bırakmıştım borcum yüzünden =/ süper bi gitar...
8O tam dayaklıksın 😢 gece gece beni şoka tutun, piskolojim bozuldu 🙁 çabuk o mağazaya git ve büyük bir hata yaptığını söyle 8O 8O 8O
rastansaga demiş ki:Ben "hepsinden aynı ve geniş tonları alırsın" olayına katılmıyorum. Tümünde alabileceğin tonların kendi tarzına göre kalitesi farklıdır. Tümünden akustik tonlar alırsın doğru, ben aktif EMG lere haiz X-TH den bile akustik simulator ile akustik tonlar alabiliyordum bunda şaşılacak birşey yok. Ama X-TH den alacağın akustik tonlar ile G serisi bir gitardan veya M520 den alacağın akustik tonlar arasında büyük kalite farkı vardır. Tabii ki diğerleri daha iyi verir. Ancak bunlar da Boss MT-2 ye taksan bile X-TH veya Katana kadar iyi trash tonları vermez. Sonuçta elektro-akustiği bile MT-2 ye bağlarsan da drive alırsın bi şekilde. Yani her gitardan clean de alırsın drive da ama her gitarın karakteristiği vardır. Bilmem anlatabildim mi. 🙂 Şunu da belirteyim bu karakteristik dediğim olay %90 manyetikten kaynaklanır.
Kısacası gitar tavsiye edeceğimiz kişilere önce tarzını sormamız boşuna değil.